ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 18:10
* ΕΤΣΙ κι αλλιώς ήταν στο περιφερειακό πνεύμα η Βάσω Ζιάκα. Ζ. * ΕΤΣΙ κι αλλιώς ήταν στο περιφερειακό πνεύμα η Βάσω Ζιάκα. Ζ.

Τόσο νωρίς;


* ΠΡΟΓΝΩΣΤΕΣ με προοπτική και όραμα προϊδεάζουν για χιόνια αμέσως μετά τα Νικολοβάρβαρα. Ποιος εκπλήσσεται σε τέτοια εποχή. Λένε όμως πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, τότε αλλάζει, θα είναι λιγάκι σπάνιο αυτό.
Ζ.

Και Κάλαντα
* ΚΑΙ καθώς κοντεύει ο καιρός, οι Λαρισαίοι άρχισαν να εύχονται «Merry crousmas». Ταιριάζει καλύτερα φέτος.
***
* ΕΧΟΥΝ και προγνωστικά.
- Έτσι όπως το πάμε, οι μόνοι που θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα Χριστούγεννα, θα ‘ναι οι τρεις Μάγοι.
***
* ΚΑΙ Κάλαντα ειδικά.
- Ήρθε το λοκντάουν και η Πρωτοχρονιά.
Ράπιντ τεστ, εμβόλια, κρούσματα παντού
Κάθε σπίτι μια γωνιά, κορονοϊού.
Ζ.

Τζάμπα
* ΕΙΝΑΙ προετοιμασμένοι οι Λαρισαίοι.
- Η σωστή η Black Friday θα ήταν εάν έβαζαν 80% κάτω τα μελομακάρονα.
- Στη Black Friday το μόνο πραγματικά τζάμπα είναι οι υπερωρίες των εργαζομένων στα μεγάλα μαγαζιά.
Ζ.

Πιο προσεκτικοί
* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έως παρήγορο για την εξέλιξη των πραγμάτων. Στο κέντρο της Λάρισας κυκλοφορούν έξω με μάσκες πολλοί, ιδίως οι μιας κάποιας ηλικίας. Πριν ακόμη γίνει υποχρεωτικό. Ένδειξη ότι ο κόσμος προσέχει γενικότερα πιο πολύ. Προφανώς και γι’ αυτό να έχει καμφθεί ο καλπασμός του ιού.
***
* ΠΟΥ τόσα περιστατικά καθημερινώς δεν είναι καθόλου λίγα, με τα νοσοκομεία να βογκάνε. Γι’ αυτό υπάρχει και η άλλη προσέγγιση για την εικόνα στο κέντρο. «Είδες βρε πόσοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκα;» Είναι αν το βλέπει κάποιος μισοάδειο ή μισογεμάτο.
Ζ.

Ημίμετρα
* ΔΕΝ μπορούν άμα δεν κοροϊδέψουν οι Λαρισαίοι, πώς να εκτονώσουν την κατάσταση.
- Έξω μυρίζει πολύ έντονα 13033. Λοκνταουνίλα λέμε...
***
* - ΠΑΝΤΩΣ όπως έχει αποδειχτεί δύο χρόνια τώρα, το μόνο αποτελεσματικό μέτρο κατά του κορονοϊού, είναι ο τουρισμός. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.
***
* - ΚΑΠΟΤΕ όταν είχα πυρετό νοιαζόταν μόνο η μάνα μου. Τώρα ανησυχεί όλο το χωριό.
Ζ.

Ο γιατρός ξέρει
* - ΝΑ σας διαβάσω τις παρενέργειες;
- Ναι...
Με τη λευκή του μπλούζα ο Λαρισαίος καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Κίττας, βγάζει το χαρτί και διαβάζει μπροστά στην κάμερα.
- Ένα ενέσιμο φάρμακο το οποίο έχει παρασκευαστεί με Γενετική Μηχανική, με τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA σε κολοβακτηρίδια, συνδέεται σε υποδοχείς των ανθρώπινων κυττάρων, περιέχει ψευδάργυρο, υδροχλωρικό οξύ, καυστική σόδα, μεταπερσόλη, γλυκερόλη, πολυσορβικό οξύ, το φάρμακο δεν πρέπει να αναμιγνύεται στην ίδια σύριγγα με άλλα, να μην ξαναχρησιμοποιούμε την ίδια σύριγγα δηλαδή γιατί είναι ασύμβατο με οτιδήποτε άλλο, φάρμακο που μπορεί να σας προκαλέσει γενικευμένη αλλεργία, αναφυλαξία, υπογλυκαιμία, δυσγευσία, αμφιβληστροειδοπάθεια, οιδήματα, αμυλοείδωση και κοστίζει και 8.000 ευρώ το κιλό.
***
* ΣΗΚΩΝΕΙ τα μάτια ο καθηγητής.
- Θα το κάνατε αυτό το ενέσιμο εσείς;
- Όχι βέβαια.
- Μπράβο, μόλις απορρίψατε την ινσουλίνη. (Η οποία σώζει εκατομμύρια κόσμο).
Ζ.

Με το ζόρι
* ΕΧΟΥΝ τις δικές τους ιδέες οι Λαρισαίοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
- Το πιο σκληρό μέτρο είναι η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα μουσεία. Στον λαιμό του έχει κάτσει του Έλληνα.
***
* - ΚΑΝΟΝΙΚΑ τους ανεμβολίαστους αντί να τους απαγορεύσει την είσοδο στα μουσεία έπρεπε να τους υποχρεώσει να τα γυρίσουν όλα με το ζόρι.
***
* -ΜΙΑ φόρμα παρακαλώ, μέγεθος 3Κ.
- Δηλαδή;
- Τρίτη Καραντίνα.
Ζ.

Πιστοποιητικό
* ΠΟΙΗΤΙΚΟ πιστοποιητικό εκδίδει ο Δημ. Ντάλλας, η καθημερινότητα τον εμπνέει.
Άλλοι ανεμβολίαστοι, άλλοι εμβολιασμένοι,
φανατισμός επικρατεί σε μέγα ποσοστό,
νομίζει ο καθένας μας πως κάνει το σωστό
και είναι οι περισσότεροι, άνθρωποι, διχασμένοι.

Ταυτότητα στην είσοδο, χρειάζεται να δώσεις,
βεβαίωση που να μπορεί και να σκαναριστεί,
τη θέση τους, οι αρνητές, τη θεωρούν σωστή,
ενώ εμβολιάστηκαν οι άλλοι με τρεις δόσεις.

Το πρώτο, καθημερινά, το θέμα στις ειδήσεις,
είναι για τα εμβόλια κι εγώ ποιητικό
στο άψε σβήσε εξέδωσα, το πιστοποιητικό,
την πόρτα της ανάγνωσης, ποτέ μη μου την κλείσεις.
Ζ.

Εξακέφαλο
* ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ το ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις. Θα φτάσει λένε και το 10%.
- Κι άμα βγάλει τον καινούργιο αρχηγό θα βουλιάξει πάλι, προέβλεπε ο Λαρισαίος πασοκτζής.
- Θα πάει χαμηλότερα, θα κοντράρουν οι χαμένοι των εσωκομματικών, θα ξεκινήσει εσωστρέφεια μεγάλη, φυσιολογικό, θα πάρει καιρό να συνέλθει.
***
* - ΚΙ επιπλέον, συμπλήρωνε, τώρα καθημερινά το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο προσκήνιο με τις εκλογές του, εξακέφαλο κόμμα, ο καθένας από τους αρχηγούς κάτι φέρνει από κόσμο κι ο καθένας απ’ τον κόσμο άλλο κόμμα φαντάζεται, ανάλογα με τον αρχηγό που υποστηρίζει. (Μετά λέει θα έρθουν τα πεζά και τα δύσκολα).
***
* ΦΥΣΙΚΑ και θα έμπαιναν και οι παίκτες στο παιχνίδι. Οι χθεσινές αποδόσεις του «Stoiximan.gr» δίνουν ως φαβορί Ανδρουλάκη με 2 απόδοση και ακολουθούν ΓΑΠ και Λοβέρδος με 3,5, ενώ οι άλλοι τρεις βρίσκονται στο 1 προς 100.
Ζ.

Η μυστική βοή
* «ΜΙΑ σύντομη απάντηση στις «διαρροές» για την «Προεδρική Φρουρά» και την παραλίγο εκδήλωσή της», από τον ΕΚΑΒίτη Γιώργο Μυτούλα, ο οποίος προαναγγέλλει αλλαγές, απευθυνόμενος στη «Λαρισαϊκή Γραφειοκρατία» του κόμματος, όπως την χαρακτηρίζει με στίχους του Καβάφη:
Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.
Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων.
Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
αντιλαμβάνονται. Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών ταράττεται. Η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.
Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν
έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί. («Σοφοί δε προσιόντων» και άλλα τέτοια συριζαϊκά).
Ζ.

Νευράκια
* ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ τα δικά τους ζόρια οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Είμαι αρνητής του πρωινού ξυπνήματος.
***
* - Ο καφές είπαν ανεβάζει τη χοληστερίνη. Τώρα είναι να διαλέξω ανάμεσα στη χοληστερίνη και το λευκό ποινικό μητρώο.
***
* -ΟΤΑΝ έχω νεύρα δεν θα μου μιλάς...
- Θα κόψουμε και την καλημέρα δηλαδή;
Ζ.

Μεγάλα νούμερα
* ΜΕ αφορμή το σχόλιο για το Γραφείο των Πολιτών και το «Novoville» και επειδή χρειάζεται πάντα να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», γι’ αυτό λοιπόν, λέει ο Δημ. Δεληγιάννης, και το ακόλουθο σημείωμά του: Η πραγματικότητα είναι ότι την 3ετία λειτουργίας του Γραφείου Πολιτών έχουν υποβληθεί 56.030 αιτήματα. Μόλις το τελευταίο εξάμηνο 15.708, από τα οποία ήδη 12.772 έχουν ολοκληρωθεί ως προς την επίλυσή τους. Σημαντικά νούμερα. Αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και πάνω απ’ όλα των στελεχών του Δήμου μας, των εργαζομένων στις υπηρεσίες που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει ο αντιδήμαρχος: Η προσπάθεια βέβαια δεν σταματά εδώ. Ούτε μπορούμε να επαναπαυόμαστε. Και είναι αλήθεια ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη π.χ. για την ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση του «Novoville» που το αξιοποιούν ήδη 3.000 περίπου χρήστες. Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό, αλλαγές κουλτούρας των πολιτών και μεγαλύτερη ανταπόκριση στα κάθε είδους αιτήματα στις μέρες της πανδημίας συνεχίζεται. Και εδώ είναι αλήθεια πως χρειαζόμαστε την ακόμη καλύτερη συνεργασία των συμπολιτών μας με τις υπηρεσίες. Την κριτική -πώς όχι;- αλλά και την αναγνώριση του έργου των εργαζομένων. Και έτσι να πορευόμαστε. (Αυτό είναι και το σημαντικότερο: χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη. Άλλωστε και το σχόλιο για κάποιες δυσλειτουργίες του συστήματος έκανε λόγο).
Ζ.

Επιχειρηματολογία
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ με την επιχειρηματολογία του για τον περιορισμό των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χθες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, βάσει του προγραμματισμού και των νοσηλειών που έχουν, είπε, εάν κρίνουν ότι είναι απαραίτητο, να περιορίσουν τα τακτικά χειρουργεία. Δηλαδή μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων στη Λάρισα αποφάσισαν να κάνουν περικοπές στα τακτικά χειρουργεία. Συνεπώς κατά την αυτή λογική μπορούν σήμερα να επαναφέρουν την πλήρη εξυπηρέτηση των τακτικών χειρουργείων αποδεχόμενες τουλάχιστον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσα υποστήριξε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Ε» ο καθηγητής Ορθοπεδικής Κώστας Μαλίζος, μεταφέροντας την αγωνία και των συναδέλφων του στον χειρουργικό τομέα...
***
* ΚΑΙ η οδηγία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία για περιορισμό μέχρι 80% στα τακτικά χειρουργεία; Είτε δεν τη γνωρίζει ο υπουργός είτε δεν την αναγνωρίζει, σε κάθε περίπτωση συνιστά πρόβλημα. Χωρίς να παραβλέπεται ότι δεν μπορεί άλλα να λέει ο υπουργός και άλλα η αναπληρώτριά του γιατί έτσι προκαλείται σύγχυση στους πολίτες...
***
* ΤΙ άλλο είπε ο υπουργός; Είμαστε σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να γίνονται και εκεί επεμβάσεις, χωρίς να πληρώνει ο ασθενής. Στη Λάρισα για παράδειγμα που υπάρχει η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα (και δεν το κρύβει) δεν εξυπηρετήθηκε χειρουργικό περιστατικό σε ιδιωτικό θεραπευτήριο από τις λίστες αναμονής χωρίς να πληρώσει ο ασθενής -απόφαση για αγορά χειρουργικού χρόνου από τους ιδιώτες δεν έχει υπογράψει ο υπουργός.
Και με την ευκαιρία: μπορεί το Στρατιωτικό Νοσοκομείο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς με Covid επειδή δεν διαθέτει εγκατάσταση οξυγόνου, τι είναι αυτό που εμποδίζει την αξιοποίηση των χειρουργείων του για την εξυπηρέτηση χειρουργικών ασθενών έστω για μικροεπεμβάσεις; Σε αυτή την περίπτωση και οι πολίτες θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους και οι λίστες αναμονής δεν θα αυξάνονταν, που είναι και το επιδιωκόμενο.
Δ.Κ.

Υποστηρικτές
* ΜΕΤΑ και τις συγκεντρώσεις Λαρίσης των τριών θεωρούμενων ως βασικών διεκδικητών της προεδρίας στο ΚΙΝΑΛ, προκύπτει ότι η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη προσπάθησε όπως αναμενόταν να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της, πήγε και στους τρεις. Και μετά, έπρεπε κάποιος να κοιτάζει με ποιον ήταν πιο διαχυτική. Βέβαια εκείνοι ξέρουν καλά αν τους υποστηρίζει ή όχι. (Πόσα κομμάτια να γίνει κι αυτή...).
***
* ΠΑΡΩΝ και στις τρεις συγκεντρώσεις και ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καραμπάτσας, μαζί με τον γιο του Κώστα, τον επίσης δικηγόρο. Ο άλλος Κώστας Καραμπάτσας, ο μαθηματικός και πρώην διοικητής νοσοκομείων, βρέθηκε μόνο στη συγκέντρωση Λοβέρδου, τον οποίο και υποστηρίζει μεθοδικά. (Άγνωστο αν και με ποιον συντάσσονται οι άλλοι τρεις Καραμπατσοκωστάδες, από τα πέντε εν συνόλω πρώτα ξαδέλφια).
***
* ΟΙ τρεις πρώην βουλευτές Β. Έξαρχος, Φ. Σαχινίδης και Κ. Μπαργιώτας κράτησαν ξεκάθαρη στάση. Πήγαν μόνο στη συγκέντρωση του Γ. Παπανδρέου. Το ίδιο έπραξαν και οι πασοκτζήδες αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αντιδήμαρχοι κλπ. Άλλωστε επρόκειτο για συγκεντρώσεις υποστηρικτών των υποψηφίων κι επειδή έναν ψηφίζει ο καθένας...
Σε αντιδιαστολή, ο πρώην βουλευτής Εκτ. Νασιώκας, μαζί και ο Παν. Γούλας, πάντα μαζί του, μόνο στον ΓΑΠ δεν πήγαν. Ευκρινής στάση.
***
* ΚΙΝΗΣΗ εξωκομματικά υπήρξε μόνο υπέρ του Α. Λοβέρδου. Με την παρουσία του Αχ. Νταβέλη, ο οποίος λέγεται ότι παρότρυνε και το προσωπικό της επιχείρησής του να πάει στη συγκέντρωση. Άγνωστο αν αυτή η εκ δεξιών ενίσχυση βοηθήσει ή βλάψει τελικά τον υποψήφιο πρόεδρο, του ΠΑΣΟΚ όπως επιμένει ο ίδιος.
Ζ.

Εκτίθενται
* ΠΙΟ χαλαροί αλλά και πώς να κάνουν δηλαδή, έτυχε η εποχή. Σε αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις σε κλειστό χώρο οι Λαρισαίοι πασοκτζήδες, να υποδεχθούν τον έναν και τον άλλον και τον τρίτο υποψήφιο αρχηγό τους, διακινδυνεύουν, με τον κορονοϊό σε τέτοια έξαρση στην πόλη. Είναι και μιας κάποιας ηλικίας σχεδόν όλοι τους...
***
* ΑΛΛΑ κι οι συριζαίοι τολμηροί, εκτίθενται σε κινδύνους. Με πρώην υπουργούς αλληλοδιαδόχως σε εκδηλώσεις στη Λάρισα και τα περίχωρα αλλά και με Αλέξη Τσίπρα σε μεγάλη συγκέντρωση σήμερα. (Τελικά μόνο οι νεοδημοκράτες πιο προσεκτικοί, μπορεί να κερδίσουν δια της έκθεσης των άλλων).
Ζ.

Προσοχή
* ΜΕ λίγα λόγια, αυτό που είπε χθες ο υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας «help-line» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γεώργιος Κορμάς, σε εκδήλωση για τη χρήση του διαδικτύου, είναι «προσέξτε τα παιδιά σας».
Η γραμμή βοήθειας έχει καταγράψει τον τελευταίο χρόνο, έντονες εκρήξεις φαινομένων σε παιδιά, όπως εξάρτηση, βία, απομόνωση, δημιουργία νέας κουλτούρας μακριά από το αξιακό σύστημα...
Η συμβουλή που έδωσε στους γονείς είναι η εποπτεία των παιδιών τους και επισήμανε επίσης πως όταν και οι ίδιοι παρακολουθούν τα «ριάλιτι» στην τηλεόραση, είναι σαν να μεταφέρουν στα παιδιά τους το μήνυμα πως η έκθεση της προσωπικής ζωής τους είναι μια κανονικότητα.
Λ.Κ.

Μετά...
* ΤΟ ξεφούρνισε χθες ο σοφός της τριγωνοπλατειακής παρέας.
- Τι να συμβαίνει άραγε όταν πεθάνεις;
- Υπάρχουν βεβαιότητες γι’ αυτά πλέον στη σύγχρονη κοινωνία. Συνήθως μαλώνουν για τα κληρονομικά.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass