ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2021 18:10
* ΟΧΙ μόνο ΚΙΝΑΛ, κάργα ΠΑΣΟΚ αλλά και φουλ Παπανδρεϊκοί οι δημοτικοί παράγοντες της Λάρισας και μάλιστα δεν είναι ούτε οι μισοί στο στιγμιότυπο απ’ την εκδήλωση με τον ΓΑΠ. Κατά τα άλλα, πολλοί μιλούν για δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζ. * ΟΧΙ μόνο ΚΙΝΑΛ, κάργα ΠΑΣΟΚ αλλά και φουλ Παπανδρεϊκοί οι δημοτικοί παράγοντες της Λάρισας και μάλιστα δεν είναι ούτε οι μισοί στο στιγμιότυπο απ’ την εκδήλωση με τον ΓΑΠ. Κατά τα άλλα, πολλοί μιλούν για δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζ.

Συννεφιές


* ΝΕΦΩΣΕΙΣ παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. (Κάπως έτσι εξελίσσεται το καιρικό εδώ και μέρες, φθινοπωρινά).
Ζ.

Με το ΑΜΚΑ
* ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ περιπαικτικοί με την κατάσταση, οι Λαρισαίοι.
- Σε λίγο καιρό δεν θα φωνάζουμε πια τα παιδιά με το όνομά τους, αλλά με το ΑΜΚΑ τους.
***
* - ΝΑ μαζευτούμε που λέτε κι εμείς οι Αρνητές της Μπάμιας, να δείτε τι έχει να γίνει.
***
* -ΤΟ έχεις σκεφτεί; Κι αν ανοίξεις στον απογραφέα κι αυτός σε εμβολιάσει;
Ζ.

Της αρνησιάς
* ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ιδέες «για ομαδούλες στο fb, σε περίπτωση που ζητηθούν τα ανάλογα πιστοποιητικά και καταπατηθούν οι ελευθερίες και τα δικαιώματά μας», ρίχνει στο τραπέζι η Λαρισαία πλέον Ι. Σ.
Αρνήτρια κανέλας στο ρυζόγαλο
Αρνήτρια άνηθου στη μαγειρίτσα
Αρνήτρια κουραμπιέ τα Χριστούγεννα
Αρνήτρια τρούφας στο ριζότο μανιταριών
Αρνήτρια μοσχοκάρυδου στον κιμά για μακαρόνια
Αρνήτρια κρεμμυδιού στο πιτόγυρο
Αρνήτρια πεπερόνι στη σπέσιαλ πίτσα
Αρνήτρια γάλακτος στον καφέ
Αρνήτρια δάφνης στη φακή
Αρνήτρια σκόρδου στο κατσικάκι
(Εν τέλει αρνήτρια της άρνησης. Αρνήτρια στης Άρνης το νερό, Της αρνησιάς τη βρύση...).
Ζ.

Αιχμαλωσία
* ΔΥΣΤΥΧΩΣ το «τελευταίο μίλι» εξακολουθεί να μοιάζει με μαραθώνιο, η δε υπεσχημένη «επιστροφή στην κανονικότητα» αναβάλλεται διαρκώς, σημειώνει γλαφυρά ο Π. Μπ.
Δεν πρόκειται, βέβαια, για μία επιπλέον «ελληνική ιδιαιτερότητα» αλλά για γεγονός πλανητικό. Τα οικουμενικής φύσεως προβλήματα από την επέλαση του κορονοϊού δεν απαλείφουν όμως τις εθνικές διαφορές στην αντιμετώπισή τους. Όσο μας αφορά, στον πανδημικό χάρτη της Ευρώπης των φετινών μεταθερινών μηνών η Ελλάδα εμφανίζεται σε πολύ χειρότερη μοίρα απ’ ό,τι στον αντίστοιχο περυσινό. Τα ποσοστά που επικαλούμασταν πέρυσι, για να δείξουμε, με ευδιάκριτη αλαζονεία, ότι πορευόμαστε καλύτερα από χώρες ανάλογου πληθυσμού, φέτος μας εκθέτουν.
***
* ΑΝΤΙΘΕΤΑ, υπόδειγμα έχουν γίνει πια κράτη που η άρχουσα οίηση τα ελεεινολογούσε σαν αποτυχημένα. Προφανώς, κάποιοι πήραν τα μαθήματά τους, διόρθωσαν τα λάθη τους και ανέκαμψαν. Και άλλοι βιάστηκαν να πιστέψουν ότι ξεσκόλισαν και δικαιούνται τον ρόλο του δασκάλου, βιάστηκαν να κηρύξουν το δικαίωμα στη χαλαρότητα, για να το απολαύσουν πρώτοι οι ίδιοι. (Εν κατακλείδι: Από την επιχείρηση «Ελευθερία» καταντήσαμε στην αιχμαλωσία. Και αυτό δεν ήταν μοιραίο. Υπάρχουν ευθύνες. Καταλογιστέες).
Ζ.

Τα παράλογα
* ΛΟΓΙΚΗ επισήμανση στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα που τα πάει χειρότερα με το εμβόλιο από ότι χωρίς.
***
* ΚΑΙ παράλογη πρόβλεψη.
- Με 2 δόσεις Αστραζένεκα, 1 δόση Pfizer, 1 δόση αντιγριπικό και 1 δόση πνευμονιόκοκκο, θα πάω για εξετάσεις αίματος για τη χοληστερίνη και θα μου πει ο γιατρός «Συγχαρητήρια φίλε, όπως βλέπω τις αιματολογικές, μπορεί να είναι και δίδυμα».
Ζ.

Ίδιος τόπος, ώρα
* ΜΕΤΑ τον Γ. Παπανδρέου λοιπόν, αύριο Παρασκευή στη Λάρισα ο Ν. Ανδρουλάκης. Ο έτερος εκ των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ που διαθέτει εμφανή μηχανισμό υποστηρικτών στην περιοχή. Ίδια αίθουσα, στο «Divani», ίδια ώρα, βραδάκι, οι συγκρίσεις θα προκύψουν αυτομάτως. Φυσικά αρκετοί από τους πράσινους τοπικούς παράγοντες θα δώσουν ξανά το παρών, και στον έναν και στον άλλο εκεί, πρώτη ή και δευτερότριτη σειρά, μα και σε όποιον τρίτο. Όχι τόσο επειδή θέλουν να ακούσουν τους υποψήφιους προέδρους για να κρίνουν ποιον θα υποστηρίξουν, αλλά για να τους δουν οι υπόλοιποι να φανούν εκείνοι, επειδή έτσι πρέπει. (Άρα είναι μάλλον απίθανο να προκύψουν συμπεράσματα από τις συγκεντρώσεις, των φαβορί τουλάχιστον).
Ζ.
Παρότι ΝΔ
* ΤΗ βγήκαν από αριστερά οι διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η Κατερίνα Καραγιώργου και η Βάσω Ζιάκα Ναι, ΝΔ αμφότερες αλλά εξέδωσαν επίσημο μήνυμα για το Πολυτεχνείο. Πράγμα που δεν συνηθιζόταν στο παρελθόν ούτε από αριστερούς ούτε και από πασοκτζήδες προκατόχους τους.
Ζ.

Εκπροσώπηση
* ΘΕΣΜΙΚΟ ατόπημα ή άτυχη στιγμή; Για τη χθεσινή σκηνή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου είχε οργανωθεί η εκδήλωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για το Πολυτεχνείο ο λόγος.
Συνεργάτης της Ε. Λιακούλη ενημέρωσε τη διοργανώτρια για την πρόθεση της βουλευτή να καταθέσει ένα μπουκέτο γαρίφαλα (όπως κάνει συνήθως) αντί στεφάνου στο μνημείο.
Δεν γίνεται, εδώ καταθέτουν φορείς, τι εκπροσωπεί η βουλευτής απάντησε στον έκπληκτο συνεργάτη εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος, όπως το περιέγραψε αυτήκοος μάρτυς, με τη Λαρισαία βουλευτή να αναγκάζεται να παρέμβει για να της επιτρέψουν να καταθέσει το μπουκέτο με τα γαρίφαλα στο τέλος της εκδήλωσης.
Μάλλον δεν θα κατάλαβαν, έλεγαν αργότερα από το γραφείο της βουλευτή για να μην δώσουν έκταση, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μα επιτρέπεται να αναρωτηθεί συνδικαλιστής τι εκπροσωπεί μια βουλευτής και να ασχολείται με τα κοινά;
Δ.Κ.

Όχι το βαζάκι
* ΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ τις υποθέσεις τους τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Έτρωγα κι εγώ πολλά μικρά γεύματα αλλά με τα χρόνια μεγαλώσανε.
***
* - ΤΙ είσαι στο κινεζικό ωροσκόπιο;
- Κόκορας, με τι ταιριάζω;
- Με χοντρό μακαρόνι.
***
* - ΤΟ βαζάκι της μερέντας γράφει ότι έχει 2.000 θερμίδες. Τρώτε μόνο το περιεχόμενο και όχι το βαζάκι και δεν θα παίρνετε καθόλου θερμίδες.
Ζ.

Όρια και παράδοξα
* ΦΥΣΙΚΑ και θα προκύψουν και τα ευτράπελα στις απαντήσεις.
- Με έχει αστεφάνωτη κυρ απογραφέα...
***
* - ΟΜΩΣ, από τη στιγμή που δε ζητάει κιλά και ύψος στην απογραφή, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να μη θέλει να απογραφεί κάποια.
***
* ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ πάντως, το ερωτηματολόγιο της ΕΛΣΤΑΤ, επιστημονικά καταρτισμένο περιέχει πολλά και διάφορα ανεξήγητα. Όπως το παράδοξο με το καζανάκι. Καθώς ζητούν απάντηση αν η τουαλέτα είναι μέσα ή έξω απ’ το σπίτι και κατά δεύτερον αν έχει καζανάκι ή όχι. (Που να φτάσει κανείς στα άδυτα της επιστήμης).
***
* ΚΑΤΑ τα άλλα σε αντιδιαστολή με την «κανονική κατοικία» κάποιος μπορεί να επιλέξει αν αυτό που μένει είναι σκηνή, στάβλος, καλύβα ή και σκάφος. Δεν βγήκε τυχαία το σε βάρκα γεννήθηκες;
Κι αφού είναι πλέον της μοδός, να και ειδική ερώτηση «Airbnb». Αν η κατοικία διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση. Σιγά μην το πει ο άλλος.
***
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ όρια στην τυποποίηση των απαντήσεων, αλλά κανείς δεν πρόκειται να μείνει απ’ έξω. Εκτός κι αν μένει σε όροφο πάνω από τον 30ό ή αν το σπίτι του διαθέτει περισσότερα από 50 κανονικά δωμάτια. Επίσης θα δυσκολευτεί να απογραφεί όποιος είναι πάνω από 111 ετών, να γεννήθηκε δηλαδή πριν το 1910, αλλά και εκείνη η μάνα που τυχόν γέννησε το πρώτο της παιδί πριν το 1922, ούτε αυτή χωράει στην απογραφή.
Ζ.

Κόλπο σοκ
* ΓΙΑ ένα κλικ, που όμως ένα-ένα γίνονται πολλά και φέρνουν τα λεφτά στις ιστοσελίδες. Κλασσικό κόλπο για τοπικά σάιτ. Τίτλος χθες «Νίκαια: Μαφιόζικο χτύπημα-Πυροβόλησαν και σκότωσαν...». Άρα... Σοκ τι άλλο.
Κι από κάτω εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες. «Πυροβόλησαν και σκότωσαν ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη Νίκαια, τραυμάτισαν έναν ακόμα...». Μέχρις εκεί όμως. Πρέπει να κλικάρει κάποιος για να διαβάσει παρακάτω. Υπάρχει περίπτωση Λαρισαίος και να μην το κάνει; Για να ανακαλύψει ότι επρόκειτο για έγκλημα στη Νίκαια της Αθήνας.
***
* ΑΝ, κατ’ αναλογία, το διέπραττε αυτό η εφημερίδα. Βάζοντας τα προεκτεθέντα στοιχεία στην 1η σελίδα, μόνο αυτά. Ώστε να προκαλέσει να την αγοράσει κάποιος για να διαβάσει τη συνέχεια στις μέσα σελίδες, πόσες φορές θα της έκανε τη χάρη ο αναγνώστης να την ξαναγοράσει;
Ζ.

Αναζητήσεις
* ΣΕ διαρκή αναζήτηση στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Αυτό που μου λείπει εμένα είναι η ησυχία μου. Και μια βίδα.
***
* - ΑΠΟ αυτούς που κλαίγονται για τα πάντα, προτιμώ εκείνους που γελάνε με το τίποτα.
***
* - ΤΩΡΑ τελευταία, κάνω τη δίαιτα της κατανόησης. Αδυνατώ να καταλάβω.
Ζ.

Οι διανυκτερεύσεις
* ΠΗΓΕ ο αναγνώστης, προχθεσινού σχολίου, να δικαιολογήσει χθες την απουσία του Φ. Χατζημιχάλη από τα τοπικά κομματικά τεκταινόμενα, θυμίζοντας ότι πάντα έτσι πολιτευόταν, ότι δεν έμενε μόνιμα στη Λάρισα κι όταν εκλεγόταν στη Βουλή. Και μάλλον τον παρεξήγησαν. Καθώς προκάλεσε κεραυνοβόλα αντίδραση του Κώστα Σάββα, νυν και αεί στενού φίλου του πρώην υπουργού, ο οποίος σημειώνει: «Για 14 χρόνια βουλευτής είναι πολλές οι διανυκτερεύσεις. Ο Φώτης Χατζημιχάλης λειτουργούσε και πολιτεύτηκε με αρχές, αξίες και θέσεις και σημαντική προσφορά στον νομό με έργα και όχι με λόγια και χειραψίες. Οι πολίτες του νομού γνωρίζουν και θυμούνται για τα αρδευτικά έργα, την Κάρλα, το φράγμα Λιβαδίου, το Μαυροβούνι, τον Ενιπέα, το πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΡ, τις αποζημιώσεις, την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, την κατοχύρωση της φέτας και άλλα πολλά». (Μα αυτό μάλλον ήθελε να πει κι ο άλλος, ότι φαίνεται η απουσία Φ. Χατζημιχάλη).
Ζ.

Όλο πέφτει
* ΤΙ πρόβλημα υπάρχει άραγε στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, που διαχειρίζεται ο Δήμος; Και γιατί δεν διορθώνεται; Να κάνουν άραγε οικονομία επειδή έχει ακριβύνει το φυσικό αέριο; Καθώς κρυώνει η ατμόσφαιρα, την ακολουθεί κρυώνοντας και το νερό της πισίνας, της κατά τα άλλα θερμαινόμενης. Διαμαρτύρεται ο κόσμος που τη χρησιμοποιεί. Μα έφτασε λένε το νερό στους 22 βαθμούς. Θα πουντιάσουν.
Ζ.

Με το τρία
* ΔΥΟ νιόπαντροι Λαρισαίοι είχαν πάει βόλτα με το άλογο. Ξαφνικά, το άλογο σκοντάφτει. «Ένα», λέει ο άντρας. Ύστερα από λίγο ξανασκοντάφτει. «Δύο», λέει ο άντρας. Ύστερα το άλογο ξανασκοντάφτει πάλι. «Τρία» λέει εκείνος. Και βγάζει το όπλο του και το σκοτώνει. Έκπληκτη η γυναίκα του λέει: «Γιατί μωρέ το σκότωσες το καημένο;». «Ένα», λέει άντρας. Από τότε δεν ξαναμίλησε η γυναίκα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass