ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 18:17
* ΕΚΤΟΣ από εξετάσεις για εκείνο των οδηγών μπορεί να θεσπιστούν και άλλες για δίπλωμα περιφερειαρχών; * ΕΚΤΟΣ από εξετάσεις για εκείνο των οδηγών μπορεί να θεσπιστούν και άλλες για δίπλωμα περιφερειαρχών;

Κοροϊδεύει
* - ΑΚΟΜΑ εδώ είναι το καλοκαίρι, μια βολτίτσα πάει καναδυό μέρες κι επιστρέφει…


Δεν έβλεπε να ξεμπλέκουμε εύκολα ο μετεωρολογών Λαρισαίος.
- Λέει το καλοκαιράκι, ότι θα φύγει την άλλη βδομάδα. Τα ίδια όμως έλεγε και την προηγούμενη, ποιος το πιστεύει…
Ζ.

Έβαλε ψυχρούλα
* ΣΕ επιφυλακή βρίσκονται οι μανάδες της χώρας μετά την πρόσφατη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το Βατράχι. Όπως αναφέρει η έρευνα, 9 στις 10 μανάδες αναφέρουν ότι «έχει βάλει λίγο ψυχρούλα» παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία έχει πέσει μόλις 4 βαθμούς, ενώ 8 στις 10 δεν κρύβουν ότι σκέφτονται να κατεβάσουν τα χειμωνιάτικα.
***
* ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, η πλειοψηφία των μανάδων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι κουβερτούλες πικέ δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την έλευση αυτού του φοβερού κρύου, και συνιστούν τη χρήση παπλώματος, φλοκάτης ή δέρματος μαλλιαρού ζώου, παρά το γεγονός ότι στις παραλίες της χώρας υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ακόμα κάνουν μπάνια. Τέλος, η έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις των Ελληνίδων μανάδων, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμφωνούν ότι αυτή είναι η εποχή που συμβαίνουν τα χειρότερα κρυολογήματα, ενώ όπως έχουν δηλώσει οι πιθανότητες να κολλήσεις κορονοϊό αυξάνονται αν βγεις χωρίς ζακέτα ή με βρεγμένα μαλλιά.
Ζ.
Ντελίβερι
* ΘΕΛΕΙ μεγάλη μαγκιά να σηκωθείς το χάραμα και μέσα στο ξεροβόρι να πιάσεις το παγωμένο τιμόνι για να μεταφέρεις έγκαιρα -δηλαδή όσο είναι ακόμη ζεστός- τον καφέ στο αγουροξυπνημένο αφεντικούλη, που ζεσταίνει ακόμη τα χέρια του στο καλοριφέρ.
Ή, μέσα στη βροχή να πας την πίτσα στο πάνω διαμέρισμα της πολυκατοικίας, πριν αρχίσει ο αγώνας, τον οποίο η αντροπαρέα ετοιμάζεται να απολαύσει πίνοντας μπύρες και κρίνοντας ως «τιμ» ειδικών.
Οι ντελιβεράδες κάνουν την πιο αξιοπρεπή δουλειά για έναν νέο άνθρωπο. Απλή, καθημερινή, αλλά και αναγκαία που όμως περνά σχεδόν απαρατήρητη, μόνο ως ένα …παράπτωμα του Κ.Ο.Κ. στη διαδρομή ημών των λοιπών νομοταγών του βολάν.
Την πιο αξιοπρεπή και ταυτόχρονα επικίνδυνη, με ένα τεράστιο διαρκές ρίσκο να βαραίνει στην άλλη μεριά της πλάστιγγας. Ο ντελιβεράς ρίχνεται στη μάχη της επιβίωσης με μόνο, ασυνειδητοποίητο, όπλο του την «τρέλα» και την ορμητικότητα της νιότης του, την οποία εκμεταλλεύονται με μαεστρία τα αφεντικά του. Και αν ο κίνδυνος της σωματικής του ακεραιότητας είναι διαρκής και άμεσος, υπάρχει ένας εξίσου σοβαρός, πιο αργός και ύπουλος: εκείνος της «μονιμοποίησης του προσωρινού», το σύνδρομο που ενσάρκωσε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αντιγόνη Βαλάκου, στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Χαμένα όνειρα», που είδαν τα νεανικά τους όνειρα να μπλέκουν με τις κουβαρίστρες όπου δούλευαν και να τους κρατούν αιώνια δέσμιους.
Δικαιούνται λοιπόν της προσοχής και του σεβασμού μας. Αλλά και της έμπρακτης αναγνώρισης, μέσω ενός φιλοδωρήματος...
Μη τον περιμένετε από τα αφεντικά τους.
Δ. Χατζ.

Ήρεμα, ήρεμα…
* ΤΗΡΗΘΗΚΕ η δέσμευση για ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο. Κι ήταν αναμενόμενο καθώς επενέβησαν πάλι οι μεγάλες δυνάμεις του χρήματος. Έχουν κι αυτοί Τουρισμό, παιδιά… (Σάμπως δεν φτάνουν ο χειμώνας κι η άνοιξη για τσαμπουκάδες;).
Ζ.
Έγιναν δύο
* ΚΑΙ να που αποκτά και δεύτερη γυναίκα η παράταξη Καλογιάννη. Εκτός από την αντιδήμαρχο Ρίτα Απρίλη, επίσης από τη δημοτική κοινότητα Γιάννουλης, καταλαμβάνει θέση στα έδρανα της πλειοψηφίας και η νηπιαγωγός Ράνια Ραπτοτάσιου. Η οποία άνετα μπορεί να οριστεί αντιδήμαρχος κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Από τη δημοτική ενότητα Γιάννουλης είχε εκλεγεί κι ο οδοντίατρος Κώστας Ρεβήσιος, που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και υποχρεώσεις. Φίλος του συναδέλφου του Απ. Καλογιάννη, οι δυο τους βίοι παράλληλοι πολιτικά, πρόσφερε και στην προηγούμενη θητεία, όσο του επέτρεπαν οι επαγγελματικές συνθήκες.
Ζ.
Αστειάκια
* - ΔΙΑΙΤΑ θα κάνω όταν θα είναι υποχρεωτική…
Στον ρυθμό της εποχής ο ευτραφής Λαρισαίος.
- Δεν είμαι εναντίον, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι αρκετά δοκιμασμένες.
***
* Ο άλλος δίπλα περίμενε προϊδεασμένος τον φουσκωμένο λογαριασμό κι έριξε την ιδέα.
- Κανονικά στις επιλογές πληρωμής της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα θα έπρεπε να μπει: α. Μετρητά β. Κάρτα γ. Σκάψιμο δρόμου για καλώδια.
Ζ.
Δίδυμες
* ΞΑΝΑ γεννητούρια στην οικογένεια της «Ε». Η σύζυγός του Εβελίνα, χάρισε στον δημοσιογράφο του Αθλητικού Άρη Γκουτρουμάνη δίδυμα κοριτσάκια. Να τους ζήσουν, να τις χαίρονται…
Ζ.
Οι Β
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ξεκινήσει νωρίς, σε 20 μέρες από τώρα δηλαδή, πάλι καλά γιατί φαινόταν ότι θα ξεκινούσε σε 40, το πρωτάθλημα της Super League 2, της Β’ Εθνικής δηλαδή, στο οποίο θα παίζει και η ΑΕΛ, είθε μονάχα για φέτος. Δύσκολη ιστορία, μαραθώνιος έως γολγοθάς. Και σημειωτέο, μία μόνο από τις 30 ομάδες των δύο ομίλων ανεβαίνει στην Α’ Εθνική. Μία μόνο. Κι άλλη μία δίνει μπαράζ με την προς υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία, τη δεύτερη απ’ το τέλος. Ζόρικη κατάσταση.
***
* ΕΝ συνόλω πέντε θεσσαλικές. Εκτός από τον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως, την Αναγέννηση Καρδίτσας και τα Τρίκαλα, η ΑΕΛ θα έχει στον όμιλό της και μία ομάδα απ’ τον Βόλο, τη Νίκη. Η άλλη, όχι ο ΝΠΣ Βόλος που παίζει μπέικα στην Α’, ο Ολυμπιακός Β. θα αγωνιστεί στον άλλο όμιλο, τον Νότιο. Θα ήταν μπέρδεμα να παίξουν μαζί στον Βόρειο ο Ολυμπιακός Β. με τον Ολυμπιακό Β’, καθότι φέτος στη Β’ Εθνική μετέχουν και οι Β’ ομάδες των μεγάλων, εκτός συναγωνισμού, δεν ανεβαίνουν κατηγορία αυτές, θα παίζουν για να κρατούν ζεστούς τους παίκτες που έχουν συγκεντρώσει και δεν ξέρουν τι να τους κάνουν.
Ζ.
Μιλάς σοβαρά;
* Η σκηνή στο αστικό λεωφορείο, χθες το πρωί (γύρω στις 10.30), της γραμμής Νο 2. Σε κάποια στάση της οδού Βόλου, ανεβαίνει ηλικιωμένος συμπολίτης, χωρίς να φορά μάσκα.
Στην ευγενική παρατήρηση του οδηγού, αποκρίνεται:
-Έχεις να μου δώσεις; Θα την πληρώσω…
-Εγώ όχι κύριε, από το φαρμακείο θα πάρετε.
-Εντάξει, εκεί που θα κατέβω θα πάρω, συμπληρώνει ο εξυπνάκιας και κάνει να προχωρήσει στον διάδρομο. Ο οδηγός τον κόβει:
-Όχι κύριε, δεν θα μπείτε χωρίς μάσκα. Να πάτε στο φαρμακείο απέναντι και να πάρετε…
Ο συμπολίτης δείχνει να αγανακτεί, αλλά το βιολί του: Θα πάω, αλλά θα περιμένεις εδώ;
Τώρα αρχίζουν να εκπλήσσονται και επιβάτες με τη συμπεριφορά του.
-Όχι, του απαντά ο οδηγός, δεν μπορώ να περιμένω, θα πάρετε το επόμενο…
-Μιλάς σοβαρά; κάνει με ύφος, εκείνος. Έχει πάρει όμως τον απόθαρρό του και αποβιβάζεται μουρμουρίζοντας…
Το ίδιο και αρκετοί επιβάτες του αστικού, φυσικά με το θράσος του…
Δ.Χ.
Στο Ηρώδειο
* ΓΚΡΑΝ σουξέ για το «Θεσσαλικό» που εμφανίστηκε στο Ηρώδειο, με την περσινή του παράσταση, ας όψεται ο κορονοϊός, «Τα Αγάλματα Περιμένουν», σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού. Απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού κι ευμενείς κριτικές, δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση η εμφάνιση στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού.
Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε, ελάχιστοι Έλληνες συγγραφείς έχουν καταφέρει να δουν όσο ζουν να παίζεται έργο τους σε αυτό το εμβληματικό θέατρο, ο τελευταίος ήταν ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, το 2002, σε ηλικία τότε άνω των 80 χρόνων. Τώρα το πετυχαίνει κι ο Ανδρέας Φλουράκης, που μόλις καβάλησε τα 50 του, με το «Θεσσαλικό».
Ζ.
Μόνος τρόπος
* ΕΙΧΑΝ να πουν τα δικά τους οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Το μυστικό για να ξυπνάς ευδιάθετος το πρωί είναι να μην ξυπνάς πρωί.
***
* - ΜΠΗΚΕ γιαγιά σε άδειο λεωφορείο και δεν έκατσε γιατί δεν είχε κανέναν να σηκώσει.
***
* - ΖΑΚΕΤΑ. Το ρούχο που φοράνε τα παιδιά όταν κρυώνει η μάνα τους.
Ζ.

Χωρίς δεν…
* - ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα ίσον τζατζίκι χωρίς γιαούρτι…
Εις τα εκ των ων ουκ άνευ περιελάμβανε ο Λαρισαίος συριζαίος την παρουσία του προέδρου του στα ηνία ενός ισχυρού κόμματος.
- Αν τον θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ όπως πριν ή περίπου, κάνουν κι άλλοι για αρχηγοί, σίγουρα…
***
* ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ κι αυτός κάθετα με τον Στ. Κούλογλου και όλους τους υπόλοιπους, προερχόμενους κυρίως από απέναντι και πάνω, που επιχειρούν να αποσυνδέσουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα.
- Δεν μπορούν να το ανεχτούν μετά την κασκαρίκα που τους έκανε το ’15, δεν θέλουν να ρισκάρουν να την ξαναπατήσουν…
Και συμπλήρωνε πως ακόμη και οι δημοσκοπήσεις του συστήματος, εξακολουθούν να διαπιστώνουν ποσοστά αποδοχής του Τσίπρα υψηλότερα του κόμματός του.
Ζ.

Λιγάκι αργά
* «ΜΑΣ διαμαρτυρήθηκαν συμπολίτες τους προηγούμενους μήνες…».
Στην εφημερίδα και μόνο πόσα παρόμοια γράφτηκαν, όπως και κάθε χρόνο δηλαδή, ενώ η δημοτική υπηρεσία δέχεται πολύ περισσότερες διαμαρτυρίες. Για τα ακαθάριστα οικόπεδα σε κατοικημένες περιοχές, που δημιουργούν προβλήματα πολλά, με σοβαρότερο τον κίνδυνο πυρκαγιάς στη γειτονιά απ’ τα χόρτα.
Μ’ αυτό το σκεπτικό κατέθεσε ερώτηση η αντιπολιτευόμενη παράταξη του Ν. Γαμβρούλα, αναφέροντας τα επίσης γνωστά για τη δυνατότητα που έχουν οι δήμοι να καθαρίσουν και να χρεώσουν στον ιδιοκτήτη, πράγμα που πρακτικά σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζεται. Ερώτηση που κατατέθηκε αργά και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν Οκτώβρη μήνα. Για τον κίνδυνο πυρκαγιάς απ’ τα άκοπα χορτάρια. (Συνεχίζουν να μαθαίνουν στην παράταξη των νέων, εκπαιδεύονται).
Ζ.

Οινο-πνευματώδη
* ΕΝΤΑΞΕΙ, έπιναν λίγο παραπάνω στη συγκεκριμένη συντροφιά Λαρισαίων.
- Έφυγε η κόρη μου για μάθημα κι άφησε χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι. Έβαλα βότκα και παγάκια, μην πάει χαμένος…
***
* - ΣΤΑΜΑΤΑ να προσπαθείς μια ζωή να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Δεν είσαι τσίπουρο.
***
* -ΕΝΤΑΞΕΙ, το αλκοόλ δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε κι η νηφαλιότητα κάνει θαύματα εδώ που τα λέμε.
Ζ.

Μόνιμο
* ΜΕ 200 χιλιάρικα δημοπρασία καμαρώνουν οι διοικούντες το ΓΝΛ ότι θα διορθώσουν τα ασανσέρ που ταλαιπωρούν τον κόσμο στο παλιό νοσοκομείο. Ασκόπως χαίρονται, το πιθανότερο. Δεν βρίσκουν κανέναν παλιό διοικητή να ρωτήσουν τι έκαναν και πριν 20-30 χρόνια; Τα ίδια. Και τότε πανηγύριζαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα.
Ζ.

Εξουσία
* ΧΡΗΣΙΜΕΣ οι σχολικές τροχονόμοι, πολύτιμες για την ασφαλή διέλευση των μαθητών από δρόμους με μεγάλη κίνηση. Λογικά έχουν κάνει σεμινάρια, έμαθαν πώς να λειτουργούν. Κάμποσες όμως ξεχνιούνται, κινούμενες με υπερβάλλοντα ζήλο. Η αυτού μεγαλειότης το παιδί αλλά… Αλλά δεν μπορεί να αποκλείουν την κυκλοφορία κάθε που πλησιάζει ένας μαθητής στο πεζοδρόμιο για να περάσει απέναντι… Κι αμέσως σε λίγα δευτερόλεπτα ξανά διακοπή για τον επόμενο. Λογικά θα έπρεπε να περιμένουν λιγάκι, να μαζευτούν δυο τρία παιδάκια, άλλωστε έχουν κι εκείνα να μάθουν ότι ο δρόμος δεν είναι δικός τους. Η αίσθηση της εξουσίας ίσως, έστω αυτής της μικρής και προσωρινής που αποκτούν οι εν λόγω φιλότιμες κατά τα άλλα κυρίες, η δύναμη που τους παρέχει η πινακίδα με το STOP στο χέρι τους, οδηγεί ορισμένες εξ αυτών σε υπερβολές. Εκνευρίζοντας τους οδηγούς, που ειδικά στις 8 το πρωί βιάζονται πολύ.
Ζ.
Ήξερε
* ΔΥΟ Λαρισαίες συζητούν για το νέο τους αφεντικό.
-Πολύ όμορφος το καινούργιο αφεντικό, λέει η πρώτη.
-Ναι, κούκλος είναι, συμφωνεί κι η δεύτερη, η ξανθιά.
-Ντύνεται και πολύ κομψά, συνεχίζει η πρώτη.
-Και πολύ γρήγορα, συμπληρώνει η δεύτερη.
Ζ.

AGGLIKA_CIU.jpg

* ΟΤΑΝ το δουλεύει ο άλλος καλά το αγγλικό…
Ζ.

FTEROTH_CIU.jpg

* ΕΞΩ από το ενδιαφέρον Βιομηχανικό Μουσείο της πάλαι ποτέ πανίσχυρης βιομηχανικά Ερμούπολης, κυριαρχεί η πελώρια φτερωτή του πρώτου ατμόπλοιου που είχε δρομολογηθεί πριν εκατόν πενήντα χρόνια στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος και το οποίο είχε βυθιστεί πολύ σύντομα, στα 1868. Ο εν λόγω εξάμετρος τροχός του «Πατρίς» ανελκύστηκε μόλις προ δεκαπενταετίας. Σημειωτέον ότι ένα ακόμα «Πατρίς» είχε βυθιστεί στην Παροναξία, το 1923 κατόπιν εμβολισμού, καθώς καράβια έβαζαν κόντρες στο δρομολόγιο του Πειραιά. Συμπέρασμα; Το «Πατρίς» δεν είναι και τόσο τυχερό τελικά. Σάμπως η Πατρίς;
Ζ.

GLAROI_CIU.jpg

* ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ οι γλάροι την ηρεμία. Απολαμβάνουν τη θέα. Ρεμβάζουν. Κάπου στην ξύλινη γέφυρα της ποταμολίμνης που χωρίζει ή ενώνει αν θέλετε καλύτερα, Καστρί Λουτρό με Νέους Πόρους. Όπως τους «είδε» με τον φακό του, ο Βασίλης Ντάμπλης.

TYFLOI_CIU.jpg

* ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και φυσικά εκτός προδιαγραφών, εντοπίζει ο Β. Ντ. την Όδευση Τυφλών στο Πάρκο των Χρωμάτων. Πρέπει να επιληφθεί το δημοτικό συνεργείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass