ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2022 18:00

* ΑΝ και το 14ο Συνέδριο της ΝΔ χαρακτηρίστηκε εκλογικό και ο κομματικός μηχανισμός ετέθη σε ανάλογο συναγερμό, με αρκετούς να στοιχηματίζουν για κάλπες τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως την Παρασκευή με την έναρξη των εργασιών, έτσι και χθες Κυριακή με το κλείσιμο, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Ωστόσο η αναφορά του ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι» ξαναμπέρδεψε την τράπουλα, ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.


Κατά τ’ άλλα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τήρησε την παράδοση και στη χθεσινή του ομιλία (στην έναρξη του Συνεδρίου την Παρασκευή απουσίαζε, επικαλούμενος τραυματισμό στο πόδι) έστειλε αρκετά μηνύματα στην ηγεσία του κόμματος, τόσο για την πορεία που πρέπει να χαράξει η χώρα στο εξωτερικό, όσο και για την πολιτική της κυβέρνησης στο εσωτερικό.
* * *
* ΣΕ ήπιους τόνους απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα «καρφιά» του Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώνοντας της εργασίες στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική, το ενεργειακό, αλλά και το άνοιγμα στο κέντρο. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης – απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά- ότι θα συνεχιστεί και η ενεργητική εξωτερική πολιτική, ειλικρινής και αποφασιστική, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και στο πεδίο της ενέργειας. Σημείωσε ότι στο ενεργειακό οι εξελίξεις θέλουν πλέον την Ελλάδα κόμβο ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας είτε με υδρογονάνθρακες είτε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
* * *
* ΕΙΧΕ προηγηθεί η ομιλία Σαμαρά, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν έχουμε εμείς ανάγκη να σαλπάρουμε για ξένα λιμάνια. Έχουμε το δικό μας», απαντώντας ουσιαστικά στη στρατηγική του κόμματος για άνοιγμα στο κέντρο και πρόσθεσε: Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα ότι η Ν.Δ. δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι. Να ανοιχτούμε σε όλους ναι, αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά, δεν υπάρχει. Και στα δεξιά, δεν χωράει η ακροδεξιά» κατέληξε.
* * *
* ΟΣΟΝ αφορά στους Λαρισαίους συνέδρους, αυτοί αποχωρώντας από το «Metropolitan» Expo εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον παλμό και τον ενθουσιασμό που κυριάρχησε στη γαλάζια παράταξη, αν και υπήρξαν και κάποιοι που εξέφρασαν την ενόχλησή τους για τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν για την Πολιτική Επιτροπή, θεωρώντας ότι ο Αχιλλέας Κέλλας και ο Γιώργος Θώδας αξιοποίησαν περισσότερο τις προσωπικές τους γνωριμίες, ο πρώτος με τον Γραμματέα του κόμματος Π. Μαρινάκη και ο δεύτερος τον αδελφό του, που είναι δήμαρχος Ζωγράφου στην Αττική, παρά τη μάχη των κουπονιών και τις καθιερωμένες τοπικές συμμαχίες που συνήθως επικρατούσαν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη δυναμική του τοπικού μηχανισμού στην κομματική ιεραρχία.
Γ. Ρούστας

Κίνηση
* ΛΑΡΙΣΑ... Μια πόλη σε κίνηση χτες. Η αγορά ανοιχτή, οι δρομείς του Ιπποκράτειου δρόμου έτρεχαν, οι ΠΑΣΟΚτζήδες έτρεχαν επίσης με σκοπό να ξαναγίνουν ...ΠΑΣΟΚ (αυτό το ΚΙΝΑΛ δεν χωνεύεται με τίποτε) και οι της ΝΔ κατηφόρισαν Αθήνα για Συνέδριο, δημόσιες σχέσεις και τα συναφή.
Ας είναι... Η κίνηση κάνει καλό και στην υγεία.

Πλατφόρμες
* ΛΟΙΠΟΝ έχουμε και λέμε: πάνω που ξεμπερδέψαμε με την πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων, πρέπει να δηλώσουμε στην πλατφόρμα επιστροφής λογαριασμών ΔΕΗ, ενώ εκ δεξιών επελαύνει ο Πλεύρης που θα μας βάλει να δηλώσουμε σε πλατφόρμες τον «προσωπικό γιατρό». Κι αυτά, μόνο για Μάιο - Ιούνιο, διότι έπεται νέα πλατφόρμα του προγράμματος ...απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών.
Τι είναι πια η ζωή μας; Μια διαρκής πλατφόρμα είναι...

Ασεβής
* «ΚΑΙ ο μήνας (Μάιος) έχει 9» και ο Πούτιν ετοιμάζεται λέει να μας δείξει τα ... πυρηνικά με τα οποία - θεωρητικώς- θα μπορούσε να μας τελειώσει εντός 100-200 δευτερολέπτων.
Τι ασέβεια όμως! Να γιορτάζεις τη νίκη κατά του ναζισμού με μεθόδους που δεν απέχουν και πολύ από τη συγκεκριμένη ιδεολογία! Τι ασέβεια επειδή είσαι ο ισχυρός να σκοτώνεις πολίτες που δεν έφταιξαν ποτέ σε τίποτε... Κι όλα αυτά στα 2022!

Κίνδυνος
* ΣΕ πολύ καλή κατάσταση είναι το παραλιακό δίκτυο του Νομού Λάρισας, όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού εξάλλου. Όσοι έχουν ταξιδέψει σε άλλες Περιφέρειες (Πελοπόννησος όρα) μπορούν να σας πουν πόσο μπροστά είναι ο Νομός Λάρισας και η Θεσσαλία γενικότερα στον τομέα της οδοποιίας.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο - τρία σημεία στον παραλιακό δρόμο που λόγω «νεροφαγιών» το οδόστρωμα υποχώρησε. Το ξέρουν, φαντάζομαι, στην Περιφέρεια, αλλά ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα βράδια είναι τόσο επικίνδυνα τα σημεία ώστε η αποκατάσταση έπρεπε να είχε γίνει χτες !

Τον ξέχασαν;
* ΤΕΛΙΚΑ -το ξαναλέμε- ο χειρότερος δρόμος του Νομού κατάντησε να είναι ένας από τους βασικούς, αυτός της Φαλάνης με το γεμάτο λακκούβες οδόστρωμα.
Αλήθεια, πόσα χρόνια έχουν να παρέμβουν σοβαρά και να τον βελτιώσουν; Από τα χρόνια της Νομαρχίας που είχε προωθήσει τον ηλεκτροφωτισμό, αν δεν το πιστεύετε. Παναπεί, πάνω από 12ετία! Μπράβο, μπράβο...

Νέα σοδειά
* ΔΙΑΒΑΖΑ τα ονόματα των υποψηφίων για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λάρισας και για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Και τι διαπιστώνει ένα έμπειρο μάτι; Ότι αρκετοί «νέας εσοδείας» υποψήφιοι είναι γιοι, κόρες, ανίψια ... ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ Λάρισας.
Λογικό βέβαια αφού εν Ελλάδι η πολιτική τοποθέτηση είναι οικογενειακή υπόθεση και τα μέλη δύσκολα φεύγουν από το «μαντρί».
- Εμείς ανιψιέ είμαστε όλοι δεξιοί (ή αριστεροί) αναντάμ παπαντάμ που έλεγαν παλιότερα.

Ρεάλ ... πολιτίκ
* ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ πάντως ο γιος γνωστού Λαρισαίου. Του λέει ο πατέρας :
- Παιδί μου στις εκλογές πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και να σκέφτεται πριν αποφασίσει. Κρίνεται το μέλλον μας.
Και ο πιτσιρικάς:
- Ρε πατέρα, άσε τις μπούρδες. Λέγε πού έχουμε τα κονέ, να ρίξω, να τελειώνουμε...

Κοκορομαχίες
* ΘΑ πρέπει μάλλον να απογοητεύτηκαν οι μετριοπαθείς νεοδημοκράτες από την ομιλία Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Κυρίως γιατί επικέντρωσε την ομιλία του στο να κάνει εκτενή κριτική στον ... Τσίπρα.
Μα είναι δυνατόν να ασχολείται ακόμη με τον ... Τσίπρα; Πες βρε Μητσοτάκη ποιο είναι το σχέδιό σου για τη χώρα, ήρεμα και απλά , να σε καταλάβει ο κόσμος και μάσε όλο το «χαρτί». Τι εμμονή είναι αυτή με τις παλαιοκομματικές κοκορομαχίες;

Βάσανα
* ΝΕΑ βάσανα, νέα προβλήματα για τον θεσσαλικό λαό...
Στο Survivor τιμωρείται με αποκλεισμό ο Λαρισινός εκπρόσωπος Κατσαούνης επειδή πλάκωσε στο ξύλο κάποιον Τάκη Καραγκούνια, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο: ο λαός της Θεσσαλίας δεν θα δεχθεί αποκλεισμούς!
Θα αντιδράσει δυναμικά. Λέμε όχι στον παραγκωνισμό της ελληνικής επαρχίας. Όχι στην υποβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, όχι στην από-κατσαουνοποίηση του Survivor!

Θα τους βρουν;
* ΠΗΓΑΝ οι άλλοι, καμιά εξηνταριά (φοιτητές υποτίθεται) και κάναν «γης μαδιάμ» τη Σχολή Βιολογίας του ΑΠΘ. Με βαριοπούλες, γκασμάδες κ.λπ. κ.λπ.
- «Στα Πανεπιστήμια, το φως θα νικήσει το σκοτάδι» δήλωσε σχετικά με το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος.
Καλές οι ...αμπελοφιλοσοφίες, αλλά θα βρουν καμιά φορά ποια ήταν τα καλόπαιδα που έκαναν τη ζημιά, να στείλουν στους πατεράδες τους τον λογαριασμό της αποκατάστασης να τους φύγει το τσερβέλο; Πολιτικούς που να κάνουν τη δουλειά τους θέλουμε, όχι ...φιλόσοφους.

Eurovision
* ΕΒΔΟΜΑΔΑ Eurovision να μην ξεχνιόμαστε. Να κλείνουμε σιγά - σιγά τις εκκρεμότητες ενόψει καλοκαιριού.
Φαβορί; Ποιος άλλος; Η Ουκρανία... Για ευνόητους λόγους. Η Δύση δεν στηρίζει μόνο με όπλα όταν θέλει...
Πάντως με βάση αυτά που ακούσαμε λέμε πως είναι η πρώτη φορά που έχουν μαζευτεί τόσες «τραγουδάρες» - ανάμεσά τους και η ελληνική.

Υπουργέ μου...
* ΚΑΚΙΑ ... νεοδημοκρατική:
Τι στ’ αλήθεια έκαναν πάρα πολλοί νεοδημοκράτες εξ επαρχίας που πήγαν στο Συνέδριο της ΝΔ;
Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που έπαιξαν στο F/B , την έστηναν, μόλις έβλεπαν Υπουργό ή άλλο προβεβλημένο μεγαλοστέλεχος, το πλησίαζαν, έβγαζαν σέλφι και τη δημοσίευαν...
(Ως δείγμα ... γνωριμιών και επιρροής στο κόμμα υποτίθεται... Άγχος κι αυτό...).

Χρέη
* «Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ονόματος του ΠΑΣΟΚ είναι θεσμικό χρέος» δήλωσε χτες στην «Ε» η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη.
Μωρέ, καλό το «θεσμικό χρέος», με τα χρέη της ΠΑΣΟΚάρας στην ... Εφορία τι γίνεται... Που έγινε το ΠΑΣΟΚ σαν κάτι νυχτερινά μαγαζιά που αλλάζουν κάθε σαιζόν όνομα για ... φορολογικούς λόγους.

Πιο δύσκολο
* ΠΡΟΣ τη λήξη τους βαίνουν τα μαθήματα σε Λύκεια και Γυμνάσια.
Και είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που θα διεξαχθούν ξανά οι προαγωγικές εξετάσεις Ιουνίου στις δύο πιο πάνω βαθμίδες.
Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίεργα στα Λύκεια όπου τα θέματα των εξετάσεων δεν θα τα θέσει ο διδάσκων καθηγητής, αλλά θα αντληθούν από την Τράπεζα Θεμάτων του Υπουργείου με κλήρωση. Επομένως οι εξετάσεις δυσκολεύουν και το Γενικό Λύκειο σταδιακά αναμένεται να μην επιλέγεται από τους αδύναμους μαθητές. Άρα, λογικά θα αποκτήσει άλλη βαρύτητα, όπως και πρέπει.

Τον εκθέτουν
* ΚΑΤΑ τα λοιπά, μάλλον εκτέθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης όταν είπε στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματός του, ότι άρχισε και εφαρμόζεται η αξιολόγηση στα σχολεία.
Γιατί όμως δεν του λένε την αλήθεια; Ότι στα σχολεία κανείς δεν αξιολογεί κανέναν και πως η αξιολόγηση της Κεραμέως εξαντλείται σε αφηρημένες Εκθέσεις Ιδεών που απλά γράφονται από υποχρέωση;

Κουνάει
* ΕΝΑΣ χρόνος και δύο μήνες έχει περάσει από τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Ελασσόνα κι όμως, αν κοιτάξει κανείς τα σχετικά site θα δει ότι καθημερινά στην περιοχή μας εξακολουθούν να υφίστανται σεισμοί των 2 Ρίχτερ κατά μέσο όρο.
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μια φυσιολογική εκτόνωση του φαινομένου, αλλά μια ανησυχία δημιουργείται στον κόσμο που θα ήθελε κάποια απάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass