ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 18:10
* ΠΡΩΤΗ επίσημη εμφάνιση του νέου προέδρου του ΔΣΛ, την επομένη το πρωί στον Άγιο Νικόλαο. Ο Τρύφων Τσάτσαρος τα είπε με τη δικηγόρο βουλευτή Στέλλα Μπίζιου, αλλά και με τη δικηγόρο σύζυγο του περιφερειάρχη Χριστίνα Παναγή. Ζ. * ΠΡΩΤΗ επίσημη εμφάνιση του νέου προέδρου του ΔΣΛ, την επομένη το πρωί στον Άγιο Νικόλαο. Ο Τρύφων Τσάτσαρος τα είπε με τη δικηγόρο βουλευτή Στέλλα Μπίζιου, αλλά και με τη δικηγόρο σύζυγο του περιφερειάρχη Χριστίνα Παναγή. Ζ.

Με μια γλύκα


* ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ μαλακός ο καιρός, με μια γλύκα στην ατμόσφαιρα, ο Δεκέμβρης δείχνει φέτος μαλωμένος με το κρύο, συμπαρίσταται εμφανώς στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους θέρμανσης, αντιμάχεται με τον τρόπο του και τον κορονοϊό. Συν ότι βρέχει κιόλας σε κάθε ευκαιρία. Κι όλοι ευχαριστημένοι.
***
* Ο Λαρισαίος προσπάθησε να βελτιώσει κι άλλο την εικόνα.
- Α, επιπλέον τη βροχή την τρως και δεν παχαίνεις.
Ζ.

Αλλαγή
* ΤΟ εορταστικό κλίμα κυριαρχεί πλέον στη διάθεση των Λαρισαίων.
- Άντε να έρθει η Πρωτοχρονιά να τραγουδήσουμε «Πάει ο παλιός ο χρόνος, δεν ψοφήσαμε παιδιά...».
***
* - ΑΝ ήταν καλή η χρονιά πάντως, δεν θα την αλλάζαμε κάθε χρόνο.
***
* - ΚΑΛΑ που μπήκε ο χειμώνας και θα κάτσουμε λίγο τα Σαββατόβραδα μέσα στο σπίτι. Βαρεθήκαμε όλο στο μπαλκόνι.
Ζ.

Του δίνουν...
* ΚΑΙ φυσικά, Γιορτές ίσον μελομακάρονα, του δίνουν και καταλαβαίνει οι Λαρισαίοι.
- Σκέφτηκα να φτιάξω το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Κουραμπιέδες γεμιστούς με μελομακάρονα.
***
* - Η άλλη έφτιαξε λέει μισό κιλό μελομακάρονα. Εγώ τόσα θέλω για να δω αν πέτυχαν.
***
* -ΣΗΜΕΡΑ έχω τα νεύρα μου, μάνα. Μη μου λες ούτε για φαγητά ούτε για άντρες εντάξει;
- Ναι αλλά μην τρως τα μελομακάρονα γιατί δεν θα σε παίρνει κανένας.
Ζ.
Συμμαζεύτηκε
* ΜΠΡΑΒΟ στη Λάρισα που έδειξε να προσπαθεί και να συμμορφώνεται. Πολύ ψηλά είναι ακόμη ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων κορονοϊού, αλλά καμιά σχέση με τις πεντακοσάρες πριν λίγες εβδομάδες, άλλο τα 180 διαπιστωμένα περιστατικά, υποτριπλάσια.
***
* ΜΕΤΑ από εκείνο το οργιώδες, από άποψη κοινωνικότητας και συγχρωτισμών 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου και τη συνεπακόλουθη εκτόξευση των θυμάτων του ιού, η Λάρισα μάλλον τρόμαξε. Και αυτοπεριορίστηκε και εμβολιάστηκε περισσότερο, μαζεύτηκε ο κόσμος και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Και μακάρι να συνεχίσει έτσι, που επιβάλλεται δηλαδή να μη ξεθαρρέψει κι έχουμε πάλι τα ίδια μετά τις Γιορτές...
Ζ.

Ο Πιτυοκάμπτης
* - ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ σοφός ο πασοκικός λαός, πετώντας έξω από τον δεύτερο γύρο τον Λοβέρδο...
Διαφορετικά, η πρόγνωση του Λαρισαίου πασοκτζή δεν ήταν καλή.
- Όποιον και να είχε απέναντί του ο Λοβέρδος, αν η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη, το ΠΑΣΟΚ θα κινδύνευε με διάσπαση μετά την εκλογή, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμά της... (Οι άλλοι δύο τώρα, όπως και να ‘χει θα τα βρουν).
***
* ΚΑΙ δεν απέδιδε τη δύσκολη προοπτική στον εκρηκτικό χαρακτήρα του Α. Λοβέρδου αλλά στην πολιτική του.
- Θα επέμενε στη δεξιά στροφή, στη στροφή προς τη Δεξιά, και το ΠΑΣΟΚ θα τεντωνόταν επικίνδυνα ανάμεσα σε δύο γραμμές, εφόσον προέκυπτε μοιρασμένο μισό-μισό...
Κι άρχισε να θυμίζει την ιστορία με τον Σίνη τον Πιτυοκάμπτη, που είχε σκοτώσει ο μυθικός Θησέας, τον ληστή που έπιανε τους διαβάτες, έκαμπτε δύο αντικριστά κλαδιά πιτυών, πεύκων δηλαδή όπου και έδενε τα πόδια τους. Στη συνέχεια άφηνε τα κλαδιά με αποτέλεσμα τα θύματά του να διαμελίζονται.
Ζ.
Προς αναβάθμιση
* ΛΟΓΙΚΗ κι αναμενόμενη η ανακατανομή αξιωμάτων εντός του ΚΙΝΑΛ από Δευτέρα. Ούτως ή άλλως, με νέο πρόεδρο αφού... Ως ΚΙΝΑΛ πάντως θα συνεχίσει, τα περί ΠΑΣΟΚ είναι για κατανάλωση, διότι πού θα βρεθούν τα λεφτά να πληρωθούν τα χρέη...
Στην περίπτωση επικράτησης του Ν. Ανδρουλάκη, το σενάριο των αθηναϊκών μέσων περιλαμβάνει και πρόσωπο Λαρίσης στην ηγετική ομάδα: Γράφουν λοιπόν πως αν επιλεγεί ο Κ. Σκανδαλίδης, ως πρόεδρος ΚΟ, μέχρι τις εθνικές εκλογές, τότε ο Μιχ. Κατρίνης θα αναβαθμιστεί σε α’ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και στη θέση του ως β’ αναμένεται να οριστεί ένας από τους βουλευτές που στήριξαν Ανδρουλάκη, με το όνομα της Ευαγγελίας Λιακούλη να ακούγεται έντονα.
Ζ.

Τι, γιατί
* ΟΛΟ τα συνδυάζουν κι όλο τα μπερδεύουν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Σήμερα ανακάλυψα σε τι χρησιμεύουν τα γαντζάκια που έχουν τα γάντια μεταξύ τους. Είναι για να τα χάνεις και τα δυο μαζί.
***
* - ΝΑ ξέρεις, Viral το λένε στα Λονδίνα. Στο χωριό μου το λένε ρεντίκολο.
***
* - ΒΓΗΚΑ να βρω εφημερεύον φαρμακείο και βρήκα ανοιχτό τυροπιτάδικο. Πήρα κι εγώ μια μπουγάτσα για τον βήχα.
Ζ.

Γαπ-γαπ
* ΤΟ έλεγε χθες ο «ληξίαρχος» που τα παρατηρεί αυτά και τα καταγράφει.
- Από χθες στη γειτονιά όλα τα σκυλιά κάνουν γαπ-γαπ, γαπ-γαπ...
***
* -ΜΠΑ... Δεν βγαίνει ο ΓΑΠ, είναι πολλές οι δέκα μονάδες διαφορά απ’ τον Ανδρουλάκη.
- Ναι; Πρώτον η διαφορά δεν είναι 10 αλλά λιγότερο κι από 9% και θυμήσου ότι πάνω από 11 μονάδες ήταν μπροστά ο Μεϊμαράκης από τον Μητσοτάκη, που στον β’ γύρο όμως τον πέρασε και 5 πόντους. Οι μάγκες οι Αθηναίοι θα τον βγάλουν, ξέρουν αυτοί... (Σημειωτέον ότι η διαφορά των δύο της ΝΔ ήταν 160 με 115 χιλιάδες ψήφοι και στο ΠΑΣΟΚ 97 με 74 χιλιάδες).
Ζ.

Το πλεκτό
* ΝΑ και η ακτινογραφία του Ομίλου Ιβάν Σαββίδη, στην Ελλάδα, που παρουσιάστηκε μετά την τελευταία εξαγορά και την έγκρισή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η «Belterra» λοιπόν είναι λέει εταιρεία συμμετοχών, ιδρυθείσα προ πενταετίας με έδρα στην Κύπρο. Ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, υπηρεσιών γκολφ και λιμενικών υπηρεσιών τουριστικής μαρίνας, στην παραγωγή οίνου καθώς και στον τομέα εμφιάλωσης και εμπορίας φυσικού μεταλλικού νερού. Επίσης στον κλάδο της ενημερωτικής τηλεόρασης, του ενημερωτικού Τύπου καθώς και στον κλάδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
***
* ΜΙΑ τέτοια εταιρεία λοιπόν, για να γίνει πιο κατανοητή η πολυσχιδής δραστηριότητα του Ιβάν, κατέχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και τον ΠΑΟΚ. Επίσης το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, το Πόρτο Καρράς Γκολφ, την Πόρτο Καρράς Μαρίνα, αλλά και το Πόρτο Καρράς Κτήμα, με τα κρασιά. Φυσικά τη «Σουρωτή». Και βεβαίως το «Έθνος» και την «Ημερησία», κάτι sites μα και το κανάλι «Οpen». Μπορεί οι περισσότερες να μην είναι και τόσο ταιριαστές μεταξύ τους δραστηριότητες, ως αλληλοσυμπληρούμενες όμως λειτουργούν. (Έτσι είναι το σύστημα, αναλόγως είναι πλεγμένος και ο υπόλοιπος ιστός).
Ζ.

Ο εγώς
* ΜΟΝΟΣ του τα λέει, μόνος του τ’ ακούει, η πόλη έχει βαρεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εγώ τα έχω κάνει όλα, εγώ που τα κάνω πάντα καλά, εγώ διάλεξα τους καλύτερους παίκτες, εγώ τους διώχνω επειδή δεν ήταν τελικά, εγώ και τον σούπερ προπονητή κάθε φορά, εγώ του λέω και τι να κάνει μέσα στο γήπεδο, εγώ του λέω να φύγει, εγώ και να ξανάρθει να σηκωθεί και να κάτσει, εγώ κάνω και τα καλύτερα λάθη, τα πιο σωστά σφάλματα εγώ, εγώ είναι που πληρώνω και δεν πληρώνω επίσης αλλά με υποχρεώνουν να πληρώσω, νάτην λοιπόν η ενδεκάδα μου η εγωιστική, καλά που επιτρέπουν πλέον πέντε αλλαγές να χωρέσω πλήρως εγώ, εγώ που εμένα πιστεύω διότι εγώ είμαι ο καλύτερος σε όλα, ιδιαίτερα στο να φιλοτεχνώ το εγώ μου.
Ζ.
Ταλαντούχος
* ΓΙΑ ταλαντούχους συνανθρώπους μιλούσαν οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Δεν κάνουν όλοι τους βλάκες. Μερικοί είναι στ’ αλήθεια κιόλας.
***
* - ΚΑΙ μου λέει «Πόσο κάνει;» και του λέω «Έχει τιμή πάνω».
- Και;
- Κοίταζε μετά στο ταβάνι.
***
* - ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ είναι αυτός που κοιτάζει μια αγελάδα σ’ ένα χωράφι με σιτάρι και βλέπει μακαρόνια με κιμά.
Ζ.

Ταξιδάκι
* ΛΙΟΣΙΩΝ ώρα 15:00 οργανώνεσαι... καφέ, νερό, κάνα κρουασάν, καπνίζεις 3-4 μαζεμένα και κατά τις 15:25 παίρνεις θέση. Ωραία λες, ένας-ένας ανά δύο καθίσματα, άνετα. Κινητό φορτισμένο για χάζεμα στο fb και κανα βιβλίο να ξεστραβωθείς. (Ο Λαρισαίος Χ. Χ. διηγείται το ταξίδι του από Αθήνα με το ΚΤΕΛ).
***
Ξεκιναμε.. επικοινωνείς με τους δικούς σου, χαζεύεις κανα δεκάλεπτο στο φουμπού κι ανοίγεις το βιβλίο. Κι εκεί που είσαι στην 5η-6η σελίδα και πας να βυθιστείς, ακούγεται η «γλυκιά φωνούλα» απ’το πίσω κάθισμα, να μιλάει στο τηλέφωνο σε άπταιστη Θεσσαλική προφορά.
Τι εμβόλια, τι τεστ, τι για πρόστιμα, τι για τις ΜΕΘ και τον κουμπάρο που τη γλίτωσε, τι για τη συμπεθέρα που δεν θέλει να εμβολιαστεί... Απ’ τον Παΐσιο και την Αποκάλυψη του Ιωάννη μέχρι το 666 και τον Αντίχριστο (...μου μέσα).
***
* ΓΥΡΙΖΕΙΣ την κοιτάζεις, 70 παρά με μαλλί κοντό, κομοδινί, με βλέμμα «τελείωνε»... σιγά... Nothing.
Αφήνεις βιβλίο, ξαναπιάνεις κινητό και σε πάει έτσι, μην πω, πως, μέχρι τη Θήβα. Και ω του θαύματος... παύση, ησυχία... ουφ...
«Κι ξιέχασα να σι πω», ωνσγ, «Η Θανάησ’ τς Θουμαής...». Κάστρο, Μαρτίνο, Αταλάντη το μενού είχε οικογένεια, γειτόνους, συγχωριανούς, συμπεθέρια και όλο το σόι (...σου μέσα).
***
* ΣΤΑΣΗ Θερμοπύλες, κοιτάς για καμία άλλη θέση, αλλά μπα...
Έχουμε πιάσει θάλασσα, Άγιο Κωνσταντίνο, Καμένα Βούρλα, περνάμε στην τηλεοπτική ενημέρωση... «είδες;» Κι αρχίζει... βλέπει μπάτσελορ ρε φίλε... Μέχρι τη Λαμία έχεις μάθει μέχρι και πόση ώρα παίζει διαφημίσεις σε κάθε σειρά.
Συνέχισε απτόητη με Μητσοτάκη και Τσίπρα μέχρι εκλογές ΚΙΝΑΛ και μεταναστευτικό και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.
***
* ΣΤΡΟΦΕΣ Λαμίας... Σιωπή. Λες «ας τον αρπάξω λίγο», μάλλον «θα έμεινε από μπαταρία».
«Κουραμπιέδες έφτιαξες;» Κι αρχίζουν οι συνταγές, καμία σωτηρία... Μέχρι Σοφάδες έχεις χορτάσει. Στην τελική ευθεία πια, είσαι κουρέλι, κανένα κουράγιο. Φτάσαμε τσουρέκια...άντε «κυρα Παύλαινα, Καλά Χριστούγεννα... στο σπιτάκι σου» (..μέσα).
Ζ.

Άκουγε
* ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος ακούει τη γυναίκα του κεφάτη.
- Μωρό μου, έχω όρεξη για σεξ...
- Σε παρακαλώ Μαρία... Είμαι πτώμα, όλη μέρα στη δουλειά, έχω και πονοκέφαλο...
- Κοιμήσου εσύ... Στο τηλέφωνο μιλάω.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass