ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2022 18:00
* ΟΛΟΙ Λαρισαίοι, ο επίσκοπος κι ο ραβίνος, ο περιφερειάρχης κι ο δήμαρχος, η πόλη ποτέ δεν ξεχώριζε τα παιδιά της. Ζ. * ΟΛΟΙ Λαρισαίοι, ο επίσκοπος κι ο ραβίνος, ο περιφερειάρχης κι ο δήμαρχος, η πόλη ποτέ δεν ξεχώριζε τα παιδιά της. Ζ.

Φιρί-φιρί
* ΑΚΟΜΗ πιο κρύα η κρύα περίοδος της ημέρας χθες, βούλιαξε το θερμόμετρο νωρίς το πρωί, φιρί-φιρί το πήγαινε από προχθές για παγετό, να ξεκινήσει άλλη συμφορά σε κτήματα και περιβόλια. Ευτυχώς ο ήλιος εμφανίζει μια αποφασιστικότητα από κάποια στιγμή και μετά, κυριαρχεί, μέχρι που ρίχνει και την κάπα του τσοπάνη κάποια στιγμή. Κι από σήμερα το θερμόμετρο σκαρφαλώνει στην επιφάνεια, αποφασισμένο να μείνει πάνω από το μηδέν.
Ζ.

Αδικημένοι
* ΟΙ Λαρισαίοι αναζητούσαν κι άλλες διαστάσεις, ενώ οι Αθηναίοι ξεχιόνιζαν.
- Για σκεφτείτε βρε σεις και τους παντρεμένους που μπήκαν προχτές με τη φιλενάδα τους στην Αττική οδό...
***
* - ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, 2.000 ευρώ θα έδινε ο Αντρέας σε όσους έφτιαξαν χιονάνθρωπο.
***
* - ΨΑΧΝΟΥΝ αυτούς που δικαιούνται τα 2.000 ευρώ να δουν αν φορούσαν μάσκα την ώρα που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους. Τσακ μείον 300 ευρώ.
Ζ.

Για τα πανηγύρια
* ΗΤΑΝ κι εκείνος διακριτικός, δεν είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια, όπως ο Γ. Πατούλης, δεν τον ακούμπησε κανένας, τυγχάνει άλλωστε και μιας κάποιας προστασίας ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης.
Μόνο κάποιοι, σουπερφάν των αναμορφώσεων έγραψαν στο ίντερνετ: Έχει κανένας τον νου του στον Μπακογιάννη ή θα φτιάξει το Σύνταγμα χιονοδρομικό; Κι η «Καθημερινή» χθες, στο πλαίσιο της γραμμής αφήνουμε-την-κυβέρνηση-στο-απυρόβλητο-επικεντρώνουμε-στην- αυτοδιοίκηση, έγραφε λοιπόν για ανίκανους δημάρχους και περιφερειάρχες. «Καιρός να σοβαρευτούμε. Αν θέλουμε τοπικούς άρχοντες για βαφτίσια, ρουσφέτια και πανηγύρια, μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο». (Ο Σάκης Ρουβάς τι να λέει άραγε επ’ αυτού;)
Ζ.

Φάρσα;
* - ΠΟΥ είναι οι ικανοί ειδικοί; Τα στελέχη, οι εντεταλμένοι;
- Το κόμμα θα ξέρει, ποιος άλλος... (Και συνεχιζόταν η συζήτηση στην παρέα των Λαρισαίων).
***
* - ΚΙ αυτοί, οι εγκλωβισθέντες, τις πήραν τώρα τις κουβέρτες που τους μοίρασαν για δικές τους;
- Ναι, έφαγαν και τζάμπα σάντουιτς, ήπιαν και νεράκι δωρεάν...
***
* - Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ως συνήθως. Σαν τραγωδία ή σαν φάρσα.
- Ο Μαρξ είχε πει επίσης πως υπάρχουν και τα ακραία κερδικά φαινόμενα, συμπλήρωσε ο Π. Ζ.
***
* - ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ορισμός της βλακείας: Κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα και περιμένεις ότι θα προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Ζ.

Εύγε!
* ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να λέγονται και αυτά. Κάτοικος των Γόννων τηλεφώνησε στην «Ε» θέλοντας να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του, σε υπάλληλο του ΟΤΕ που εργάστηκε χθες μέχρι αργά το απόγευμα προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών άλλου συνεργείου για την αποχέτευση. «Το καλό πρέπει να λέγεται. Έχουμε τηλέφωνο και ίντερνετ χάρη στο φιλότιμο ενός υπαλλήλου, που πάλεψε πέραν του ωραρίου του για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι και τους οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ν.Π.

Απάτες
* ΣΤΟ μεταξύ συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες...
Λογιστής δήλωνε ο «καλών», στη συμπολίτισσα που απάντησε στο τηλέφωνο.
- Έχετε εμβολιαστεί; ρώτησε.
- Ναι απάντησε αυθόρμητα εκείνη.
Και άρχισε το «παραμύθι», για 300 ευρώ που δικαιούται, για αίτηση που πρέπει υποβληθεί πάραυτα, για κωδικούς που έπρεπε να δοθούν...
Έλεγε, έλεγε εκείνος, αλλά η Λαρισαία δεν τσίμπησε.
Προσοχή όμως, έχουν πυκνώσει επικίνδυνα παραδείγματα τέτοιου είδους.

Ιμαλαΐων
* ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την περιφέρεια Ιμαλαΐων για την προμήθεια αλατιού έκλεισε ο Γιώργος Πατούλης. Τι να γύρευε στα χιόνια το Βατράχι; Πάντως το ανακάλυψε, να και μια επιτυχία: Συμφωνία για την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων αλατιού Ιμαλαΐων ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μετά τα προβλήματα επάρκειας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σφοδρής χιονόπτωσης. Όπως δήλωσε, επικοινώνησε με τον Πακιστανό ομόλογό του, Thato Strosi, με τον οποίο κατέληξε σε συμφωνία για την προμήθεια αλατιού υψηλής ποιότητας ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια προβλήματα. (Άκου σύμπτωση στο όνομα του κ. Thato Strosi).
***
* ΠΑΝΤΩΣ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη συμφωνία. «Μούφα είναι αυτό το αλάτι αδερφέ, άκου που σου λέω... Άμα είναι τόσο καλό γιατί τα Ιμαλάια είναι συνέχεια χιονισμένα;» είπε χαρακτηριστικά ένας πολίτης.
Ζ.

Περί συγγνώμης
* - ΖΗΤΗΣΕ βρε σεις συγγνώμη εκείνος ενώ πριν είχε επιμερίσει ευθύνες σε όλους τους άλλους. Δείχνει μεγαλείο, ανωτερότητα...
Ο Λαρισαίος αγόρευε χθες στη συντροφιά του. Κι άρχισε να ψιχαλίζει από δίπλα.
- ΟΙ εγκλωβισμένοι: Εμείς συγγνώμη, που σε ξεβολέψαμε πρωθυπουργέ μας.
***
* - ΕΝΤΑΞΕΙ, λένε πως φταίει η κυβέρνηση επειδή είναι πανάσχετοι με τα χειμερινά σπορ.
- Συγγνώμη μωρέ που βγήκαμε Δευτέρα πρωί να πάμε στις δουλειές μας. Άλλωστε είμαστε εξαρτημένοι από τον μισθό μας.
- Να βγει ένας εγκλωβισμένος τουλάχιστον να ζητήσει μια συγγνώμη για όλη αυτή την ταλαιπωρία των τηλεθεατών.
Ζ.

Τον αναπολούν
* ΚΑΙ τώρα στον απολογισμό, άρχισαν να αναπολούν τον Ν. Χαρδαλιά. Πολλοί και νεοδημοκράτες μα και κυβερνητικά στελέχη τα έριξαν στον Κύπριο, ότι δεν κάνει για τη θέση ο Στυλιανίδης, ο πρώην επίτροπος, το τσακάλι ο Ευρωπαίος. Ποιος τον επέλεξε; Ο πρωθυπουργός τον είχε φέρει σχετικά πρόσφατα μετά φανών και λαμπάδων. Οπότε χθες τον στήριξε απολύτως. Δεν μπορούσε αλλιώς.
«Ο Χαρδαλιάς δεν θα πάθαινε αυτά, καλέ...» νεοδημοκράτισσες Λαρισαίες ήταν σίγουρες. Κακώς τον είχε ξηλώσει, δια προαγωγής, ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τότε μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, χρειαζόταν πάλι ένα εξιλαστήριο θύμα. (Τον Μ. Χρυσοχοΐδη που επίσης τότε αποπέμφθηκε, κανείς δεν τον θυμήθηκε).
Ζ.

Δικαιολογίες
* ΑΠΕΔΩΣΕ η ιδέα που έπεσε στην παρέα των Λαρισαίων για επιπλέον κυβερνητικές δικαιολογίες.
- Δεν ρίξαμε αλάτι στους δρόμους γιατί πολύς κόσμος έχει πίεση.
- Κάναμε όλη την Αθήνα χιονοδρομικό και δώσαμε και γενική αργία να το διασκεδάσει ο κόσμος.
***
* - Η κυβέρνηση σκέφτηκε να επιβάλλει πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιους δεν ξέρουν σκι.
- Αν αγαπάς κάποιον άστον θαμμένο στα χιόνια 2 μέρες. Αν σε αγαπάει κι αυτός, θα σε ξαναψηφίσει.
Ζ.

Από Ζ
* - ΝΑ κοιτάμε μπροστά, προτρέπει ο Γ. Ο.
- Η επόμενη κακοκαιρία θα αρχίζει από Ζ, σωστά; Ακούω προτάσεις ξεκινώντας με το «Ζαβαρακατρανέμια».
Κι ακολούθησαν οι φίλοι του: Ζήνα, Ζήκος, Ζαρατούστρα, Ζμπού...ας, Ζαμανφού, Ζησεμάημ...
Ζ.

Ξυπνητήρι
* ΣΤΑ δικά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Γράφει η άλλη «Καλυνείχτα». Όχι κορίτσι μου, εσύ δεν θα κοιμηθείς, θα κάτσεις να διαβάσεις.
***
* - ΒΛΕΠΩ ότι σε έχει φάει το φτέρνισμα. Θες να σου φέρω κάτι γι’ αυτό;
- Ναι, ένα γλυκό τααααψιουυυυυυύ...
***
* - ΤΟ πιο παράξενο ξυπνητήρι, η Ελληνίδα μάνα. Της ζητάς να σε ξυπνήσει στις 7 το πρωί κι έρχεται στις 6 φωνάζοντας ότι πήγε 8 η ώρα.
Ζ.

Παραμερίζει
* ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ τη θέση του δημοτικού συμβούλου που προέκυψε, ο Γιώργος Πασχούδης τόνισε: «Επιλέγω, συνειδητά, να δώσω βήμα στη νέα γενιά του τόπου μας για την οποία πιστεύω ότι μπορεί και έχει να δώσει πολλά περισσότερα, ανταποκρινόμενη στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών». Δεν είναι και συνηθισμένη συμπεριφορά για κάποιον που έχει θητεύσει σε αξιώματα και επάλξεις.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει ο εβδομηντάχρονος γνωστός επιχειρηματίας. «Η δέσμευσή μου αυτή ας είναι ένα μήνυμα προς όλους ότι οι θέσεις ευθύνης και τα αξιώματα έχουν ημερομηνία λήξης». Προφανώς δεν απευθύνεται μόνο μέσα στην παράταξή του, ούτε μόνο στον Δήμο Κιλελέρ. (Κι αλλού αφθονούν οι αναντικατάστατοι).
Ζ.

Μηδέν από μηδέν
* ΓΙΑ «χαμένη τετραετία» κάνει λόγο ο Νίκος Ευαγγέλου, με λόγο- καταπέλτη στο μέσον της θητείας του διαδόχου του. Μηδέν από μηδέν, μηδέν, θεωρεί ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας, ο οποίος προφανώς βλέπει τον Ν. Γάτσα ως παρένθεση στη δικιά του πορεία. «Ολοκληρωτική ανυπαρξία έργων. Μηδέν απορρόφηση κονδυλίων. Στασιμότητα παντού». Κι επιπλέον «μονίμως αποποίηση ευθυνών». (Κι ακόμα δεν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος. Επισήμως τουλάχιστον).
Ζ.

Μεσήλικες
* ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας η παρέα των Λαρισαίων, όρθιοι στη λιακάδα.
- Μετά τα 50 η ζωή είναι όλο εκπλήξεις. Φτερνίζεσαι και δεν ξέρεις ποιος σπόνδυλος θα μετακινηθεί κάθε φορά.
***
* - ΕΓΩ πάντως, γυμνάζομαι κάθε πρωί που ξυπνάω.
- Και τι γυμναστική κάνεις;
- Τεντώνομαι.
***
* - ΞΕΧΝΑΩ, δεν θυμάμαι τους κωδικούς μου. Τους έγραψα λοιπόν σ’ ένα χαρτάκι αλλά ξέχασα πού το έχω βάλει.
Ζ.

Καταγραφή
* ΤΟΣΕΣ χιλιάδες τα νέα κρούσματα κορονοϊού χθες, εκατόν τόσοι οι νεκροί και εξακόσιοι και οι διασωληνωμένοι. Εγκλωβισμένοι 0 πλέον κι από σήμερα και αριθμός καταγμάτων. (Προσοχή γλιστράει. Κι όχι μόνο στην Αθήνα).
Ζ.

Το κουμπί
* - ΜΑΝΑ, μου χάλασε το enter στο λάπτοπ.
Στο στάνταρ καταφύγιο ο νεαρός Λαρισαίος, ξεφυσώντας.
- Τι είναι αυτό, παιδάκι μου;
- Κουμπί.
- Φέρτο να στο ράψω.
Ζ.

 

DEEP_CIU1.jpg

 

* ΑΘΟΡΥΒΗ, αλλά ουσιαστική δουλειά διακρίνει τα πρώτα βήματα της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ. Καθώς δε, μπήκαν σε μια σειρά τα οργανωτικά, τα στελέχη της «γαλάζιας» Νομαρχιακής ετοιμάζονται για ενεργό και ουσιαστική επαφή και δράση στην κοινωνία. Ο επικεφαλής της, Ηλίας Σουφλιάς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, κ. Γ. Γουμενόπουλος, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για πλειάδα θεμάτων της πόλης και του νομού με τη διεύθυνση της «Ε».

 

LARISAIES_CIU.jpg

 

LARISAIES_EVRAIES_CIU.jpg

* ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ, Εβραίες και μη, τιμώντας χθες την ιστορική μνήμη. Ποτέ ξανά…
Ζ.

 

KADOI_CIU.jpg

 

* ΚΛΕΙΣΤΟ το αριστερό ρεύμα με κάδους, στη Βενιζέλου στο ύψος του Ωδείου. Στο οδόστρωμα υπάρχει σήμανση, ζωγραφισμένο βέλος για κίνηση αριστερά. Αμ δε… Και τους κάδους πού θα τους βάλουμε;
Ζ.

ALAS_CIU.jpg

 

* ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ με ατομική σας ευθύνη.
Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass