ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 18:00
* - ΑΣ πιούμε ένα νερό, να ξαποστάσουμε... Ο φυσικός Περικλής Καμάρης κι ο γιατρός Γιάννης Μπουσμπούκης, οι πιο στενοί συνεργάτες του δημάρχου, από τότε που ο Απ. Καλογιάννης ήταν στη μικρή-μικρή αντιπολίτευση. Ζ. * - ΑΣ πιούμε ένα νερό, να ξαποστάσουμε... Ο φυσικός Περικλής Καμάρης κι ο γιατρός Γιάννης Μπουσμπούκης, οι πιο στενοί συνεργάτες του δημάρχου, από τότε που ο Απ. Καλογιάννης ήταν στη μικρή-μικρή αντιπολίτευση. Ζ.

Εναλλαγές
* ΗΜΕΡΑ προσωποποίηση της χαράς Θεού η χθεσινή για τη Λάρισα,

κάποια στιγμή όμως άδειασε ο ουρανός ξαφνικά σε περιορισμένη έκταση όμως. Νερό που σταμάτησε ακόμη και την κίνηση των αυτοκινήτων το μεσημεράκι στα νότια όρια της πόλης. Προφανώς συνέβη κι αλλού. Το δε βράδυ, κρύο φυσικά. Όταν λείψει ο ήλιος...
Ταυτόχρονα οι Λαρισαίοι είδαν το πρώτο χιόνι. Έστω από μακριά. Άσπρισε η κατσιούλα του Κισσάβου.
Ζ.

Ο
* Η Λαρισαία Β.Γ. της αισιόδοξης προσέγγισης.
- Το όμικρον είναι και βραχύ φωνήεν. Κρατάει λίγο...
Πραγματικά, θα ήταν πρόβλημα η μετάλλαξη ω, το λέμε ωμέγα, είναι ένα ο μέγα, σε αντιδιαστολή με το ο, το λέμε όμικρον, γιατί είναι ένα ο μικρόν. Βέβαια μέχρι να τελειώσει το αλφάβητο, απ’ το β, στο λ τώρα στο ο, έχει δρόμο ακόμα.
Ζ.

Βήμα-βήμα
* ΤΑ πέντε βήματα εφαρμογής του νέου μέτρου για τον εμβολιασμό παρέθετε ο Λαρισαίος.
1. Πρόστιμο σε όσους δεν έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι 15 Ιανουαρίου.
2. Παράταση μέχρι 15 Φεβρουαρίου.
3. Τα ποσά θα καταλογιστούν τέλη Μαρτίου.
4. Έκπτωση 50% στο καταλογισθέν πρόστιμο για όποιον εμβολιαστεί μέχρι τέλος Απριλίου.
5. Προκήρυξη εκλογών τον Μάιο - διαγραφή προστίμων. (Μαζί με την επιστροφή των πινακίδων το Πάσχα).
***
* Ο άλλος είχε ιδέα και προέτρεψε τον πρωθυπουργό.
- Άσε τα πρόστιμα, βγες και πες ότι με κάθε δόση εμβολίου σβήνεται μία δόση του ΕΝΦΙΑ, να κλείσω ραντεβού μέχρι και για το εμβόλιο του τραχήλου της μήτρας.
Ζ.

Ενόψει
* ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ Λαρισαίων ενόψει Εορτών.
- Μπαμπά, ο Άγιος Βασίλης ξέρει τι είναι το PlayStation 5;
- Το PlayStation 5 ζήτησες;
- Ναι.
- Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.
***
* - ΠΟΥ θα πάτε για Χριστούγεννα;
- Στο σπίτι των ξωτικών.
- Πού είναι αυτό καλέ;
- Στα πεθερικά.
***
* - ΣΤΟ φετινό ρεβεγιόν θα φορεθεί πολύ πιτζαμούλα και παντοφλίτσες με ζωάκια.
Ζ.

Μα, τι έγινε...
* ΦΥΣΙΚΑ κει έγινε σούσουρο, η ζημιά εν τέλει πολλαπλάσια του αρχικού οφέλους. Άλλα είπαν στις ειδήσεις, άλλο κυριάρχησε όμως στο ίντερνετ. Στο προσυνέδριο της ΝΔ παρουσιάστηκε σαν παράδειγμα του Braingain 25χρονος μηχανικός που σπούδασε στην Ατλάντα των ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ελλάδα όπου βρήκε καλή δουλειά σε μεγάλη εταιρεία στα Γιάννενα. Ως αποτέλεσμα των ευκαιριών, των προοπτικών και της ανάπτυξης μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, χάρη φυσικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
- Παρέλειψαν όμως να αναφέρουν τη λεπτομέρεια ότι επρόκειτο για τον γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας. (Δεν ήξεραν ότι θα τον γνώριζαν στην περιοχή;)
***
* - ΚΑΛΑ, εσείς κολλήσατε στον τύπο που γύρισε για να αναλάβει το οικογενειακό εργοστάσιο. Ο άλλος γύρισε για να αναλάβει την οικογενειακή χώρα.
***
* ΚΙ ο Τ.Ζ. διαπιστώνει.
- Εν τω μεταξύ οι φίλοι μου που είναι εξωτερικό παίρνουν από 3.500 ευρώ και πάνω, και ο Μητσοτάκης θέλει να τους γυρίσει εδώ που στην καλύτερη θα παίρνουν 1.100 ευρώ καθαρά. Δεν βλέπω να κλείνουν εισιτήρια...
- Ναι, αλλά θα πληρώνονται τις υπερωρίες σε ρεπό για να μαζέψουν τις ελιές τους, ε...
Ζ.

Ζορισμένοι
* ΟΙ τσέπες των Λαρισαίων είναι πιο κρύες απ’ την ατμόσφαιρα.
- Άναψε λαμπάκι βενζίνης και το αντιμετωπίζω ως Χριστουγεννιάτικο στολισμό.
***
* - ΤΡΕΙΣ στην πολυκατοικία άναψαν καλοριφέρ. Απορώ με τα πλούτη ορισμένων.
***
*- ΜΟΛΙΣ έχουμε ανάψει καλοριφέρ. Είσοδος 10 ευρώ, με ποτό.
Ζ.

Μετρούν ξανά
* ΣΗΜΕΡΑ θα ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών στις εκλογές του ΔΣΛ, η οποία ξεκίνησε χθες και είχε φτάσει στη μέση περίπου πριν διακοπεί αργά το μεσημέρι. Μέχρι τότε φαινόταν να δικαιώνεται ο Ευαγγ. Τσικαρδώνης της πτέρυγας Μπασδέκη, ο οποίος και είχε υποβάλει το αίτημα. Είχε βρεθεί ένας σταυρός επιπλέον στο όνομά του, κι άρα ισοφάριζε τον Κυρ. Σουλακούδη της πλευράς Τσάτσαρου, ο οποίος τον περνούσε αρχικά για 1 ψήφο και εκλεγόταν εκείνος ως 13ος και τελευταίος στο Δ.Σ. Αν δεν αλλάξει κάτι σήμερα, θα γίνει κλήρωση μεταξύ τους. Επίσης 2 πόντους πίσω τους βρίσκεται πλέον η Βασιλική-Μαρία Νάνου, στην οποία η επανακαταμέτρηση είχε δώσει χθες ήδη 3 επιπλέον σταυρούς. (Οι δικηγόροι κάνουν λάθη και στις δικές τους εκλογές).
Ζ.

Δεν υπέγραψε
* ΠΗΓΑΝ για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι συνεργάτες του Α. Λοβέρδου, οι Αθηναίοι το πιθανότερο, αλλά πήραν στον λαιμό τους τους Λαρισαίους. Αν και σ’ αυτό το επίπεδο, μάλλον θα ασχολήθηκε ο ίδιος προσωπικά. Δημοσιοποιήθηκε λοιπόν χθες κείμενο 51 πρώην βουλευτών ΠΑΣΟΚ όλων των εποχών που υποστηρίζουν Λοβέρδο για πρόεδρο. Κι αμέσως έγιναν 50.
***
* ΧΩΡΙΣ να διστάσει στιγμή, ο Έκτ. Νασιώκας δήλωσε ευθέως και δημόσια: «Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια πλήρους αποχής από κάθε κομματική εκδήλωση αποφάσισα φέτος να παραστώ στις εκδηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου στη Λάρισα. Θεωρώ τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αυτήν τη στιγμή υψίστης σημασίας για τη χώρα. Με την παρουσία μου, αυτό θέλησα να σηματοδοτήσω. Πέραν αυτού δεν υπέγραψα κανένα κείμενο στήριξης. Ούτε προτίθεμαι να υπογράψω». (Ε μα δεν γίνονται αυτά...).
Ζ.
Στο γυαλί
* - ΝΤΙΜΠΕΪ βρε, ντιμπέι, που έλεγε κι ο Αλέφαντος, όμως δεν έγινε και το έλα να δεις στην τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ. Στο σύνολο της τηλεθέασης συγκέντρωσε 8,2%, ενώ στις ηλικίες 18-54 η τηλεθέαση βρέθηκε στο 4,4%, περισσότεροι οι ηλικιωμένοι θεατές, αναμενόμενο για το ΠΑΣΟΚ. Μικρό το ποσοστό, όχι βέβαια επειδή ήταν μόνο μεταξύ των πέντε υποψηφίων, απόντος του ΓΑΠ, είναι περιορισμένο το ενδιαφέρον για τους πέραν των ενασχολουμένων με τα πασοκικά. (Κι αυτοί κυρίως λόγω των αναμνήσεών τους, ευρισκόμενοι στην ηλικιακή ομάδα που κυνηγάει να εμβολιάσει ο Μητσοτάκης).
***
* ΟΜΩΣ η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Το αντίστοιχο debate του 2017 που είχε πάλι μεταδώσει η ΕΡΤ, για την εκλογή του πρώτου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, είχε σημειώσει μέση τηλεθέαση μόλις 3% και το είχαν παρακολουθήσει μόλις 137.000 κόσμος.
Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι κυρίως άνδρες ήταν οι τηλεθεατές προχθές. Έπαιζαν και τα δυνατά σίριαλ την ίδια ώρα, άγριες μέλισσες θα ζουζούνιζαν σε πολλά σπίτια, σασμός θα χρειάστηκε μεταξύ αρκετών ζευγαριών.
Ζ.

Κι οι δυο τους
* Ο δικηγόρος Λαρίσης Φώτης Ν. Γιαννούλας εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του ΔΣΛ και μάλιστα τρίτος σε σταυρούς, με την παράταξη της Ν. Μπασδέκη. Ο Λαρισαίος δικηγόρος Αθηνών Φώτης Κ. Γιαννούλας εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του ΔΣΑ και μάλιστα δεύτερος σε σταυρούς με τον συνδυασμό του Δημ. Αναστασόπουλου, που πάει κι αυτός στον β’ γύρο των εκλογών. Ο ένας στον Δικηγορικό Σύλλογο της Λάρισας, ο άλλος των Αθηνών, απλή συνωνυμία μεταξύ τους. (Πανηγυρίζων ο Κώστας Γιαννούλας, παρότι φιλόλογος, ασχολούνταν χθες με τη μηλοπαραγωγή, αναφερόμενος στην ενασχόληση του γιου του με τα κοινά, έστω στην Αθήνα).
Ζ.

Και παιχνίδι
* ΜΙΚΡΕΣ αλλαγές στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών μετά και το debate. Η «Stoiximan» δίνει φαβορί τον Ν. Ανδρουλάκη με απόδοση στο 1.95. Ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου με απόδοση στο 3. Στην τρίτη θέση ο Α. Λοβέρδος με 4.25. Ο Π. Χρηστίδης έχει απόδοση 50, ενώ ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Γερουλάνος 150 προς 1.
Η δε «Novibet», δίνει επίσης πρώτο τον Ν. Ανδρουλάκη με 1.90, δεύτερο τον Γ. Παπανδρέου με 2.30 και τρίτο τον Α. Λοβέρδο με 4.50. Ακολουθούν ο Π. Χρηστίδης με 81, ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Καστανίδης με 101.
(Αν κερδίσει κάποιος εκ των δύο τελευταίων κάποιοι θα γίνουν πλούσιοι).
Ζ.

Τι καλύτερος...
* ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ οι νεαροί Λαρισαίοι, άκρη δεν έβρισκαν.
- Τι έχεις πεθυμήσει να κάνουμε τη ρωτάω, να πάμε ένα αξέχαστο τριήμερο χώρια μου λέει.
***
* - ΘΑ σε κάνω να χάσεις το μυαλό σου.
- Χάνω ήδη τον χρόνο μου.
***
* - ΓΙΑΤΙ μωρέ με παράτησες γι’ αυτόν τον βλάκα; Δεν είμαι εγώ βλάκας;
Ζ.

Διευθυντές
* ΤΗΝ υπουργό Παιδείας ευχαρίστησε η Βάσω Ζιάκα, λογικό αφού η Ν. Κεραμέως την επέλεξε ως αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης.
Αναπληρώτρια μεν, αλλά εκείνη θα ασκεί κανονικά τα διευθυντικά καθήκοντα, δε. Και τη μέχρι τώρα θέση της καταλαμβάνει ο Νίκος Ζέρβας, ως αναπληρωτής διευθυντής Δευτεροβάθμιας, κανονικά διευθυντικά καθήκοντα θα ασκεί κι αυτός, ο οποίος ευχαρίστησε τη Βάσω Ζιάκα. (Ο τίτλος αναπληρωτής απολύτως τυπικός. Κι οι επιλογές φυσικά κομματικές, το πρώτο κριτήριο).
Ζ.

Συνάντηση
* ΜΕΤΑ την περιοδεία του Α. Λοβέρδου στη Λάρισα και τις συναντήσεις του, όταν στην παρέα συζητούν για τα πασοκικά, εκείνος σιγοτραγουδά ένα παραδοσιακό της περιοχής του.
- Σια που θα λιμεριάσουμε, Νταβέλη θα μας πιάσουνε...
Ο Λαρισαίος Θ. Τ. απ’ τα χωριά της Ελασσόνας παλιό, πολύ παλιό μπακ του ΠΑΣΟΚ, αριστερό μπακ, υπό την έννοια της άμυνας που βαστούσε όταν οι άλλοι ορμούσαν στα οφέλη της εξουσίας.
- Και δεν ψηφίζουμε κατευθείαν τον Μητσοτάκη, να ξεμπλέκουμε με συνοπτικές διαδικασίες;
Ζ.

Όχι ακόμα
* - ΕΜΠΛΟΚΗ καμία κι αν μη τι άλλο ο Κ. Αγοραστός έβαλε στην άκρη τουλάχιστον μια «δεκαπεντάρα» για την Περιφέρεια...
Ο Λαρισαίος καταμετρούσε περιορισμό εξόδων που επί δίμηνο δεν υφίστανται 2 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες κι 6 θεματικοί τον τελευταίο μήνα. Και άρα δεν πληρώνονται οι μισθοί τους.
- Αλήθεια, αυτό το διάστημα συνεχίζουν να διατηρούν τα γραφεία τους; Εξακολουθούν να διαθέτουν και γραμματείς;
Ζ.

Εξαρχής
* - ΣΤΟΝ Δήμο Κιλελέρ φεύγουν σύμβουλοι από την αντιπολιτευόμενη παράταξη...
- Από την ποια;
Ο Θαν. Μούσιος, οδηγήθηκε στις εκλογές εκών άκων, τότε που αποχωρώντας ο Ρ. Κομήτσας έψαχνε εναγωνίως διάδοχο, μαζί με πασοκτζήδες και συριζαίους, τις έχασε τις εκλογές εύκολα από τον Θαν. Νασιακόπουλο κι από τότε σιωπή, η παράταξη δεν λειτούργησε ουσιαστικά ποτέ. Σιγά-σιγά φυλλορρόησε και πολύ βάσταξε δηλαδή, τώρα που ψάχνουν για αρχηγό, όπως γίνεται παντού και περίπου στο μέσον της θητείας, τώρα άρχισαν κι οι κινήσεις. Θα βρουν εύκολα; Θα τον ευλογήσει πάλι ο παπα-Ρίζος; Ποιος θα είναι; Το μόνο στο οποίο στηρίζονται είναι ο απαρασάλευτος νόμος πως «Η φύση απεχθάνεται το κενό».
Ζ.

Αν γινόταν...
* - ΜΗΠΩΣ ξέρεις πώς μπορώ να μεταφέρω λεφτά στον λογαριασμό μου;
Ο μεσήλικος Λαρισαίος απευθύνθηκε στον νεότερο της παρέας.
- Εύκολο είναι, να σου δείξω.
- Τα λεφτά που έχω στο μυαλό μου εννοώ.
Ζ.

 

IERONYMOS XARAKOPOYLOS CIU

* ΠΙΟ εύκολη η επικοινωνία του βουλευτή με τον μητροπολίτη. Ο Μ. Χαρακόπουλος κατέχει τη γλώσσα των ανθρώπων της Εκκλησίας.
Ζ.

 

KAPETANOS AYGENAKHS CIU

* ΣΤΟ φιλικό του μπάσκετ μπορεί να τον μαρκάρει τον Χρ. Καπετάνο ο υφυπουργός Αθλητισμού. Στον πολιτικό αγώνα όμως, ο Λευτ. Αυγενάκης σκρινάρει για χάρη του Λαρισαίου στενού του φίλου.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass