ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2022 16:14
* Η αλλαγή των πινακίδων αναμφιβόλως θα βοηθήσει στην Αρκτική Οδό. Ζ. * Η αλλαγή των πινακίδων αναμφιβόλως θα βοηθήσει στην Αρκτική Οδό. Ζ.

Τηλεχιονιάς
* ΣΤΗ Λάρισα χθες τηλεχιόνιζε. Λιακάδα χειμωνιάτικη κι ο κόσμος έβλεπε και διάβαζε στα κανάλια και το ίντερνετ για τον χιονιά και τα χάλια του. Κάποιοι κλεισμένοι σπίτι, είναι κι ο κορονοϊός έξω, απέκτησαν επανειλημμένα την ψευδαίσθηση ότι έξω είχε χιόνια.


***
* ΜΟΝΑΧΑ η Λάρισα χωρίς ελπίδα, καθόλου κακοκαιρία Ελπίδα.
- Νάτο βρε κι ένα καλό… Που η Λάρισα δεν έχει υπουργό του Μητσοτάκη. (Ποιος να το φανταζόταν).
Ζ.
Προθυμία
* ΕΝΕΡΓΑ μετείχαν οι Λαρισαίοι στο ιντερνετικό πάρτι που στήθηκε αμέσως.
- Και τώρα, «Metoo» της Αττικής οδού. Ήμουν κι εγώ εκεί, για το διχίλιαρο…
- Οι αποκλεισθέντες σε Κατεχάκη, Μεσογείων, Καρέα, αυτοί τι θα πάρουν; Πόσα ακριβώς;
***
* - ΓΙΑ να τα δίνει αμέσως η εταιρεία, ο καθείς φαντάζεται τι υπολογίζει ότι θα πλήρωνε σε περίπτωση μαζικών αγωγών των αποκλεισθέντων.
- Αυτό θα πει ταχύτατη εξωδικαστική διαμεσολάβηση. Και μάλιστα πρωθυπουργική.
***
* -ΜΕ 2.000 ευρώ αποζημίωση σε κάθε εγκλωβισμένο όχημα, στον επόμενο χιονιά όλοι στους δρόμους αδέρφια…
***
* - ΠΟΤΕ θα ξαναχιονίσει ρε παιδιά να πάω να αποκλειστώ να πάρω τα 2.000 ευρώ; Ισοθερμικά, netflix στο κινητό, ταπεράκι, τσάι και φύγαμε.
Ζ.
Τζάμπα…
* ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ο κόσμος, όχι μόνο οι εγκλωβισθέντες.
- Την επόμενη κακοκαιρία να την ονομάσουν Σωτηρία, ταιριάζει απόλυτα με το καμία.
***
* - ΜΕΓΑΛΗ προσφορά από την Αρκτική οδό. Με 2,80 ευρώ, διέλευση και διανυκτέρευση.
***
* - ΜΕΤΑ το χθεσινό, μάλλον ωρίμασαν οι συνθήκες να πάει στα 3,80 ευρώ η Αττική οδός.
Ζ.

Μα οι άλλοι;
* ΚΙ αμέσως άρχισε ο επιμερισμός ευθυνών. Και στη Λάρισα.
- Πόσο ωραίο μπορεί να είναι να φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι όμως ε;
(Και δεν ισχύει μόνο για την Κυβέρνηση…)
***
* - ΣΕ επιτόπια δημοσκόπηση τώρα στην Κατεχάκη, το 44,3% είναι πολύ ευχαριστημένο και το 35,6% αρκετά ευχαριστημένο από τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.
***
* - ΔΗΛΑΔΗ είναι δύσκολο κάθε σπίτι να έχει εκχιονιστικό, αλατιέρα, πυροσβεστικό, ασθενοφόρο… Όλα από το έρμο το κράτος;
Ζ.

Ιστορικό μπάχαλο
* ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε η Μάνδρα και κάηκε ο κόσμος στο Μάτι. Επί ΝΔ κάηκε η Εύβοια και αποκλείστηκαν για ώρες, χιλιάδες πολίτες στο ισιάδι, μέρα – μεσημέρι στον πλέον κεντρικό δρόμο. Ούτε στο Βελούχι, ούτε στον Κόζιακα, στην καρδιά της Αθήνας αποκλείστηκαν…
Ήταν μέρες που μας μοστράριζαν τον… έτοιμο κρατικό μηχανισμό, τα αναρίθμητα εκχιονιστικά, αλλά τελικά «πάγωσαν» στον χιονιά στη Μεσογείων και στην Κατεχάκη. Για τον ιδιωτικό τομέα της Αττικής θα «χρυσώσουν» το χάπι με αποζημιώσεις ανά… όχημα. Από τα χρυσοπληρωμένα διόδια φυσικά.
Η ιστορία πληρώνει τη ΝΔ με το ίδιο νόμισμα. Με λαϊκισμό εκλέχθηκαν, λαϊκισμό θα χορτάσουν όσο και αν τα κανάλια τα αποδίδουν όλα στα «ακραία» φαινόμενα. Με την ευκαιρία, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχνούν τα παθήματά τους. Γιατί οι πολίτες, την πληρώνουν πάντα.
Αν αυτοί που διοικούν, επιμένουν ακόμη να το ονομάζουν κράτος αντί να παραδεχθούν το μπάχαλο, ε τότε ναι, ζούμε ιστορικές στιγμές. Το επιτελικό «κράτος» κόλλησαν στο ίσιωμα…
Β.Κ.

Το κράτος πάλι
* ΚΙ ενώ κάποιοι άρχισαν να λένε ότι η Αττική Οδός είναι το τρανταχτό παράδειγμα για το τι θα γίνει όταν δοθεί το ΕΣΥ σε ιδιώτες, οι νεοφιλελεύθεροι αντέδρασαν αμέσως. Επιμένουν. Τι συμπέρασμα έβγαλε ο γνωστός Λαρισαίος;
- Πίσω από τις ιδιωτικές εταιρείες που δεν λειτουργούν όπως πρέπει κρύβεται ένα κράτος που αποτυγχάνει να κάνει σωστά τη δουλειά του. (Επομένως να δοθεί ολόκληρο το κράτος σε ιδιώτες; Και μετά από πού θα απομυζούν κι αυτοί;)
Ζ.

Να περιμένουν
* ΟΙ πατριώτες Λαρισαίοι εντόπισαν αμέσως και την άλλη διάσταση των γεγονότων.
- Να ενημερώσει κάποιος τους Τούρκους, βρε παιδιά, ότι μόλις απεγκλωβιστούμε την έχουν βαμμένη.
***
* - ΠΑΝΤΩΣ αν κάνουν το λάθος οι Τούρκοι και έρθουν τον χειμώνα, δεν θα χρειαστεί να πολεμήσει ο στρατός και η αεροπορία, θα κολλήσουν στην Αττική Οδό και θα τους περικυκλώσουμε άνετα.
***
* - ΠΕΙΤΕ σας παρακαλώ στους Τούρκους να περιμένουν λίγο, γιατί έχει αποκλειστεί ο πιλότος του Ραφάλ στην Αττική Οδό.
Ζ.

Οι ανεύθυνοι
* ΚΑΙ ο Κ. Μπ. συντάσσεται.
- Σφοδρή επίπληξη στους οδηγούς που δεν φρόντισαν να έχουν αλυσίδες για τη διαδρομή Σύνταγμα-Χαλάνδρι. Απολύτως λογικό που έκλεισε η Μεσογείων και η Μιχαλακοπούλου.
***
* Ελλεiψη εμπειρίας και ανευθυνότητα μαζί, χρέωσε η εταιρεία στους οδηγούς.
- Παίρνει το αυτοκίνητο ο άλλος δηλαδή και μπαίνει στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Αττικής χωρίς κουβέρτες, ισοθερμικά, τροφές μακράς διάρκειας, κιτ διασωλήνωσης, πέδιλα του σκι, δορυφορικό τηλέφωνο και χωρίς εκπαίδευση στον Αρκτικό Κύκλο…
- Κι από πάνω βρίζει και τον Μητσοτάκη, ρε φίλε, απίστευτοι άνθρωποι.
***
* -ΜΑ πού θα πάει αυτό… Το καλοκαίρι καίγεστε, το φθινόπωρο πνίγεστε, τον χειμώνα εγκλωβίζεστε. Είναι αυτή υπεύθυνη στάση πολιτών;
Ζ.

Το επιτελικό
* Η Κυβέρνηση εξελέγη με μια βασική υπόσχεση, θυμίζει ο Μ. Χ. Τη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους, που δεν θα έχει σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό άλλωστε επιστράτευσε τεχνοκράτες, εξωκοινοβουλευτικούς, doers και όπως λέει «βαριά» βιογραφικά. Για να φτιάξει ένα κράτος, που δεν θα εξευτελίζεται σε κάθε ευκαιρία και που θα μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη.
***
* ΚΑΙ το αποτέλεσμα; Δεν άλλαξε τίποτα. Όταν ξεσπούν πυρκαγιές, καιγόμαστε, όταν βρέχει, πλημμυρίζουμε και όταν χιονίζει, το κράτος παραδίδει τους πολίτες σε κλειστούς δρόμους να περιμένουν πότε θα λιώσουν τα χιόνια. Η κακοκαιρία Ελπίδα, είχε προαναγγελθεί. Γνωρίζαμε ότι θα έρθει, οι μετεωρολόγοι την είχαν προβλέψει με ακρίβεια και η Πολιτεία με τη γνωστή επιτελική οίηση, δήλωνε έτοιμη. (Όλα τα πρωτόγνωρα φαινόμενα συμβαίνουν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ίσως τελικά να έχουμε επιτελικό κράτος. Απλά λειτουργεί μόνο στη λιακάδα).
Ζ.

Στη σέντρα
* ΔΕΝ ήταν καθόλου απλή υπόθεση το κυβερνητικό κάζο με την κακοκαιρία. Πέραν όλων των άλλων αλλάζει το κλίμα και στην αντιπολίτευση, συνολικά. Να, επί παραδείγματι τέτοια σκληρή ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ. «Η κ. Παπακώστα όμως δε μασάει από ντροπή… Μας γυρεύει και τα ρέστα από πάνω. Ζητώντας την τιμωρία των εγκλωβισμένων οδηγών με την επιβολή προστίμου. Για ποιον κ. Παπακώστα;»
***
* ΕΙΝΑΙ στα γειτονικά Τρίκαλα, που η Νομαρχιακή του ΚΚΕ που βγάζει στη σέντρα την τοπική βουλευτή της ΝΔ. Μα κι αυτή, τι βρήκε να πει… «Όμως κ. Παπακώστα, παρά τα όσα με στόμφο εκτοξεύσατε, μπορούμε να σας αναγνωρίσουμε και κάτι: Είστε σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβέρνησή σας. Ο πάταγος που κάνουν οι απόψεις σας είναι ανάλογος μ’ αυτόν της κατάρρευσης του επιτελικού αστικού κράτους σας…» (Κι άμα βλέπει το ΚΚΕ κατάρρευση…).
Ζ.

Σοφές γυναίκες
* ΤΗ σοφία που τις διακρίνει μοιράζονταν οι Λαρισαίες.
- Πίσω από μια ήρεμη γυναίκα δεν βρίσκεται κανένας άντρας.
***
* - ΝΕΥΡΙΑΣΑ με τον άντρα μου, πήρα ένα μπουκάλι νερό και το έχυσα γύρω απ’ το πλυντήριο. Δύο ώρες τώρα ψάχνει να βρει τη βλάβη.
***
* -ΜΑ εσύ καλέ αδυνάτισες πολύ, τι έγινε;
- Στενοχώρια… Ο άντρας μου με απατά.
- Και γιατί δεν τον χωρίζεις;
- Θέλω 2-3 κιλά ακόμη.
Ζ.

Μέχρι 3 θητείες
* ΕΚΤΟΣ από την πρόταση που κυριάρχησε στη δημόσια συζήτηση αλλά και στις εσωκομματικές διαφωνίες, για εκλογή του πρόεδρου και της κεντρικής επιτροπής απευθείας από τα μέλη, ο Αλ. Τσίπρας εισήγαγε και μια άλλη ρηξικέλευθη πρόταση. Που όμως δύσκολα θα γίνει πράξη στον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον και μόδα στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό.
Λένε λοιπόν να μπει ανώτατο όριο τριών θητειών ή δώδεκα συνεχόμενων χρόνων σε Βουλή και Ευρωβουλή.
***
* ΚΑΙ λένε επίσης η ισχύς του μέτρου να είναι αναδρομική από το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, από το 2013. Αυτό σημαίνει πως, αν εγκριθεί τελικά η πρόταση, ο μόνος που κινδυνεύει να μη συνεχίσει στη Βουλή είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος όμως υποστήριξε τη συγκεκριμένη ιδέα. Το όριο προφανώς δεν ισχύει για τον πρόεδρο του κόμματος, εκεί είναι αλλιώς. Στη Λάρισα δεν υπάρχει κάποιος με πρόβλημα στις επόμενες εκλογές, άλλωστε και οι βουλευτές που εκλέγονται συνεχώς από το 2012 και μετά θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν για μία ακόμα φορά στα ψηφοδέλτια. Και βέβαια, θα υπάρχει πρόβλεψη για εξαιρέσεις που μπορεί να δοθούν με απόφαση της κεντρικής επιτροπής. (Εμ πώς, στην ισότητα μερικοί θα μπορούν να είναι πιο ίσοι…).
Ζ.

Απ’ το ταψί
* ΕΞΑΛΛΗ η Α. Κ. απ’ τον κάμπο.
- Είδα τώρα έναν να τρώει μπατζίνα με μαχαιροπίρουνο. Τουνασκήθχα.
Κι άρχισε το πάρτι στο καρδιτσιώτκου ιντερνέτ.
- Ατου μπουνταλά... Ντιπ δε νουγά’ει.
- Χαϊβανου χάϊβανους γιέμ…
- Α, γιεμ, μπατζίνα τρώιτι απ’ του ταψίιι…
- Εεε, μ’ ήρθε να τον πλατσιανίσου μία…
Ζ.

Κλεπταποδόχοι
* ΧΕΙΜΩΝΑΣ και νύχτα, ερημιά, πώς να πιαστούν οι κλέφτες των ηλεκτρομοτέρ από τις πομώνες των χωραφιών; Σε μια απέραντη έκταση στα χωριά του κάμπου, ούτε κατά τύχη δεν υπάρχει περίπτωση να εντοπιστούν. Καμία ελπίδα. Άμα όμως η αστυνομία ακολουθήσει «τον δρόμο του χρήματος»; Τον ξέρει τον τρόπο.
***
* ΔΙΟΤΙ τις σπείρες του χαλκού θέλουν να πάρουν οι σπείρες των κλεφτών, καταστρέφοντας τον κλεμμένο κινητήρα. Και σε ποιον πουλάνε τον χαλκό; Είναι πολλοί που αγοράζουν τέτοια υλικά; Πόσο δύσκολο είναι να ελεγχθούν; Κι άμα δεν μπορούν να πουλήσουν, δεν θα κλέψουν κιόλας. (Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι προχθές που η εφημερίδα έγραφε για την ερώτηση την οποία κατέθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος προς τον υπουργό Προ Πο, για τη μάστιγα με τις κλοπές ηλεκτρομοτέρ από πομώνες στην περιοχή Φαρσάλων, την ίδια μέρα η αστυνομία συνελάμβανε Φαρσαλινό παλιατζή με πέντε διαλυμένους ρότορες από ηλεκτρομοτέρ στο φορτηγάκι του).
Ζ.

Την έπεισε
* ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ δύο Λαρισαίοι φίλοι:
- Βρήκα έναν ψυχίατρο που έκανε καλά εντελώς τη γυναίκα μου από τα νεύρα της.
- Ναι; Πώς τα κατάφερε;
- Της είπε ότι τα νεύρα είναι ένδειξη αρχόμενων γηρατειών.
Ζ.

GENIKOMCIOY_KARAGIVRG.JPG

*ΜΕ μικρή παράφραση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Άσπρισ’ η κούτρα σου βρε Φάνη, αλλά μυαλό δεν λέει να βάλει...», κάπως έτσι το πήγαινε ο Λάμπρος Καραγιώργος, συναντώντας τον Φάνη Γενηκομσίου. «Μωρ’ λένε «όχι» στους πολλούς...». (Και πίσω δεν κάνουν, κι οι δυο τους).
Ζ.

LEOFOREIO_CIU.jpg

* «ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα. Όλα καλά…», δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου που βρίσκεται εγκλωβισμένο στα χιόνια.
Ζ.

LIMNH_CIU.jpg

* ΣΤΗΝ ανεξέλεγκτη εξόρυξη αδρανών για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού στο κατά τη δεκαετία του ’90, αναφέρεται ο Α. Τσ. Από το σεληνιακό τοπίο που δημιούργησε, στην περιοχή Καλοχωρίου, προέκυψε λέει κάτι όμορφο. Μια λιμνούλα στο πουθενά. (Ουδέν κακόν αμιγές…)

SKITSO.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass