ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 18:00
*ΜΕ τα μάτια συνεννοούνται Ν. Ανδρουλάκης - Λίτσα Λιακούλη. Ζ. *ΜΕ τα μάτια συνεννοούνται Ν. Ανδρουλάκης - Λίτσα Λιακούλη. Ζ.

Μπα δεν...
* Ε δεν ήταν και βροχή χθες, μια ψιχάλα πότε-πότε, ναι. Ούτε προχθές.


Σήμερα όμως, αύριο, μεθαύριο, ως και το Σαββατοκύριακο προβλέπεται να τρυπήσει ο ουρανός. Απομένει να επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον τώρα.
Ζ.

Λιγάκι περίεργα
* ΠΡΩΤΟΙ και καλύτεροι, οι ίδιοι οι Λαρισαίοι, τα κοίταζαν παραξενεμένοι. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην περιοχή που ανακοίνωσε το Υπουργείο και δημοσιεύτηκαν στον αθηναϊκό Τύπο.
Περίεργα ποσοστά. Στους άνω των 60 ετών, η Λάρισα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με 71% εμβολιασμένους. Στους πλήρως εμβολιασμένους σε όλο τον πληθυσμό όμως, εμφανίζει ποσοστό μόλις 54%, πολύ «μεσαία» επίδοση συγκριτικά, λίγο κάτω από τον μέσο όρο της χώρας.
Μπορεί να έχουν κάποια εξήγηση οι ντόπιοι αρμόδιοι, που δεν μπορεί θα τα παρακολουθούν αυτά, καθώς υποτίθεται προσπαθούν να προωθήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Ζ.

Λοκντάουν
* ΝΑΙ, λοκντάουν όχι, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους. Λοκντάουν στα νοσοκομεία όμως; Ήδη έχει επιβληθεί κι είναι πολύ σκληρό, όχι χειρουργεία πια, δεν αντέχει το ΕΣΥ.
Πεθαίνει κόσμος από κορονοϊό πεθαίνει όμως κι από άλλα, όπως συνέβαινε πάντα, συνεχίζουν να αρρωσταίνουν οι άνθρωποι και το δυστύχημα είναι ότι δεν τυγχάνουν πια της απαιτούμενης περίθαλψης. (Κι οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψη αυτό...).
Ζ.

Περιοδεύοντας
* ΗΘΕΛΑΝ να κάνουν πιο μεγάλο ντόρο οι συριζαίοι με τον ερχομό του Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα, ωστόσο κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις κρατούν πολλούς τομεάρχες του κόμματος στην Αθήνα.
Κι έτσι σήμερα, παραμονή της επίσκεψης του προέδρου, στη Λάρισα, σε Αγιά και Τύρναβο δηλαδή, θα βρεθεί μονάχα ο «σκιώδης υπουργός» Γεωργίας Στ. Αραχωβίτης.
***
* ΩΣΤΟΣΟ, ο Δημ. Τζανακόπουλος, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, θα περιοδεύσει, επίσης σήμερα, στην Καρδίτσα, Σοφάδες και Μουζάκι, ενώ στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα θα βρεθεί ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και στον Βόλο ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης.
***
* Ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει αύριο βραδάκι στο «Divani», μετά από τρεις αλλεπάλληλες ομιλίες υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ στην ίδια αίθουσα. Κι όποιος θέλει να κάνει συνειρμούς, δεν απαγορεύεται. Και κατόπιν, αργά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει λέει τη νεολαία, βγαίνοντας σε μπαρ για ένα ποτό. Στη Λάρισα θα βρίσκεται απ’ το μεσημέρι, στις 2 μ.μ. προγραμματίστηκε επίσκεψη στον συνεταιρισμό «ΘΕΣγή», εκεί στα μέρη του φίλου του πρώην βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε και την ιδέα. Κλασσικά «Λάρισα ίσον αγρότες». Και μεθαύριο Παρασκευή, το πρωί στον Βόλο με επισκέψεις στο Νοσοκομείο, το Πανεπιστήμιο, την εμπορική αγορά και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς.
Ζ.

Στενοχωρημένο άλογο
* ΔΕΝ αλλάζουν τον ρυθμό τους τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Διαβάζω επιστημονική ανάλυση «Ξεκλειδώστε τον μεταβολισμό σας». Λογικά, εγώ έχω φάει και το κλειδί.
***
* - Η άλλη ήταν στενοχωρημένη και πήγε για ιππασία. Αν πάω εγώ για ιππασία, θα στενοχωρηθεί το άλογο.
***
* - ΚΑΝΕΙΣ δίαιτα κι αντί να χάσεις κιλά, χάνεις την ψυχραιμία σου.
Ζ.

Δεν το έμαθαν;
* ΔΟΞΑΖΟΥΝ τον Βαγγέλη Μπούτα και μετά θάνατον, συνεισφέροντας στο να γίνεται αθάνατος.
Σήμερα τον καλούν να δικαστεί σε «αγροτοδικείο» στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών σε μπλόκο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν αποβιώσαντες ακόμη και τώρα στην ψηφιακή εποχή, αφού δεν έγινε κατορθωτή η διασύνδεση μεταξύ υπηρεσιών, κατά τα άλλα πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες για την Ψηφιακή Υπογραφή, είναι που όταν πέθανε ο θρυλικός Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής έγινε σούσουρο μεγάλο, το έμαθαν οι πάντες. Εκτός από τις υπηρεσίες των δικαστηρίων. (Οι οποίες πάντως τον Πατάκη τον έχουν ρίξει στης λησμονιάς τον τόπο. Δεν τον καλούν αυτόν).
Ζ.
Διπλό ταμπλό
* ΜΕΤΑΞΥ των άλλων, ο Α. Λοβέρδος, στην περιοδεία του χθες ως υποψήφιος πρόεδρος ΚΙΝΑΛ προγραμμάτισε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλη. Και πολύ σωστά, καθότι αυτός είχε μετάσχει και στις προηγούμενες εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, είχε ψηφίσει τότε στην αναμέτρηση μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη. Οπότε τώρα...
***
* ΜΟΝΟ που από τότε ο Αχ. Νταβέλης έχει ψηφίσει ξανά και ξανά και στις εσωκομματικές της ΝΔ.
Και τώρα, τον προηγούμενο μήνα, εγγεγραμμένος κανονικά στα μητρώα μελών της Λάρισας, πλήρωσε συνδρομή. Τίποτε δεν του απαγορεύει όμως να ξαναψηφίσει και στην κάλπη του ΚΙΝΑΛ.
Και τότε που το είχε κάνει, ΝΔ ήταν επίσης.
Ζ.

Όποιος θέλει
* ΣΥΜΦΩΝΑ με το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ, στις εσωκομματικές εκλογές μπορούν να εγγραφούν και να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν αρκεί να μην «...συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα». (Χαμός θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, ιδίως στις μεγάλες απρόσωπες πόλεις).
Ζ.
Κενές θέσεις
* ΜΕΘΑΥΡΙΟ συμπληρώνονται δύο μήνες που Λάρισα και Καρδίτσα πορεύονται δίχως χωρικό αντιπεριφερειάρχη. Η διετής θητεία τόσο του Χρ. Καλομπάτσιου όσο και του Κων. Νούσιου είχε λήξει στις 27 Σεπτεμβρίου.
Ο Κ. Αγοραστός δεν τους ανανέωσε ούτε και όρισε καινούργιους, λειτουργικό πρόβλημα πάντως δεν ανέκυψε κανένα. Το είχε ξανακάνει και στο παρελθόν ο περιφερειάρχης, να αφήσει κενές θέσεις για κάποιο διάστημα.
Τότε το αστείο ήταν ότι έτσι έκανε οικονομία, ότι γλίτωσε την Περιφέρεια από κάποια μηνιάτικα μισθών.
***
* ΑΥΤΕΣ τις μέρες λέγεται ότι θα ανακοινώσει ο Κ. Αγοραστός τις αποφάσεις του. Καθώς από εικοσαημέρου έχει λήξει και η θητεία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Γ. Λαδόπουλου, Αθ. Μόρα και Νικ. Καραγιάννη και προ μηνός των υπολοίπων επίσης θεματικών Ν. Λιούπα, Κων. Μπάρδα και Γρ. Ιγγλέση. Η μπίλια γυρίζει κι ο καθένας ελπίζει.
***
* ΣΤΙΣ θέσεις τους κανονικά οι άλλοι δύο χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Δωροθέα Κολυνδρίνη στον Βόλο και Χρ. Μιχαλάκης στα Τρίκαλα. Αυτοί είχαν οριστεί εξαρχής με τετραετή θητεία, συνεχίζοντας στο πόστο τους από την προηγούμενη τετραετία.
Ζ.

Μετ’ ευτελείας
* ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝΤΕΣ κλασσικά μετ’ ευτελείας, τα γνωστά, στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Κάποιες φορές εύχεσαι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω μόνο και μόνο για να ξανακάνεις το ίδιο λάθος.
***
* - ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ δεν δίνω σε κανένα, εκτός κι αν είναι να μου τον πληρώσουν.
***
* - ΕΡΧΟΝΤΑΙ τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Άντε να δούμε τώρα ποιος θα βάζει τις καρέκλες και τα καφάσια για να κρατάει πάρκινγκ...
Ζ.

Αδιαφιλονίκητο
* Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, ο οποίος εκτελούσε χρέη περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ήδη παραιτήθηκε και έτσι σήμερα -αύριο θα οριστεί η νέα περιφερειακή διευθύντρια. Αφού τρεις γυναίκες διεκδικούν το πόστο, διευθύντρια θα είναι.
(Για ποντάρετε...).
***
* ΔΕΝ χρειάζεται να χάσει τα λεφτά του κάποιος, το στοίχημα έχει κλείσει. Έχοντας τις πιο ισχυρές γαλάζιες πλάτες, εν προκειμένω, αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Λάρισας, η γυμνάστρια Βάσω Ζιάκα.
Η οποία άλλωστε έχει θητεύσει ξανά στην ίδια θέση στο παρελθόν, επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Κύκλους κάνει η ΝΔ.
Ζ.

Αυθημερόν
* ΟΙ Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους, κατά το σωτήριον έτος 1946, υπόσχονται μετάβαση από Λάρισα στην Αθήνα αυθημερόν, ναι. Δεν ήταν όμως και πολύς καιρός μετά τον Πόλεμο. Καταγράφει λοιπόν ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.
Οι Σ.Ε.Κ. με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, κατορθώνουν σιγά-σιγά να κατασκευάζουν το κατεστραμμένον δίκτυον και έτσι από χθες η αμαξοστοιχεία κυκλοφορεί μέχρι Γραβιάς. Ούτω οι ταξειδεύοντες αναχωρούντες εντεύθεν την 4ην πρωινήν φθάνουν εις Αθήνας αυθημερόν την 8 μ.μ. Πρόκειται περί ενός άνετου και ασφαλούς ταξειδίου.
Διότι ο ταξειδιώτης αποφεύγει την ταλαιπωρίαν 200 χλμ. με το αυτοκίνητον -όση είναι η απόστασις Γραβιάς – Αθηνών – ασφαλής δε φθάνει εις Αθήνας με ασήμαντον κόπωσιν κατά την διαδρομήν Λαρίσης - Γραβιάς.
Εάν εις τα πλεονεκτήματα αυτά προστεθή και το ευθηνόν του εισιτηρίου, το ταξείδι αυτό με τους Σ.Ε.Κ. πρέπει να προτιμάται από κάθε εμπορευόμενον ταξειδιώτην. Πιστεύομεν δε ότι η αύξησις της επιβατικής κινήσεως θα συντελέση ασφαλώς εις την καθιέρωσιν καθημερινής συγκοινωνίας με τας Αθήνας.
Ζ.

Πότε κιόλας;
* - ΤΗ δόξα, τη δόξα παιδιά...
Αναστάτωση στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας φέρνουν τα εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού της Ανθούπολης, μεθαύριο. Η πρόσκληση για την εκδήλωση, ακριβέστερα. Σημαντικό έργο, χρειάστηκαν πολλά χρόνια και μεγάλες προσπάθειες για να γίνει.
***
* ΤΗΝ πρόσκληση λοιπόν υπογράφουν, εκτός από τη διευθύντρια του Οργανισμού και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Μόνο που ο Δημ. Δεληγιάννης ανέλαβε πριν μια βδομάδα, το έργο είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί επί του προκατόχου του, ενώ άλλοι δημοτικοί παράγοντες είχαν προσπαθήσει, προωθώντας συστηματικά τα τελευταία χρόνια την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη. Ο καθείς καταλαβαίνει εύκολα ποιοι αλλά και πόσο ενοχλημένοι νιώθουν. (Ακούγεται για αισθήματα έξω φρενών).
***
* ΕΙΝΑΙ και που όλοι γνωρίζουν πια καλά τις φιλοδοξίες και στον απώτερο στόχο του Δημ. Δεληγιάννη και τρελαίνονται.
- Και πώς θα γίνει δηλαδή, κάποιος θα έπρεπε να υπογράψει την πρόσκληση, αυτός είναι τώρα ο αρμόδιος...
- Γιατί; Ο δήμαρχος δεν μπορούσε; Έργο 1,5 εκατομμυρίου είναι. (Κι όταν θα φτάσει η ώρα για το ποιος θα μιλήσει στην εκδήλωση, χε...).
Ζ.

Συνθηματικά
* - ΣΗΜΕΡΑ ανέκδοτο;
- Βεβαίως, το 345.
- Ε;
- Από τη λίστα των αρχειοθετημένων, πολύ ωραίο...
- Α, το θυμήθηκα, είναι το παλιό ανέκδοτο με τα ανέκδοτα των φυλακισμένων.
- Μα τι λες... Να γελάμε με τον πόνο της φυλακής; Ανεπίτρεπτο.
- Καλά...
- Το 345 είπαμε σήμερα. Δεν γελάς; Έτσι θα γίνεται πια για σιγουριά, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μην κατηγορηθείς για ρατσισμό, για σεξισμό, κακοποίηση ζώων, μπούλινγκ εις βάρος αδύναμων... Κορεκτίλα φουλ.
Ζ.

 

LATTAMYAS CIU

* ΠΟΛΛΑ τα προβλήματα στην οδό Λατταμύα, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, με τον τσιφούτη ΟΣΕ που δεν παραχωρεί σπιθαμή γης για το πεζοδρόμιο, ο Π. Κ. επισημαίνει ένα ακόμη. Με τους κάδους χωρίς εσοχή, οι οποίοι βγαίνουν στο ρεύμα κυκλοφορίας, από απέναντι άλλα αυτοκίνητα, παίρνουν ρίσκα οι οδηγοί. Κάπως θα πρέπει να το φροντίσουν απ’ τον Δήμο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass