ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 18:22
*ΑΡΕΣΕ στον διερχόμενο Χρ. Μπ. που κάποιος πείραξε την πινακίδα στον δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης. Αλλάζοντας το Ρ με Λ έκανε μεγάλη πλάκα.          Ζ. *ΑΡΕΣΕ στον διερχόμενο Χρ. Μπ. που κάποιος πείραξε την πινακίδα στον δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης. Αλλάζοντας το Ρ με Λ έκανε μεγάλη πλάκα. Ζ.

Πρόγνωση
*ΑΛΛΑΓΗ καιρού και η Τριγωνοπλατειακή πρόγνωση επιβεβαιώθηκε.
- Είμαι σε ηλικία που τα κόκαλά μου κάνουν καλύτερη πρόβλεψη καιρού από κάθε meteo. (Καιρική ενημέρωση, απ’ τα κόκαλα βγαλμένη).
Ζ.

Και φέτος
*ΒΕΒΑΙΑ, σαν σήμερα θα ξεκινούσε το Παζάρι. Πού όμως... Μία πέρσι, μία φέτος, υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί; Αποκλείεται, η Λάρισα το είχε δοκιμάσει χωρίς παζάρι αλλά δεν της άρεσε, το ανάστησε ξανά. Τώρα πάντως, μόνο η βροχούλα που το συνοδεύει απέμεινε. Κι είναι παράξενο που δεν έβγαλαν καμιά ανακοίνωση διαμαρτυρίας οι αντεμβολιαστές.
Ζ.

Τωωώρα;
*ΑΠΟ το κυβερνητικό στρατόπεδο διαφημίζουν 60.000 προσλήψεις απογραφέων, μέχρι βασικό πρωτοσέλιδο έγινε χθες σε γαλάζια εφημερίδα. Δουλειά εξτρά για 2 μήνες με 1.200 ευρώ για την απογραφή κτιρίων. Θα υπάρχει και βουλευτική εμπλοκή μάλλον, δεν θα γίνουν δα και μέσω ΑΣΕΠ. Αν και οι προσλήψεις έχουν γίνει από καιρό. Πολλοί Λαρισαίοι έχουν δεχθεί τις επισκέψεις των απογραφέων ήδη.
Ζ.

Εκ των υστέρων
*ΕΚΑΝΕ πίσω η κυβέρνηση, τα ολιγομελή τμήματα των Λυκείων θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Καθάρισε η Βολιώτισσα υφυπουργός Ζέττα Μακρή, η Δευτεροβάθμια είναι άλλωστε τομέας ευθύνης της.
Μάλλον αιφνιδιάστηκαν οι Λαρισαίοι βουλευτές. Χθες το πρωί έγραφε για τη θετική εξέλιξη η εφημερίδα. Στις 10 π.μ. ο Μ. Χαρακόπουλος προχώρησε σε ενημερωτική ανάρτηση: «Όπως με ενημέρωσε -τηλεφωνικά χθες βράδυ στο Ριάντ όπου πραγματοποιώ επίσημη επίσκεψη- η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή...». Ακολούθησε στις 10.30 π.μ. Χρ. Κέλλας: «Ευχαριστώ την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Ζέττα Μ. Μακρή, οι οποίες και με ενημέρωσαν για τη διευθέτηση του ζητήματος». (Και κατόπιν και άλλοι, Στ. Μπίζιου, Χρ. Καπετάνος κ.λπ., με το κατόπιν ενεργειών μου επίσης).
***
*ΕΝ τω μεταξύ, το πιθανότερο είναι να παρενέβη το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη και να έδωσε τη λύση. Και τούτο γιατί οι θιγόμενοι σφόδρα 17χρονοι της Γ’ Λυκείου, ψηφίζουν στις επικείμενες εκλογές.
Ζ.

Καταλήψεις-τηλεκπαίδευση
*ΜΠΟΡΕΙ οι καταλήψεις να συνεχίζονται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καμία μέρα μαθήματος όμως δεν έχει χαθεί αφού από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενεργοποίησε τον μηχανισμό της τηλεκπαίδευσης. Χθες υπό κατάληψη βρίσκονταν συνολικά 11 σχολικές μονάδες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε Λάρισα, Ελασσόνα, Συκούριο και Κοιλάδα. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για τα ίδια σχολεία που ξεκίνησαν τις καταλήψεις από την αρχή της εβδομάδας αλλά αλλάζουν καθημερινά, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται ο αριθμός τους. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ακόμη και όσοι βρίσκονται πίσω από τις καταλήψεις, να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα υπό τον φόβο των απουσιών. Βρε μπας και απλά τα παιδιά θέλανε τηλεκπαίδευση και αποφάσισαν να το πετύχουν με κατάληψη; Πάντως είναι κρίμα κάθε χρόνο να κλείνουν σχολεία ακόμη και για μια ημέρα με αστείες προφάσεις. Τα παιδιά που θέλουν να βρίσκονται στο σχολείο τους τι φταίνε;
Ν.Π.

Με κόκκινο;
*ΜΕ αφορμή χθεσινό σχόλιο ο Ν. Μ. σημειώνει: Μου έλεγε γνωστός μου που πήγε να πιάσει δουλειά.
- Το μόνο που με ρώτησε το αφεντικό ήταν αν περνάω με κόκκινο. Του είπα: Όχι βέβαια. Ποτέ. Φύγε, μου είπε, δεν μου κάνεις. (Κι αν έτσι είναι ο μικροεπιχειρηματίας, φαντάσου οι πλατφόρμες, οι εταιρείες ταχυδιανομής...).
Ζ.

Είναι σαφές
*ΣΑΝ να μην έχει καθόλου άδικο το ‘’Ποντίκι’’ που βάζει τον Ερντογάν να λέει: «Φυσικά και θέλουμε διπλωματική επίλυση των διαφορών μας. Το Ναυτικό και η Αεροπορία μας κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ζ.

Από πέρυσι
*- ΕΧΕΙ κάνει σχολή ο Μητσοτάκης με τον Ντάλτον στην περιοχή Τυρνάβου;
Ο νεοδημοκράτης κορόιδευε με τοπικό παράγοντα που ανακάλυψε κάποια μάρμαρα σε τυχαία βόλτα κοντά στην κοίτη του Πηνειού, τα φωτογράφισε, τα έστειλε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τηλεφώνησε κι από κει του είπαν ότι πρόκειται για σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την αρχαία Άργισσα κοντά στα Δένδρα Τυρνάβου. (Από την άλλη πλευρά του ποταμού είναι το Δαμάσι).
***
*ΕΓΙΝΕ λοιπόν θέμα στην ΕΡΤ, προέκυψε η πολυπόθητη δημοσιότητα. Ποια είναι η σύμπτωση; Ότι μόλις έναν χρόνο πριν ο ίδιος παράγοντας έγραφε αναλυτικά για την αρχαία Άργισσα και την περιοχή της, για εκδήλωση στο ίδιο ακριβώς σημείο, με σκοπό την προστασία και ανάδειξή της. (Που σημειωτέον πλήθος ευρημάτων από τις ανασκαφές εκεί βρίσκονται από χρόνια στο Διαχρονικό Μουσείο).
***
*ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος είπε, «Μην έρθει βόλτα προς τα Φάρσαλα μονάχα, θα τηλεφωνεί στην υπηρεσία κάθε πέντε λεπτά...». Ενώ ένας κουλτουριάρης άρχισε να μιλά για τον Αθανάσιο Κίρχερ της Αναγέννησης, όχι αυτή της Καρδίτσας, ο οποίος ήταν λέει γλωσσολόγος, μαθηματικός, αιγυπτιολόγος, αρχαιολόγος, ηφαιστειολόγος, μουσειολόγος, εφευρέτης, θεολόγος, γεωλόγος, βιολόγος, αστρονόμος, φυσιοδίφης και άλλα και άλλα. (Ζηλιάρηδες...)
Ζ.

Ο στροφαλοφόρος
*ΑΝ μη τι άλλο το αντιμετώπιζαν με στυλ, οι ορεξάτοι Λαρισαίοι.
- Σ’ ένα χαρτί βάζω τις ομορφιές της ζωής, το πάθος, τη χαρά...
- Ποιητής;
- Όχι, σουβλατζής.
***
*- ΡΟΥΦΙΑΝΑ δίαιτα... Κόλλησαν τα πιστόνια από την πείνα και δεν κινείται ο στροφαλοφόρος για να ανέβω τα σκαλοπάτια.
***
*- ΣΤΑ 20 τρως και δεν παχαίνεις. Στα 30 τρως και παχαίνεις. Στα 40 δεν τρως και παχαίνεις.
Ζ.

Ευκολάκι
*«ΚΑΛΗ φάση...» σχολίαζε ο Λαρισαίος Γ. Μ. «Οργανώνεις συναυλία. Άμα πουλήσεις εισιτήρια την κάνεις. Αν όχι, ‘’την κάνεις’’. Λες ένα βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού και την ακυρώνεις...».
Καινούργια κόλπα στην πιάτσα. Προκύπτει όμως το ερώτημα, «ο Δήμος πληρώνεται για το Κηποθέατρο που είχε κλειστεί;» Τι να προβλέπουν άραγε οι συμφωνίες που υπογράφονται;
Ζ.

Ωράριο
*ΠΑΝΤΑ ήταν δύσκολες οι καταστάσεις για τους εργαζόμενους. Υπάρχουν όμως και περίοδοι που χάνεται το μέτρο. Έρχονται εποχές που τους ζητάνε ευθέως να εργάζονται για 7ωρο και να τους πληρώνουν για 6ωρο. Να τους δίνουν τα δώρα μέσω τραπέζης και εν συνεχεία να τα ζητάνε πίσω στο χέρι. Κι αυτά πλέον τα ζητάνε εξ αρχής. Χωρίς ντροπή και φόβο. Κι άμα θες, τους λένε. Συμβαίνουν παντού. Και στη Λάρισα...
Κ.Γ.

Γεννητούρια
*ΓΛΥΚΑ, χαρές στο Δημαρχείο καθώς ο νεαρός σύμβουλος του δημάρχου Αποστόλης Πέκας, πολιτικός μηχανικός, κερνούσε ευτυχισμένος για τον γιο που απέκτησαν με τη γυναίκα του, το πρώτο τους παιδί. Τρισευτυχισμένος κερνούσε όπου βρισκόταν στην πόλη, ο παππούς Στ. Πέκας, παλιός διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας. Να τους ζήσει...
Ζ.

Έλα καλέ...
*...ΑΛΛΗ εικόνα όμως –σε συνέχεια χθεσινού μας σχολίου- σε δρομολόγιο αστικού λεωφορείου της γραμμής 3.
Νεαρή επιβάτιδα επιβιβάζεται και προσπαθώντας να βγάλει τη μάσκα, διαπιστώνει ότι την έχει χάσει. Με εμφανή απογοήτευση έως «ενοχή», το αναφέρει στον οδηγό, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω εργάζεται χωρίς να φορά μάσκα, για να λάβει την απάντηση: Έλα καλέ, πέρνα μέσα...
Δ.Χ.

Συνθέσεις
*ΤΟ φιλοσοφούσαν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Viral λέγεται στ’ αγγλικά. Στα ελληνικά λέγεται βούκινο.
***
*- ΜΗ δίνεις υποσχέσεις που δεν θες να κρατήσεις και κυρίως μη βάζεις πλυντήριο άμα δεν θες ν’ απλώσεις.
***
*- Η εμπιστοσύνη είναι σαν τη γόμα. Με κάθε λάθος μικραίνει.
***
*- ΤΟ facebook κατάφερε να ενώσει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο και να χωρίσει αυτούς που ζουν στο ίδιο σπίτι.
Ζ.

Πάει...
*ΣΤΗΝ κοπή ενός δέντρου, μιας φλαμουριάς συγκεκριμένα, στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, λόγω επικινδυνότητας. Πράγμα που είχε επισημανθεί και με σχετικό σχόλιο στο προχθεσινό φύλλο, καθώς παρουσίαζε έντονη σπηλαίωση στο κοίλωμα του κορμού, με το δέντρο μάλιστα να βρίσκεται όχι σε κάποιο απόμερο μέρος, αλλά στην Κεντρική πλατεία Φαρσάλων. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν κόπηκε λόγω της επισήμανσης που έγινε διά του Τύπου, καθώς είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες λίγες μέρες νωρίτερα από την αρμόδια Αντιδημαρχία Πρασίνου. (Μάλλον επισπεύσθηκε).
Γ.Γ.

Στο τριήμερο
*ΕΠΕΣΕ στο τραπέζι η πρώτη πολύ συγκεκριμένη ημερομηνία. Πρόωρες εκλογές στις 27 Μαρτίου, Κυριακή στο τριήμερο αργίας της εθνικής επετείου, Παρασκευή πέφτει η 25η Μαρτίου, πολύ ευχάριστη η ατμόσφαιρα με το τριήμερο, σε καλή φάση ο λαός ό,τι πρέπει. Αν κερδίσει ο Μητσοτάκης θα ξανακάνει αμέσως εκλογές, πριν το Πάσχα, καίγοντας την απλή αναλογική, όπως έχει πει, δεν θα ψάξει για καμιά συνεργασία καθώς δεν μπορεί να έχει αυτοδυναμία. Αν κερδίσει ο Τσίπρας θα επιδιώξει «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας». Και πολύ δύσκολα θα του αρνηθούν ΚΙΝΑΛ και Βαρουφάκης, με ό, τι και να λένε τώρα. Καθόλου δεν θα θέλουν να οδηγηθούν αμέσως σε εκλογικό σφαγείο, με ενισχυμένη στις δεύτερες εκλογές και με την πόλωση στα ουράνια.
Ζ.

Ίδια μέρα
*ΕΙΧΕ ανοίξει η κουβέντα, αργά το βράδυ, στο μπαρ της Λάρισας.
- Πότε γεννήθηκες;
- Το ‘90.
- Σώπα... Κι εγώ. Μήνα;
- Μάιο, στις 16. Ημέρα Πέμπτη.
- Ρε συ κι εγώ το ίδιο. Τι λε ρε παιδί μου...
Ο άλλος παραξενεμένος από δίπλα, ρωτάει τον μπάρμαν, κάνοντας νόημα.
- Μπα τίποτα. Τα δίδυμα μέθυσαν πάλι.
Ζ.

 

ARGYROP_CIU.jpg

*ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ εν μέση οδώ, καταμεσής στον κεντρικό δρόμο του Αργυροπουλίου. Και δεν είναι μία, κι άλλη λακκούβα παραπέρα κι άλλη... Έχουν και χορηγό λέει, τις επιχειρήσεις αντικατάστασης αμορτισέρ. Κάτι θα κάνει ο δήμαρχος Τυρνάβου, δεν μπορεί...
Ζ.

 

DENTRA_CIU.jpg

*«ΤΙ ήθελα να περάσω απ’ τον σταθμό...». Στενοχωρήθηκε ο συνταγματάρχης. «Επίθεση απ’ όλους για την κατάντια...». Προσκομίζει και ενδεικτική φωτογραφία ο Δημ. Γεωργάκης. «Εγώ τι φταίω ρε παιδιά; Δεν κάνει κουμάντο στη Δημαρχία η αντιπολίτευση...». Να όμως που βρίσκει τρόπο και βοηθάει, παίζοντας τον ρόλο της. Τα βλέπει ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, επιλαμβάνεται η υπηρεσία. «Όχι τίποτ’ άλλο, κατεβαίνουν απ’ το τρένο οι Βολιώτες και γελάνε...».
Ζ.

 

LACTA_CIU.jpg

*- ΠΑΡΕ μια Λάκτα φιλαράκι και παράτα την, τον συμβούλεψε ο άλλος...
Ζ.

 

PINAKIDA_CIU.jpg

* ΤΟΥ ζήτησαν να τους φτιάξει μια πινακίδα 3Χ1 για τη ΔΕΘ που να γράφει «Ομοσπονδία Εμπορικών Αντιπροσώπων» με λατινικούς χαρακτήρες. Τους την παρέδωσε τάκα-τάκα.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass