ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2021 18:00
* ΣΕ σφιχτό κλοιό, τον έχουν περικυκλώσει στενά οι παράγοντες του Δήμου, ο Κ. Αγοραστός ατρόμητος όμως. (Κι αν δεν είναι αντίπαλοι;) Ζ. * ΣΕ σφιχτό κλοιό, τον έχουν περικυκλώσει στενά οι παράγοντες του Δήμου, ο Κ. Αγοραστός ατρόμητος όμως. (Κι αν δεν είναι αντίπαλοι;) Ζ.

Κατά το έθιμο
* ΜΠΟΡΕΙ και να βρέξει... Εμ δεν θα βρέξει; Παζάρι Λαρίσης μπορεί να μην έγινε

όμως οι συνοδευτικές βροχούλες, που το ακολουθούν κατά το έθιμο, δεν μπορεί να λείψουν.
Ο κορονοϊός δεν ελέγχει και τον ουρανό. Τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου πάντα μουσκεύει η Λάρισα, έστω και λίγο.
Ζ.

Αντέδρασε
* ΤΑ παιδιά με τα μηχανάκια, που δεν είναι και τόσο παιδιά ηλικιακά με τέτοια ανεργία να θερίζει και τους μεσήλικες, να δουλεύουν με δελτία παροχής κι όχι με εξαρτημένη εργασία; Επιτρέπεται; Ό, τι πει ο νόμος παιδιά, ό, τι πει...
Δεν μιλάει όμως μόνο ο υπουργός, μιλάει κι ο λαός καμιά φορά. «Όχι δεν πεινάμε, όχι δεν πεινάμε...». Ο κόσμος αντέδρασε, η εταιρεία «efood» είδε τον τζίρο της να καταρρέει σε δύο μέρες μέσα, συγγνώμη έγινε λάθος, ανέκρουσε πρύμναν να γλιτώσει. Το ίδιο προσπαθεί κι η κυβέρνηση που είχε συνδέσει τις μετοχές της μ’ κείνες της εταιρείας.
Ζ.

Χάνουν παιδιά
* ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ χθες ο οδηγός του λεωφορείου, η συνοδός, η διευθύντρια του παιδικού σταθμού, μια βρεφονηπιοκόμος και η ιδιοκτήτρια ιδιωτικού παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα. Ξέχασαν ένα δίχρονο κοριτσάκι επί τέσσερις ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, το είδε μια περαστική να κλαίει χτυπώντας το τζάμι. Την προηγούμενη είχε συλληφθεί μία νηπιαγωγός 55 ετών στη Θεσσαλονίκη, που της είχε ξεφύγει ένα τετράχρονο.
Άνοιξε την πόρτα και βγήκε στον δρόμο κάποια στιγμή, το εντόπισε ένας περαστικός να περιφέρεται καναδυό τετράγωνα παραπέρα. (Μα είναι με τα καλά τους; Τι πάει λάθος στο σύστημα;)
Ζ.

Απέναντι
* ΜΑ κι αυτός ο Παν. Σαρχώσης, ματιασμένος είναι ή κάτι δεν έκανε καλά; Του είχαν φύγει δημοτικοί σύμβουλοι όσο ήταν δήμαρχος, είχε χάσει τότε την πλειοψηφία και δεν μπορούσε να διοικήσει, μόνο σ’ αυτόν τον Δήμο είχε συμβεί. Τώρα εξακολουθούν να του φεύγουν κι ας είναι και στην αντιπολίτευση, ας έχει αποσυρθεί παραιτούμενος από την παράταξη υπέρ των νεοτέρων. Μήπως αυτή η μάχη των επιγόνων οδήγησε στο να αυτομολήσει ο Κ. Χρυσοβέργης στους απέναντι; Μα κι αυτός, από αριστερά κατευθείαν δεξιά; Μεγάλο άλμα...
***
* ΑΝΤΕ να προσχωρήσει κάποιος στη νεοδημοκρατική από την άλλη την πιο δεξιά παράταξη, Καρατζαφέρης- Βελόπουλος και βάλε... Άλλωστε η ΝΔ τους ενσωματώνει αυτούς, σαρξ εκ της σαρκός της, για αξιώματα μονάχα φεύγουν παρακάμπτοντας την κομματική επετηρίδα και γι’ αυτά επιστρέφουν, βλ. τριάδα νυν υπουργών.
***
* ΥΠΗΡΞΑΝ και απορίες.
- Αλήθεια, ο Κ. Χρυσοβέργης ανεξαρτητοποιήθηκε ή προσχώρησε;
-Υποχρεωτικά προσχώρησε. Αλλιώς πώς τον έκανε αντιδήμαρχο ο Γ. Κόκουρας... (Άρα δεν έφυγε απλώς από την παράταξή του. Πήγε στην αντίπαλη).
Ζ.

Στο βουνό
* ΤΟ ΚΚΕ βγαίνει στο βουνό αυτό το Σάββατο. Μαζί και η ΚΝΕ ανεβαίνουν στον Κίσσαβο. Δεν είναι προπόνηση για καινούργιο αντάρτικο δεν ευνοούν οι «αντικειμενικές συνθήκες», δεν είναι ζέσταμα και επαναστατική γυμναστική για τον θερμό χειμώνα που έρχεται, είναι μια πρωτότυπη ιδέα. Πεζοπορία και ανάβαση για το περιβάλλον, ένα διωράκι στο βουνό, χρήσιμο από κάθε άποψη και για όλες τις ηλικίες. Το μόνο ίσως πρόβλημα τα νέα παιδιά που θα πρέπει να ξυπνήσουν σαββατιάτικα απ’ τις 7 το πρωί.
***
* ΤΗΝ έχουν δυσκολέψει πολύ όμως στο ΚΚΕ την ενασχόληση με την πολιτική. Το Σάββατο ορειβασία, την Κυριακή απ’ το πρωί οικοδομή, κόκκινο μεροκάματο για το μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο. Αν δεν πάθουν κάτι από την υπερκόπωση, θα βελτιώσουν κατά πολύ τη φυσική τους κατάσταση.
Ζ.

Ή θα επιλέξεις;
* ΚΕΦΙΑ ανάκατα με νεύρα στην παρέα των μεσήλικων Λαρισαίων.
- Κι εκεί που λες τα είδα όλα, βλέπεις κι άλλα.
***
* - ΠΟΙΟ είναι το πρόβλημά σου;
- Να σου πω ένα τυχαίο ή θα επιλέξεις από κατηγορία;
***
* - ΜΕ το «Πάρτα» προσφέρεις. Ενώ με το «Πάρτα να μη στα χρωστάω», ξοφλάς κιόλας.
Ζ.

Χέρι - χέρι
* «ΕΙΜΑΣΤΕ εδώ να αφουγκραστούμε, να βελτιώσουμε, να διορθώσουμε, αλλά η απόφαση να αναμορφωθεί το κέντρο δεν θ’ αλλάξει», διαβεβαίωσε ο Απ. Καλογιάννης. Άλλωστε τα έργα γίνονται κατόπιν μελέτης ειδικών, δεν είναι μία έμπνευση κάποιου δημάρχου ένα πείσμα υπηρεσιακών. Για αντίστοιχα ΣΒΑΚ τρέχουν όλοι οι δήμοι τώρα, κάμποσα χρόνια πίσω από τη Λάρισα. (Λάθη προφανώς υπάρχουν και στις καλύτερες των μελετών, ας υπάρξει και στην πράξη διάθεση να διορθωθούν).
***
* ΣΤΗΝ Ιουστινιανού μαζί Αγοραστός με Καλογιάννη. «Χέρι-χέρι», που έγραφε κι η εφημερίδα, ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη, στα ειδικά εγκαίνια της αναμορφωμένης οδού, με στόχο την απελευθέρωση της πόλης από τα ΙΧ.
Κι άντε τώρα να βγουν να ξαναπούν για τα έργα από τη δημοτική αντιπολίτευση, δυσκολεύονται λιγάκι πλέον. Αντίστοιχες δυσκολίες ανακύπτουν και στη συριζαϊκή αντιπολίτευση και την κριτική της για τη στάση Αγοραστού.
Ζ.

Αμπελωνίτικο χρώμα
* ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι Αμπελωνίτες να γκρινιάζουν ότι αισθάνονται παραμελημένοι από τη δημοτική αρχή σε σχέση με τον Τύρναβο, ωστόσο η πρόσφατη ανακατανομή αξιωμάτων των αντιδημάρχων γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους, καθώς στο νέο σχήμα οι τρεις αντιδήμαρχοι προέρχονται από την περιοχή τους και οι δύο από τον Τύρναβο. Πρόκειται για τους Ανδρέα Γιαννόπουλο, Κώστα Χρυσοβέργη και την αμισθί αντιδήμαρχο Βάνα Τσιαμπαλή, ενώ από τον Τύρναβο είναι οι άλλοι δύο αντιδήμαρχοι, Χρ. Κατσαρός, Λ. Μανδηλάς. Αν και η πολιτική του Δήμου δεν χαράσσεται με βάση την καταγωγή των αντιδημάρχων, σίγουρα οι πρόσφατες αποφάσεις του Γ. Κόκουρα έχουν τη σημειολογία τους.
Γ.Ρ.

Εποχές
* ΣΤΟ αρχείο βάζει η (νέα) τουρκική προκλητικότητα τα ευχολόγια περί ήσυχων καλοκαιριών όπως και τη... μυθολογία ότι τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και οι ισχυροί σύμμαχοι, παίρνοντας ό,τι ζητάνε, θα εγγυηθούν υπέρ μας. Ο πραγματικός σύμμαχος των ισχυρών είναι τα οικονομικά τους συμφέροντα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και οπουδήποτε κριθεί. Συνεπώς ο αληθινός εταίρος των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι η γείτονα Τουρκία, η οποία και με στρατιωτικά μέσα δε διστάζει να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με απώτερο σκοπό τη μοιρασιά. Αλλά συγγνώμη κάναμε λάθος, η δέσμευση για «ήσυχο καλοκαίρι» τηρήθηκε καθότι πλέον έχουμε φθινόπωρο, οπότε αλλάζουν τα γράμματα...
Β.Κ.

Με Λαρισαίο;
* Ο Θαν. Τζήλος διαιτητής αύριο Πέμπτη στο ματς Βόλος - Ατρόμητος. Λαρισαίος παίζει τον Μπέο; Τι λάθη των διοργανωτών είναι αυτά... Ό, τι και να γίνει πρόβλημα θα προκύψει. Μακάρι να μην έχει τίποτε ζόρικες φάσεις.
Θα παίξει;
* ΕΙΧΕ κέφια η κληρωτίδα του Κυπέλλου. Θα παίξει η ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως; Τον αναγνωρίζει ως ομάδα μετά από όσα έχουν ειπωθεί, ιδίως τον τελευταίο καιρό; Τόσο βαριές κουβέντες...
Ζ.

Αναζητήσεις
* EIXAN εμβαθύνει στη συζήτηση οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Ο άλλος μας είπε ότι έκοψε το κάπνισμα και μας έχει ταράξει στην τράκα. Φοβάμαι τη στιγμή που θα μας πει ότι έκοψε το σεξ.
***
* - ΓΡΑΦΩ το σενάριο μιας ταινίας πορνό με στοιχεία θρίλερ.
- Πώς είναι ο τίτλος της;
- Η Παρασκευή κι οι 13.
***
* -ΓΙΑΤΡΕ μου, πώς μπορώ να καταλάβω ότι μια γυναίκα είναι εθισμένη στο σεξ;
-Αν μπορεί να πάει ακόμα και με σένα...
Ζ.

Με βαριά καρδιά
* ΠΕΡΙΕΡΓΑ παιχνίδια που παίζει η ζωή και η πολιτική... Ο Μάκης Βορίδης, βρέθηκε να διαβάζει τον όρκο στη μητέρα και τον μικρό αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, βάζοντας την υπογραφή του στην τιμητική πολιτογράφησή τους, ήταν υποχρεωμένος να το κάνει ως αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών. Δεν θα ήταν και το καλύτερό του...
Μέχρι και η «Καθημερινή», βγήκε να τον καρφώσει με σχόλιό της. Επισημαίνοντας ότι ο Βορίδης δεν «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πολιτογράφηση των Αντετοκούνμπο. Εικάζοντας ότι το κοινό του υπουργού στα social media μπορεί να μην χαίρονταν ιδιαίτερα με τις σχετικές φωτογραφίες, οπότε και παρέλειψε αυτό που θα διαφήμιζε κάθε άλλος πολιτικός στη θέση του...
Ζ.

Κεντρικοί κεντρώοι
* «Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε χθες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «εγκατέστησε ξανά το Κέντρο στο κέντρο της πολιτικής μας ζωής». Δεν είναι ακριβές. Θα διαφωνήσω.» Είναι ο Μανώλης Κοττάκης στην «Εστία» και τη «Δημοκρατία», δεξιές αμφότερες, έστω καραμανλικές.
«Το ακριβές είναι ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος, λόγω οικογενειακής βενιζελικής παράδοσης, δεν έχει και δεν νιώθει κανέναν συναισθηματικό δεσμό με τη δεξιά παράταξη -γι’ αυτό παραλείπει και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κάθε 24η Ιουλίου-, εγκατέστησε πρώην υπουργούς και στελέχη του κυρίου Σημίτη στο κέντρο της εξουσίας. Στην καρδιά της διακυβέρνησης. Στα έγκατα του κράτους... Ο πρωθυπουργός οικοδομεί μια παράταξη που δεν περιλαμβάνει τη Δεξιά σε επίπεδο στελεχών, στην καλύτερη περίπτωση την περιλαμβάνει ως κομπάρσο». (Σφίγγει ο δεξιός κλοιός).
***
* «Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το Κέντρο εγκαταστάθηκε στην καρδιά της εξουσίας. Όχι στο κέντρο της πολιτικής. Κανείς από τους ηγέτες της Ν.Δ. δεν εγκατέστησε το Κέντρο στο ιερό του κόμματος και στην καρδιά της εξουσίας. Γιατί αυτό έχει ολέθρια αποτελέσματα ψυχολογίας. Οι οπαδοί της Ν.Δ. στην περιφέρεια, βλέποντας να καταλαμβάνουν αξιώματα ψηφοφόροι και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. και, το κυριότερο, να εφαρμόζουν πολιτικές ξένες προς τον χώρο, αρχίζουν να μην αναγνωρίζουν το κόμμα τους. Τους είναι ξένο. Έχουν πρόβλημα υπαρξιακό. «Μα όλοι οι δικοί μας είναι άχρηστοι; Εάν είναι, έχει λόγο ύπαρξης η Ν.Δ.; Εμείς ξέρουμε ότι ο κεντροδεξιός χώρος είναι χρυσάφι, έχει έμπειρα στελέχη και φυσικά το κόμμα έχει λόγο ύπαρξης» λένε διαμαρτυρόμενοι. Καταλήγω: Εάν ένα τμήμα της βάσης της Ν.Δ. αποκτήσει υπαρξιακά ερωτήματα για το τι είναι ή δεν είναι η Ν.Δ., δεν θα κινδυνέψει η πρωτοπορία της. Θα κινδυνέψει όμως λόγω φθοράς η πολιτική σταθερότητα». (Είπε και ελάλησε. Θα τον κάνουν να λαλήσει στο τέλος τον Μητσοτάκη, μία από ακροδεξιά, μία απ’ το κέντρο).
Ζ.

Απάτη...
* ΟΛΟ και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα απατεώνων το τελευταίο διάστημα από μηνύματα αγνώστων στα κινητά τηλέφωνά τους, που τους ζητούν να πατήσουν σε κάποιο λινκ, προφασιζόμενοι πως είναι από την τράπεζά τους, και ότι αν δεν πατήσουν θα διακοπούν οι υπηρεσίες της τράπεζας. Πατώντας πάνω ανοίγει σελίδα με χρώματα και γραφικά ολόιδια με αυτά της τράπεζας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απαντήσετε σε τέτοια μηνύματα, βάζοντας τους κωδικούς ή δίνοντας ευαίσθητα στοιχεία όπως αυτά της κάρτας σας.
Γ.Γ.

Οργανωμένος
* ΤΑ είχε συμμαζέψει νωρίς εκείνο το βραδάκι ο Λαρισαίος φοιτητής.
- Πώς και θα φας μπρόκολο εσύ;
- Μα, κάνω διατροφή.
- Και η μπριζόλα δίπλα τι είναι;
- Γαρνιτούρα.
Ζ.

 

LADOPOYLOS CIU

* ΦΥΣΙΚΑ και θα άφηνε το στίγμα του στο Συνέδριο για το βαμβάκι που έγινε στη Λάρισα, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, καθώς στην ομιλία του φρόντισε να υπενθυμίσει στους παριστάμενους τη γιορτή της Ορθοδοξίας και να τη συνδυάσει με το προϊόν: Από το βήμα του συνεδρίου θέλω να ευχηθώ Σοφία στη διαχείριση του προϊόντος, Πίστη στο όνειρο ότι αυτό αποτελεί πραγματικά «λευκό χρυσό», Ελπίδα ότι θα έχουμε νερό για να συνεχίσουμε να παράγουμε και Αγάπη προς το προϊόν, δίνοντας κάθε ικμάδα της δύναμής μας στην καλλιέργεια». Συνομιλώντας δε με τον υπουργό Σπ. Λιβανό ο «λεξιπλάστης» Αντιπεριφερειάρχης του ζήτησε να μην αδικηθεί η Θεσσαλία στη νέα ΚΑΠ με την ενιαία ενίσχυση και φυσικά τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα.
Γ.Ρ.

 

MASKES CIU

* ΚΑΛΕΣ οι μάσκες απ’ τα φαρμακεία αλλά και κείνες απ’ τα Zara ακόμη καλύτερες, πιο ευρύχωρες και πιο χαλαρές στ’ αυτιά.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass