ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2021 18:30
* ΠΑ-ΡΟΥΣΙΑ-ΣΤΕΕΕ… Η αυτού εξοχότης το γυναικείο τμήμα Λαρίσης του Κοινοβουλίου. Ζ. * ΠΑ-ΡΟΥΣΙΑ-ΣΤΕΕΕ… Η αυτού εξοχότης το γυναικείο τμήμα Λαρίσης του Κοινοβουλίου. Ζ.

Μάλλον
* ΚΑΝΟΝΙΚΑ τη νύχτα χθες θα έπρεπε να είχε βρέξει. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, ιδιαίτερα τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, παντού

τριγύρω μουσκεμένα δηλαδή η πρόγνωση. Αν δεν συμβεί τελικά, από βδομάδα θα βρέξει σίγουρα.
Το βέβαιο ήταν πάντως από χθες πως νωρίς το πρωί σήμερα, η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ζ.

Μπλακ
* Η επόμενη είναι η Παρασκευή των εκπτώσεων, οπότε άρχισαν κι οι Λαρισαίοι τα γνωστά.
- Στην Ελλάδα είχαμε και παλιά Μπλακ Φραϊντέι, απλά το λέγαμε Χωρίς Απόδειξη.
***
* - ΝΑ κάνουν Black Friday και τα ζαχαροπλαστεία, να αποκτήσει νόημα η μέρα αυτή.
***
* - ΠΗΡΑ τη ΔΕΗ να ρωτήσω αν θα κάνουν κι αυτοί Black Friday και μου είπαν πως αν δεν πληρώσω τον λογαριασμό, θα κάνω εγώ.
Ζ.

Εκτονωτικά
* ΜΙΚΡΗ προσπάθεια Λαρισαίων για εκτόνωση της δραματικής κατάστασης.
- Για τόσα θετικά κρούσματα, πολύ αρνητικοί είστε...
***
* - ΟΙ εμβολιασμένοι θα κάνουν σεξ και οι ανεμβολίαστοι θα πηγαίνουν για ψάρεμα.
***
* - ΜΑ, ράπιντ και ράπιντ κάθε μέρα για τη δουλειά, έγιναν τα ρουθούνια μου σαν τα τούνελ στα Τέμπη.
***
* - Ήρθε η ΔΕΗ. Καλό Πάσχα, παιδιά, πάω ν’ αγοράσω λαμπάδες.
Ζ.

Περιζήτητη
* ΑΥΡΙΟ Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης για τα νερά, στο «Imperial». Κι είναι και Τρικαλινός ο υπουργός, εντός έδρας, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι πλεονέκτημα για κείνον καθώς αυξάνονται οι απαιτήσεις.
Διόλου τυχαίο, που μια μέρα πριν, σήμερα Παρασκευή, θα βρεθεί στη Λάρισα ο προκάτοχός του και νυν σκιώδης ομόλογός του, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα παρουσιάσει την πολιτική του κόμματός του για τα νερά, στο «Metropol», πλαισιωμένος από όλους τους συριζαίους βουλευτές της Θεσσαλίας. (Η αντιπολίτευση που πρεσάρει στενά την κυβέρνηση).
***
* ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ η Λάρισα, δεν προλαβαίνει να δέχεται. Σε λίγες ημέρες στην πόλη και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που θα μιλήσει στο ΔΩΛ στην παρουσίαση του βιβλίου, για το Επιτελικό Κράτος, της Φαρσαλινής Παρασκευής Δραμαλιώτη, προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Απόψε επίσης στην αίθουσα του «Divani», ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.
Ζ.

Ανακατεμένα
* ΚΑΠΟΙΟΙ υπεραισιόδοξοι περίμεναν ότι χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο διάγγελμα, θα ανακοίνωνε -70% στα Rapid Test για τη Black Friday. Τι άλλο θετικό θα μπορούσε να πει, τέτοια εποχή…
***
* ΕΙΧΑΝ ανακατέψει τα οικονομικά με τα εμβολιαστικά.
- Αν βρεθεί ανεμβολίαστος σε τράπεζα ισχύει ό,τι και στα υπόλοιπα μαγαζιά; Πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας καταστήματος;
Ζ.

Τσε
* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε προχθές το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου η παρουσία νεαρού στην εκδήλωση του ΝΤ ΑΔΕΔΥ για το Πολυτεχνείο με υψωμένο αφισάκι με τον Τσε και στη βάση του αναφορά στην ΚΝΕ.
Πώς θα μπορούσε να υπάρχει σχέση της αφίσας με τη συγκεκριμένη νεολαία όταν αυτή συμμετείχε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου; Το ερώτημα ήταν φυσικό να κεντρίσει τη δημοσιογραφική περιέργεια μετά και τις προβοκάτσιες στον γειτονικό Βόλο, με την απάντηση να έρχεται μετά από σύντομη έρευνα: Η αφίσα, που δεν είχε ίχνος κόκκινου χρώματος, δεν έχει (όπως ήταν φυσικό) καμία απολύτως σχέση με την ΚΝΕ, επίσημη πάντως ανακοίνωση δεν βγαίνει. Με το θέμα να κλείνει πριν καν ανοίξει στην τρέχουσα επικαιρότητα…
Δ.Κ.
Διάνα
* ΠΕΤΥΧΕ διάνα ο Χρήστος Κέλλας στη συνάντησή του με τον Θάνο Πλεύρη και τη συζήτησή τους για το clawback, που καίει στην κυριολεξία τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία. Το είπε ο υπουργός, δεσμεύτηκε για τη μείωση κατά 50% στα διαγνωστικά κέντρα, τις κλινικές και τα Κέντρα Αποκατάστασης και έπεσαν γρήγορα οι υπογραφές. Μένει η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να υλοποιηθεί από τον φετινό Αύγουστο μετά την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ κατά 57 εκ. ευρώ.
Τα νέα μεταδόθηκαν όπως ήταν φυσικό αστραπιαία, με τα τηλέφωνα του Λαρισαίου βουλευτή να αρπάζουν στην κυριολεξία φωτιά καθώς κέντρα και κλινικές από όλη την Ελλάδα ζητούσαν λεπτομέρειες για την απόφαση!
Δ.Κ.
Στην κάτω βόλτα
* - ΠΑΤΕ καλά;
- Ναι…
- Θα με πάρετε και μένα; (Τα είχαν μπλέξει λιγάκι οι Λαρισαίοι, δεν βρίσκονταν και στην καλύτερη κατάσταση).
***
* - ΓΕΝΕΘΛΙΑ ε; Τα πόσα κλείνεις;
- Τα 42…
- Καλά, κατεβαίνεις; Πέρυσι θυμάμαι είχες κλείσει τα 45.
- Έχω πάρει την κάτω βόλτα.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ, να μπω;
- Α, για σένα λέγαμε, χίλια χρόνια θα ζήσεις.
- Αλήθεια;
- Όχι.
Ζ.
Και λίγα είναι
* «ΤΗΝ αύξηση του αριθμού των διαγγελμάτων το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης», κόαζε από χθες το πρωί το Βατράχι, σύμφωνα με πληροφορίες του από το Μαξίμου.
Στο νέο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες ότι σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των διαγγελμάτων, για πρώτη φορά από το τελευταίο διάγγελμα, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης απαιτούνται περισσότερα διαγγέλματα αντί, π.χ. να αρχίσει να κυνηγάει να τρυπήσει τους αντιεμβολιαστές με φυσοκάλαμα.
Ζ.

Απογράφοντας
* - ΚΑΙ τι ρωτάνε στην Απογραφή;
- Για τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, είναι στα sos. (Βρήκαν καινούργιο θεματάκι οι Λαρισαίοι).
***
* - ΜΕΝΕΤΕ μόνος;
- Με τη γυναίκα μου, τα δύο παιδιά μας και τη σκύλα μας, αλλά είναι γριά, δεν ξέρω αν αξίζει να την απογράψουμε.
- Δεν απογράφουμε σκυλιά.
- Αγάπη μου ξέχασες τη μαμά…
- Μα την είπα γλυκιά μου. Αφού λέει δεν την απογράφουν, δεν άκουσες;
***
* - ΣΕ μας πάντως, αν δεν έρθει ο απογραφέας, το ταγιέρ δεν βλέπω να το βγάζει η πεθερά μου…
***
* - ΗΡΘΑΜΕ για την απογραφή. Ζείτε μόνη;
- Κάτσε που λες να στα πω, να φτιάξω καφέ;
***
* - ΜΗΠΩΣ δεν πρέπει να δηλώσουμε το καζανάκι βρε παιδιά. Σαν ερώτηση παγίδα μοιάζει…
Ζ.

Μα, γραία;
* ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα τροχοφόρα στη Λάρισα το 1946, ωστόσο ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε. Ρ. ανακάλυψε «Αυτοκινητιστικόν δυστύχημα εις γραίαν», αυτός ήταν ο τίτλος του θλιβερού δημοσιεύματος: Την 8 π. μ. της Κυριακής στρατιωτικόν αυτοκίνητον παρέσυρεν επί της οδού Ηπείρου, πλησίον του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, την Άννα Μάνθου ετών 63 την οποίαν και ετραυμάτισε θανασίμως. Η τραυματισθείσα μετεφέρθη εις το Δημοτικόν Νοσοκομείον, όπου λόγω αιμορραγίας εξέπνευσεν αμέσως. (Άλλοι καιροί τότε, που χαρακτηριζόταν γραία μια 63χρονη γυναίκα).
Ζ.

Διαπιστώσεις
* ΠΑΛΙ το επίμαχο θέμα στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Μετά από σένα, μου λέει, έκανα καιρό να πάω με γυναίκα. Λογικό, του είπα, αφού τις είχες εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες όσο ήσουν μαζί μου.
***
* -ΓΙΑ μένα το σεξ είναι σαν τον μαραθώνιο.
- Έχει μεγάλη διάρκεια;
- Δεν έχω λάβει μέρος.
***
* -Για κάνα ψάρεμα πάτε ή έχετε βρει άλλο τρόπο να αντιμετωπίζετε τα ερωτικά σας θέματα;
***
* - Το καλύτερο σεξ πάντως, να το ξέρετε, το κάνουν τα ζευγάρια που δεν είναι ζευγάρια.
Ζ.

Πανδημία 17ου
* ΤΟ 1656 ξεκίνησε, αλίμονο, με κακούς οιωνούς. Μας ήρθε το νέο πως η πανώλη, ερχόμενη από τον Νότο, αποδεκάτιζε τη Νάπολη. Ήμασταν πολύ λυπημένοι που αφανίζονταν οι κάτοικοι της Νάπολης, ωστόσο θα πρέπει να αμάρτησαν φριχτά για να αξίζουν τέτοια τιμωρία από τον Θεό. Προστατευμένοι καθώς νόμιζαν πως ήταν από την παρουσία του Πάπα στην πόλη τους, οι κάτοικοι της Ρώμης συνέχισαν να ζουν μες τις γιορτές και την αμεριμνησία. (Από το μυθιστόρημα-ποταμό του Μπας ντε Ρομπλές «Εκεί που ζουν οι τίγρεις», γραμμένο το 2008, όπου περιγράφονται καταστάσεις απ’ το μέλλον).
***
* Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν τον Ιανουάριο στις φτωχές συνοικίες, χωρίς να ανησυχήσουν πραγματικά ένα πληθυσμό συνηθισμένο σε όλων των ειδών τις ασθένειες και του οποίου η αναίσχυντη ασωτία προϊδέαζε για τη θεία οργή. Τελικά τον Ιούλιο είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχθούμε. Ο Μαύρος Θάνατος ήρθε στη Ρώμη, σκοτώνοντας περισσότερους απ’ ό,τι ο φριχτότερος των πολέμων. Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της μετάδοσης ήταν εντυπωσιακές. Η πανούκλα εισχωρούσε παντού, χτυπώντας τυφλά πλούσιους και φτωχούς. Επωφελούμενος από ένα τόσο πρόσφορο έδαφος, ο Δαίμονας κυρίευσε τις πιο αδύναμες ψυχές. Ξέροντας ότι ο θάνατος είναι πιθανός, αν όχι επικείμενος, οι υγιείς ξέπεσαν στα όργια, ως και στα περίχωρα των νεκροταφείων, βλαστημώντας τον Θεό.
***
* ΣΤΟ σπουδαίο μυθιστόρημα περιγράφεται, μεταξύ των άλλων καθώς το βασικό του μοτίβο είναι η σύγχρονη Βραζιλία, ιστορείται λοιπόν ο βίος και η πολιτεία του γνωστού Ιησουίτη μοναχού, της αμφιλεγόμενης διάσημης προσωπικότητας της εποχής: Παρόλο που αποδέχθηκε ότι ένας τέτοιος όλεθρος μπορούσε να οφείλεται ενίοτε στις βουλές του Υψίστου, ο πατήρ Αθανάσιος Κίρχερ εκτιμούσε ότι έπρεπε να θεωρήσουμε πως τα αίτιά του ήταν φυσικά, όπως και στις άλλες ασθένειες.
- Όπως αυτά τα μυρμήγκια που κατακυριεύουν τα πιο κλειστά μέρη δίχως να μπορούμε να εντοπίσουμε ποιο δρόμο ακολούθησαν, γιατί και εδώ να μην πρόκειται για ζωύφια ακόμη υποδεέστερα και λεπτά που το μάτι αδυνατεί να διακρίνει; Τρέχα γρήγορα στο κολέγιο και φέρε μου το μικροσκόπιο, πρόσταξε τον βοηθό του.
Ζ.

Η κοκκινοσκουφίτσα
* ΠΕΡΝΑΕΙ η κοκκινοσκουφίτσα μέσα από το δάσος και βλέπει τον κακό τον λύκο πίσω από ένα δέντρο...
- Λύκε σε βλέπω…
Φεύγει ο λύκος και πάει πίσω από ένα άλλο δέντρο. Όμως το κοριτσάκι τον είδε πάλι.
- Λύκε σε βλέπω…
Ξαναφεύγει ο λύκος και πάει πίσω από ένα άλλο δέντρο. Τα ίδια πάλι.
- Λύκε σε βλέπω..
- Ρε συ παλιόπαιδο, θα με αφήσεις ήσυχο να κάνω την ανάγκη μου επιτέλους;
Ζ.

DOXEIO_TROFHS_CIU.JPG

* ΚΑΙ μάλιστα στην Κεντρική πλατεία, το εγκαταλειμμένο δοχείο τροφής. Η φιλοζωική πολιτική του Δήμου ήταν μάλλον στιγμιαία, μόνο τα τοποθέτησε κι ύστερα τα περισσότερα είναι σ’ αυτή την κατάσταση.
Ζ.

KLADIA.jpg

*ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ εδώ και ημέρες στην οδό Καπλάνη, στη Νέα Πολιτεία. Κάποιος έκανε τη δουλειά του και τα πέταξε, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας καλείται τώρα να τα περισυλλέξει. Δηλαδή έχει κληθεί εδώ και πολλές ημέρες από κατοίκους της περιοχής...

KOLYMBHTHRIO_CIU.jpg

* ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ Λαρισαίες γυμνάζονται στην ψυχρή πισίνα της Ν. Πολιτείας. Θερμαινόμενη θεωρητικά, με το νερό όμως κάτω από τους 22 βαθμούς. Και κανείς από τη Δημαρχία δεν κάνει κάτι, ούτε καν εξηγεί το γιατί.
Ζ.

LIOYPAS_AGORASTOS_CIU.jpg

* - ΚΥΡΙΕ περιφερερειάρχα λαμβάνω την τιμή να αναφέρω… Ο Ν. Λιούπας ενημερώνει διαρκώς τον Κ. Αγοραστό, για τα πάντα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass