ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 18:00
* «ΑΣΠΡΙΣΑΝ τα γένια μας», θα μπορούσε να λέει ο Γιάννης Μπουσμπούκης. «Σάμπως τα φρύδια μας...», θα συμπλήρωνε ο Δημ. Τάχος. (Τόσα χρόνια στα κοινά, στενοχώριες, τρεχάματα...) Ζ. * «ΑΣΠΡΙΣΑΝ τα γένια μας», θα μπορούσε να λέει ο Γιάννης Μπουσμπούκης. «Σάμπως τα φρύδια μας...», θα συμπλήρωνε ο Δημ. Τάχος. (Τόσα χρόνια στα κοινά, στενοχώριες, τρεχάματα...) Ζ.

Καταφθάνουν
* ΕΡΧΕΤΑΙ ήλιος απ’ τη Δύση, καλπάζοντας από παντού, λιακάδες σε Ισπανία,

Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, δείχνουν οι μετεωρολογικοί χάρτες. Εν αναμονή καθώς όλο και κινούνται ανατολικότερα.
***
* ΚΑΤΑ τα άλλα, δεν χρειάζονται υπερβολές και πανικός με τις προβλέψεις της κακοκαιρίας.
- Έχει ακούσει κανείς άλλη φορά να μπουμπουνίζει τον χειμώνα;
***
* Ο Τ.Ζ. ενημερώνει ότι ο χιονιάς που θα έρθει θα είναι ιστορικός.
- Κοίτα να δεις που οι κακοκαιρίες εκτός του ότι έχουν ονόματα, έχουν σπουδάσει κιόλας.
- Εγώ λέω πάντως να δίνουμε ονόματα και στους λογαριασμούς που μας έρχονται, να φυλαγόμαστε...
Ζ.

Μπροσταπίσω
* - ΟΛΑ καλά θα πάνε. Προχωράμε μπροσταπίσω, γνωμάτευε ο Λαρισαίος.
***
* - ΠΑΜΕ αναμφιβόλως μπροστά με την όπισθεν όμως, συμφώνησε ο συνομιλητής του.
***
* - ΟΛΟ γκρίνια είσαι πια, πες μου και κάτι θετικό που είδες τελευταία.
- Το μοριακό μου τεστ.
Ζ.

Ως πότε...
* ΔΕΝ είναι και τόσο αισιόδοξοι πια οι Λαρισαίοι.
- Τον Μάρτη τελειώνει λένε η πανδημία, όπως τον Σεπτέμβρη που θα πετούσαμε τις μάσκες, αυτές που φοράμε τώρα δυο-δυο.
***
* - ΚΑΙ σκάει μύτη λέει μετά τον κορονοϊό, ο κορονομπαμπάς...
***
* - ΝΑ δοθούν επιδοτήσεις για καινούργιους καναπέδες. Βούλιαξαν οι άλλοι.
Ζ.

Πανταχόθεν
* ΚΙ αφού δεν άκουγε η υπουργός τον Όμικρον Κορονοϊό κι επέμεινε ν’ ανοίξουν τα σχολεία, έφτασε την κατάλληλη στιγμή ο Διομήδης καβάλα στ’ άγρια άλογά του και τα έκλεισε σε Φάρσαλα, Ελασσόνα, Αγιά κι άλλα χωριά της Λάρισας, καναδυό μέρες μόνο, όμως ενδεικτικό της κακοτυχίας της πείσμονος υπουργού και των αρίστων συνεργατών της ήταν και το γεγονός των αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος που έβγαλαν off και τη χιλιοτραγουδισμένη τηλεκπαίδευση.
Ζ.

Τους φταίει
* ΤΟ πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί, η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει ιδρυθεί, ωστόσο η Κυβέρνηση κι οι δικοί της εξακολουθούν να διαμαρτύρονται που κουκουλοφόροι δέρνουν καθηγητές μέσα στα αμφιθέατρα. Ακόμη κι αν ο ξυλοδαρμός συνδέεται με οικονομικές απάτες και περιπτώσεις παιδεραστίας, με συμπεριφορές τραμπούκων. Για όλα όμως το Πανεπιστήμιο φταίει...
Ζ.

Ενάτη Εντολή
* ΠΑΙΔΙ της θρησκείας λέει ο Νόλε, γι’ αυτό και δεν εμβολιάζεται. Γι’ αυτό και κόλλησε ως τώρα δύο φορές κορονοϊό; Δεν τον προστάτεψε η πίστη. Είναι όμως και τόσο αμαρτωλός... Αυτή την Ενάτη Εντολή την έχει κάνει μπαλάκι, του πινγκ πονγκ, όχι του τένις. Ψέμα στο ψέμα κι άγιος ο Θεός...
Ζ.

Στενές φίλες
* ΑΝΑΦΟΡΑ στους αρμόδιους υπουργούς Σταϊκούρα και Άδωνι κατέθεσε η Στέλλα Μπίζιου, ενημερώνοντάς τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες δισκοθέτες, οι DJs και της Λάρισας, μετά την επιβολή των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων με την απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά. Μπορεί να μην πρόκειται για πολυπληθή επαγγελματική ομάδα, η βουλευτής της ΝΔ όμως αφουγκράζεται το σοβαρό τους πρόβλημα.
Κι ο Λαρισαίος θυμήθηκε ότι η Στέλλα Μπίζιου γνωρίζει καλά τον χώρο καθώς είναι αυτοκόλλητες με την πολύ γνωστή dj της Αθήνας, τη Ράνια Κωστάκη. Πριν κανα δυό χρόνια είχε παίξει έντονα το σχετικό θέμα στις κοσμικές στήλες.
Ζ.

Και εκεί
* - Η κατάσταση στην Κύπρο χειροτέρεψε με τον κορονοϊό, να τα λέμε κι αυτά... Πάνε οι μέρες με τα ελάχιστα περιστατικά, αναλογικά με την Ελλάδα και τους μηδέν θανάτους.
Διαρκώς κορονοσυζητήσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Ίσως να φταίνε και τα κινέζικα τεστ που λέει ο Άδωνις ότι χρησιμοποιούν...
- Πώς μένει υπουργός μετά απ’ αυτό; Ναι, οι Κύπριοι είναι που εκπλήσσονται και αναρωτιούνται, στην Ελλάδα τον έχουν συνηθίσει όλοι...
- Μη λες... Ο Κυρ. Μητσοτάκης λογικά υποφέρει με κάτι τέτοια. Τον κρατάει άραγε από κάπου;
Ζ.

Αθηνά-Διομήδης
* ΤΙ είναι ο Διομήδης, μπροστά στην Αθηνά που είχε εμφανιστεί τον Οκτώβριο του 2021;
Άλλωστε, το ίδιο κύρος έχουν; Θεά η μία, και μάλιστα από αυτές που ξεχώρισαν και λατρεύτηκαν περισσότερο στην Ελλάδα, και ένας απλός βασιλιάς ο άλλος.
Όπως και να το κάνουμε, απέχουν πολύ σε δύναμη.
***
* ΚΑΙ για του λόγου το αληθές, στις μετρήσεις της ΔΕΥΑΛ, η στάθμη του Πηνειού, τον Οκτώβριο με την Αθηνά, εμφανίζεται να ανήλθε στα 5,40 μέτρα, -στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων- ενώ χθες με τον Διομήδη οι μετρήσεις της στάθμης του ποταμού δεν ξεπέρασαν τα 3,30 μέτρα, τα οποία εκτιμώνται ως «μη ανησυχητικά επίπεδα».
***
* ΠΑΝΤΩΣ οι κάτοικοι της Λάρισας, ούτε που ανησύχησαν.
Η πόλη βγήκε αλώβητη από την κακοκαιρία.
Χειμώνας είναι, λένε, τι να περιμένεις;
Μια βροχούλα δεν θα τη ρίξει; Ένα χιόνι δεν θα πέσει; Κρύο δεν θα κάνει; Αμάν πια, με την τρομοκρατία των χειμερινών φαινομένων.
***
* ΤΑ βαφτίζουμε κιόλας, λες και τα βλέπουμε πρώτη φορά και δεν ξέρουμε πώς να τα ονομάσουμε;
Όμως, το να λέμε καταιγίδα, βροχόπτωση... είναι πολύ κοινό και δεν εντυπωσιάζει. Ενώ μια Αθηνά, ένας Διομήδης... προκαλεί την περιέργεια.
Λ.Κ.

Αρνήτρια
* ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι Λαρισαίες, δεν μπορούν να το δεχθούν.
- Αρνήτρια κιλών. Τα βλέπω στη ζυγαριά, λέω αποκλείεται να είναι αλήθεια και ηρεμώ.
***
* - ΝΟΜΙΖΩ ότι πάχυνες.
- Όχι, εσύ με έπρηξες.
***
* - ΑΦΟΥ το κολύμπι αδυνατίζει, τι λάθος κάνουν άραγε οι φάλαινες;
Ζ.

Τι ‘ν’ τούτα...
* - Ο άλλος μαγειρεύει κουνουπίδι με λευκή σοκολάτα και χέλι και του λένε Ναι και του δίνουν ποδιά...
Ενεός ο Λαρισαίος της εστίασης Χ.Κ. τι θέλει και βλέπει τηλεόραση;
- Καλύτερα 4η ,5η και 6η δόση Pfizer ταυτόχρονα, παρά αυτό. (Το αντέχει πιο εύκολα).
Ζ.

Στο Μαξίμου
* ΜΕΤΑ την πρόσφατη συνάντησή του με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Χρήστος Κέλλας ξαναπέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, αυτή τη φορά για να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε «παραγωγική» κι έτσι αποδείχτηκε, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού παράγοντα ότι «η ΚΥΑ για το αγροτικό ρεύμα θα εκδοθεί άμεσα», προκαλώντας ανακούφιση στον αγροτικό κόσμο του νομού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά τη λεπτομερή ενημέρωση που είχε από παραγωγούς της περιοχής, παρουσίασε αναλυτικά στον υπουργό Επικρατείας όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος, όπως είναι η επίσπευση της κρατικής επιδότησης στο ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου σε όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Στο τραπέζι φυσικά ετέθη και το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, αλλά και εξειδικευμένα ζητήματα, όπως η ανάγκη παράτασης για τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια.
Ο κ. Γεραπετρίτης έδειξε να κατανοεί την ανάγκη άμεσης επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων και ήδη ξεκίνησε επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχή όλων «σύντομα να υπάρξουν κι άλλες θετικές ανακοινώσεις, παρόμοιες με αυτές για το αγροτικό ρεύμα».
Γ.Ρ.

Για σκέψη
* - ΚΑΤΙ θα σκεφτούν ίσως και στη Λάρισα για τις 22 Φεβρουαρίου, που είναι η Ημέρα Σκέψεως των προσκόπων...
Σκεφτόταν ο παλιός πρόσκοπος, όταν συνειδητοποίησε την ιδιαίτερη σημειολογικά ημερομηνία: 22-2-2022. Πολλά δυάρια, έξι. Το έψαξε λιγάκι. Τα επόμενα περισσότερα θα είναι στις 22-2-2222. Δηλαδή, μετά 200 χρόνια, εφτά δυάρια. Το σκέφτηκε, και λειτούργησε προσκοπικά.
- Δεν ξέρω αν θα ζούμε το 2222, αλλά βάσει του άρθρου 7 του νόμου των προσκόπων, που λέει: «Ο Πρόσκοπος είναι εύθυμος και αισιόδοξος», ποτέ δεν ξέρεις...
***
* ΟΣΟ για εκείνους που ψάχνουν τα διπλά, έξι δυάρια θα έχει φέτος και η ημερομηνία 22-12-2022. Κι έναν άσο επιπλέον.
Ζ.

Σταθερότης
* ΠΑΡΑΠΑΝΩ από βέβαιο ότι η χώρα θα οδηγηθεί πρόωρα στις κάλπες, εφόσον το επιτρέψει η πορεία του κορονοϊού.
Ή αν εκτιμηθεί από τον πρωθυπουργό ότι του το επιτρέπει. Σε κάλπες και ξανά σε κάλπες, αφού λόγω απλής αναλογικής δεν διαφαίνεται αυτοδυναμία, ίσως και τρίτες κάλπες στη σειρά αν αυτή δεν προκύψει ούτε με την ενισχυμένη. Άλλες οπισθοδρομικές χώρες είναι που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, η μισή Δυτική Ευρώπη και βάλε, σ’ εκείνη στην οποία ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα εξακολουθεί να της επιβάλλεται η μονοκομματική, με το ζόρι και ολίγον λαθραία ελέω εκλογικού νόμου, ώστε να λειτουργεί πρακτικά η ενός ανδρός αρχή. Κι επιπλέον επί δεκαετίες να ευδοκιμεί και ο εναλλασσόμενος νεποτισμός, η κληρονομικώ δικαιώματι πρωθυπουργία. Καμιά φορά όμως στραβώνουν τα σχέδια, γίνεται και κάνα διάλειμμα. Μικρό.
Ζ.

Πέντε και πέντε
* ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ με τον δικό τους τρόπο οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Τι το θες το τζάκι μου λέει, έχει μεγάλες απώλειες ενέργειας. Ε τότε, του λέω κι εγώ, πάμε σπίτι σου να ρίξουμε ένα κιλό πρόβεια πάνω στο σώμα του καλοριφέρ.
***
* - ΜΑΣ έβαλε ο καθηγητής να γράψουμε κάτι με το «Βαλλόμεθα Πανταχόθεν» και με βαθμολόγησε με μηδέν.
- Τι έγραψες;
- Βαλλόμεθα- Πανταχόθεν Άσος ημίχρονο Διπλό τελικό.
***
* - ΤΙ ώρα είναι;
- Πέντε και πέντε.
- Και γιατί δε μου λες δέκα βρε ανόητε;
Ζ.

Άλλοι καιροί
* ΕΙΝΑΙ αποκαρδιωτικόν το φαινόμενον εις εποχήν τόσων εφευρέσεων και άλλων ωραίων πραγμάτων, να μη ημπορούμε ημείς εδώ ούτε με τας Αθήνας να επικοινωνήσωμεν τηλεφωνικώς.
Και δεν ήταν και πολύ παλιά, χειμώνας του 1946 το δημοσίευμα που ανασύρει ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε. Ρ.: Η μόνη υπάρχουσα γραμμή λειτουργεί ολίγας ώρας, και το φαινόμενον να διακόπτεται καθ’ ημέραν είναι συχνότατον. Όσον και αν λείπουν τα μέσα είναι πολύ δεκαπέντε μήνας από της απελευθερώσεως να μη ημπορή η Θεσσαλία να επικοινωνήση με την πρωτεύουσαν, ωσάν η μεταξύ των απόστασις να είναι τεραστία. Ενώ δε συμβαίνει καθημερινώς να μη λειτουργή κανονικώς η γραμμή, τίποτε δεν γίνεται προς την κατεύθυνσιν της κατασκευής της εις τρόπον ώστε να αποκατασταθή συντόμως ένα πλήρες δίκτυον δια του οποίου η επικοινωνία να καθίσταται ευχερεστάτη. Είναι περιττόν να τονίσωμεν την σημασίαν του γεγονότος. Ας ενδιαφερθούν επί τέλους οι αρμόδιοι οι οποίοι ασφαλώς θα γνωρίζουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία είναι πρόοδος, πολιτισμός.
Ζ.

Για άσκηση
* ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ θεραπεία με κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρων τη μέρα πρότεινε ο Παύλος Πολάκης στον Αλέξη Τσίπρα, όπως πληροφορεί το Κουλούρι. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.
Ο πρώην πρωθυπουργός, έχει λάβει και τις 3 δόσεις του εμβολίου και νοσεί ήπια, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα του ο πρώην υφυπουργός Υγείας και γιατρός, Παύλος Πολάκης, ο οποίος συνέστησε στον αρχηγό του κόμματος το κάπνισμα τουλάχιστον ενός πακέτου τσιγάρων την ημέρα. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πολάκης θεωρεί ότι οι πνεύμονες εκπαιδεύονται στις δυσκολίες, όντας ικανοί να αντέξουν τα πάντα, προτείνοντας μάλιστα στον κ. Τσίπρα και ενέσεις νικοτίνης, πρωί-βράδυ υποχρεωτικά με άδειο στομάχι. Τέλος, σχετικά με το γεγονός πως ο πρώην πρωθυπουργός νόσησε αν και τριπλά εμβολιασμένος, ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αρκούμενος σε ένα απλό χαμόγελο και μια βαθιά τζούρα από το τσιγάρο του.
Ζ.

Ο Νικήτα
* ΣΤΟ περιθώριο μιας συνάντησής τους με τον Τζων Κέννεντι, ο γνωστός χιουμορίστας Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, Νικήτα Χρουστσόφ, είπε ένα ανέκδοτο στον Αμερικανό Πρόεδρο, όπως διηγείται ο Λαρισαίος δάσκαλος Α. Γ.: «Μια μέρα, Τζων, ένας σοβιετικός πολίτης άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους του Κρεμλίνου και φωνάζει δυνατά: «Ο Χρουστσόφ είναι τρελός, ο Χρουστσόφ είναι τρελός, ο...». Αμέσως τον συνέλαβαν οι άντρες της Ασφάλειας, παραπέμφθηκε φυσικά σε δίκη. «Και ποια ποινή του επιβλήθηκε;» ρώτησε ο Κέννεντι. «Το δικαστήριο», απάντησε ο Χρουστσόφ, «του επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 23 χρόνων. Τρία χρόνια επειδή δυσφήμισε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚ και είκοσι επειδή αποκάλυψε ένα κρατικό μυστικό».                    

Ζ.

 

DIOMHDHS CIU

* ΕΝΑ πρώην λευκό εκκλησάκι-αφιέρωμα στην άκρη του δρόμου, γκρίζο πια απ’ τα λασπωμένα νερά, ένας σταυρός προεξέχει στον Σταυρό Φαρσάλων μέσα στα πλημμυρισμένα χωράφια, αντιστεκόμενο λες στις καταστροφικές βλέψεις του «Διομήδη», σταματώντας την πλημμύρα λίγο πριν το καλύψει.
Γ.Γ.

 

DASKALOI CIU

* ΝΑ κι άλλη συνάδελφος για τον Μάκη Δαούλα, η Ράνια Ραπτοτάσιου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ζ.

 

PARAGONTES CIU

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ παράγοντες, πεφωτισμένοι. Ένεκα τα Θεοφάνια.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass