ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2021 18:00
* ΠΡΩΤΗ έφτασε χθες στον Άγιο Νικόλαο η Στέλλα Μπίζιου, στάθηκε μπροστά. Ακολούθησαν οι άλλοι βουλευτές κι οι αυτοδιοικητικοί, όλοι τους άντρες που έπιασαν παραπίσω, οι πάντες επιφυλακτικοί, με τις αποστάσεις τους, χωρίς πολλά-πολλά μεταξύ τους. Ζ. * ΠΡΩΤΗ έφτασε χθες στον Άγιο Νικόλαο η Στέλλα Μπίζιου, στάθηκε μπροστά. Ακολούθησαν οι άλλοι βουλευτές κι οι αυτοδιοικητικοί, όλοι τους άντρες που έπιασαν παραπίσω, οι πάντες επιφυλακτικοί, με τις αποστάσεις τους, χωρίς πολλά-πολλά μεταξύ τους. Ζ.

Με νερά
* ΒΡΟΧΕΡΟΣ μήνας δείχνει φέτος ο Δεκέμβρης, έτσι μπήκε και έτσι προβλέπεται

να συνεχίσει για πολλές ημέρες ακόμα. Ταυτόχρονα τα χιόνια θα εγκατασταθούν στα ορεινά. Φυσιολογική για την εποχή εξέλιξη.
***
* ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ βροχή για να προκύψει ουράνιο τόξο. Όπερ και εγένετο χθες το απογευματάκι, εντυπωσιακό και μάλιστα διπλό να καλύπτει ολόκληρη τη Λάρισα.
***
* ΟΣΟ για τον εορτάζοντα χθες Άγιο των θαλασσών, ο Α. Ζ. ευχήθηκε εις βάθος: Βοήθειά μας ο Άγιος Νικόλαος σε όλους τους ναυτιλομένους της θαλάσσης του βίου τούτου.
Ζ.

Σούρεαλ
* ΜΕ όλα αυτά που τραβούν τούτη την περίοδο, φαίνεται ότι αρχίζουν και το χάνουν οι υγειονομικοί, τα παίζουν απ’ την πίεση. Γνωστός Λαρισαίος γιατρός τηλεφώνησε χθες σε φίλο του για ευχές.
- Έλα Δημήτρη, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου...
- Ε; Μα τι είναι σήμερα;
- Του Αγίου Νικολάου. (Συμπαράσταση λαέ...).
Ζ.

Επέκταση
* Η Ελλάδα οφείλει να κοιτάζει κι αλλού, μπας και γλιτώσει τα χειρότερα. Στη Νέα Υόρκη λοιπόν είναι ήδη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες... Και, όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος, όλοι οι εργοδότες της Νέας Υόρκης θα πρέπει να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να έχουν εμβολιαστεί από τις 27 Δεκεμβρίου. Φοβούνται κι εκεί πολύ τον συγχρωτισμό των Χριστουγέννων.
Ζ.

Αυτοί βρίσκουν
* - ΠΟΥ καλά να είναι οι άνθρωποι, αλλά οι περιπτώσεις του ανεμβολίαστου αρνητή μητροπολίτη απ’ το Αγρίνιο και του επίσης αρνητή αρχηγού κόμματος πια Γ. Τράγκα, είναι ίσως η καλύτερη διαφήμιση για τον εμβολιασμό, εκτιμούσε ψύχραιμα Λαρισαίος και εξηγούσε.
- Εμβολιαστείτε διότι οι ηγέτες του αντιεμβολιασμού θα βρίσκουν πάντα ΜΕΘ για την πάρτη τους, ενώ οι υπόλοιποι θα ψοφολογάτε σε διαδρόμους και σε ράνζα.
Ζ.

Επικίνδυνος
* Η κραυγή του οργισμένου νεαρού έσκισε σαν ιαχή τον αέρα, χθες το πρωί, βγαίνοντας από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου, που πέρασε βολίδα. Με μια λέξη μόνο έβρισε χυδαία διερχόμενη ποδηλάτισσα επί της οδού Κοζάνης, εκεί στα φανάρια του Κολυμβητηρίου.
Με το που ξεκίνησε το πράσινο εκείνη έστριψε προς το γήπεδο και τη συνοικία Παπασταύρου διασχίζοντας τον δρόμο κι αυτός περνώντας με βαθύ πορτοκαλί, από απέναντι εξερχόμενος της πόλης, ίσα που δεν την πάτησε, έτρεχε και με καμιά ογδονταριά. Καλά που δεν τον χτύπησε δηλαδή με το ποδήλατό της, να του γεμίσει και το παρμπρίζ με αίματα, πάλι καλά. Σε κάτι τέτοιους πρέπει να τους παίρνουν τον αριθμό, να γυρίζουν τη φάση πίσω με το VAR και να τους παίρνουν το δίπλωμα.
Ζ.
Επικράτησε
* ΝΕΟΣ πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο, καθαρή νίκη του Τρύφωνα Τσάτσαρου. Κέρδισε την ως τώρα πρόεδρο Νικολέττα Μπασδέκη, την περασμένη Κυριακή προσπέρασε και τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Χρ. Μπραζιώτη, είχε παρακάμψει και τον Αντ. Γραβάνη στην προετοιμασία των συνδυασμών, δεν ήταν και λίγα εμπόδια που υπερπήδησε, ήταν και ξεχασμένος με μια τετραετία απουσίας από τη διοίκηση. Τελικά η επετηρίδα επανήλθε στα ίσα της στον ΔΣΛ, ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του παλιού προέδρου Δημ. Κατσαρού και φερόμενος τότε ως φυσικός του διάδοχος, κέρδισε την προεδρία με μια τετραετία καθυστέρηση.
Ζ.

Με κομπολόι;
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ασκούνται στα λογοπαίγνια οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Τι να κάνω για να πάψει να καπνίζει το τζάκι;
- Ξέρω γω; Πάρτου ένα κομπολόι...
***
* - ΤΟΣΑ χρόνια που μας τρώει αυτό το άγχος, δεν έχει χορτάσει πια;
***
* - ΑΠΟ Καναδά έρχεσαι;
- Ναι;
- Έχεις Καναδίευρο;
Ζ.

Πολύς κόσμος
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, το όνομα ΚΙΝΑΛ όλοι δείχνουν να το λησμονούν. Καταλυτική η σύγκριση με αντίστοιχες ψηφοφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη ΝΔ, που αυτή πάντα είχε οργάνωση και μέλη, παράξενη η αναλογία. Ένα κόμμα του 40% κι ένα άλλο του 8% και το δεύτερο να φέρνει διπλάσιο κόσμο στις εσωκομματικές του κάλπες. Πολύ πρόσφατες και οι γαλάζιες εκλογές για τη Νομαρχιακή, τις Τοπικές και την ανάδειξη συνέδρων, όπου θεωρήθηκε ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και ψήφισαν 3.200. Σχεδόν διπλάσιοι στο ΠΑΣΟΚ.
***
* ΔΕΝ είναι πρωτοφανές αυτό για το ΠΑΣΟΚ. Και η σύγκριση δεν γίνεται με τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου το 2004, όπου υπέρ του μοναδικού υποψηφίου Γ. Παπανδρέου ψήφισε 1 εκατομμύριο κόσμος, περί τις 20.000 στη Λάρισα. Η σύγκριση γίνεται με τις εσωκομματικές του 2017 και την εκλογή της Φώφης Γεννηματά. Και τότε στην πρόσκληση του πληγωμένου καταβαραθρωμένου ΠΑΣΟΚ είχαν ανταποκριθεί 4.200 Λαρισαίοι. Δύο χρόνια πριν, το 2015, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στον ν. Λάρισας συνολικά 9.350 ψήφους.
***
* ΤΩΡΑ ψήφισαν 5.850 μέλη. Δύο χρόνια πριν, το 2019, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στον ν. Λάρισας συνολικά 13.750 ψήφους. Ίδια αναλογία και τις δύο φορές, την πρώτη ψηφοφόροι προς ενεργά μέλη 2,2. Και τώρα 2,3. Σχεδόν οι μισοί από εκείνους που είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές είναι μια διετία μετά ενεργά μέλη του κόμματος. Απίστευτη αναλογία.
***
* ΥΠΑΡΧΕΙ όμως κι άλλη αντιστοίχιση. Με τους 4.200 ψηφίσαντες στις εσωκομματικές του 2017, το ΠΑΣΟΚ πήρε δύο χρόνια στις εθνικές εκλογές 13.750 ψήφους και ποσοστό 8,8%. Με τους 5.850 τώρα, λογικά στις επόμενες βουλευτικές θα πάρει στη Λάρισα κοντά στα 20.000 ψηφοδέλτια με ποσοστό στα επίπεδα του 12%.
***
* - ΓΙΑΤΙ πρέπει να ανησυχεί μόνο ο Τσίπρας; αναρωτιόταν χθες ο Λαρισαίος πασοκτζής και εξηγούσε.
- Αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ θα πάρει σίγουρα κι απ’ τον Μητσοτάκη. Πόσοι δικοί μας τον είχαν ψηφίσει επειδή δεν ήθελαν να βγει επ’ ουδενί ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί απ’ αυτούς ψήφισαν τώρα τον Λοβέρδο...
Ζ.

Του 44
* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή ο Κ. Σάββας, από την πλευρά των νικητών ανάρτησε τα τοπικά αποτελέσματα Λαρίσης.
Ανδρουλάκης 2044
Παπανδρέου 1944
Λοβέρδος 1344. («Τι γίνεται, πάμε για νέα Δεκεμβριανά;» αναρωτήθηκε ο άλλος).
Ζ.

Σύνταξη κορονοϊού
* ΜΙΜΗΣΗ Ανδρέα Παπανδρέου σε σταντ απ κόμεντι που είναι τώρα και στην επικαιρότητα.
- Πράγματι... γίνεται μια άσκοπη διαχείριση του κορονοϊού. Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία... ή θα τον είχαμε λαδώσει... ή θα τον είχαμε γράψει στην κλαδική... πάντως δεν θα υπήρχε. Εξαγγέλλουμε σήμερα... εθνική σύνταξη κορονοϊού... για όλους όσοι νόσησαν... για τους ίδιους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους...και τα δισέγγονά τους... Και επίσης... χίλια ευρώ για τους α-συ-μπτωματικούς... σε βάουτσερ του Υπουργείου Εργασίας για τα μπουζούκια... Το ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ, νικά τον κορονοϊό... Γεια σας...
Ζ.

Χωρίς ελπίδα
* ΣΤΑ μικρά τους αδιέξοδα στη συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων.
- Αλήθειες πολλές. Πραγματικότητα μία. Ελπίδα καμία.
***
* - ΚΑΝΩ βρε σεις τη λίστα με τα ψώνια για το σούπερ μάρκετ, να μην ξεχάσω τίποτα και ξεχνάω τη λίστα.
***
* - ΠΟΥ κρατάς τα χρήματα, σε χρηματοκιβώτιο ή στην τράπεζα;
- Στις αναμνήσεις.
Ζ.

Παράκαμψη
* ΠΑΝΩ από 120 άτομα έσπευσαν λέει να εμβολιαστούν στη Χάλκη, στην Κινητή Μονάδα, η οποία περιοδεύει σε συνεργασία με τη Μητρόπολη. Εμβολιασμοί πασών των δόσεων κι όλα καλά. Μόνο που οι έχοντες την ευθύνη του συντονισμού εξέθεσαν κάποια στιγμή τον Μητροπολίτη. Αφού εκεί βρέθηκαν λέει και πέντε άτομα που είχαν πάει από τη Λάρισα να εμβολιαστούν στη Χάλκη. Κι οι οποίοι κλήθηκαν να παρακάμψουν τη σειρά και να προηγηθούν. Αντέδρασαν οι Χαλκιώτες, έγινε σούσουρο, κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας και τέτοια. Διαμαρτυρήθηκαν μετά και στην εφημερίδα.
Ζ.

Χουλιγκανική, ναι
* ΣΤΟ επεισόδιο εις βάρος Ζαραλίκου, η ευαίσθητη τηλεπερσόνα δεν υπερασπιζόταν απλώς τον πρόεδρο μιας ΠΑΕ σε αντιδιαστολή με πρόεδρο άλλης ΠΑΕ, όπως φάνηκε κάποια στιγμή στην πίστα, δεν ήταν οπαδική η διαφορά, παρότι χουλιγκανική η συμπεριφορά. Υπερασπιζόταν τον εργοδότη της, συνοδεία μπράβων, που δεν θα τους βρήκε η ίδια, έναν μεγαλοεπιχειρηματία που έχει απλωθεί εκτεταμένα στον χώρο των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας έντονα συγκεκριμένη πολιτική. Κάποιοι πάντως μίλησαν για ηλιθιότητα και της εκτελέστριας και του πιθανού εμπνευστή. Καθότι επιδιώκοντας τη διακοπή μιας ενοχλητικής παράστασης την οποία έβλεπαν 50-100 άτομα, τελικά πέτυχαν να πληροφορηθούν το ενοχλητικό της περιεχόμενο κάνα δυο εκατομμύρια κόσμος.
Ζ.

Μέγα φαβορί
* KI ενώ ήδη κάμποσοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν προτείνει να μη διεξαχθεί β’ γύρος, αλλά να κατοχυρωθεί η προεδρία στον Ν. Ανδρουλάκη, οι στοιχηματικές εταιρείες τον δίνουν πια ακλόνητο φαβορί. Σημειωτέον ότι στον α’ γύρο οι προβλέψεις τους επιβεβαιώθηκαν, σε αντίθεση με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που πήγαν κουβά, καθώς μάλλον εξέφραζαν πάλι ευσεβείς πόθους.
***
* Η Stoiximan, λοιπόν, δίνει Ν. Ανδρουλάκης 1.04 δεν κερδίζεις άμα ποντάρεις, να βάλεις δηλαδή 100 ευρώ θα πάρεις μόλις 104. Ενώ αν τα ρίξεις στον ΓΑΠ θα κερδίσεις 900, εφόσον επικρατήσει εκείνος, πράγμα που θεωρούν απίθανο, γι’ αυτό δίνουν τον Γ. Παπανδρέου 1 προς 9.
Αναλόγως και η Novibet που παίζει με 1.05 το φαβορί και με 8,5 το αουτσάιντερ.
Ζ.

Πα’ στα...
* ΤΟ ζευγάρι των Κυπρίων πήγε στο Ιταλικό εστιατόριο κι ακούει τον σερβιτόρο να παρουσιάζει τον κατάλογο για να παραγγείλουν.
- Έχουμε πάστα λεκομοντόρο, πάστα καρμπονάρα, πάστα πέστο, πάστα...
Σηκώνει το χέρι, τον διακόπτει ο Κυπραίος.
- Πα’ στα κάρβουνα ε-χείς;
Ζ.

 

 LIAKOYLH CIU

* THN τελευταία ημέρα και μάλιστα αφού είχε ψηφίσει, αποκάλυψε η Λίτσα Λιακούλη την προτίμησή της. Άλλο που είχε γίνει αντιληπτή, τα «Ψ» είχαν πληροφορήσει σχετικά. «Τιμάμε αυτούς που ήταν πάντα εδώ, αυτούς που έμειναν στα εύκολα και στα δύσκολα», δήλωσε με νόημα η βουλευτής έξω από το 4ο Δημοτικό. «Σήμερα Ψηφίζουμε, Αλλάζουμε, Κερδίζουμε», τόνισε για όποιον δεν κατάλαβε. «Αλλάζουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί» είναι το σύνθημα του Ν. Ανδρουλάκη για την προεδρία.
Ζ.

 

PASOK NEOI CIU

* ΠΟΙΟΣ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των παππούδων; Στη Λάρισα δεν ήταν καθόλου λίγα τα νέα παιδιά που βρέθηκαν στην πράσινη κάλπη. Εξ ου μάλλον και το αποτέλεσμα.
Ζ.

 

PAPAS CIU

* ΚΙ αν είσαι και παπάς, δεν γλιτώνεις όταν τον Μητσοτάκη συναντάς. Ακόμη και πάπας. (Άγιο είχε, παραλίγο, μεγάλος άνθρωπος...).
Ζ.

 

SOMATOFYLAKES PASOK CIU

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ πράσινοι σωματοφύλακες, του ενός και τ’ αλλουνού, από κείνους που δεν κέρδισαν.
Ζ.

SOMATOFYLAKES PASOK CIU1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass