ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 18:05
* ΤΟΝ φίλο του Χρ. Καπετάνο να δείχνει με τέτοια έμφαση ο υφυπουργός Λευτ. Αυγενάκης, τον ακόμα πιο φίλο του Αλ. Κούγια μήπως... Τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ζ. * ΤΟΝ φίλο του Χρ. Καπετάνο να δείχνει με τέτοια έμφαση ο υφυπουργός Λευτ. Αυγενάκης, τον ακόμα πιο φίλο του Αλ. Κούγια μήπως... Τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ζ.

Της ξεκούρασης


*- ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει και η Κυριακή που δεν δουλεύεις, αναλογιζόταν η νεαρή Λαρισαία...
- Και μπορείς έτσι να κάτσεις μια μέρα σαν άνθρωπος στο σπίτι, να σκουπίσεις, να σφουγγαρίσεις, να βάλεις πλυντήρια, να απλώσεις, να σιδερώσεις...
***
*ΕΞΙΣΟΥ, αν όχι πιο γκρινιάρης κι ο σύντροφός της.
- Οι πέντε πρώτες μέρες μετά το Σαββατοκύριακο είναι και οι πιο δύσκολες, όλοι το ξέρουν αυτό...
Ζ.

Δύο κατηγοριών
*ΠΟΛΛΟΙ οι υποψήφιοι και τοπικά για τις σημερινές πασοκικές εκλογές. Δύο κατηγοριών, για τα όργανα, ήτοι τη Νομαρχιακή και τις Τοπικές και για το Συνέδριο. Αντιστοίχως σε δύο κατηγορίες τούς κατέτασσε και ο παλιός πασοκτζής, που γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία ένιωθε ότι τον δικαιώνουν οι περισσότερες εκ των υποψηφιοτήτων.
Στην πρώτη κατηγορία είναι λέει οι «εργάτες», που έχουν μεν φιλοδοξίες, αλλά θέλουν να προσφέρουν στο κόμμα τρέχοντας την επόμενη διετία στις συνεδριάσεις και τις δράσεις της Ν.Ε. και των Τ.Ε. Και στη δεύτερη, κατά κανόνα οι υποψήφιοι σύνεδροι, όχι όλοι, οι περισσότεροι. Παράγοντες συνήθως που θέλουν να δράσουν για ένα τριήμερο, όσο θα διαρκέσει το Συνέδριο δηλαδή, προωθώντας τις φιλοδοξίες τους και ενισχύοντας τις διασυνδέσεις τους με τα κεντρικά στελέχη, με πρώην και μελλοντικούς υπουργούς και παραγοντίζοντας στους συνεδριακούς διαδρόμους και τους καφέδες, μα και στις βραδινές εξόδους στην Αθήνα.
Ζ.

Πολύμπριζο
*Η αλήθεια είναι πως μετά την οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, πέρασε από το μυαλό μας η σκέψη μέχρι και το ... Χριστουγεννιάτικο δέντρο να ανάψουμε ξανά. Τηρώντας στάση αναμονής για να δούμε τι ποσό θα εισπράξουμε τελικά, επιφυλασσόμαστε για μια επιπλέον πρόταση, της φωταγώγησης της πόλης...
Β.Κ.

Ρήτρα
Ο υπουργός για τα δύσκολα, ή σούπερμαν όπως τον χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του (κατά κόσμο Κωστής Χατζηδάκης), στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 και στο Συνέδριο του Economist επέμενε ότι «έχοντας προχωρήσει στη διάσωση της ΔΕΗ, προχωράμε τώρα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές. Θα αδιαφορήσουμε για τις αντιδράσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά!».
Ήταν πέρυσι το φθινόπωρο (σ.σ. δεν είχαμε κανέναν πόλεμο στον Ουκρανία), όπου οι κ. Χατζηδάκης, Σκρέκας και Γεωργιάδης διαβεβαίωναν (ανατρέξτε σε δηλώσεις τους) για τον περιοδικό χαρακτήρα των αυξήσεων και καθησύχαζαν τους πολίτες. Μετά βέβαια επέμεναν στην εφαρμογή της ρήτρας, λες και ήταν μία από ...τις Δέκα Εντολές.
Αφού ήρθε η ώρα οι καταναλωτές να τους ...αλλάξουν τα φώτα στις δημοσκοπήσεις, τώρα συγκινήθηκαν και τι αποφάσισαν; Την αναστολή της ρήτρας και όχι την κατάργηση. Οι πονηρούληδες. Οι οποίοι καμαρώνουν επίσης για το LNG. Το οποίο είναι τουλάχιστον 30% πιο ακριβό από το φυσικό αέριο των αγωγών. Ο θατσερισμός, είναι εδώ...
Β.Κ.

Ξανά εμπλοκή
*- ΠΟΙΑ κατάρα σέρνει μαζί της η υπόθεση των γραμμών μέσα στην πόλη...
Στη συντροφιά των Λαρισαίων σχολίαζαν τη νέα εμπλοκή, αυτήν τη φορά με τα ηχοπετάσματα που σχεδιάζει να τοποθετήσει ο ΟΣΕ, αποκλείοντας την επικίνδυνη ανεξέλεγκτη πρόσβαση στις σιδηροδρομικές γραμμές και προστατεύοντας τις εφαπτόμενες γειτονιές από τους θορύβους των τρένων. Μια υπόθεση που σέρνεται κάμποσα χρόνια τώρα, από τότε που αποφασίστηκε.
***
*ΕΛΕΓΑΝ λοιπόν για την υπογείωση των γραμμών που συζητούνταν επί δεκαετίες, την υπογειοποίηση κατόπιν, που επίσης θα απελευθέρωνε την πόλη από τον βρόχο του σιδηροδρόμου, ανοίγοντας ορίζοντες στην ανάπτυξή της. Πολλές κουβέντες, συσκέψεις, επισκέψεις, υποσχέσεις και μηδέν εις το πηλίκο. Μετά ήρθαν, έστω αυτά, τα ηχοπετάσματα. Ως αντίβαρο στην κοινωνική κατακραυγή μετά τους θανάτους απρόσεκτων παιδιών, που δεν έφταιγαν φυσικά αυτά, αλλά το τρένο που περνάει δίπλα απ’ τα σπίτια τους.
***
*ΚΑΙ τώρα κόλλησαν και τα ηχοπετάσματα. Ας όψεται ο Πούτιν... Όχι δεν βομβάρδισε τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, η προκύψασα ακρίβεια των υλικών υποχρέωσε τον εργολάβο να αποσυρθεί από το έργο, πριν ακόμη ξεκινήσει, μη αποδεχόμενος τη σύμβαση που είχε υπογράψει. Και το κυρίαρχο συμβάν εν προκειμένω δεν είναι πάντως ότι αναλαμβάνει νέος εργολάβος, επειδή ο ΟΣΕ συνεδριάζει αρμοδίως για να αναθέσει το έργο στον επόμενο της δημοπρασίας, αλλά ότι του έφυγε η εταιρεία που είχε το έργο κι άρα αυτό βρίσκεται στον αέρα και σίγουρα θα καθυστερήσει κι άλλο. Αν προχωρήσει τελικά, διότι γιατί να δεχτεί κάποιος άλλος εργολάβος, με τις χαμηλότερες τιμές από τις ισχύουσες τώρα, που προέβλεπε τότε η συγκεκριμένη δημοπρασία; Εργολάβος και κορόιδο γίνεται;
Ζ.

Με αξιώσεις
* ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ δεν είναι άγνωστος, αφού προέρχεται από οικογένεια με πλούσια πολιτική ιστορία. Για τον Κώστα Καραμπάτσα ο λόγος, τον τρίτο της μεγάλης οικογένειας Καραμπάτσα, όχι τον μαθηματικό, ούτε φυσικά τον δικηγόρο, αλλά τον γεωπόνο, που μπορεί να μην έχει μεγάλη παρουσία στα αυτοδιοικητικά κοινά, όμως διεκδικεί με αξιώσεις σήμερα την εκλογή του ως σύνεδρος στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. Με οδηγό τον πατέρα του Αγαθοκλή φυσικά, που παρακολουθεί εδώ για δεκαετίες τις εξελίξεις στον φυσικό πολιτικό του χώρο...
Δ.Κ.

Δυναμικά
* ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στον εσωκομματικό στίβο του Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα δυναμικά μετά από πολύχρονη απουσία ο μηχανικός Κώστας Αργυρακούλης. Δηλώνει παρών στις σημερινές εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, την οποία υπηρέτησε στο παρελθόν επί σειρά ετών, αυτήν τη φορά με πολύπλευρη στήριξη και κάτω από την καθοδήγηση του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.
Δ.Κ.

Αγωνιστικά
* ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ από τη νέα γενιά και αποφάσισε να αγωνιστεί και εκείνος με όλες του τις δυνάμεις για να επιτύχει η αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης. Ο Γιώργος Νταφόπουλος το αποφάσισε να εκτεθεί στην κρίση των μελών του κόμματος, διεκδικώντας μια θέση στη Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης Λάρισας, αλλά και ως σύνεδρος, ελπίζοντας ότι θα συμπορευτεί με όσους έχουν τα ίδια οράματα και την ίδια αγωνιστική διάθεση.
Και από ό,τι φαίνεται έχει πολλούς, αν υπολογίσει κανείς τα μηνύματα στην προσωπική του σελίδα σε σελίδα κοινωνικού δικτύου.
Δ.Κ.

Μικρό χωριό...
*ΜΗΔΕΝ εις το πηλίκο, όπως προαναφέρθηκε, γενικότερα όμως ο ΟΣΕ την έχει παραμελημένη τη Λάρισα. Είχε χρησιμοποιήσει το τρένο για να πάει στη Λαμία κι έτσι είδε τον Σταθμό Λειανοκλαδίου, για τον οποίο είχε να λέει ο Λαρισαίος. «Παιδιά, μιλάμε σταθμάρα...». Με τρεις τεράστιες πλατφόρμες επιβίβασης-αποβίβασης, εντυπωσιακά στέγαστρα σε όλο το μήκος τους, με υπόγεια διάβαση, για την οποία λειτουργούν μέχρι και κυλιόμενες σκάλες, με σύγχρονα υπερκείμενα κτίρια. Μια «σταθμάρα» στο πουθενά, αφού χρειάζεσαι άλλο μέσον για να πας έστω στη Λαμία που απέχει πεντέξι χιλιόμετρα. Από τον οποίο εν τέλει εξυπηρετούνται καμιά δεκαριά επιβάτες σε κάθε δρομολόγιο του τρένου. Ανεξήγητη επένδυση του ΟΣΕ. Σταθμός, που μπροστά του, ο εγκαταλελειμμένος της Λάρισας μοιάζει με τον Σταθμό της Θυμαριάς. «Μικρό χωριό, αλλά κόμβος», που έλεγε κι ο Β. Λογοθετίδης στην παλιά ελληνική ταινία. (Πληροφορία: Λάρισα-Λαμία με το τρένο σε μόλις 50 λεπτά και με εισιτήριο 13 ευρώ. Όσο κάνουν μόνο τα διόδια άμα πας με Ι.Χ. οδηγώντας μιάμιση σχεδόν ώρα).
Ζ.

Μπουρί, δεν μπουρεί;
*ΔΙΑΡΚΩΣ προστίθενται νέα λήμματα στο ελληνοαγγλολαρισαϊκό λεξικό.
- Ζεστ είναι o ενθουσιασμός στα εγγλέζικα και αυτό που κατά τον Λαρισαίο έκανε το καλοκαίρι.
***
*- ΜΠΟΥΡΙ ειναι ο σωλήνας της σόμπας, αλλά και αυτό που λένε στη Λάρισα όταν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι.
***
*- ΜΙΚΤΑ είναι ο μισθός μαζί με τις κρατήσεις και αυτό που λέει ο Λαρισαίος όταν νομίζει ότι τον κοίταξε η απέναντι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass