ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2021 18:00
* ΤΩΡΑ ποιος θα τους πει κουβέντα... Σταμάτησαν χθες την κυκλοφορία για να περάσει ο παππούς απέναντι, τον έπιασαν κι απ’ το χέρι για σιγουριά. Έκαναν σωστά τη δουλειά τους. «Μπράβο παιδιά» φώναζε ο κόσμος. Ζ. * ΤΩΡΑ ποιος θα τους πει κουβέντα... Σταμάτησαν χθες την κυκλοφορία για να περάσει ο παππούς απέναντι, τον έπιασαν κι απ’ το χέρι για σιγουριά. Έκαναν σωστά τη δουλειά τους. «Μπράβο παιδιά» φώναζε ο κόσμος. Ζ.

Εναλλαγές
* ΘΕΡΜΕΣ και ψυχρές αέριες μάζες αντιμάχονται λέει πάνω από τη χώρα.


Γι’ αυτό και οι καταιγίδες, κατά τόπους. Βοριάδες και νοτιάδες εναλλάσσονται, από μέρα σε μέρα, αγώνας διαρκής για το ποιος θα επικρατήσει.
Ο ήλιος αιφνιδιάζει πότε - πότε βγαίνοντας εκείνος νικητής.
Ζ.

Παρασκευούλα
* ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ από τα προηγηθέντα, ο Λαρισαίος ξεκίνησε με διάγγελμα.
- Μπλακφραϊντιώτες και μπλακφραϊντιώτισσες ψωνίστε με ατομική σας ευθύνη...
***
* ΗΤΑΝ το θέμα της ημέρας χθες.
- Έχουμε την Παρασκευή και 13, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Μαύρη Παρασκευή, την απλή Παρασκευή και τη Βούλα που βγαίνει από το Παρασκευούλα.
***
* - ΞΕΡΕΤΕ γιατί λέγεται μαύρη Παρασκευή; Γιατί δεν έχεις μία να ψωνίσεις...
***
* - ΕΚΛΕΙΣΕ η Ιταλία, έκλεισε η Τσεχία, κλείνει όπου να ‘ναι η Γερμανία κι εδώ, blackπαρασκευούλα ζάχαρη - black παρασκευούλα μέλι.
Ζ.

Πιστοποιητικά
* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ την επικαιρότητα με τον δικό τους τρόπο οι Λαρισαίοι.
- Νομίζουν βρε συ ότι η αγορά δεν κινείται επειδή δεν έχει ο κόσμος πιστοποιητικά. Ας τους πει κάποιος ότι δεν έχουν λεφτά.
***
* - ΚΑΙ γιατί να μη στέκει στην πόρτα της εκκλησίας ο Άγιος Πέτρος να ελέγχει τα ράπιντ; Για σιγουριά.
***
* - Η άλλη, ανεμβολίαστη, μου λέει να βγούμε για φαγητό. Καλύτερα να πάω μόνος μου στη ΜΕΘ και να τους πω διασωληνώστε με.
Ζ.

Στο επίκεντρο
* ΕΝΑΝ μήνα πριν και τα σπίτια στη Λάρισα έχουν ήδη γεμίσει μελομακάρονα.
- Πού πας;
- Στην κουζίνα για νερό.
- Τα έχω μετρημένα τα μελομακάρονα, να ξέρεις.
***
* - ΝΟΜΙΖΩ ότι κρύωσα. Να έπαιρνα ένα αναβράζον μελομακάρονο;
***
* - ΜΟΥ δίνω κίνητρο. Για κάθε δέκα κοιλιακούς που κάνω, με επιβραβεύω με ένα μελομακάρονο.
Ζ.

Fake Γιορτή
* ΑΠΟΓΝΩΣΗ... Βοήθεια χριστιανοί... Είχε πρόβλημα χθες ο Λαρισαίος δάσκαλος Α.Κ.: Ξημερώνει του Αγίου Στυλιανού και κάθε χρόνο τέτοια μέρα «γιόρταζα» αν και με βάφτισαν Αστέριο. Φέτος όμως με την αναθεώρηση του άρθρου 191 του Π.Κ. μπορεί να θεωρηθεί «ψευδής εορτασμός ικανός να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή» και η εκκλησία θεωρεί απαράδεκτες τις διακρίσεις ανάμεσα σε αγίους. Και την ατυχία μου μέσα, ούτε τον δικηγόρο μου βρίσκω, ούτε τον πνευματικό μου. Σκέφτομαι να παραιτηθώ από τον εορτασμό και ακολουθώντας τη «Διαθήκη» του ποιητή να αντισταθώ στις ευχές... (Όσο αντιστασιακός κι αν είσαι, άσχημα δεν είναι να γιορτάζεις δύο φορές τον χρόνο).
Ζ.
Τα κρίσιμα
* ΤΑ μπλεξίματά τους διηγούνταν πάλι οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μια φορά πήγα να την πέσω κι εγώ σε κάποια με την ατάκα «Θύμισέ μου από πού σε ξέρω» και τι μου απάντησε; «Από τον γάμο σου. Δεύτερη ξαδέλφη της γυναίκας σου είμαι».
***
* - ΒΛΕΠΕΙΣ αυτή που έρχεται, μωρό μου;
- Ναι...
- Η πρώην μου είναι.
- Πότε χωρίσατε;
- Τώρα που θα μας δει.
***
* - ΜΩΡΟ μου είμαι στο νοσοκομείο. Είχα ένα ατύχημα και με έφερε η Μαρία. Οι γιατροί λένε ότι είναι σοβαρό και πως μπορεί να χάσω το πόδι μου.
- Η Μαρία ποια είναι;
Ζ.

Ένας ακόμα
* ΚΑΙ Χάρης Καστανίδης, αύριο Κυριακή, μεσημεράκι αυτός, στον «Διόνυσο». Και η κεντρική, η λεγόμενη πανθεσσαλική συγκέντρωση του υποψήφιου προέδρου ΚΙΝΑΛ το βραδάκι, στην Καρδίτσα στο «Παυσίλυπο». Κι απομένει ο έκτος, ο Παύλος Χρηστίδης, με την επίσκεψή του σε εκκρεμότητα.
Ζ.

Στοιχηματίστε
* ΔΕΝ αρκεί μόνο η υποστήριξη ή τα όποια έξοδα συνεισφοράς στον αγώνα, ούτε φτάνουν οι δημοσκοπήσεις, πειραγμένες ή όχι. Είναι που πρέπει να ρίξουν και λεφτά στο Στοίχημα, να επηρεαστούν οι αποδόσεις, να φτιαχτεί κλίμα. Έχουν υποχρέωση οι υποστηρικτές των υποψήφιων προέδρων ΚΙΝΑΛ. Και οι Λαρισαίοι.
***
* ΔΙΟΤΙ αλλάζουν ώρα με την ώρα οι αποδόσεις των στοιχημάτων για τον επικρατέστερο υποψήφιο.
Σύμφωνα με τη «Stoiximan», ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί προβάδισμα επί των αντιπάλων του με απόδοση 1.95. Ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, του οποίου η απόδοση έφτασε στο 2.25 από 3.5 που ήταν πριν από μία μέρα, γεγονός που σημαίνει πως ενισχύονται οι πιθανότητες εκλογής του.
Ο δε Ανδρέας Λοβέρδος, υποχωρεί στην κούρσα, με απόδοση που εκτοξεύεται στο 8.00 από 3.5 που ήταν μία ημέρα πριν. Οι αποδόσεις των υπόλοιπων τριών υποψηφίων παραμένουν στο 1 προς 100.
***
* ΣΤΙΣ προβλέψεις της «Novibet», η στοιχηματική εταιρεία δίνει απόδοση 1.80 στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται έτσι ως επικρατέστερος για τη νίκη.
Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με απόδοση 2.25 και αρκετά πιο πίσω, ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον οποίο δίνουν 9. Οι Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης δίνουν απόδοση στο 101.
Ζ.

Με όρεξη
* ΣΤΗΝ καθημερινότητά τους τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Τι να βάλω στο τοστ;
- Ό,τι θες, αρκεί να μην κλείνει.
***
* - ΠΙΟ εφικτό το βλέπω να γίνει η γη επίπεδη, παρά η κοιλιά μου.
***
* - Η άλλη λέει «Εγώ τον καφέ τον πίνω σκέτο». Και βουτάει τρία μελομακάρονα.
Ζ.

Επιβάρυνση
* ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εσωτερικών o Μάκης Βορίδης, αλλά χθες από τα Φάρσαλα μίλησε και ως υπουργός Γεωργίας που ήταν πριν.  Αναφερόμενος στο υδατικό πρόβλημα του κάμπου της Θεσσαλίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να παρθούν θαρραλέες αποφάσεις απ’ όλους μας και να υλοποιηθούν άμεσα όλες εκείνες οι υποδομές, αρδευτικά κ.λπ., που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος, καθώς αυτός παράγοντας, ο ενεργειακός, επιβαρύνει κατά 25% το συνολικό κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων».
Γ.Γ.

Υπό βροχή
* ΕΚΕΙ και στη βροχή... Παρόδιοι συγχαίρουν τη δημοτική υπηρεσία και το συνεργείο της που επελήφθη χθες, μετά και το δημοσίευμα στην εφημερίδα.
Κι έτσι καθάρισαν από τα χώματα τις εσοχές των κάδων στην οδό Λατταμύας, δίπλα στις γραμμές, ώστε αυτοί να μπαίνουν στη θέση τους, να μην εξέχουν εμποδίζοντας τους οδηγούς.
Στο τέλος όμως υπήρξε και κριτική. «Καλή η προσπάθεια, αλλά ήθελε να το πάρουν πιο σοβαρά. Θα σπάσουν και άλλοι καθρέφτες». (Μπορεί όμως να επανέλθουν όταν ξανοίξει ο καιρός).
Ζ.

Δεν μπόρεσε
* «ΛΥΠΗΘΗΚΑ πολύ διότι εξαιτίας κακής συνεννόησης, δεν κατέστη δυνατό να παραστώ στην άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου».
Ο παλιός Τυρναβίτης συνεταιριστής Γιώργος Κολοβός ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί. Με πρόβλημα κινητικότητας, ήταν αδύνατον να φτάσει στη Λάρισα για τη συγκέντρωση στο «Διβάνη». Έστειλε όμως τις ευχές του. «Σύντομα, θα επανέλθεις σύντροφε ως πρωθυπουργός προοδευτικής Κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει την επανόρθωση τής Ελλάδας από τη ΝεοΔημοκρατική λαίλαπα».
Ζ.

Ο δικός τους
* ΦΑΝΗΚΕ και στις συγκεντρώσεις των υποψήφιων αρχηγών ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα. Εξαιρουμένων των προσωπικών σχέσεων που διατηρούν ορισμένοι λίγοι κι άρα δεδομένη η υποστήριξή τους, οι Λαρισαίοι πασοκτζήδες πλασάρονται, ώστε εφόσον κερδίσει ο δικός τους ή έστω προωθηθεί στην ιεραρχία ακόμη και ηττημένος, τότε κι εκείνοι να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους. Δεν είναι τόσο ιδεολογικά και πολιτικά στοιχεία που τους παρακινούν.
Τα γνωστά της ημετεροκρατίας ακόμη και μέσα στο κόμμα. (Σάμπως στο εσωτερικό μονάχα του ΠΑΣΟΚ γίνονται αυτά;).
Ζ.

Για τον «εργάτη»
* ΤΡΕΧΕΙ και δεν φθάνει ο παλιός συνδικαλιστής Αντώνης Γιακοβής, που ως εκπρόσωπος του παλιού ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη.
Τον στηρίζω γιατί το 2012 διαγράφηκε επειδή δεν ήθελε να ψηφίσει το μνημόνιο και επανήλθε το 2017 χωρίς τυμπανοκρουσίες, ήταν και συνεχίζει να είναι εργάτης του Κινήματος, έλεγε χθες ο Αντώνης επικοινωνώντας με παλιούς συντρόφους, φίλους και συνδικαλιστές ενόψει της αυριανής επίσκεψης του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος. Και από τις επαφές του μόνο θετικά σχόλια άκουσε για τον υποψήφιο της επιλογής του.
Δ.Κ.

Μπάρα
* ΠΟΛΥ καιρό τώρα, όχι μήνες, αλλά κάνα δυο χρόνια, προσπαθεί να ...κλείσει μια μπάρα, εκεί στη διασταύρωση Κοραή και 28ης Οκτωβρίου, παρόδιος επαγγελματίας. Μάταια όμως. Έχει απευθυνθεί πάμπολλες φορές στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, το αίτημά του έχει καταγραφεί, αλλά όπως φαίνεται στις υπηρεσίες... πλατσουρίζουν.
Ειδικά χθες, έλεγε στην «Ε», με την μπόρα, κάθε αυτοκίνητο που περνούσε έλουζε με τα νερά κόσμο και μαγαζί.

Διευκρίνιση
* ΠΕΡΙ του «ατοπήματος» στη συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το μικροεπεισόδιο με τη βουλευτή Ευαγγελία Λιακούλη ο λόγος, με τον πρόεδρο να σπεύδει να διευκρινίσει ότι η άρνηση στον συνεργάτη της βουλευτή δεν αφορούσε την κατάθεση στεφανιού ή ακόμη και ανθοδέσμης, κάτι που προφανώς είχε δικαίωμα να το πράξει, αλλά την προσφώνησή της χωρίς την κατάθεση στεφανιού.
Προφανώς παρεξήγηση μεταξύ των δύο πλευρών, που φαίνεται ότι λύθηκε. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπήρξε τέτοιο ατόπημα από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.Φιλόζωος
* Ο γείτονάς μου έχει σαλτάρει τελείως, διηγούνταν ο Λαρισαίος φιλόζωος. Κάθεται και μιλάει στη γάτα του. Το είπα στον σκύλο μου και έχουμε πεθάνει στα γέλια.                

Ζ.

 

BORIDHS CIU

* ΔΕΝ προλάβαινε να περάσει από τα κομματικά γραφεία ο Μάκης Βορίδης, οπότε και φωτογραφήθηκε μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Φαρσάλων, με τους δύο νεοεκλεγέντες προέδρους, της Νομαρχιακής και της Τοπικής, τον Ηλ. Σουφλιά και τον Δημ. Γιακοβή, καθώς και άλλους νεοδημοκράτες.
Γ.Γ.

 

XRISTODOYLOY CIU

* ΚΑΙ αρχηγός ΑΤΑ πριν, ο μετέπειτα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρ. Χριστοδούλου, δεν θα μπορούσε να λείψει από την επίσκεψη και ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα, καθότι σύμβουλός του σε θέματα Άμυνας. Με τον Β. Κόκκαλη γνωρίζονται καλά.
Ζ.

 

DRAMALIOTH CIU

* ΗΤΑΝ να μην καμαρώνει ο Αντώνης Δραμαλιώτης στο ΔΩΛ; Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης η κόρη του Εύη, επέστρεψε για να παρουσιάσει το βιβλίο της, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον Γιώργο Καλαντζόπουλο, μαιευτήρα γυναικολόγο στο Ιασώ της Αθήνας. Και για χάρη της έσπευσε κι ο υπουργός στη Λάρισα, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε σύμπασα η αυτοδιοίκηση της περιοχής. Γελούσαν και τα μουστάκια και τ’ αυτιά τού παλιού αντινομάρχη.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass