ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2022 18:00
* ΟΥΤΕ συνεννοημένοι να ήταν, όλοι οι επίσημοι το βράδυ της Μ. Πέμπτης στον Αγ. Νικόλαο. Δεν υπήρχε λέει προσυνεννόηση, έτυχε. Ή μήπως πέτυχε... Ζ. * ΟΥΤΕ συνεννοημένοι να ήταν, όλοι οι επίσημοι το βράδυ της Μ. Πέμπτης στον Αγ. Νικόλαο. Δεν υπήρχε λέει προσυνεννόηση, έτυχε. Ή μήπως πέτυχε... Ζ.

Ξανά, πάλι
*ΟΛΟΙ έτοιμοι για Πάσχα. Με κορονοϊό μεν, αλλά χωρίς μέτρα, οι παρέες θα είναι ξανά όπως παλιά, περίπου. Το φθινόπωρο πάλι, καλά να είμαστε, η αυτοσυγκέντρωση. Και με θέματα και προβλήματα ένα σωρό, για τη συζήτηση γύρω απ’ τον οβελία, θέματα που δεν τα φαντάζονταν το ‘19 που είχαν ξαναβρεθεί. Ε ναι, είναι και η χρονιά πριν τις τοπικές εκλογές, το έθιμο θα τηρηθεί θα γίνει και η προκαταρκτική κουβέντα για τα κοινοτικά, τα δημοτικά, καθώς έχουν ανθίσει οι φιλοδοξίες.
Ζ.

Κατανυχτική
*ΕΠΙΚΑΙΡΑ θέματα απασχολούσαν την παρέα των Λαρισαίων.
- Η διαφορά των Χριστουγέννων με το Πάσχα είναι πως στη γαλοπούλα βάζεις θερμόμετρο, ενώ το αρνί σου βάζει πιεσόμετρο.
***
*- Πού θα κάνεις, καλέ, Πάσχα;
- Πού αλλού, στο σπίτι με το νυχτικό.
- Ωραία, θα έχεις και κατανυχτική ατμόσφαιρα.
***
*- ‘’Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ’’ το Πάσχα, το ‘’Μόνος στο Σπίτι’’ τα Χριστούγεννα και το ‘’Κωνσταντίνου και Ελένης’’ όλο τον χρόνο, θα παίζουν μέχρι να πέσει αστεροειδής στη Γη και να αφανιστεί η ανθρωπότητα.
Ζ.


Πολύ χαμηλά
*ΤΑ στοιχεία παραθέτει ο Νίκος Καρδούλας, στέλεχος της ΝΔ, όχι κάνας αντιπολιτευόμενος, εντάξει η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ισχυρά κράτη της Ευρώπης, παρότι μαζί είμαστε στην Ένωση, μετά λοιπόν και τη γαλαντομία Μητσοτάκη και τα 713 ευρώ, η χώρα είναι 15η στον κατώτατο μισθό μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παραμένει κάτω από τη μέση δηλαδή, στα υπόγεια, ενώ εκκρεμούν και κάποιες κινήσεις που θα κάνουν και άλλες κυβερνήσεις.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο μέσος όρος του καθαρού μισθού των 27 χωρών της Ε.Ε. είναι 916 ευρώ.
Ο μέσος όρος δύο κατοστάρικα παραπάνω, ο μέσος όρος.
Ζ.

Μόνο το Νερό
*ΑΥΤΟΙ καταθέτουν τις προτάσεις και την αγωνία τους, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγορούν μονίμως ως «στημένους δεξιούς» που επιδιώκουν να θίξουν το κόμμα τους και την προηγούμενη Κυβέρνηση. Βέβαια, στη Λάρισα είναι λίγο πολύ γνωστή η πολιτική τοποθέτηση του καθενός, όμως οι συγκεκριμένοι σ’ έναν θεό πιστεύουν, το Νερό και τον προφήτη αυτού Αχελώο.
Ήταν εντυπωσιακή η πρόσφατη κοινή δημόσια τοποθέτησή τους, μέσω της εφημερίδας, του Τάσου Μπαρμπούτη, του Κώστα Γκούμα, οι γνωστοί υδροφύλακες της Θεσσαλίας, μαζί με τον Κώστα Γιαννακό, από τη νεότερη γενιά, τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου.
***
*ΟΙ οποίοι έδειξαν ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός. Αναφερόμενοι στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει και η ΝΔ δηλαδή, αυτή που έγινε προσφάτως στη Λάρισα για τα περιβαλλοντικά, υπογράμμισαν ότι «πέρασε και αυτή στην ιστορία σαν μία εκδήλωση χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα... Ένας από τους λόγους που διοργανώθηκε και μάλιστα με τόσο «υψηλές» παρουσίες, ήταν τελικά και η προβολή των πολιτικών στελεχών που συμμετείχαν».
***
*ΚΑΙ συνεχίζουν χωρίς να μασάνε τα λόγια τους: «Ο παριστάμενος Υφυπουργός απέφυγε και την παραμικρή αναφορά, «ξεχνώντας» τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο, ηθελημένα ή όχι, εκθέτουν ως έναν αναξιόπιστο πρωθυπουργό... Ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε με στόμφο... Παραδόξως όμως ο κ. Υφυπουργός επέλεξε να σιωπήσει για τη διετή εκκρεμότητα αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης υδάτων του 2017, για την απουσία πολιτικού σχεδίου υπέρβασης της τεράστιας εκκρεμότητας σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα έργα Αχελώου, για την περιορισμένη ενασχόληση της Κυβέρνησης με άλλα έργα και δράσεις στη λεκάνη Πηνειού».
Ζ.

Κυριολεκτούντες
*ΝΑ κυριολεκτούν η αγαπημένη συνήθεια των Λαρισαίων μαθητών. Και να αστειεύονται.
- Αυτός εδώ, να ξέρεις, λύνει και δένει.
- Τι δουλειά κάνει;
- Μηχανικός αυτοκινήτων.
***
*- ΠΑΡΑΚΑΛΩ να περάσει ο μάρτυς...
- Απρίλη έχουμε κύριε πρόεδρε...
***
*- ΝΑΙ, ποιος είναι;
- Είμαστε από τον έρανο για τους φτωχούς.
- Ωραία... Και πόσα θα μου δώσετε;
Ζ.

Καλύτερα χωρίς
* ΚΙ έπειτα, σε ρωτώ αδερφέ μου: Προς τι η αγωνία για την τιμή του οβελία; Έχει λογική δηλαδή να πληρώνει κανείς μια περιουσία για ένα ...βαρυστομάχιασμα που θα σου χαλάσει και τη διάθεση κυριακάτικα; (Άσε που, χορτάτος απ’ όλα τα «περιφερειακά», ήτοι αυγά, κουλούρια, τζατζίκια, σαλάτες, τυροκαυτερές, τσίπουρα κ.λπ., κ.λπ., το μεσημέρι ούτε που θα θέλεις να το δεις το (μονάκριβο-πανάκριβο) αρνί σου...


Καληνύχτα
* ΕΡΕΥΝΑ που δημοσιεύτηκε στον Τύπο επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέρουμε: Οι Έλληνες έχουν ως πρώτη προτίμηση (35%) μια μισθωτή δουλειά στο δημόσιο και βασικό στόχο τη σύνταξη πριν από τα 60. Καληνύχτα Κεμάλ... Αυτή η χώρα δεν θ’ αλλάξει ποτέ.Με χίλια ζόρια
*ΟΛΑ καλά, πολύ καλά, τακτοποιήθηκε κι ο Τιμ Σπαρβ, δεν θα έχει πρόβλημα η ΑΕΛ με ποινή ή εμπόδιο αποκλεισμού, όπως έγραφε κι η εφημερίδα, ανακοίνωσε ότι τον πλήρωσε κι αυτόν. Θα τον πληρώσει δηλαδή αργότερα, σε πέντε δόσεις, τι να κάνει κι ο Φινλανδός, θα απελπίστηκε.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή του στην Ελσίνκι, την πρωταθλήτρια Φινλανδίας, ο χαφ της Εθνικής Φινλανδίας, το πετράδι του στέμματος για την περσινή ΑΕΛ, πριν εννιά μήνες έφυγε, τον γκάστρωσαν εν ολίγοις, τώρα είπε ότι θα τον πληρώσει, θα τον πληρώσει για να μην τιμωρηθεί η ομάδα, υποχρεώθηκε να το κάνει, ναι το ίδιο και με τον Σπαρβ, που δεν μασούσε και που δεν τον είχε καμιά ανάγκη. Όπως έγινε και με τόσους άλλους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Κατά τα άλλα, όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές ειναι περίπου εξοφλημένοι, ανακοινώθηκε γραπτώς ξανά πολύ πρόσφατα.
Ζ.


Αναμέτρηση
*ΤΟ χάσμα υφίστατο στη Λάρισα, δεν είναι και τόσο ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα παρά προσωπικού μάλλον, ήρθε κατόπιν και το Συνέδριο κι απόσωσε για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα έχουν τις υποψηφιότητες και την αναμέτρηση για την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή.
Ήδη υπήρξε ο αιχμηρός σχολιασμός: «Άνθρωποι που δεν πάνε καν στις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, που δεν έχουν μιλήσει ποτέ, που δεν είναι γνωστή η φωνή τους πόσο μάλλον οι απόψεις τους, είναι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή...».
(Γιατί, απαγορεύεται; Σάμπως και ποιοι μιλούν στις Κεντρικές Επιτροπές;).
***
*ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ πρόσωπα και καταστάσεις στη Λάρισα, ο ουδέτερος και πονεμένος Λαρισαίος προέβλεπε:
- Μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα, τουλάχιστον εδώ στα μέρη μας, θα είναι οι λεγόμενοι προεδρικοί, αυτοί που λένε ότι πίνουν νερό στο όνομά του, για να ξεδιψάσουν όμως την αλμύρα των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Παρά όσοι είτε με ομπρέλα ή με αδιάβροχο, οι οποίοι τον υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν δηλαδή, διατηρώντας ωστόσο μια αριστερή αντίληψη για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.


Θετική σκέψη
*ΣΤΑ συνήθη τους προβλήματα οι νεαρές Λαρισαίες.
- Δεν σηκώνει το κινητό κι ούτε απαντά στα μηνύματά μου. Θα είναι με άλλη...
- Γιατί δεν σκέφτεσαι θετικά καλέ; Μπορεί να πέθανε από κορονοϊό.
***
*ΝΑ ξέρεις καλέ, έχω υπάρξει υποτείνουσα σε ερωτικό τρίγωνο.
***
*- ΔΕΝ θα σε αφήσω να κοιμηθείς όλο το βράδυ...
- Τόσο πολύ με θέλεις μωρό μου;
- Ροχαλίζω.
Ζ.

Τα καρλίσια
* ΠΟΛΛΟΙ μας διατυπώνουν τη δικαιολογημένην απορίαν: Πώς είναι δυνατόν το κρέας να πωλήται 5.000 δραχμάς και τα ψάρια της Κάρλας προς 5.400; Το ερώτημα διατυπώνεται από την εφημερίδα το 1946, σε δημοσίευμα που εντόπισε ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.
Επί της απορίας αυτής μας πληροφορούν αρμοδίως ότι τα ψάρια πωλούνται εις την λίμνην κατόπιν πλειοδοτικής δημοπρασίας, εις την οποίαν λαμβάνουν μέρος έμποροι των Αθηνών και άλλων πόλεων, οίτινες προσφέρουν μεγάλας τιμάς και ούτω είμεθα υποχρεωμένοι να τρώμε και εμείς τα Καρλίσια ψάρια ακριβώτερα από το κρέας! Νομίζομεν όμως ότι το κακόν είναι δυνατόν να διορθωθή. Με επέμβασιν της Νομαρχίας να ζητηθή από το Υπουργείον η έγκρισις όπως η αναγκαιούσα διά την πόλιν μας ποσότης ψαριών διατίθεται εις μικροτέραν τιμήν.
Διότι άλλως πίπτομεν θύματα του συναγωνισμού των εμπόρων άλλων αγορών, καθ’ ήν στιγμήν τα ψάρια εις τον τόπον της παραγωγής θα έπρεπε να πωλούνται φθηνά.
Ζ.

Σύνολο οχτώ
*ΤΕΣΣΕΡΑ εμβόλια κατά του κορονοϊού μέσα σ’ έναν χρόνο, για τον Λαρισαίο εξηντάρη. Και να ‘ταν μόνο αυτά... Στην αρχή του χειμώνα έκανε και το αντιγριπικό εμβόλιο, καλού κακού έκανε κι εκείνο για τον πνευμονιόκοκκο.
Ο έρπης ζωστήρα τον ανησυχούσε από παθήματα φίλων, οπότε συμπληρώνοντας το ηλικιακό όριο φέτος το έκανε κι αυτό.
Κι επειδή γρατσουνίστηκε από κάτι σύρματα, έκανε και το αντιτετανικό εμβόλιο, τα έφτασε οχτώ. Κατατρυπημένος από τις βελόνες της επιστήμης.
Ζ.

Προνοητικός
*ΧΘΕΣ πήγα με το ποδήλατο να αγοράσω ένα μπουκάλι ουίσκι, διηγιόταν σοβαρός-σοβαρός ο σχετικά νεαρός Λαρισαίος.
Καθώς επέστρεφα, σκέφτηκα ότι εάν πέσω από το ποδήλατο θα σπάσει το μπουκάλι και θα χάσω το ουίσκι. Έτσι κάθισα και το ήπια όλο εκεί στον δρόμο.
Αποδείχθηκε τελικά ότι έπραξα πολύ σωστά. Γιατί καθώς επέστρεφα θα έπεσα κι εφτά φορές με το ποδήλατο.
Ζ.

 

 

AGORAST MYRO

* ΒΟΗΘΟΙ μυρεψού ο Κώστας Αγοραστός και ο Μάξ. Χαρακόπουλος. Εκεί στο Πατριαρχείο δόθηκε η δυνατότητα να αναδεύσουν το Άγιο Μύρο, μαζί με την Κατερίνα Ζησάκη, τη Λαρισαία μυρεψό. Έτσι ονομάζονται οι εντεταλμένοι για την έψηση του Μύρου, όπως λέγεται η διαδικασία παρασκευής του, κάθε δέκα χρόνια μία φορά τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ζ.

XARAKOP MYRO

 

MPIZIOY LIAKOYL

* ΔΥΟ γενιές δικηγόρων Λαρίσης, εκλεγμένες όμως την ίδια περίοδο στη Βουλή, δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά κοινής στάσης όταν πρόκειται για τον τόπο τους.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass