ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 18:00
*ΕΠΙ του πιεστηρίου κι εν συνεχεία επί του πεζοδρομίου. Κάθε πρωί παντού η Λάρισα με την εφημερίδα. Ζ. *ΕΠΙ του πιεστηρίου κι εν συνεχεία επί του πεζοδρομίου. Κάθε πρωί παντού η Λάρισα με την εφημερίδα. Ζ.

Παράγινε
*ΕΝΤΑΞΕΙ, όχι και «καλό χειμώνα», σε κανέναν δεν αρέσει, αλλά να μην κατσικωθεί και το καλοκαίρι...

Πολύ υψηλές για την εποχή αλλά και για κάθε εποχή θερμοκρασίες, ευτυχώς από σήμερα παίρνουν λέει την κατηφόρα και καλά θα κάνουν. Μακάρι να ’ρθουν και βροχούλες τις επόμενες ημέρες.
Ζ.

Στο χαλαρό
*ΚΑΘΩΣ κανένας δεν προσέχει ιδιαιτέρως, οι πάντες κινούνται περίπου φυσιολογικά, λογικό να παραμένει η Λάρισα κατοστάρα-εκατό στον κορονοϊό. Κι όλοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, λες και δεν τους αφορά. Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να ανακοινώνουν και τα λεγόμενα σκληρά νούμερα στην περιοχή κι όχι απλώς εντοπισμένες μολύνσεις απ’ τον ιό, μπας και τρομάξει ο κόσμος κι αυτοπροστατευτεί λιγάκι;
Ζ.

Πασαλειμμένος
*ΑΠΟ τη μια ανεμελιά, απ’ την άλλη θολούρα στη Λάρισα.
- Έχει τρελαθεί ο κόσμος με τα αντισηπτικά. Ο άλλος χθες στο καφέ, πήρε τα ρέστα και αμέσως μετά πάτησε από δίπλα την κάνουλα με το σιρόπι σοκολάτας. Πασαλείφτηκε μια χαρά...
Ζ.

Και γι’ αυτό
*ΟΤΑΝ οι ασφαλιστικές που «πονάνε», κάνουν έρευνες για κάποιο θέμα, σημαίνει ότι πρέπει να προβληματιζόμαστε σοβαρά γι’ αυτό, λέει ο Λαρισαίος Ν. Ν. που γνωρίζει καλά. Και μ’ αυτό «πονάνε», λόγω τρεχουσών, αλλά και αναμενομένων αποζημιώσεων. Και να λοιπόν ανάλυση του περιοδικού Ασφαλιστικό Marketing, για τον κορονοϊό. Με στοιχεία για 60% αυξημένο κίνδυνο θανάτου στο εξάμηνο για τους πρώην Covid ασθενείς ή που 1 στους 3 επιζώντες εμφανίζει νευρολογικές διαταραχές.
Ζ.

Μα τα μισά;
*«ΑΥΤΟ που με τρομάζει στην τοπική πολιτική σκηνή δεν είναι ότι δεν θέλει κανένας να αναλάβει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή έχει αυξημένες αρμοδιότητες ή θέλει πολύ χρόνο ή γνώσεις ή εμπειρία.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται παντού, απλά δεν θέλει κάποιος να παίρνει 600 ευρώ», γνωματεύει ο Γ.Γ. για περιφερειακό Δήμο της περιοχής.
«Διότι πώς θα πεις σ’ έναν αντιδήμαρχο ότι από τα 1.300 θα πάει στα 600». Άντε ντε, ζόρι.
***
*ΚΑΙ με την ευκαιρία στριφογυρίζει το μαχαίρι στην πληγή. «Και επίσης πώς να εξηγήσεις σε έναν που εκλέχτηκε με μια συγκεκριμένη παράταξη, μεταπήδησε σε άλλη, που τον τίμησαν οι πολίτες με ψήφους επειδή ήταν στη συγκεκριμένη παράταξη, ότι αυτό είναι το λιγότερο ανέντιμο πολιτικά. Γιατί δεν έβαζε υποψήφιος από την αρχή με την άλλη;». (Ε, λάθος θα είχε κάνει. Λάθεψε στο ποιος θα βγει).
Ζ.
Υπερθέαμα
*ΕΝΑ μικρό θαύμα συντελέστηκε την Κυριακή το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Μια συναυλία που είχε αναβληθεί τρεις φορές λόγω της πανδημίας, τελικά έγινε! Το αποτέλεσμα της σύμπραξης της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Συμφωνικής junior και της InDONNAtion ήταν «μαγικό»! Η επιμονή του Πάνου Σάπκα να πραγματοποιηθεί η συναυλία τον δικαίωσε, χαρίζοντας ένα καθηλωτικό μουσικό υπερθέαμα στους Λαρισαίους. (Μπράβο σε όλους!).
ΘΑ.

Τέτοιο καιρό
*ΔΥΣΚΟΛΑ θα υπάρξει λένε οι νεοδημοκράτες και άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία της Νομαρχιακής. Δεν είναι ότι τα βρήκαν οι γαλάζιοι βουλευτές μεταξύ τους, πράγμα των απιθάνων απίθανο, σε ένα συμφωνούν οι τρεις τους «δεν ανακατεύομαι», ζημιά μόνο μπορεί να πάθουν. Ούτε παίζει ρόλο αν τα βρήκαν ο απερχόμενος πρόεδρος με τον ερχόμενο. Ο λόγος που η υποψηφιότητα Ηλία Σουφλιά δείχνει αχτύπητη, είναι που στον καιρό του Μητσοτάκη, ένας Σουφλιάς δεν θα μπορούσε παρά να είναι πανίσχυρο χαρτί.
Ζ.

Μαγκιές
*- ΟΤΑΝ προσπαθείς να πουλήσεις μαγκιά με γαλοπούλες, να περιμένεις απαντήσεις με τον Ρανταπλάν, έλεγε ο Λαρισαίος συριζαίος. Πολιτικοί αρχηγοί σε σχολικά ανέκδοτα.
- Να μας απαντήσει ο Άβερελ...
Ζ.

Οι μισθοί όμως;
*ΣΤΑ οικονομικά ξανά η κουβέντα στην παρέα των Λαρισαίων.
- Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Οι μισθοί είναι.
***
*- ΝΟΜΙΖΩ πάντως ότι έχω την ηλικιακή ωριμότητα να διαχειριστώ τυχόν αναπάντεχα κέρδη από το Τζόκερ.
***
*- ΤΑ πολλά χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία λένε...
- Αυτό δεν το ξέρω. Τα λίγα πάντως δεν τη φέρνουν σίγουρα, το έχω τσεκάρει.
Ζ.

Παίξτε μπάλα
*ΣΤΗΝ επέτειο της Διακοσιετηρίδας, την ίδια Κυριακή, ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Τρίπολη στο γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κι ο Ολυμπιακός στη Λαμία στο Αθανάσιος Διάκος. Διακόσια χρόνια παίξτε μπάλα, σαν να ζωντανεύει το εξωφρενικά προφητικό βίντεο του Χάρρυ Κλυνν με τους φουστανελοφόρους ποδοσφαιριστές.
***
*ΜΕ απόλυση κινδυνεύει ο Πέδρο Μαρτίνς, πήρε πολύ μεγάλο ρίσκο ο προπονητής του Ολυμπιακού απευθύνοντας επαίνους και κολακευτικά σχόλια για τον συνάδελφό του της Λαμίας, «τον πήξε τον δείξε» Μιχάλη Γρηγορίου. Πόσο να συγκρατηθεί κι ο άλλος και να μην τηλεφωνήσει στον φίλο του τον Βαγγέλη Μαρινάκη...
***
*ΒΙΟΙ παράλληλοι:
Το 1964 οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Φθιώτιδας μετά από πολύ καιρό και ατελείωτες ώρες διαπραγματεύσεων έφτασαν στη συγχώνευση. Η «βασίλισσα της Φθιώτιδας», αποκαλείται η νέα ομάδα, που δεν είναι όμως ΑΕΛ-Αθλητική Ένωση Λαμίας, αλλά ΠΑΣ-Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος, όχι όμως Γιάννινα, αλλά ΠΑΣ Λαμία 1964. Ήταν μόδα οι συγχωνεύσεις εκείνη τη χρονιά, τότε προέκυψε κι η ΑΕΛ 1964, η οποία όμως εξελίχθηκε σε μύθο. Και που πάλι με χρόνια με καιρούς...
Ζ.

Θέλει δουλίτσα
*ΣΤΑΘΕΡΑ κεφάτα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Πρέπει να ξεκινήσουμε δίαιτα.
- Ξεκίνα εσύ και θα σε προλάβω εγώ.
***
*- ΚΑΠΟΙΕΣ φορές κάνω πως δεν ακούω, άλλες πως δεν βλέπω. Το δεν πεινάω θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα.
***
*- ΟΤΑΝ θες να φας δύο ζαμπονοτυρόπιτες και τελικά τρως μία, δεν θεωρείται δίαιτα;
***
*- ΤΡΩΩ τα πάντα χωρίς ενοχές. Αν προκύψουν ενοχές, τις τρώω κι αυτές.
Ζ.

17.521 sms
* ΤΑ 200 χρόνια παντού, ακόμη και σε ιδιωτική έκδοση βιβλίου. «Αγάπης Επανάσταση» ονομάζει το δικό της η Λία Γιουσμά, όπως υπογράφει πια. Ένας χείμαρρος σχεδόν πεντακοσίων μεγάλων σελίδων, μια απεραντοσύνη με 17.521 sms λέει, το «21» πιο έντονο για προφανή συνειρμό, με τόσο πολλά λοιπόν ρητά, παροιμίες, ατάκες, αποφθέγματα, σλόγκαν, στιχάκια, λογοπαίγνια, μέχρι και μαργαριτάρια, τα οποία θα μπορούσαν να αποσταλούν και ως μνμ απ’ το τηλέφωνο.
Και με αμέτρητες, εκατοντάδες ευχαριστίες στο τέλος, σε ισάριθμους ανθρώπους.
Τα πρώτα αποτελέσματα στην εκδήλωση παρουσίασης, την επόμενη εβδομάδα, που θα φιλοδοξεί να αποτελέσει κοσμικό γεγονός.
Ζ.

Μετά βεβαιότητος
*Ο μεγαλομέτοχος διαβεβαίωσε τον προπονητή ότι όλοι οι παίκτες θα μείνουν στην ομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Κι έτσι προέκυψε μια σιγουριά, μπορεί και δύο...
- Μα έχουν και συμβόλαια, δεν έχουν;
- Ναι αλλά το «φύγε συ-έλα συ» είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι στη Λάρισα. Μετά τρέχουμε να πληρώσουμε υποχρεωτικά οφειλές συμβολαίων.
Κλασικά άνοιξε η συζήτηση, που δεν είχε κλείσει και ποτέ, στα στέκια των φιλάθλων. Οπότε ετέθη και το αειθαλές ερώτημα.
- Καλά οι παίχτες τα Χριστούγεννα, ο προπονητής θα κάνει παρέλαση;
- Βεβαίως θα κάνει, οπωσδήποτε...
- Πώς είσαι τόσο σίγουρος;
- Μα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και αν... (Όμως όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη ΑΕΛ, το σασπένς είναι το χαρακτηριστικό της).
Ζ.

Αμύγδαλα
*ΑΓΡΟΤΗΣ είναι ο άνθρωπος, είναι και μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου επί τριάντα χρόνια, ε λογικό είναι να γνωρίζει καλά τα αγροτικά. Για τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Μακρυχωρίου Νίκο Μητσογιάννη ο λόγος, που εξεμάνη με τις απόψεις της μείζονος, αλλά και ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών σχετικά με την προκαταβολή των αμυγδαλοπαραγωγών τύπου «Ιανού» και απάντησε με επιχειρήματα και καθαρό λόγο στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
ΘΑ.

Τρέχουν πολύ
*ΑΝΗΣΥΧΙΑ και διαμαρτυρίες, για την υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν κάποιοι οδηγοί επί της Ανθ. Γαζή, παρότι δίπλα είναι παρατεταγμένα τα σχολεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Διαρκώς πεζοί διασχίζουν το οδόστρωμα αλλά όταν δεν έχει σχολικούς τροχονόμους η κατάσταση γίνεται συνήθως ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη. Να βελτιωθεί η σήμανση είναι μια ιδέα, αλλά πόσο παραπάνω. Να τη στήνουν κάπου εκεί πότε-πότε από την Τροχαία, ώστε να προκύψει φόβος στους βιαστικούς οδηγούς είναι μια άλλη. Να βάλουν μυαλό όσοι πιάνουν τιμόνι είναι το καλύτερο.
Ζ.

Σκοτάδια
*ΣΤΑ σκοτάδια είναι εδώ και τρία βράδια, οι οδοί Αλικαρνασσού και Τενάρου, καθώς και τμήματα των οδών Άρτας και Αχιλλέως στη συνοικία της Ανθούπολης, όπως διαμαρτύρονται κάτοικοι.
Κάποια βλάβη υποψιάζονται, καθώς δεν είναι μια λάμπα, αλλά ένα δίκτυο φωτισμού.

Χρήσιμη
*ΤΡΕΙΣ κρατούμενες το σκάνε από τη φυλακή. Η μία προλαβαίνει και παίρνει μαζί της μία σκάλα, η δεύτερη ένα κομμάτι σκοινί και η τρίτη μια τεράστια πέτρα πάνω από 30 κιλά και αρχίζουν να τρέχουν, ενώ από πίσω έχει βαρέσει ο συναγερμός και θ’ αρχίσουν να τις κυνηγούν οι φύλακες.
- Γιατί πήρες το σκοινί; ρωτάει η πρώτη τη δεύτερη.
- Μπορεί να με βοηθήσει. Άμα χρειαστεί να κάνω καταρρίχηση θα το δέσω σε ένα δέντρο και θα κατέβω, της απαντάει.
- Εσύ γιατί πήρες τη σκάλα;
- Μπορεί να με βοηθήσει, άμα φτάσω σε αδιέξοδο, θα ανέβω με τη σκάλα και θα καταφέρω να γλιτώσω.
Γυρνάνε και οι δύο λαχανιασμένες και κοιτάνε αυτή που τρέχει με την τεράστια πέτρα αγκαλιά.
- Εσύ γιατί κουβαλάς την πέτρα;
- Μπορεί να με βοηθήσει, τους απαντάει, σε περίπτωση που δω ότι θα με φτάνουν οι φύλακες θα την αφήσω και θα τρέξω γρηγορότερα.

Ζ.

 

 

AGORAST KTISTAK

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στην ενορχήστρωση ο ένας σπουδαίος ενορχηστρωτής κι ο άλλος. Μαέστρος ο Χρήστος Κτιστάκης, με μαεστρία διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Θεσσαλίας ο Κ. Αγοραστός. Κάποια στιγμή πήγαν να ανταλλάξουν θέσεις, ευτυχώς το ξανασκέφτηκαν.
Ζ.

 

MARGARITHS

*Ο Θάνος Μαργαρίτης σκαρφαλώνει στις κορυφές των ορέων, μα κι οι χορηγοί του της οικογένειας Καντώνια ανάλογους στόχους έχουν επιχειρηματικά. Τα έβαλαν λοιπόν κάτω να βρουν καινούργιους δρόμους, πάντα στο υψηλότερο επίπεδο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass