Στον απόηχο του γαλάζιου Συνεδρίου

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 18:15

Ελάχιστα τα επαρχιακά ΜΜΕ που κάλυψαν διά ζώσης και τις τρεις ημέρες το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, μεταξύ αυτών και η «Ε», η οποία σας μεταφέρει τον παλμό του γαλάζιου Συνεδρίου.


* ΑΡΩΜΑ εκλογών είχε το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, όχι τόσο λόγω της ανάδειξης της νέας Πολιτικής Επιτροπής, όσο για το σήμα που έστειλε στην κομματική βάση το Μαξίμου ότι το κόμμα πρέπει να προετοιμαστεί για εθνικές εκλογές, τις οποίες όλοι αναμένουν μέσα στο 2022. Τι κι αν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε στην ομιλία του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, η αναφορά του όμως στα μέτρα στήριξης που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους, αλλά και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και το δίλημμα που έθεσε «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση», «αλήθειες ή ψέματα» κατέδειξε ότι το κόμμα πράγματι έχει πει σε τροχιά εκλογών.
* ΤΟ κλίμα στο Συνέδριο ήταν πανηγυρικό και η παρουσία του κόσμου εντυπωσιακή. Περίπου 2.500 σύνεδροι και πάνω από 8.000 παρατηρητές δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο Μetropolitan Εxpo.
* ΟΣΟΝ αφορά τη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, αυτή θα είναι ανανεωμένη κατά 50%. Στόχος του Μαξίμου είναι το 1/3 των μελών της Π.Ε. να έχει ηλικία κάτω των 40 ετών, όπως και να υπάρξει μεγάλη παρουσία των γυναικών. Και οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν αυτό απέδειξαν.
* ΤΗΝ έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για τον οποίο, όπως δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «Συνέδριο χωρίς Βαγγέλη ...δεν γίνεται». Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έχει παρακολουθήσει και τα 14 συνεδρία του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έμεινε εντυπωσιασμένος από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και ζήτησε από την Επιτροπή πληροφορίες για την τεχνογνωσία και τη διαδικασία, με τον ίδιο να του απαντά ότι «την επιτυχία του Συνεδρίου την εξασφαλίζει ο κόσμος και η βάση».
* ΘΕΡΜΟΤΑΤΟ τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός (φωτ.1), ενώ στους διαδρόμους του Μetropolitan Εxpo συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τη συνεργάτιδά της, Άννα Παναγιωταρέα (φωτ.2) με τις οποίες ρύθμισε τις λεπτομέρειες της νέας επίσκεψης της Υπουργού στη Θεσσαλία.
* «ΤΑ χαιρετίσματά μου στη Λάρισα, δυστυχώς το βαρύ πρόγραμμα μου και οι κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε δεν μου επιτρέπουν να την επισκεφτώ άμεσα» δήλωσε στην «Ε» ο ΥπΕΞ Ν. Δένδιας (φωτ.3).
* ΤΗΝ αίθουσα Τύπου του Συνεδρίου επισκέφθηκε ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης (φωτ.4), ο οποίος συνομίλησε με τον απεσταλμένο της «Ε» Γ. Ρούστα και ενημερώθηκε για τα νέα του κάμπου.
* Ο Γιώργος Λαμπρούλης στο Συνέδριο της ΝΔ ...ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ (φωτ.5), χαιρέτισε ως όφειλε τις κομματικές διαδικασίες και λίγο μετά αποχώρησε. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο γαλάζιο Συνέδριο ήταν ο Δημ. Τζανακόπουλος και του ΠΑΣΟΚ ο Δημ. Μάντζος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass