ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2021 18:15
Οι μισοί από τους αρνητές να εμβολιαστούν, να η ανοσία Οι μισοί από τους αρνητές να εμβολιαστούν, να η ανοσία

Χαρτιά παντού


* ΕΝ μέσω πανδημίας και μέτρων κατά των ανεμβολίαστων η Λάρισα ετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Πλέον δεν μπαίνεις πουθενά άνευ επίδειξης πιστοποιητικού και είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο ευλαβικά τηρείται το μέτρο παντού, σε καφέ, στην εστίαση, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα. Ακόμη και αργά το βράδυ, που οι πιθανότητες για έλεγχο είναι μάλλον μικρές. Κανείς δεν διακινδυνεύει το βαρύ πρόστιμο.
Σκληρό μέτρο; Μα δεν γίνεται αλλιώς.

Από και κλείεται
* Η ΑΓΟΡΑ δεν γίνεται να κλείσει, το επανέλαβε χτες για πολλοστή φορά σε πρωινάδικο ο καθ’ ύλην αρμόδιος Άδωνις Γεωργιάδης. Από και κλείεται.
- Και γιατί το αποκλείετε Υπουργέ μου; ερωτήθη.
- Υπάρχει ένας απλός και βασικός λόγος. Δεν υπάρχουν λεφτά για αποζημιώσεις και ενισχύσεις. Ό,τι πήραμε από την Ευρώπη, το πήραμε. Τέλος...
(Άσε που αν κάνουν το αστείο για κανένα λουκέτο θα γίνει εδώ της Ολλανδίας και του Βελγίου μαζί).

Μάζεμα
* ΠΟΥ φτάσαμε! Πανηγυρίζει η Λάρισα επειδή έχει ... μόλις 250 κρούσματα. Όλα είναι σχετικά. Άμα έχεις δει πεντακοσάρες, χαρά είναι και οι διακοσάρες.
Είναι όμως γεγονός ότι πάει να μαζευτεί το πράγμα στην περιοχή μας. Προφανώς, γιατί κάποιος κόσμος περιόρισε τις πολλές μετακινήσεις. Να το συνεχίσουμε...

Εισόδια
* ΕΠΙΚΑΙΡΟ χιουμοράκι.
Εισόδια της Θεοτόκου χτες και γιόρταζαν μόνο οι εμβολιασμένοι.
(Διότι μόνο σ’ αυτούς επιτρέπεται γενικά η ... είσοδος).

Αντιστασιακοί
* ΤΕΛΙΚΑ πράττουμε σωστά; Πέφτει δηλαδή τόσο κράξιμο στους ανεμβολίαστους από πολιτικούς, από γιατρούς, από τα ΜΜΕ, από κάθε δυνατή και αδύνατη πηγή, ώστε στο τέλος τους πεισμώνουν. Ο ανεμβολίαστος σήμερα στην Ελλάδα νιώθει περίπου σαν ... ρομαντικός ήρωας που κάνει αντίσταση στο σύστημα.
Μήπως να τον ... αφήσουμε στην ησυχία του (και στην απομόνωσή του);

Πάμε για 5ο;
* ΣΤΟ μεταξύ, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά ... ακροθιγώς κάποιοι ειδικοί αρχίζουν κιόλας και μιλάνε για το ... πέμπτο κύμα πανδημίας. Αυτό - λένε- επηρεάζει κυρίως τους ... εμβολιασμένους !
(Ωχ! Ποιος ακούει τώρα τους ανεμβολίαστους που θα λένε ότι τελικά με εμβόλιο ή χωρίς το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό!).


ΠΑΣΟΚ
* ΣΙΓΑ - σιγά όλοι παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου στο ΠΑΣΟΚ. Η υπόθεση δείχνει ντέρμπι με αμφίβολο αποτέλεσμα αφού κανείς δεν ξέρει πόσοι και αν θα πάνε να ψηφίσουν.
Σε κάθε περίπτωση καμιά σοβαρή αντιπαράθεση δεν γίνεται. Όλη η κουβέντα εστιάζεται στο ερώτημα με ποιον θα συνεργαστεί ο καθένας για να στηρίξει Κυβέρνηση. Αρχές, αξίες, ιδέες, προγράμματα; Καλά, κάτι μας είπες τώρα ...

Μείωση
* ΠΑΝΤΩΣ το ΠΑΣΟΚικό στρατόπεδο βοά ότι την εβδομάδα αυτή ίσως και να έχουμε ... συρρίκνωση υποψηφίων. Φημολογείται δηλαδή παραίτηση Γερουλάνου υπέρ του ΓΑΠ και του Χρηστίδη υπέρ του Ανδρουλάκη.
Κάπως έτσι ο Λοβέρδος θυμίζει το γνωστό «όλοι εσείς κι εγώ μονάχος» δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στον λεγόμενο αστικό κόσμο παρά στον κομματικό. Εν αναμονή ...

Ράσα
* ΠΑΝΤΩΣ - διαβάζω- ο Ανδρουλάκης πήγε στα Τρίκαλα και τραγούδησε με οπαδό ... Ρίτα Σακελλαρίου -αγαπημένη τραγουδίστρια του μεγάλου Ανδρέα.
Ο Ανδρουλάκης «παίζει» Ρίτα, ο Τσίπρας φοράει όλο και πιο πολύ ζιβάγκο ... Μόνο που δεν κάνουν τα ράσα τον Παπα-Αντρέα ...

«Ξαναρχόμαστε»
* «ΔΕΝ ξέρω τι λένε τα γκάλοπ για τον κάθε υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ. Εγώ ξέρω ότι τα γκάλοπ λένε ότι «ξαναρχόμαστε».
Χτεσινή δήλωση της Λίτσας Λιακούλη στον Αυτιά για τα πασοκικά.
Αυτό το «ξαναρχόμαστε» θυμίζει κάτι από ΑΕΛ, τότε που επέστρεφε στην Α’ Εθνική. Και η Λίτσα ξέρει πολλά από ΑΕΛ και ποδόσφαιρο τόσα χρόνια στα πολιτικά... γήπεδα.

Μηνύματα
* ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ: ΤΑ Γιάννενα έριξαν πέντε γκολ μέσα στον Άρη, και μεις διασυρθήκαμε από τα τριτοδεύτερα του Ολυμπιακού . Και κλαψουρίζουμε με ανακοινώσεις ότι μας έπαιξαν - λέει - σκληρά (!)
Αν, όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, δεν μας βλέπω καθόλου καλά και φέτος.
Και ακόμη πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ελλείψει ΑΕΛ, οι Λαρισαίοι φίλαθλοι στήνονται και βλέπουν στις καφετέριες «Θρύλο» και ΑΕΚ και ... πανηγυρίζουν κιόλας τα γκολ που πετυχαίνουν οι ομάδες τους !
Μια γενιά φιλάθλων πάει χαμένη...

Αισιοδοξία
* ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι πράγματι, αρχίζει και ανεβαίνει η οικονομία. Λαρισαίος που επισκέπτεται συχνά την Αθήνα και παρατηρεί την πορεία της, βλέπει ότι στην πρωτεύουσα υπάρχει πια ισχυρή τάση ανακαίνισης και αναπαλαίωσης μεγάλων κτιρίων που εξαγοράζονται από μεγάλα funds του εξωτερικού. Γενικά επενδύεται χρήμα διότι η Ελλάδα γίνεται ξανά μεγάλος τουριστικός προορισμός. Αυτό δείχνουν και οι κρατήσεις ξενοδοχείων: το ερχόμενο καλοκαίρι, καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα γίνει «της κολάσεως» σε Αθήνα και νησιά. Ας είμαστε αισιόδοξοι.

Χωρίς ανάσα
* ΑΝΟΙΞΕ και η πλατφόρμα για πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα τρέχουν ακόμη οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος. Και μόλις τελειώνει ο περσινός ΕΝΦΙΑ αρχίζει ξανά ο ΕΝΦΙΑ του 22 από τον Μάρτιο.
Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για αύξηση φορολογικών εσόδων και ο κόσμος αγκομαχά μην μπορώντας να σηκώσει κεφάλι.
Μεγάλο λάθος. Θέλουν διασπορά οι φόροι, να πάρει μιαν ανάσα και ο κόσμος...

Χωρίς δασκάλους
* ΝΟΕΜΒΡΗΣ μήνας και κάμποσα σχολεία στον Ν. Λάρισας δεν έχουν καθηγητές ακόμη και σε βασικές ειδικότητες.
Το Υπουργείο ... εδέησε την περασμένη εβδομάδα να προσλάβει άρον άρον αναπληρωτές, όμως πολλοί από αυτούς έχουν ήδη αρνηθεί. Διότι στο μεταξύ, οι άνθρωποι έχουν πιαστεί σε Φροντιστήρια που δεν γίνεται να τα αφήσουν στη μέση. Το Υπουργείο καλεί νέους και μέχρι να βρεθούν οι διαθέσιμοι χάνεται χρόνος, ώρες, μαθήματα, γνώση. Το Δημόσιο Σχολείο όλο και απαξιώνεται.
Αλήθεια πόσο μυαλό θέλει να γίνεται όλη αυτή η διαδικασία στο τέλος κάθε χρονιάς ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να είναι όλοι στη θέση τους; Νισάφι πια ....

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass