Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 18:00
* ΑΣΤΡΑΨΑΝ από τη χαρά τα ματάκια των μικρών παιδιών του 27ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων, στην Ανθούπολη, όταν με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Αδαμόπουλος, τους πρόσφερε παγουρίνο και κασετίνες. Σαν μελισσούλες τον περιτριγύρισαν για να πάρουν τα όμορφα δώρα. Μάλιστα τα παγουρίνο ήταν ειδική παραγγελία, καθώς απεικονίζεται το κτίριο του νέου παιδικού σταθμού! Λ.Κ. * ΑΣΤΡΑΨΑΝ από τη χαρά τα ματάκια των μικρών παιδιών του 27ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων, στην Ανθούπολη, όταν με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Αδαμόπουλος, τους πρόσφερε παγουρίνο και κασετίνες. Σαν μελισσούλες τον περιτριγύρισαν για να πάρουν τα όμορφα δώρα. Μάλιστα τα παγουρίνο ήταν ειδική παραγγελία, καθώς απεικονίζεται το κτίριο του νέου παιδικού σταθμού! Λ.Κ.

Και κρύο
* ΤΗ νύχτα και νωρίς το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός, ανέφερε χθες η πρόγνωση.


Έφτασε ο καιρός να πάει ο καιρός στα μείον, έστω λίγο και για λίγο, προανάκρουσμα χειμώνος.
Ζ.

Εορταστικό
* ΣΤΟ εορταστικό κλίμα πλέον οι Λαρισαίοι.
- Αφεντικό, τι λες για δώρο Χριστουγέννων;
- Να σου πω, ένα ζευγάρι παπούτσια θα το ήθελα.
***
* - ΜΕΤΑ από πολλά χρόνια θα ρωτάει τους γονείς του το τρισέγγονο της Μαράια Κάρεϊ «Εμείς πώς έχουμε τόσα λεφτά αφού δεν δουλεύετε;» Και θα του απαντούν, «Η προπροπρογιαγιά σου είχε βγάλει ένα τραγούδι το 1994...»
***
* - ΠΑΠΠΟΥ, κρέμασα αυτό το περίεργο πέταλο έξω από την πόρτα για γούρι.
- Η μαθέλα μου είναι.
Ζ.

100
* ΤΟ κατοστάρικο Μητσοτάκη έκανε θραύση στο λαρισαϊκό ίντερνετ.
- Πρόστιμο 100 ευρώ έβαζε ο Ανδρέας σε όσους άνω των 60 δεν είχαν ερωμένη.
***
* - ΠΑΠΠΟΥ τι να κάνω με τα λεφτά από τα κάλαντα;
- Θα μου τα δώσεις να μαζέψω τα 100 ευρώ του Μητσοτάκη.
***
* - ΤΟ «100» τρομάζει μόνο σε ευρώ ανά μήνα, όχι σε θύματα ανά ημέρα.
Ζ.

Ερωτήσεις
* ΜΠΗΚΕ κι ο ζόρικος μήνας κι οι Λαρισαίοι έχουν απορίες.
- Πλήρωσες τέλη κυκλοφορίας;
- Πλήρωσα.
- Και πού θα κάνεις Χριστούγεννα;
- Στο αυτοκίνητο.
***
* - ΘΑ πάρω το αμάξι και όπου με βγάλει...
- Έχει ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης.
***
* - ΕΧΩ μια απορία βρε παιδιά. Εσείς που καβαλάτε το καλάμι, τέλη κυκλοφορίας πληρώνετε;
Ζ.

Κοστίζει
* - ΤΙ θα πει δικαίωμά μου, άμα θέλω θα κάνω το εμβόλιο...
Ο Λαρισαίος γιατρός εξοργισμένος με τους αντιεμβολιαστές, μιλούσε για αντικοινωνική συμπεριφορά.
- Να πληρώσεις απ’ την τσέπη σου κύριε όταν πας στην Εντατική...
Βέβαια, το ακόμη σοβαρότερο είναι ότι έτσι δεν βρίσκουν κρεβάτι στις ΜΕΘ ασθενείς που φτάνουν εκεί από άλλες παθήσεις. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο, δεν πληρώνεται.
***
* ΩΣΤΟΣΟ υπάρχει και η άλλη προσέγγιση.
- Άμα είναι έτσι, τότε να αναλάβουν το κόστος της θεραπείας τους κι οι καπνιστές, οι αλκοολικοί, οι τοξικομανείς, οι παχύσαρκοι, όλοι αυτοί που αν φρόντιζαν θα μπορούσαν να μη νοσήσουν... (Μόνο που τώρα έχουμε πόλεμο, είναι αλλιώς).
Ζ.Τις πταίει;
* - ΠΕΡΥΣΙ τέτοιο καιρό, πού είναι το εμβόλιο, αμάν και πότε. Και να που φτάσαμε να κυνηγούν με το τουφέκι τον κόσμο να εμβολιαστεί. Πώς φτάσαμε εδώ άραγε; Τι έφταιξε; (Και κυρίως τι μπορεί να διορθωθεί...).
Ζ.
Εφαρμόζεται
* Ο Λαρισαίος γιατρός της Εντατικής αποκαλύπτει το εφαρμοζόμενο πρωτόκολλο.
- Να το ξέρετε, όταν μπείτε στη ΜΕΘ το κινητό σας παραδίδεται στη γυναίκα σας. Γι’ αυτό σας λέω, εμβολιαστείτε. (Δεν είναι αυτό κίνητρο επιβίωσης;)
Ζ.

Διίστανται
* - Ν’ ΑΓΙΑΣΕΙ το στόμα του είπε ο Λαρισαίος για τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο.
Τι είπε ο Δραμινός δεσπότης; «Να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να διατεθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς, οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται και καταπονούνται για να αποτρέψουν τους θανάτους από τη βλακεία των ιερέων αυτών που έχουν ευθύνη στέλνοντας ανθρώπους στα νοσοκομεία.
***
* ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ οι απόψεις στην Εκκλησία. Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Κοσμάς στο Αγρίνιο, που νοσεί με κορονοϊό αν και επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, αρνείται να εισαχθεί σε νοσοκομείο. Μπορεί και να γίνει μάρτυρας της πίστεως δηλαδή;
Ζ.

Όχι εγώ...
* ΟΤΙ του προέκυψε φυσιολογικά η ερώτηση, ισχυριζόταν ο Λαρισαίος.
- Κυριάκο είσαι αρνητής;
- Αρνητής εγώ;
- Όχι, αρνητής ΕΣΥ.
***
* - ΑΠΟ 15 Δεκεμβρίου, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στρατιωτικών και αστυνομικών. Μην ανησυχείτε, στην Ιταλία.
***
* - ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ έλεγες «η δόση μου» και σε πέρναγαν για πρεζόνι. Τώρα ή τράπεζα εννοείς ή εμβόλιο.
Ζ.

Ληστεία...
* ΦΟΒΟΣ και τρόμος για τους Λαρισαίους οι λογαριασμοί ρεύματος, με τις ρήτρες και τα ΟΤΣ. Τι να πουν όμως κι οι αγρότες. «Ληστεία...» αναφώνησε ο Γ. Δ. Βλέποντας ότι σε κατανάλωση αρδευτικού αντλιοστασίου 551 ευρώ, μπήκαν άλλα 854 ευρώ «καπέλο» με τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής. (Κι εκεί δεν έχει κρατική επιδότηση όπως με τους οικιακούς καταναλωτές).
Ζ.

Τι ζω...
* ΑΤΕΓΚΤΕΣ οι νεαρές Λαρισαίες, ανυποχώρητες.
- Αν έφτιαχνα μουσείο με κέρινα ομοιώματα τους πρώην θα το ονόμαζα «Μαντάμ Τιζώ;».
***
* - ΜΟΥ αρέσουν οι ευαίσθητοι άντρες αλλά και οι δυνατοί. Εσύ με τι ασχολείσαι;
- Εγώ; Ζωγράφος άρσης βαρών.
***
* - ΠΟΣΑ χρόνια ζουν τα γαϊδούρια;
- Γιατί, δεν αισθάνεσαι καλά;
Ζ.

Αριθμητικά
* ΜΕΤΑ και τη διόρθωση της επανακαταμέτρησης, η Νικολέττα Μπασδέκη με 8+1, εννιά συμβούλους στα δεκαπέντε μέλη της διοίκησης. Εφόσον επικρατήσει την Κυριακή, αυτή τη φορά θα διοικήσει πολύ πιο εύκολα ως πρόεδρος. Στην προηγούμενη θητεία είχε μόνο 4, με την ίδια μόνο 5 στο δεκαπενταμελές.
Από την άλλη, ο Τρύφων Τσάτσαρος, 2+1 μόλις με τρεις στο νέο συμβούλιο. Τον βίο αβίωτο θα του κάνουν αν κερδίσει, αλλά πάλι εκείνος θα είναι πρόεδρος.
***
* ΜΕ 3 στα 3 στις εκλογές, παρότι δεν μετείχε ο Αντ. Γραβάνης. Αφού η κάλπη τιμώρησε τους αποστάτες.
Βράκας-Δημοβέλης-Σουλακούδης οι 3 από τους 4 συμβούλους της παράταξής του, τον έστησαν, τον εγκατέλειψαν προσχωρώντας αίφνης στην πλευρά Τσάτσαρου, υποχρεώνοντάς τον να αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος.
Δεν επανεκλέχθηκε κανένας απ’ τους τρεις, για τους οποίους ειπώθηκε κι η κακία: «Διέδιδαν ότι αποσκίρτησαν γιατί δεν θα άντεχαν άλλα 4 χρόνια αντιπολίτευση, τώρα μένουν εντελώς εκτός...».
Ζ.

Λεξικό
* ΝΕΑ λήμματα στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.
Μιλιτάο είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ. Στη Λάρισα είναι έχω διάβασμα.
***
* ΕΠΙΣΗΣ, Λίστεριν είναι το στοματικό διάλυμα και ο Λαρισαίος που βλέπει την Ειρήνη δεμένη.
***
* ΚΑΙ κάτι ακόμα: Ισιδώρα είναι γυναικείο όνομα και αυτό που φωνάζει ο Λαρισαίος μπαίνοντας σε σπίτι φίλου του.
Ζ.

Εκλογικά τμήματα
* ΣΕ 1 σημείο στη Λάρισα, στο 4ο Δημοτικό με τέσσερις κάλπες κι άλλο 1 στην Κοιλάδα για τον μεγάλο δήμο του νομού. Σε 2 και στις περιοχές των Δήμων Αγιάς, το ένα στο Στόμιο, στου Τυρνάβου, το ένα στο Δαμάσι, και στον Τεμπών, Μακρυχώρι και Πυργετός. Αλλά σε 4 μεριές στην ηρωική Ελασσόνα και Καλλιθέα και Σαραντάπορο και Βλαχογιάννι, διευκολυντικά.
***
* ΟΙ «Εθελοντές υπέρ Ν. Ανδρουλάκη» είναι που διακινούν πρώτοι τις τοποθεσίες των εκλογικών τμημάτων του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Και των άλλων οι υποστηρικτές, εθελοντές λογικά, ποιος μπορεί να είναι υποχρεωμένος.
- Ε μην το λες, όλο και κάποιοι έχουν τακτοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Μη φανούν και αχάριστοι...
- Μήπως περιμένουν επανάληψη του οφέλους αφού καλόμαθαν;
- Στη Λάρισα όλοι γνωρίζονται. Πολλοί πασοκτζήδες προσπαθούν να ξεχνούν τι ωφελήθηκαν οι περισσότεροι...
Ζ.

Φάε, φάε...
* ΣΕ εορταστικό κλίμα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Έλεγα ότι το 2021 θα βάλω μυαλό αλλά πάλι κιλά έβαλα.
***
* - ΠΗΓΑ κι εγώ να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων και δεν χωρούσα.
***
* - ΤΙ πιτζάμες λέτε... Άλλη μια καραντίνα να γίνει, δεν θα χωράμε ούτε στις κουρτίνες.
Ζ.

Ο Ντιμίταρης
* ΟΥΔΕΙΣ προφήτης στον τόπο του, ναι αλλά ούτε και ποιητής; Και να που ο Δημ. Κρανιώτης κλήθηκε κα ποιητέψει εις τας Ινδίας. Ο Λαρισαίος γιατρός μετείχε σε διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση, Ινδικού οργανισμού, διαβάζοντας ποιήματά του μαζί με ποιητές από διάφορες χώρες του κόσμου. Γεγονός που μεταδόθηκε στις ειδήσεις του καναλιού JAN TV της Ινδίας, όπου ως Γκρίσι Ντιμίταρης Γιουκίσασης ή κάπως έτσι αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κρανιώτης, στη γλώσσα Χίντι.
Ζ.Υπερβάλλων
* ΓΙΑ υπερβάλλοντα ζήλο από την πλευρά της Διοίκησης της Εκπαίδευσης μιλούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο 3ο Δημοτικό Ελασσόνας. Μια μέρα έκλεισε το Σχολείο λόγω προβλήματος στη στέγη και οδηγήθηκαν σε τηλεκπαίδευση. «Είναι δυνατόν; Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο».
***
* ΜΕ την ευκαιρία, συνδικαλιστές της εκπαίδευσης αναρωτιούνται: «Αλήθεια, με την απόφαση «κόλαφο» για τη διαχείριση των Προσωπικών Δεδομένων από το Υπουργείο Παιδείας, που εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τι γίνεται; Τελικά είναι νόμιμη η τηλεκπαίδευση; Ποιος μπορεί να απαντήσει;» (Σιγά μη συγκινηθούν...)
Ζ.

Ιντερνάσιοναλ
* ΤΩΡΑ που με την Μποτσουάνα ήρθε στο προσκήνιο η Γεωγραφία, μπορείς να εισπράξεις ποικίλες πληροφορίες πέφτοντας στη δημοφιλή ιστοσελίδα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ». Όπως π.χ. για τη γεωγραφία του μουσακά, του νεοελληνικού φαγητού ιντερνάσιοναλ όμως προέλευσης. Καθότι: Η μελιτζάνα προέρχεται από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα και η ντομάτα με την πατάτα από τη (βόρεια) νότια Αμερική, πιο συγκεκριμένα από την περιοχή που βρίσκουμε σήμερα το Περού, τη Βολιβία, τη Χιλή, και το Εκουαδόρ. Το κόνσεπτ του κιμά, φαίνεται πως το πρωτοσυνάντησαν οι ευρωπαϊκοί λαοί στη Μέση Ανατολή κατά την εποχή των Σταυροφοριών, δηλαδή κάπου το 1000-1200 μ.Χ. και διάβασα κάπου ότι οι πρώτες-πρώτες συνταγές είχαν και φρούτα μέσα, όσο για την μπεσαμέλ, είναι όπως ίσως θα γνωρίζετε γαλλικής προέλευσης αλλά οι Ελληνίδες μαμάδες της έδωσαν άλλη διάσταση.
Ζ.

Εξελίξιμος
* O πρόεδρος και ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εταιρείας φωνάζει έναν υφιστάμενο να τον δει προσωπικά στο γραφείο του. (Με αφορμή τον νεαρό μηχανικό που αναδείχθηκε από τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη ως δείγμα της επιστροφής επιστημόνων από το εξωτερικό στην αναπτυσσόμενη πλέον χώρα, καθώς γύρισε είπαν από τις ΗΠΑ στα Γιάννενα και βρήκε πολύ καλή δουλειά σε εργοστάσιο, ο αναγνώστης θύμισε το ανέκδοτο που είχε δημοσιευτεί πριν μερικά χρόνια στα «Ψ». Αναγνώστες με μνήμη).
***
* - ΓΙΩΡΓΟ, σε προσέλαβα πριν από ένα χρόνο για να ξεχωρίζεις την αλληλογραφία της εταιρείας. Σε δύο μήνες έγινες γραμματέας, και μετά από άλλους τρεις μήνες έγινες πωλητής. Αφού πέρασαν άλλοι τρεις μήνες σε προήγαγα σε διευθυντή πωλήσεων και εδώ και ένα μήνα έγινες γενικός διευθυντής. Τώρα σκέφτομαι να βγω στη σύνταξη και να σε αφήσω να πάρεις τη θέση μου...
- Μάλιστα.
- Τι έχεις να πεις για όλα αυτά, Γιώργο;
- Εεε... Ευχαριστώ.
- Ευχαριστώ; Μόνο ένα σκέτο ευχαριστώ;
- Εεε... Ευχαριστώ μπαμπά. (Και να που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Γιος του επιχειρηματία ήταν κι ο Γιαννιώτης). 

Ζ.

Μυστήριο

* ΣΕ υπόθεση μυστήριο εξελίσσεται η υποβολή παραίτησης του Απόστολου Κομνού από τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τόσο ο ίδιος προχθές όσο και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης χθες, ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την παραίτηση, αρνούμενοι να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.
Το βέβαιο είναι ένα: η παραίτηση έχει κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα και οι δύο πλευρές -αν και πέρασαν αρκετές ημέρες- δεν έχουν ακόμα επικοινωνήσει για την αποδοχή ή την απόρριψή της. Πληροφορίες από την 5η ΥΠΕ αναφέρουν ότι ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ χαίρει της απεριόριστης εκτίμησης της Υγειονομικής Περιφέρειας και ως εκ τούτου δεν υφίσταται θέμα παραιτήσεων την ώρα της «μάχης».
Άριστη φυσικά η εικόνα του Απ. Κομνού στην 5η ΥΠΕ, αλλά η εικόνα δεν απαντά στο ερώτημα αν η διοίκηση θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση -εάν δεν ήθελε να την κάνει αποδεκτή θα είχε καταβληθεί προσπάθεια και μέσα από οποιοδήποτε κανάλι επικοινωνίας ώστε ο διευθυντής να ανακαλέσει την παραίτησή του.
***
* ΕΑΝ ο τελευταίος πάντως επιμείνει στην απόφασή του να παραιτηθεί, θα κληθεί η διοίκηση του νοσοκομείου να τον αντικαταστήσει μέχρι τη λήξη της παρούσας θητείας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας αναπληρώνεται από τον αρχαιότερο διευθυντή κλινικής. Από μια ματιά στους τρεις αρχαιότερους μπορεί να γίνει εύκολα η πρόβλεψη ποιος μπορεί και ποιος επιθυμεί αυτή την αναπλήρωση, πρόβλεψη που ενδέχεται να αποδειχθεί πραγματικός «πονοκέφαλος» για τη διοίκηση του νοσοκομείου...
Υπομονή μερικές μόνο ημέρες. Εκτός αν ανακληθεί η παραίτηση κάτω από πιέσεις, που προς το παρόν δεν φαίνεται...
Δ.Κ.

Χωρίς μεσάζοντες

* «ΑΠΟ την Αγορά Καταναλωτών χωρίς Μεσάζοντες, εξασφαλίζαμε το λάδι και τα όσπρια από τους παραγωγούς στο «δωρητήριο τροφίμων», για τις εκατό και πλέον, οικονομικά αδύναμες οικογένειες της Λάρισας, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά είδη!
Με την κατάργησή της, δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε άλλο...» είπε με παράπονο μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.
***
* ΠΟΛΛΑ ερωτηματικά προκύπτουν για τον νόμο που καταργεί τις Αγορές Καταναλωτών χωρίς Μεσάζοντες, στη χώρα μας, και κάποιοι μάλιστα καταγγέλλουν πως κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου, δεν αναφερόταν πουθενά αυτή η εξέλιξη.
Καταγγέλλουν ότι αποκρύφτηκε επιδέξια στη διαβούλευση και εμφανίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία, όταν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
***
* ΠΟΙΟΝ εξυπηρετεί άραγε η κατάργηση ενός θεσμού, που βοηθούσε τους καταναλωτές να αγοράζουν φθηνά προϊόντα, και τους παραγωγούς να πουλούν επίσης φθηνά -εφόσον δεν υπήρχε προμήθεια μεσάζοντα - και να μη συσσωρεύουν αδιάθετα προϊόντα στις αποθήκες τους;
***
* ΒΕΒΑΙΑ, όλα τα εθελοντικά κινήματα που οργανώνουν αυτόν τον δεκαετή θεσμό, αντέδρασαν. Οργανώνονται για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, σε υπουργούς, βουλευτές...
***
* ΑΛΛΑ, μάλλον πολεμούν με δράκους, καθώς εδώ υπάρχει μια τετελεσμένη απόφαση, ένας νόμος.
Λ.Κ.

 

 DRIOTH CIU

* ΜΑΚΗΣ Βορίδης και Χρήστος Κέλλας ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Αντώνη και της Σταυρούλας Δραμαλιώτη και επισκέφτηκαν το σπίτι τους στα Φάρσαλα, την επομένη της παρουσίασης του βιβλίου της Εύης Δραμαλιώτη για το επιτελικό κράτος. Η κα Δραμαλιώτη αποδείχτηκε άψογη οικοδέσποινα, με τους δύο πολιτικούς να τιμούν δεόντως τα νηστίσιμα εδέσματα που τους προσέφερε, τηρώντας ταυτόχρονα και τη σαρακοστιανή νηστεία που ακολουθούν.  Αμφότεροι όμως δεν... «νήστεψαν» των επαίνων προς τη Φαρσαλινή πρόεδρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προς τέρψη και ικανοποίηση του Αντώνη Δραμαλιώτη, του οποίου μέχρι και τα μουστάκια γελούσαν...               

Γ.Ρ.

 

 

LIAKOYLH KATSANAKHS CIU

* ΠΑΝΤΟΤΕ στενή η σχέση της Λίτσας Λιακούλη με τους δημοσιογράφους, θήτευσε άλλωστε παλιά στον χώρο, πόσο μάλλον μ’ εκείνους της «Ε».
Ζ.