ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 18:00
* ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ το κλίμα ενόψει των σημερινών εσωκομματικών εκλογών στα πολιτικά στέκια με τις προβλέψεις για το αποτέλεσμα της κάλπης να δίνουν και να παίρνουν. Τρία τα φαβορί για δύο θέσεις, εκτός και αν υπάρξει νικητής σήμερα το βράδυ, κομματάκι δύσκολο... * ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ το κλίμα ενόψει των σημερινών εσωκομματικών εκλογών στα πολιτικά στέκια με τις προβλέψεις για το αποτέλεσμα της κάλπης να δίνουν και να παίρνουν. Τρία τα φαβορί για δύο θέσεις, εκτός και αν υπάρξει νικητής σήμερα το βράδυ, κομματάκι δύσκολο...

Συνδυασμός
* Η Λαρισαία Ε. Π. τα συνδύασε όλα: Από καιρό, Λονδίνο. Από διάθεση, Σπιναλόγκα. Από λεφτά, Μονόπολη. (Με τις υγείες μας...).


***
* ΚΑΙ συμπλήρωσε: Μαύρα Χριστούγεννα λέει για τους ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι θα πάμε στον Άγιο Μαυρίκιο να κάνουμε όλη μέρα ηλιοθεραπεία.
Ζ.

Αναπόδραστο
* ΚΑΙ είπε το απογευματάκι της Κυριακής.
- Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω βραδιάτικα, αλλά πριν λίγο είδα τη Δευτέρα να έρχεται...
Ζ.

Ούνα φάτσα
* ΕΙΝΑΙ κάποιοι μαθητές, οι οποίοι διασκεδάζουν έχοντας στην κατοχή τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των παππούδων τους, καθώς ταιριάζουν τα στοιχεία τους. Εχουν χιούμορ τα παιδιά.
Όμως μαθητές και κυρίως φοιτητές με το θετικό μάλιστα κίνητρο των 150 ευρώ (σ.σ. πλήρωσαν πολλές μετακινήσεις τους) είναι αυτοί που εμβολιάσθηκαν άμεσα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και μυαλωμένοι συνήθως όπως αυτοσυστήνονται στους... επιπόλαιους εφήβους, παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Η επιστήμη δίνει το φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και οι πανεπιστήμονες το αρνούνται, ενώ η Κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όχι με την επιστημονική πειθώ, αλλά με πρόστιμα.
Πάντως να παραδεχθούμε την πονηριά του Ιταλού, ο οποίος πήγε να κάνει το εμβόλιο έχοντας φορέσει... ψεύτικο χέρι σιλικόνης. Κάνουμε και εδώ πατέντες με την άρνηση, αλλά ο Ιταλός έγραψε ιστορία.
Β.Κ.

Μαγικός Αυλός
* ΟΛΗ η πόλη μια μουσική σκηνή θα είναι την περίοδο των γιορτών η Λάρισα. Μουσικές μπάντες και η Φιλαρμονική του Δήμου θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Λάρισας κάθε μέρα και θα σκορπούν τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους, συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στη διαμόρφωση του χριστουγεννιάτικου κλίματος. Όμως πέρα από το προφανές χαρούμενο χριστουγεννιάτικο κλίμα που θα δημιουργηθεί, ο Δήμος ευελπιστεί αυτές οι μελωδίες να... λειτουργήσουν σαν τον «Μαγικό Aυλό» του Μότσαρτ που θα οδηγήσουν τους Λαρισαίους εντός των καταστημάτων της τοπικής αγοράς.
ΘΑ.

Γιορτινά αν...
* - ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με συγκροτήματα μουσικής κ.λπ.
Ο πρόεδρος Γιάννης Μότσιος προαναγγέλλει εκδηλώσεις του συλλόγου στο κέντρο της πόλης, στην Ερμού δηλαδή. Κρατώντας και μια επιφύλαξη.
- Ελπίζουμε φέτος να μην κλείσουν τα καταστήματα... (όσο για τη μέχρι τώρα κίνηση, υποτονική αναφέρει).
Ζ.

Να μικροδείχνουν
* ΣΕ κλίμα Εορτών είχαν εισέλθει οι Λαρισαίοι.
- Ζητούνται δύο άτομα που να μικροδείχνουν, να πάμε να πούμε τα Κάλαντα.
***
* - ΤΙ νούμερο παντελόνι φοράς;
- Εγώ; Τα Χριστούγεννα 38, τα Φώτα 46.
***
* - ΤΙ θα βάλεις στις Γιορτές;
- Το κινητό στο αθόρυβο.
***
* - ΩΡΑΙΟ το σπρέι χιονιού που έβαλες στο σύνθετο.
- Σκόνη είναι.
Ζ.

Λαμπρά
* ΜΙΑ δημοσιογράφος, ναι μια δημοσιογράφος, ήταν αυτή που συνοδευόμενη από τρεις άνδρες διέκοψε παράσταση stand up comedy γνωστού καλλιτέχνη.
Αντιδρώντας στα λεγόμενα του καλλιτέχνη που σχολίαζε επιχειρηματία και πρόεδρο ΠΑΕ. Η δημοσιογράφος, ναι η δημοσιογράφος, εν είδει λαϊκού δικαστηρίου, ζήτησε εξηγήσεις από τον κωμικό καλλιτέχνη γιατί σχολίαζε τον πρόεδρο της ΠΑΕ και δεν σχολίαζε τον πρόεδρο άλλης ΠΑΕ.
Η δημοσιογράφος θίχτηκε από την ελευθερία, με τους συνοδούς της να διακόπτουν την παράσταση και το κοινό να τους αποδοκιμάζει. Δημοσιογράφος και να μην υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου ή να παρεμβαίνει διακόπτοντας και επί της ουσίας λογοκρίνοντας την παράσταση κωμικού. Τελικά δεν έχουμε ζήσει τίποτα ακόμη...
Β.Κ.

Μα πόσα...
* ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το συνειδητοποιούσαν τα ορεξάτα παιδιά της Λάρισας, είχαν μια αυτογνωσία.
- Με έναν πρόχειρο υπολογισμό έχω φάει μελομακάρονα μέχρι και για τα Χριστούγεννα του 2030.
***
* - ΔΕΝ γεννήθηκαν ακόμη τα μελομακάρονα που θα διανυκτερεύσουν σπίτι μου.
***
* - Μ’ ΕΝΑΝ καφέ είμαι απ’ το πρωί κι εφτά μελομακάρονα.
Ζ.

ΕΛΜΕ
* ΜΙΑΣ και είναι περίοδος εκλογών εκεί στην ΕΛΜΕ έχουν ανάψει πάλι για τα καλά τα «αίματα». Άλλοι θέλουν εκλογές εδώ και τώρα, άλλοι την άνοιξη με καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα, άλλοι μαζεύουν υπογραφές για να αποφασίσουν εκλογές, γενικά ένας χαμός. Δικαίως αναρωτιούνται όμως πολλοί εκπαιδευτικοί άντε και να γίνουν εκλογές, σάμπως θα συγκροτήσουν Δ.Σ.; Χρόνια τώρα υπάρχει πρόβλημα στη συγκρότηση του προεδρείου και «λευκός καπνός» δεν βγαίνει. Πάντως η εικόνα του σωματείου δεν είναι καλή και αυτό είναι που θα πρέπει να δουν πρώτα. Να τα βρουν μεταξύ τους.
Ν.Π.

Σε 8 βήματα
* Ο Λαρισαίος γιατρός Κ. Κ. καταθέτει τη φανταστική, πλην όμως απολύτως ρεαλιστική ιστορία του, σε 8 βήματα:
1. Έκανα και τα 3 εμβόλια και αποφεύγω τη μόλυνση κατά 97%.
2. Κάθε μέρα παίρνω το λεωφορείο Α15 (Σταθμός Λαρίσης - Δάσος Χαϊδαρίου) για να πάω στη δουλειά μου, με τον φόβο στην ψυχή μην κολλήσω κορονοϊό, καθώς είμαστε παστωμένοι σαν σαρδέλες.
3. Με τα καθημερινά πήγαινε-έλα κόλλησα τον ιό, με τον αναγκαστικό συγχρωτισμό προκάλεσα τη μοίρα μου και όντας ηλικιωμένος και με υποκείμενα νοσήματα, έπεσα μοιραία στο 3% της εξαίρεσης.
4. Όπως λέει μία πεσιμιστική γαλλική παροιμία: «Εάν όλοι οι ψεκασμένοι είχαν φτερά και πετούσαν, ο ουρανός θα ήταν συννεφιασμένος». Και γέμισαν όχι μόνο τον ουρανό, αλλά και τις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Αποτέλεσμα; Παρ'όλη τη σοβαρή κατάσταση της υγείας μου, δεν βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ για μένα, που χωρίς να φταίω στο παραμικρό, οδηγήθηκα στο κέντρο αυτού του κυκεώνα...
***
* ΚΑΙ συνεχίζει τον «βηματισμό» του, ξαπλωμένος.
5. Ο διοικητής του Νοσοκομείου που με πήγαν, υιοθετώντας κατά γράμμα τη γνωμάτευση του δρ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τοποθέτησε για μηχανική υποστήριξη σε ένα απλό δωμάτιο.
6. Πριν μπω σε βαθύ ύπνο, πρόλαβα να δω φευγαλέα στην εφημερίδα δηλώσεις πολλών επιστημόνων και σχετική ελληνική έρευνα, ότι η πιθανότητα επιβίωσης με μηχανική υποστήριξη εκτός ΜΕΘ είναι μηδαμινή.
7. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εγκατέλειψα τον μάταιο αυτόν κόσμο...
8. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το μεν κίνημα των ανεμβολίαστων θριαμβολογούσε «ακόμα ένας εμβολιασμένος νεκρός από το εμβόλιο», η δε Κυβέρνηση «φταίει ο Χατζηπετρής»...
Ζ.

Εκδρομές
* ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα συνεχιστούν οι εκδρομές των μαθητών (εκπαιδευτικές, περίπατοι και πολυήμερες), αφού οι προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας δεν ανησύχησαν το Υπουργείο Υγείας. Σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής, καθώς και τη διασφάλιση της μη ανάμειξης διαφορετικών ομάδων. Επίσης γίνεται κανονικά η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής/μετακίνησης/υποδοχής μαθητών και εκπαιδευτικών. Χαράς ευαγγέλια για τους μαθητές, πονοκέφαλος για τους γονείς που φοβούνται ότι στις εκδρομές χάνεται ο έλεγχος τήρησης των μέτρων. Σάμπως και δεν είναι έτσι;
Ν.Π.


Γνώσεις
* ΤΟ είχαν ρίξει στην Πατριδογνωσία οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Όλα τα μανιτάρια τρώγονται. Τουλάχιστον μια φορά.
***
* - ΒΛΕΠΩ σε ένα ντοκιμαντέρ κάτι λιοντάρια που έχουν πέσει και τρώνε ένα βόδι, έτσι σκέτο. Χωρίς πατάτες, δίχως κόκα κόλα, χωρίς τίποτα. Σαν τα ζώα.
***
* - ΣΤΗΝ Ισλανδία, τον χειμώνα, όταν κάποιος βαριέται να κάνει κάτι, λέει «άστο... κι αύριο νύχτα είναι».
Ζ.

Χιουμοράκι
* ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ δικηγόρος γνωστός για το χιούμορ του, έκανε χθες την εξής επική ανάρτηση: «Συνάδελφοι μη λέτε ότι την Κυριακή έχουμε εκλογές γιατί θα νομίζουν ότι είστε στο Κίνημα. Ο άλλος το πρωί είπα ότι θα πάω να ψηφίσω και με λέει να ψηφίσω τον Παπανδρέου, εγώ του ’λεγα Μπασδέκη και κάναμε μια ώρα να συνεννοηθούμε». Εμ μπερδεύτηκε ο άνθρωπος, πολύ θέλει;
Ν.Π.

Η χωριάτικη
* ΚΙ ένα ακόμα στοιχείο διεθνούς γαστρονομίας πασπαλισμένης με Γεωγραφία, είπαμε «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ»: Διάβαζα για τον πολιτισμό των Αζτέκων που ζούσαν στο σημερινό Μεξικό, κι έμαθα ότι οι αγαπημένες μας ντομάτες κι οι πιπεριές δεν υπήρχαν στην Ευρώπη πριν το 1.500 κάτι, άρα η χωριάτικη σαλάτα όπως την ξέρουμε είναι σχετικά πρόσφατο κόνσεπτ. Μαθαίνοντας ότι η ντομάτα κι η πιπεριά είναι λατινοαμερικάνες, αναρωτήθηκα ποια άλλα συστατικά της χωριάτικης σαλάτας έχουν προέλευση από άλλα μέρη του κόσμου. Τελικά, και το κρεμμύδι και το αγγούρι έχουν προέλευση από αλλού, αν και είχαν έρθει στην Ευρώπη πολύ-πολύ νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, το αγγούρι πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Ινδία, αλλά είχε φτάσει Ευρώπη από την προ Χριστού εποχή, και το κρεμμύδι μάλλον προέρχεται από κάπου μεταξύ Ιράν και Πακιστάν και ξέρουμε πως σίγουρα είχε φτάσει μέχρι την Αίγυπτο την εποχή των Φαραώ.
***
* ΚΑΠΟΙΟ πανέξυπνο καλό παιδί είχε την ιδέα να τα συνδυάσει όλα αυτά και να προσθέσει τα εγχώρια προϊόντα ελιές, λάδι και φέτα, ενίοτε και κάπαρη. Μπράβο του και τον ευχαριστούν όλοι από καρδιάς.
Σημειωτέον ότι η χωριάτικη με τη σημερινή της μορφή και τη φέτα, ήταν «εφεύρεση» των εστιατορίων της Αθήνας, τη δεκαετία του '60, για να προσελκύσουν τουρίστες που ήθελαν να φάνε ελληνικό φαγητό. (Γενικά πολλά φαγητά που τα θεωρούμε «παραδοσιακά ελληνικά», είτε δεν υπήρχαν πριν 100-200 χρόνια ή δεν υπήρχαν στην παρούσα μορφή).
Ζ.

Τσιπροκουβέντες
* ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ στην καθημερινότητα εντόπιζαν στην παρέα των Λαρισαίων.
- Δεν με πιάνει το ποτό λέει ο άλλος, που μετά τα τσίπουρα πήγε να μαζέψει ελιές και τις πήγε ύστερα στο καζάνι για τσίπουρο.
***
* - ΟΙ μισοί Έλληνες έχουν ανοίξει καφέ για να σερβίρουν καφέ στους άλλους μισούς.
***
* - ΕΝΑ από τα πιο αγχωτικά πράγματα, είναι να προλάβεις να βάλεις τα ψώνια μέσα στις σακούλες, ενώ τα χτυπάει η ταμίας στο σούπερ μάρκετ.
Ζ.

Υπερβάλλων
* ΟΧΙ μόνο η Πρωτοβάθμια, σχετικό σχόλιο προχθές, υπερβάλλων ζήλος από τη διοίκηση και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Προ ημερών, μια βλάβη του καλοριφέρ στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας οδήγησε κι εκεί σε τηλεκπαίδευση τους μαθητές. Η τηλεκπαίδευση ως μέσο θεραπείας διά πάσα νόσο, ακόμη και για μια μέρα.
Ζ.

Ψιθυριστά
* ΠΑΕΙ ένας Λαρισαίος σε μια Ελβετική τράπεζα, πλησιάζει στο γκισέ και λέει στον ταμία ψιθυριστά, κοιτάζοντας αριστερά και δεξιά.
- Θα ήθελα να καταθέσω 3 εκατομμύρια...
- Κύριε, δεν είναι ανάγκη να ψιθυρίζετε. Στην Ελβετία δεν είναι ντροπή να είναι κάποιος φτωχός.
Ζ.

Κολοκυθιά
* ΜΙΑ επιστημονικού χαρακτήρα κολοκυθιά παίζει ο Β. Μπ., η οποία όμως δεν απέχει από την πραγματικότητα:
- Και πόσο κρατάει η «ανοσία» απ' τα εμβόλια, είπαμε;
- Εεε, 8 με 9 μήνες σίγουρα. Αλλά στους 6 μήνες να κάνετε 3η δόση.
- Και γιατί να την κάνουμε στους 6 μήνες;
- Σε πόσους να την κάνουμε;
- Να την κάνουμε... στους 5.
- Και γιατί να την κάνουμε στους 5;
- Εμ σε πόσους να την κάνουμε;
- Να την κάνουμε στους 4.
- Και γιατί στους 4 παρακαλώ;
- Εμ σε πόσους να την κάνουμε;
- Ας την κάνουμε στους 3.
- Στους 3 ένα, στους 3 δύο, στους 3 τρία, μπαμ, κατοχυρώθηκε στους κυρίους εκεί, στο βάθος δεξιά.
***
* ΕΥΚΟΛΑΚΙ κατόπιν η εξαγωγή συμπεράσματος:
- Αλλά προς τι ο θρήνος κι ο αλληλοσπαραγμός κύριοι; Αφού τελικά θα ακολουθήσετε τη στάνταρ συνταγή: 1 δόση ανά 6ωρο, προ φαγητού.
Ζ.

 

 

AGORASTOS_MAUHTHS_CIU.jpg

* - ΚΥΡΙΑ, κυρία, να πω εγώ; (Με οκτώ πίσω του, λογικά γυναίκα θα είναι και στην έδρα).
Ζ.

DEINOSAYROS_CIU.jpg

* ΣΤΗΝ αρχή, εκεί στο φως του πρωινού, νομίζεις ότι είναι Τυραννόσαυρος.
Ζ.

KERAKIA_CIU.jpg

* - ΑΜΑΝ βρε συ Γιώργο… ήθελα να τα σβήσω εγώ           τα κεράκια…
Ζ.

RANTAR_CIU.jpg

* ΡΑΝΤΑΡ Τροχαίας υπερσύγχρονης τεχνολογίας και αντιραντάρ ελληνικής ευρεσιτεχνίας, με σύστημα καπάκι.
Ζ.

DOKARI_CIU.jpg

* ΕΙΝΑΙ αυτό που λένε, δοκάρι και μέσα. Πάει για Νόμπελ Ηλεκτρολογίας ο μάστορας.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass