ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2021 18:10
* ΒΑΘΙΑ θρησκευόμενος ο Καρδιτσιώτης υπουργός έδειξε χθες στη Λάρισα. Ζ. * ΒΑΘΙΑ θρησκευόμενος ο Καρδιτσιώτης υπουργός έδειξε χθες στη Λάρισα. Ζ.

Μετρημένος


* Ο πιο καλός καιρός αυτή την περίοδο. Μετρίως, μέτριος και σ’ όλα μετρημένος, ούτε ζέστη ούτε κρύο, ανεκτά ζεστός και ευχάριστα δροσερός, να ξεχνιέται ο καύσωνας και να προϊδεάζει για τον χειμώνα. Ας βαστάξει όσο πιο πολύ...
Ζ.

Επιμένουν
* ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ από διακοπές έλεγαν τα δικά τους οι Λαρισαίοι.
Καταρχάς κάποιοι νοερώς δεν είχαν επιστρέψει ακόμη. Είχαν συνηθίσει και στο άραγμα.
-Πάμε ένα τριήμερο; Βρήκα σπίτι 5 μέτρα από τη θάλασσα...
-Ταβέρνα έχει κοντά;
* * *
* - ΤΑ Κρητικά γλέντια είναι τα καλύτερα. Διότι αν γλιτώσεις απ’ το πολύ πιοτί, το πολύ φαΐ, τον πολύ χορό και τις πολλές σφαίρες, τότε εκτιμάς καλύτερα το νόημα της ζωής.
* * *
* - ΠΟΥ χτύπησες το πόδι σου;
- Σε ένα βράχο την ώρα που έτρεχα να βγω από τη θάλασσα
- Είδες κατι που σε αναστάτωσε;
- Ναι. Τον λουκουματζή να απομακρύνεται.
Ζ.

Τζάμπα
* ΑΝΑΛΥΟΥΝ τις νέες συνθήκες οι Λαρισαίοι.
- Οι πιο οικονομικές γυναίκες είναι οι ανεμβολίαστες. Ούτε μπαρ, ούτε ρεστοράντ, ούτε τίποτα. Μονάχα ηλιοβασιλέματα.
* * *
* - ΜΕ την πανδημία θα γίνει στην Ελλάδα όπως με την οικονομική κρίση; Όλοι θα βγουν, εμείς ακόμα θα μαλώνουμε για τα εμβόλια...
Ζ.
Οι αναποφάσιστοι
* «ΑΝ υπάρχει ένα κόμμα που σκίζει αυτή την εποχή στην Ελλάδα, αυτό είναι το κόμμα των αναποφάσιστων. Αν υπάρχει ένα κόμμα αυτή την εποχή στην Ελλάδα, που εκφράζει την αγανάκτηση του κόσμου, αυτό είναι το κόμμα των αναποφάσιστων», επισημαίνει ο Χ. Ξ. «Κι αν υπάρχει ένα κόμμα που δεν θα το δούμε ποτέ σε ούτε μία έρευνα, δημοσκόπηση, γκάλοπ, όπως θέλετε πείτε την, πάλι το κόμμα των αναποφάσιστων είναι. Γιατί δεν συμφέρει κανέναν να εμφανίζεται δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος, πίσω από μια μάζα που δεν συντάσσεται κάτω από καμιά κομματική σημαία...».
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: «Διότι οι αναποφάσιστοι, μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποκτήσουν ταυτότητα και στοχοπροσήλωση και να ψάχνεις ύστερα εσύ πού πήγε το πάτωμα όταν έφυγε κάτω από τα πόδια σου. Αυτά, βέβαια, είναι ζητήματα που ακόμη κι ο γίγαντας ο Σταν Γκρίνμπεργκ δυσκολεύεται να τα λύσει...
Έτσι άνοιξε η όρεξη διαφόρων παραγόντων του δημόσιου βίου για συγκρότηση κομματικών οργανισμών. Και να μην το κάνουν, πάλι θα μπουν σε μια διαπραγμάτευση από την οποία χαμένοι δεν θα βγουν. Επίσης έχουν αναστατωθεί σφόδρα τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βλέπουμε και θα βλέπουμε καθημερινώς υποσχέσεις για μπαξίσια... Κι από δημοσκοπήσεις μη φοβάστε: Θα γίνει αναγωγή της πρόθεσης στα υπάρχοντα κόμματα και πάλι πρώτοι θα βγουν αυτοί που πρέπει να βγουν...» (Τεχνική είναι που χρειάζεται).
Ζ.
Μοναχοί
* ΤΕΛΙΚΑ ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, μολύνει κι εκείνους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξή του. Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν τέσσερις ζηλωτές μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, οι οποίοι ασθένησαν. Καλά να γίνουν σύντομα οι άνθρωποι, οι οποίοι μοναχοί μεν, αλλά τις επόμενες 14 μέρες θα μείνουν ολομόναχοι.
Ζ.

Άλλο τότε
* - ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ έχω τον γάμο μου σε βιντεοκασέτα και δεν έχουμε πια βίντεο... (Οι Λαρισαίοι μεσήλικες έλεγαν τα δικά τους).
* * *
* - ΕΙΧΑ κάνει μαύρα μάτια να την δω.
- Γιατί;
- Γιατί ο δικός της ήταν μποξέρ.
* * *
* - ΕΙΜΑΙ σε ηλικία που όταν με ρωτάνε αν έχω καμία περιπετειούλα πάει το μυαλό μου σε θέματα υγείας.
Ζ.

Ολιγομελή (Ι)
* ΕΤΡΕΞΑΝ, μόχθησαν, ανέπτυξαν όλη τους την επιχειρηματολογία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα ολιγομελή τμήματα των Λυκείων οι κυβερνητικοί βουλευτές την προηγούμενη εβδομάδα για να εισπράξουν μια και μόνη δέσμευση, ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί την προηγούμενη Τρίτη.
Η Τρίτη πέρασε, όπως και η Τετάρτη, ήρθε το τέλος της εβδομάδας και ακόμα να ληφθεί η απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, με τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να τηρούν σιγή ιχθύος. Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν άλλωστε ή μήπως μπορούσαν και δεν το έκαναν;
* * *
ΤΟ θέμα πάντως παραμένει αν και σοβαρό χαμηλά στην επικαιρότητα, καθώς όπως έλεγε χθες και η Βάσω Ζιάκα οι μαθητές δεν άλλαξαν σχολεία, παραμένουν στα δικά τους σχολεία, που είναι και το ζητούμενο. Άρα, βλέπει κανείς πρόβλημα;
Δ.Κ.

Ολιγομελή (ΙΙ)
ΤΗΝ έντονη διαμαρτυρία τους καταθέτουν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μακρυχωρίου και Συκουρίου κα Καραπάνου - Μαγαλιού και κ. Γκουντής αντίστοιχα, όπως και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τεμπών κ. Ντόντος.
Προειδοποιούν προς πάσα κατεύθυνση “τοπική και κυβερνητική” ότι αν η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία για άγνωστους λόγους δεν έχει εκδοθεί ακόμη, δεν ικανοποιεί την καθολική απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, των γονέων και κηδεμόνων και γενικά των τοπικών κοινωνιών, που είναι η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων μαθημάτων προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων Μακρυχωρίου και Συκουρίου, η συνέχεια θα είναι δυναμικές αντιδράσεις.
«Δώστε λύση χθες» απαιτούν με μία φωνή. Τους ακούει κανείς;
Γ.Ρ.

Αποστολές
ΣΕ εμβολιαστικά κέντρα για ειδικές αποστολές εξελίσσονται οι κινητές εμβολιαστικές μονάδες της 5ης ΥΠΕ.
Μετά τις εξορμήσεις στις ορεινές και δύσβατες περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, θέμα που αναδείχθηκε και από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σειρά έχει η Εκκλησία με την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Λάρισας για εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες της Λάρισας, που επίσης προβλέπεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης.
Πριν μάλιστα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες, υπήρξαν επαφές της 5ης ΥΠΕ με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αναζητά τρόπους για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων φοιτητών. Η συμφωνία λέγεται πως είναι θέμα χρόνου, με αποτέλεσμα να προγραμματιστούν εξορμήσεις της κινητής εμβολιαστικής μονάδας και στο Πανεπιστήμιο.
Με τόσες επιτυχημένες εξορμήσεις πώς να μην γελάνε και τα μουστάκια (αν είχε) του Φώτη Σερέτη;
Δ.Κ.

Ξεκίνησε;
* KAI κάπως έτσι ξεκίνησε. Ακριβώς δύο χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές. Η δημόσια αντιπαράθεση για τον Αχελώο και το Φαρσαλινό φράγμα, ανάμεσα στον Κ. Αγοραστό και τον Β. Κόκκαλη, δείχνει να είναι το έναυσμα. Ο περιφερειάρχης έχει ανακοινώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για μία ακόμη θητεία, διεκδικώντας το 4Χ4, ενώ στο κομματικό παρασκήνιο κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστεί να είναι ο αντίπαλός του στις εκλογές. Επομένως...
* * *
* ΕΦΟΣΟΝ ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε υποστηρίξει Ν. Τσιλιμίγκα μαζί με το ΚΙΝΑΛ, στις επόμενες εκλογές βρεθεί με Β. Κόκκαλη, θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς θα συμμαχήσει το ΚΙΝΑΛ με κάποιον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ. Και χωρίς τους πασοκτζήδες δεν μπορεί να έχει καμία τύχη η όποια υποψηφιότητα εξ αριστερών.
Ζ.

Κρυφός έλεγχος
* ΑΛΛΟΙ τρέμουν τους ελέγχους, αυτός καμαρώνει πανηγυρίζοντας. «35 χρόνια κοντά σας, με τους ίδιους αξιακούς κώδικες. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας», ανάρτησε ο βενζινάς από την οδό Καρδίτσης. Μαζί με τη βεβαίωση των ελεγκτών ότι όλα είναι τζάμι.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με την άδεια και τη συνεργασία της ΕΚΟ, διενεργεί αιφνιδιαστικούς και απροειδοποίητους ελέγχους στα πρατήρια της ΕΚΟ σ’ όλη την ελληνική επικράτεια. Είναι το λεγόμενο ‘’Κρυφό Αυτοκίνητο’’ του ΕΜΠ. (Και εν προκειμένω όλα αποδείχθηκαν εντάξει και τα ποιοτικά στοιχεία των καυσίμων και οι αντλίες).
Ζ.

Ε, κολώνα...
* ΤΑ είχαν κάπως μπερδεμένα στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Έχω καβαλήσει το καλάμι και με έγραψαν επειδή δεν φορούσα κράνος.
* * *
* -ΤΙ έπαθε ρε συ το κεφάλι σου;
-Λοιπόν, τη βλέπεις αυτή την κολώνα;
-Ναι.
-Ε, εγώ δεν την είδα.
* * *
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ γυμναστήριο πανεπιστημιακού τύπου.
- Δηλαδή;
- Γράφτηκα αλλά δεν πατάω.
Ζ.

Να επιστραφούν
* ΝΑ και μια προχωρημένη ιδέα που έπεσε χθες κατά την επίσκεψη των κυριών του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Αράπκουλε, Ρούλας Σουρλαντζή και Αθανασίας Πανάρα, στο Διαχρονικό Μουσείο και τη συνάντησή τους με την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής, Σταυρούλα Σδρόλια. Ευτυχώς δηλαδή που καθυστέρησαν οι αρμόδιοι την αποκατάσταση και το μάζεμα των μπάζων στο σεισμόπληκτο Δαμάσι; Καλό θα ήταν, λέει, για τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν στο Δαμάσι, να μπορέσει να γίνει ένας διαχωρισμός στα υλικά κατεδάφισης και οι πέτρες να συγκεντρωθούν κάπου. Όχι για να θυμίζουν το πέρασμα του Εγκέλαδου αλλά να μπορέσουν, όταν έρθει η ώρα, να επιστραφούν στο Κάστρο. Απ’ όπου τις είχαν πάρει παλιά για να χτίσουν, όπως άλλωστε συνηθιζόταν.
Ζ.

Τάχαμ...
* ΠΑΝΤΟΥ τα ίδια κόλπα, δεν θα υστερούσαν οι καραγκούνηδες, η Καρδιτσιώτσα η ARTista στην περιγραφή:
Γάμους στα γκαραγκουνοχώρια, μι κουρουνουϊό κι μι πουλί κόζμου... Χουρέβν τα νέα, κουμπάρ’οι, πιθιρκά, αβλαμάδις, ένας παν’ στουνάλλουν, χόριβαν, χόριβαν. Ξιμιρώματα λιέ’ει τραγουδίστρια αναπάντιχα. «Καθίστε στα τραπέζια, έχουμε πρόβλημα». Άλλου ντουν πέτχια πάνζ γκατσιά, άλλου ναπάν’ στη στρουφή, σι ό, τ’ιτσαλιμάκ’ιιέκανικειν’ ώρα. Κάθουντι ούλοι καταή, σιόπχοια καρέκλα έβριχναν. Βαράν τα όργανα τραπεζιάτχου, τάχαμ... Α, να του πιριπουλικό, να ιδεί πώς είν’ τα πράματα. Νια χαρά ήταν. Δεν κατέφκαν κι αυτοί να ιδούν, να πουν «αρά σεις, απου τι είστι μες του μούσκιου; Απού τι τα πχάμσα τα θαλασσιά γίνκαν μπλε λουλάκ’ι κι οι γνιέκις μπλαστρώθκαν τα μούτρα τς μι μπουιές;» Πάει καλά,φεγν. Δεν πρόλαβι του ικατό να στρίψ’ει, λιέει η τραγουδίστρια «Η πίστα ξανά ελεύθερη για όλους». Κι αρχνάν «γιούργια, γιούργιααα, γιούργιααα στα παλιούργιααα...» απού κει απ’ σταμάτσαν.
Ζ.

Αγορά εργασίας
* ΥΠΑΡΧΕΙ πάντα μια υφέρπουσα δυσαρέσκεια και στη Λάρισα.
- Πολύ στενοχωριέμαι, βρε παιδιά, που κάποιοι επιχειρηματίες δεν βρίσκουν υπαλλήλους με πτυχίο, μεταπτυχιακό και τρεις ξένες γλώσσες να δουλέψουν για 500 ευρώ, δωδεκάωρο και μισά ένσημα.
- Ε, για ντελιβεράδες πάντως δεν γυρεύουν τόσα προσόντα καθώς βλέπουμε... Μόνο σύμβαση να μη θέλεις, φτάνει. (Η νέα τακτική FreeFood).
Ζ.

Βαρετό
* ΤΗ δική του οπτική, την... αρχιτεκτονική, καταθέτει στη δημόσια συζήτηση ο Λαρισαίος αρχιτέκτονας Αντώνης Μόρας, σχετικά με το άρτι παραδοθέν Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου. Αναφέρει λοιπόν ότι «Το Δαμάσι δεν πήρε σύγχρονο σχολείο, πήρε ένα νεόδμητο σχολείο, ίδιο με το σχολείο στο οποίο πήγαινα εγώ πριν 30 χρόνια. Ένα σύγχρονο σχολείο δεν είναι ένα νεόδμητο σχολείο, σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που καλύπτει σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών. Εκτός κι αν νομίζουμε ότι η πίσσα στον περιβάλλοντα χώρο είναι σύγχρονη σε σχέση με τα φυσικά υλικά γιατί ως προϊόν ανακαλύφθηκε και εφαρμόστηκε αργότερα.
Η άλλη διάσταση είναι ο χρόνος ρεκόρ της κατασκευής, προσωπικά περισσότερο με ενδιαφέρει για πόσο θα αντέξει στο χρόνο η κατασκευή, πόσο επίκαιρη θα είναι κάποια χρόνια μετά. Με αυτή την έννοια ο χρόνος ρεκόρ είχε να κάνει με τα υλικά και τη μέθοδο δόμησης και δεν μένει παρά να σκεφτούμε τον χρόνο ρεκόρ στον οποίο αυτό το «σύγχρονο κτίριο που χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ» θα ξεχαστεί κιόλας σε χρόνο ρεκόρ διότι επιτέλεσε τον σκοπό του ήδη. Βγήκαν 2-3 φωτογραφίες απ’ έξω οι ενδιαφερόμενοι και εκεί αλλάζουν σελίδα, φεύγουν και δεν ξαναγυρίζουν πίσω.
Το Δαμάσι πήρε ένα βαρετό σχολείο, έχασε ένα τοπόσημο και πήρε ένα πεσκέσι για να βγουν από την υποχρέωση.
Βαρετό σχολείο, βαρετή εκπαίδευση.
Να είσαι μέσα στη φύση και να συμβιβάζεσαι με τα παραπροϊόντα του πετρελαίου για δάπεδο ρε φίλε...».
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass