ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2021 18:46
*Ο πρώην πρωθυπουργός με δύο πρώην βουλευτές του στη Λάρισα. Τόσα χρόνια γνωρίζονται καλά με Έξαρχο-Μπαργιώτα. Ζ. *Ο πρώην πρωθυπουργός με δύο πρώην βουλευτές του στη Λάρισα. Τόσα χρόνια γνωρίζονται καλά με Έξαρχο-Μπαργιώτα. Ζ.

Εντός ορίων
*ΟΠΟΤΕ έβαλε κρύοοο... Αναμενόμενο για την εποχή. Φέρνουν κι οι διαδικτυακοί προγνώστες τον κίνδυνο στην πόρτα «Έρχεται βαρυχειμωνιά, χιόνι και στα πεδινά», εν τω μεταξύ σε κάνα δυο μέρες άλλοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα μαλακώσει πάλι

συνεχίζοντας φθινοπωρινά.
Ζ.
Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ
*Η κατάσταση πολύ μπερδεμένη κι οι Λαρισαίοι σαρκάζουν.
- Τελικό συμπέρασμα: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό νόμιμα και οι ανεμβολίαστοι παράνομα.
***
*- ΤΗΝ έχουν δυσκολέψει πολύ την έξοδο για καφέ, ένας εδώ μου ζήτησε τα τελευταία μου ένσημα...
***
*- ΓΙΑ να μπεις σε μαγαζί μόνο κάρτα καυσαερίων δεν έχουν ζητήσει ακόμη.
Ζ.
Ενόψει
*ΜΕΣΑ στα υπόλοιπα οι Λαρισαίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις Γιορτές.
- Φέτος 31 Δεκεμβρίου αντί για το «Πάει ο παλιός ο χρόνος» θα πούμε το «Είμαστε ακόμα ζωντανοί...».
***
*- ΓΙΑΤΙ ο Άι Βασίλης είναι πάντα άντρας;
- Μα καμιά γυναίκα δεν θα φορούσε κάθε χρόνο τα ίδια ρούχα.
***
*- ΦΟΝΙΚΗ οδοντοστοιχία παρέσυρε 2 μελομακάρονα και τρεις κουραμπιέδες. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.
Ζ.

Πείθονται
*ΤΡΕΧΟΥΜΕ τώρα. Για εμβόλιο. Τα ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, λέει, τις τελευταίες μέρες. Όλοι έχουν γνωστούς που σπεύδουν.
Τέρμα τ΄ αστεία, για τους περισσότερους. Και ο καλπάζων ιός απ’ τη μία, μα και τα εμπόδια στην καθημερινότητα που φέρνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ίσως απλώς και να έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για κάποιους που έλεγαν ότι θα περιμένουν να δουν.
***
*ΩΣΤΟΣΟ πολλά νέα παιδιά και χθες Δευτέρα πρωί έξω απ’ τα φαρμακεία της Λάρισας, στην ουρά για ράπιντ. Δεν είναι «ψεκ», δεν είναι παράξενοι, ούτε αντικοινωνικοί, δεν έχουν πειστεί όμως, κάτι έγινε λάθος ή κάτι που έπρεπε δεν έγινε.
***
*- ΝΑ περιορίζονται οι ανεμβολίαστοι; Ή πρέπει να προστατεύονται, με ελέγχους και με περισσότερα τεστ; (Διπλή ανάγνωση των ιδιαίτερων μέτρων).
Ζ.

Τραγικό
*-ΤΟ λες και τραγικό, σχολίαζε χθες μεσήλικος Λαρισαίος.
- Έχουμε φτάσει στο σημείο όταν πεθάνει από κορονοϊό ένας ανεμβολίαστος να χαίρονται και να γελούν οι εμβολιασμένοι. Κι άμα πεθάνει κάποιος εμβολιασμένος να πανηγυρίζουν και να χειροκροτούν οι ανεμβολίαστοι. Επειδή έτσι δικαιώνεται η επιλογή μας, πολύ χάλια εξέλιξη.
Ζ.
Φροντίδα
*ΤΙ άλλο να κάνει ο κόσμος, κοροϊδεύει τις εξελίξεις.
- Για την ενίσχυση των νοσοκομείων ετοιμάζονται να φέρουν και ξαπλώστρες.
***
*- ΕΔΩ υπάρχει κίνημα που πιστεύει ότι τα μισά πουλιά είναι drones και ότι σταματάνε στα σύρματα για φόρτιση. Και σεις περιμένετε σωτηρία... (Διότι είναι και οι αρνητές της Απογραφής, πια).
***
*- ΤΑ μάθατε; Προστατεύοντας την υγεία μας, η Κυβέρνηση όρισε από σήμερα ότι η είσοδος σε ψησταριές και ταβέρνες θα γίνεται με πιστοποιητικό χοληστερίνης.
Ζ.

Με τον ΓΑΠ
*Ο Φίλιππος Σαχινίδης ήταν φυσικά παρών. Ήταν και η μέρα της γιορτής του, δεν σταμάτησε να δέχεται ευχές στην εκδήλωση με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και να απαντά πριν και μετά στα τηλεφωνήματα. Στενός συνεργάτης του ΓΑΠ στην Αθήνα, στο βασικό επιτελείο του προέδρου.
***
*ΚΑΙ ο Κ. Μπαργιώτας εκεί, είχε συνταχθεί υπέρ Παπανδρέου με δήλωσή του. Η παρουσία των άλλων πράσινων παραγόντων στην εκδήλωση δεν καταδεικνύει άλλο παρά την εσωκομματική πολιτική τους ευγένεια. Πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός στη Λάρισα, δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν. Λογικά θα πάνε και στις ομιλίες των υπόλοιπων υποψήφιων προέδρων.
***
*Ο ΓΑΠ με μάσκα βυσσινί την Κυριακή στη Λάρισα. Να φορούσε άραγε την ίδια και στον Βόλο το πρωί, γι’ αυτό ερεθίστηκε ο Μπέος. Αχ, αχ, αχ και τον έβρισε χυδαία και αναίτια; (Δήμαρχος σου λέει μετά...).
Ζ.

Έλλειψη χρημάτων
*ΑΥΤΟ με τα λεφτά, την έλλειψή τους δηλαδή, μόνιμο θέμα συζήτησης στην παρέα των Λαρισαίων.
- Δεν είμαι φτωχός, αρνητής χρημάτων είμαι.
***
*- ΓΕΜΙΣΕ το, λέω στον βενζινά. Μπορείς να το πεις άλλη μια φορά, μου λέει, να σε τραβήξω βίντεο, να το ανεβάσω στο ίντερνετ.
***
*- ΤΡΙΤΗ φορά σερί που κερδίζω 2 ευρώ στο Τζόκερ. Μάλλον μου τα δίνει λίγα-λίγα για να μην αλλάξει ο χαρακτήρας μου.
Ζ.

Παραδοσιακά
*ΣΕ τούτη την Απογραφή, σχολίαζε ο Λαρισαίος που ενδιαφέρθηκε, ενώ έχουν αφαιρέσει τα παλιά ερωτήματα σχετικά με την οικοσκευή, τύπου «διαθέτετε ηλεκτρικό ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση», αν κι αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να καταγραφεί, καθότι αρκετά νέα ζευγάρια δεν θέλουν να έχουν TV, εντούτοις εξακολουθεί να υπάρχει ερώτημα για το αν έχει κάποιος τουαλέτα μέσα ή έξω απ’ το σπίτι κι αν αυτή διαθέτει εσωτερικό σύστημα ύδρευσης. (Η ΕΛΣΤΑΤ ενδιαφέρεται δηλαδή για το καζανάκι σου, ποιος ξέρει τι να μελετούν άραγε...).
***
*ΟΜΩΣ δεν έχουν σκεφτεί, συνεχίζει, να ρωτήσουν αν το σπίτι διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο. Να ξέρουν πόσα παιδιά έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, πόσος κόσμος μπορεί να δουλέψει από απόσταση. (Έρευνα παραδοσιακά σύγχρονη. Και το μέλλον;).
Ζ.

Ραπιντατζίδικο
*ΤΟ έπιασαν στον αέρα οι δαιμόνιοι νεαροί Λαρισαίοι.
- Να ανοίξω επιχείρηση με ράπιντ μόνο 2,99 ευρώ, να τινάξω την αγορά;
***
*- ΟΠΟΙΟΣ είχε ανοίξει, έχει χεστεί στο τάληρο αυτήν την εποχή...
***
*- ΝΑ βγάλουν και δωροκάρτες ράπιντ τα φαρμακεία, να ευκολυνθούμε και με κάποια δώρα Χριστουγεννιάτικα.
Ζ.
Σαν τον Σίσυφο;
*- Η τρίτη δόση αυξάνει την ανοσία και έτσι είμαστε προστατευμένοι μετά την τέταρτη δόση, εκτιμά ο Τ. Ζ. Μόλις το 80% του πληθυσμού λάβει την πέμπτη δόση, οι περιορισμοί μπορούν να χαλαρώσουν, καθώς ο ιός σταματά να εξαπλώνεται χάρη στην έκτη δόση.
Είμαι ήρεμος και πιστεύω ότι η έβδομη δόση θα λύσει τα προβλήματά μας και δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την όγδοη δόση.
***
*ΚΑΙ συνεχίζει να περιγράφει τη σισύφεια προσπάθεια.
- Η κλινική φάση ΙΙ της ένατης δόσης επιβεβαιώνει ότι τα αντισώματα είναι σταθερά μετά τη δέκατη δόση. Στη συνέχεια, η ενδέκατη δόση εγγυάται ότι δεν δημιουργούνται νέες μεταλλάξεις, επομένως δεν υπάρχει πλέον λόγος να επικρίνουμε την ιδέα μιας δωδέκατης δόσης.
Ζ.
Με ράμπα
*ΔΕΥΤΕΡΑ πρωί, στη βροχερή Λάρισα, κάμποσο κρύο. Φοιτητής σε καροτσάκι περιμένει το αστικό της γραμμής ΤΕΙ να πάει στη Σχολή. Κι ο Γ. Μ. έκατσε και περίμενε να δει. Περνάει το πρώτο λεωφορείο, δεν έχει ράμπα... Περνάει το δεύτερο, το ίδιο... Ευτυχώς το τρίτο τον πήρε. Κι επίσης ευτυχώς, κάποιοι οδηγοί σκίζονται να βοηθήσουν όταν βλέπουν καροτσάκι.
Ζ.

Κομμένα γλυκά
*ΚΕΦΑΤΟΙ οι πάντα ορεξάτοι Λαρισαίοι.
-Κάποτε είχα κόψει τα γλυκά για ένα μεγάλο διάστημα.
-Πόσο μεγάλο;
-Μπορεί και πέντε ώρες...
***
*- ΜΟΥ έβγαλε το κινητό ένδειξη «Φαίνεται πως γυμνάζεστε». Όντως περπατούσα γρήγορα να φτάσω σπίτι πριν κρυώσουν τα πιτόγυρα που είχα πάρει.
***
*- ΔΕΝ δίνουμε σοκολάτα στο παιδί για πρωινό αν ζητήσει, βασικά επειδή την έχουμε φάει το βράδυ.
Ζ.

Μαυροθαλασσίτικα
*ΕΠΑΙΞΕ παντού στις εξωτερικές ειδήσεις, μεταδόθηκε από τα διεθνή πρακτορεία. Η παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τις ασκήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Βλ. Πούτιν έκανε λόγο για πολύ σοβαρή πρόκληση από κινήσεις πολεμικών πλοίων μα και αεροσκαφών. Αυτό που δεν ειπώθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ, που δεν έκαναν τον συνδυασμό, είναι ότι τέτοια αμερικανικά αεροπλάνα ξεκινούν κι από την Ελλάδα. Απογειώνονται από τη βάση τους στη Λάρισα, όπου έχουν εγκατασταθεί πανηγυρικά τον τελευταίο καιρό. (Μπορείς υπ’ αυτούς τους όρους να τα έχεις καλά με τους Ρώσους;).
Ζ.
Απαγόρευση
*ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ εισόδου, ακόμη και με αρνητικό «rapid tests», έχουν σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης, οι πολίτες άλλων χωρών, εκτός Ελλάδας, που δεν είναι εμβολιασμένοι.
Καθότι δεν είναι φορολογούμενοι στην Ελλάδα και δεν είναι καταχωρημένοι στο πληροφοριακό σύστημα «TAXISnet», δεν μπορούν να αποκτήσουν έγγραφο διάγνωσης από τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, όπου θα υπάρχει ο κώδικας QR (γραμμωτός κώδικας) για να αναγνωριστεί η ταυτότητά τους από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα καταστήματα.
Παρόλα αυτά, με τα τεστ διάγνωσης κορονοϊού (rapid tests), μπορούν να ταξιδέψουν...
Λ.Κ.
Καμπάνια
*ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ τρέχουν στα χωριά, οργώνουν τον νομό. Κανονική προεκλογική καμπάνια, εσωκομματική, άρα πιο εύκολη. Πάνε να βρουν τους δικούς τους, εκ των δικών τους, να τους ενεργοποιήσουν. Να, πως ο Κώστας Σάββας κι ο Γιώργος Χατζής έφτασαν εκεί ψηλά στο Λιβάδι Ελασσόνας; Και το δημοσιοποίησαν, για τον Ν. Ανδρουλάκη έτρεχαν προφανώς. Στο χωριό του Φ. Χατζημιχάλη είπαν, του παλιού τους φίλου και πολιτικού τους μέντορα. (Πού χάθηκε αυτή η ψυχή... Πράσινη πέτρα έριξε πίσω του από τότε που έπαψε να είναι βουλευτής).
Ζ.
Κανονικά τρεις
*Ο Λαρισαίος περαστικός εντυπωσιάστηκε από το συνεργείο του Δήμου που έβλεπε να δουλεύει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Μεγάλη κινητικότητα, προχωρούσαν τη δουλειά τους με απίστευτη ταχύτητα. Έκατσε λίγο και τους χάζευε. Πέρασε απέναντι και τους ρώτησε.
- Μπράβο, δουλεύετε σκληρά και πολύ γρήγορα. Δεν καταλαβαίνω όμως τι κάνετε. Ο ένας ανοίγει γούρνες κι έρχεται ο άλλος πίσω του και τις κλείνει.
- Ε ναι, κύριε... Ο τρίτος, που δουλεύει ανάμεσά μας φυτεύοντας τα δέντρα, αρρώστησε και λείπει σήμερα.
Ζ.

 

YPSILANTOU.jpg

*ΔΗΜΟΤΙΚΟ έργο αναμόρφωσης της κάθετης οδού Νικοτσάρα και ακύρωση του πεζοδρομίου και της διάβασης πεζών στην Υψηλάντου. Το επιτρέπει η υπηρεσία στον εργολάβο, μια κι έξω το έργο, έτσι ευκολύνεται, οπότε για κάμποσο καιρό οι πεζοί θα κατεβαίνουν στο οδόστρωμα. Χωρίς καμία μέριμνα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους προστασία;
Ζ.

MARATHON.jpg

*Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ή ο Γύρος της Αθήνας; Δύο σε ένα...
Ζ.

LIAKOYLH_SAXINIDHS.JPG

*E ναι, πώς δεν κοιτιούνται Λιακούλη-Σαχινίδης, σύντροφοι είναι.
Z.

DEH.jpg

*ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ σε μουσαμά με τίτλο «Λογαριασμός ΔΕΗ».
Ι. Μ.

KELLAS.jpg

*ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ είναι η υψηλή υπηρεσιακή και μαχητική ετοιμότητα του ΑΤΑ στη Λάρισα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, με τους αεροπόρους μας να πραγματοποιούν συνεχείς ασκήσεις με Ευρωπαίους και Αμερικανούς συναδέλφους τους, όσο και σε εξοπλισμό και αεροσκάφη. Γι’ αυτό και ο Χρ. Κέλλας φρόντισε να απονείμει τα εύσημα, σε όλο το προσωπικό του ΑΤΑ, αλλά ιδιαίτερα στον αρχηγό Θεμιστοκλή Μπουρολιά, με τον οποίο ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» να τα λένε, στην πρόσφατη γιορτή της Αεροπορίας.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass