ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2022 18:00
* ΑΝΑΜΕΣΑ στους πολλούς Λαρισαίους που παρακολούθησαν τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ και ο Δημήτρης Πάτσιος. Τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρέα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη που διατέλεσε υφυπουργός Υγείας. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά την περίοδο της πανδημίας και διατηρούν άριστες σχέσεις. Γ.Ρ. * ΑΝΑΜΕΣΑ στους πολλούς Λαρισαίους που παρακολούθησαν τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ και ο Δημήτρης Πάτσιος. Τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρέα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη που διατέλεσε υφυπουργός Υγείας. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά την περίοδο της πανδημίας και διατηρούν άριστες σχέσεις. Γ.Ρ.

Κατά το έθιμο
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το Σάββατο, οπότε στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου, όπως στη Λάρισα όπου θα φτάσει τους 31-32 βαθμούς. Θα τηρηθεί επομένως φέτος η παράδοση για τα μπάνια του Αγίου Αχιλλίου, τα πρώτα της σεζόν.
Ζ.

Ούτε οι μισοί
* ΜΕΧΡΙ τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούσαν τη μικρή δύναμη του κόμματος οργανωτικά, υπενθυμίζοντας ότι εκεί δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα μέλη, που πληρώνουν τακτικά και τη συνδρομή τους, ενώ στα άλλα κόμματα ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι και οι διερχόμενοι. Τώρα αλλάζουν τα πράγματα, τώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν κι οι περαστικοί, οι είδα-φως-και-μπήκα, μα και όσοι νογάνε εξουσία και προσωπικό όφελος, όποιος θέλει.
Αλλά δεν κατέχουν όμως τις τεχνικές. Πού να τους φτάσουν τους πασοκτζήδες. Αν κοντέψουν έστω στους μισούς σε αριθμό, στη συριζαϊκή κάλπη, θα είναι πανευτυχείς.
***
* ΠΟΣΟΙ στη Λάρισα θα πήγαιναν να ψηφίσουν για να αλλάξει όνομα από ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Ή για να εκλέξουν Νομαρχιακή ή και συνέδρους; Αρκετοί, πολλοί ίσως, αλλά όχι και 4.500 κόσμος. Η αριστοτεχνικά ορισθείσα μονοσταυρία για τους υποψηφίους συνέδρους έχτισε μια πολύ γερή βάση συμμετοχής, από κόσμο άγνωστο που δεν τους ήξεραν όπως ομολογούσαν οι υπόλοιποι στο κόμμα, ο καθένας είχε φέρει τους δικούς του, τους κοντινούς, ώστε να εκλεγεί. Κι έτσι προέκυψε το πλήθος. Πού να το συλλάβουν αυτό τα γατάκια οι συριζαίοι.
Ζ.

Ο τεντάς
* ΩΣ συνήθως, έλεγαν τον πόνο τους οι Λαρισαίες, που δεν κατάφεραν ν’ αδυνατίσουν εγκαίρως.
- Από τα καλοκαιρινά μόνο τα γυαλιά ηλίου μου κάνουν.
***
* - ΘΑ ανέβαζα κι εγώ φωτογραφία μου με μαγιό, αλλά δεν μου το έχει ακόμη έτοιμο ο Μάκης ο τεντάς.
***
* - ΠΗΓΑ σ’ έναν γάμο και μου ζήτησαν να γράψω στο βιβλίο ευχών, «Εύχομαι να αδυνατίσω», διάλεξα να γράψω.
Ζ.

Ουδεμία σχέση
* ΟΥΤΕ επιτελεία και μηχανορραφίες, μήτε Κ. Σάββας και δίδυμο και καμία υποστήριξη υποψηφίου για γραμματέα, ο οποίος δεν εκλέχθηκε καν στη Νομαρχιακή, τίποτε απ’ όλα αυτά, όσον αφορά τον Γιώργο Χατζή. «Αυτά που αναφέρονται στα «Ψιθυριστά», ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», ξεκαθαρίζει το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει διατελέσει και γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας: «Είμαι απ’ αυτούς που αγωνίζονται για την ενότητα, την ανανέωση και την προοπτική του ενιαίου και μεγάλου ΠΑΣΟΚ με τη σύνθεση όλων των απόψεων. Είμαι αντίθετος σε διαχωρισμούς, ταμπέλες και πρακτικές που πλήγωσαν και μίκρυναν την παράταξη. Όλοι μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη ξεκινάμε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για την αναγέννηση της παράταξης και της χώρας». (Ταύτα και μένει).
Ζ.

Χατ-τρικ
* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ και ομοφώνως και πανηγυρικώς, χατ-τρικ στα κομάντα ο Δημ. Γεωργάκης, συνταγματάρχα μου τα σέβη μου, λοκατζήδες και βατράχια σούζα, ξανά πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, τρίτη σερί θητεία, από τις αρχές του ‘14 στο κουμάντο το κομάντο Λαρίσης. Το μόνο που του απομένει είναι να καταφέρει να γίνει και αντιδήμαρχος.
Ζ.

Δεν σας θέλουμε...
* ΠΗΓΑΝ για καφέ, όπως κάθε Σάββατο πρωί. Πέντε φίλες. Οι καφετέριες στην πλατεία Ταχυδρομείου γεμάτες κόσμο. Ένιωσαν τυχερές που βρήκαν ένα τραπεζάκι άδειο σε πολύ κεντρική καφετέρια. Αμ δε! Δεν πρόλαβαν να καθίσουν, ήρθε κάποιος υπεύθυνος του καταστήματος, όπως δήλωσε, και πολύ ευγενικά τους είπε ότι το τραπέζι ήταν «ρεζερβέ για φαγητό». Όπως τόνιζε στην «Ε» μία εξ αυτών «Φυσικά η δικαιολογία δεν ήταν το φαγητό, αλλά η ...ηλικία. Κανένας δεν κάθισε για φαγητό στο συγκεκριμένο τραπέζι. Το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, αφού τελικά καθίσαμε σε παρακείμενη καφετέρια, το φαγητό ήταν η πρόφαση για να εκδιωχτούμε «με το γάντι». Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Και συμβαίνει συχνά. Και διερωτόμαστε εμείς οι άνθρωποι κάποιας ηλικίας: Γιατί πρέπει να νιώθουμε ανεπιθύμητοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι; Αν δεν είναι αυτό ρατσισμός, τότε τι είναι; Και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί; Θα μπορούσε εύκολα να κληθεί και να παρέμβει εισαγγελέας, όπως είχε γίνει πριν από χρόνια σε παρόμοια περίπτωση. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Λύση είναι να αποκτήσουν οι καταστηματάρχες, επιτέλους, λίγη κοινωνική ευαισθησία».
Θ.Α.

Πασοκοευχές
* ΑΝ έτριβες λέει το σήμα σε έναν αναπτήρα ΠΑΣΟΚ, που τώρα επανέρχεται στη μόδα και εμφανιζόταν το τζίνι που σου έδινε την ευκαιρία για ευχές, τι θα μπορούσες να πρωτοδιαλέξεις; Ώστε να είναι αυτό πάλι όπως στον χρυσό αιώνα του ΠΑΣΟΚ...
- Τα αληθινά φαγητά και τα αληθινά μαχαιροπίρουνα στις αεροπορικές πτήσεις. Και τα μπουκαλάκια με τα ποτά στο αεροπλάνο, τύπου μίνι μπαρ. Δωρεάν εννοείται.
- Τα έπιπλα που τα αγοράζεις και στα φέρνουν έτοιμα, σύνθετο σαλονιού με 7 ορόφους, 9 στήλες, θέση για πικάπ, βιβλία, τηλεορασάρα, μασίφ μαόνι, 1.200.000 δραχμές.
- Οι δωρεάν ατελείωτες σακούλες σούπερ μάρκετ που κρατάνε μια ζωή και σε βγάζουν ασπροπρόσωπο για 3 γενιές. Που τις έπλεναν οι γριές στα χωριά και τις κρέμαγαν να στεγνώσουν.
- Να καπνίζουν όλοι στα εστιατόρια, στα λεωφορεία, στα ασανσέρ, στα αεροπλάνα, στα ιατρεία και στα νοσοκομεία, κατά προτίμηση «ΣΕΚΑΠ Κιρετσιλέρ».
- Το ζιβάγκο. Και κοντομάνικο ζιβάγκο για το καλοκαίρι.
***
* -ΞΑΝΑ τον Ντελόρ. Αν όχι τον ίδιο, τα πακέτα του. Το πακέτο Ντελόρ, γιατί μας χρωστάει η ζωή εδώ στην ηλιόλουστη Ελλάδα.
- Τα χρήσιμα δάνεια: μπουζουκοδάνειο, διακοποδάνειο, ρολεξοδάνειο, αστακομακαροναδοδάνειο.
- Το παλιό δημόσιο, το ορθόδοξο, χωρίς ΑΣΕΠ, που έμπαινες όσο εύκολα έμπαινες στις τράπεζες για ληστεία.
- Το φαξ. Έλεος με τα μέιλ και τα σκάνερ και όλες αυτές τις γελοιότητες. Το φαξ το ρολό που μετά κιτρίνιζε.
- Τον μπαμπά μην τρέχεις στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
- Ο Νίκος Γκάλης. Και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στη θέση του Πούτιν.
- Οι ολοήμερες εκδρομές σε δημόσιους φορείς για δουλειές, όχι όπως τώρα που γίνονται σε 5 λεπτά χωρίς επαφή με υπάλληλο. Αυτά είναι του διαβόλου, κ. Πιερρακάκη.
- Οι παλιοί επόπτες γραμμών που έκαναν λειτούργημα και χρειάστηκαν χρόνια έρευνας και μελέτης για να καταφέρουν να αντικατασταθούν κάπως επάξια από το VAR.
- Το δικαίωμα για 1+1 βολές, το σύστημα που επιβράβευε και έδινε κίνητρο να βάλεις την πρώτη βολή.
Ζ.

Κατάσχεση
* «ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ, σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μουζακίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καρδίτσας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος έτερου ημεδαπού». Κλασική ανακοίνωση της Αστυνομίας, με εκπληκτική όμως κατάληξη. «...κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών σε κοινοτικό αντλιοστάσιο και κατόπιν φραστικού επεισοδίου, ο δράστης απώθησε βίαια τον παθόντα που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα ο παθών να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια, τον χτύπησε στο κεφάλι με πέτρα που πήρε από το έδαφος, τραυματίζοντάς τον. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας, όπου και νοσηλεύεται. Η πέτρα κατασχέθηκε». (Τίνος ήταν δηλαδή;).
Ζ.

Ξαπλοπούλες
* ΜΟΝΙΜΩΣ κουρασμένες οι Λαρισαίες φοιτήτριες.
- Φυσικά και αθλούμαι. Κάθε βράδυ τρέχω. Τρέχοντας πάω στο κρεβάτι για ύπνο.
***
* - ΤΟ καθισιό πολλοί εμίσησαν, την ξάπλα ουδείς.
***
* - ΠΙΑΣΜΕΝΗ ξύπνησα πάλι. Έχει γούστο να υπνοβατώ και να πηγαίνω γυμναστήριο...
Ζ.

Το αξιοπερίεργο
* ΝΑΙ φυσικά, δεν ήταν ο Καλογήρου, ο Καλλέργης ήταν. Εκ παραδρομής η λανθασμένη αναφορά στο χθεσινό σχόλιο. Ο σπουδαίος ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης, συνιδρυτής του «Θεάτρου Τέχνης» που πρωταγωνίστησε σε αμέτρητες ταινίες και παραστάσεις, ο αγωνιστής της Αριστεράς και στα πέτρινα χρόνια, βουλευτής του ΚΚΕ αργότερα, σε μια ασυνήθιστη, όπως χαρακτηρίστηκε, στιγμή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, συνυπάρχοντας με τον Κώστα Γκουσγκούνη στην ερωτική ταινία “Σεξ...13 μποφώρ”, το 1971 στον ρόλο του φαροφύλακα ερημικού νησιού. Κατεγράφη σαν το πιο αξιοπερίεργο καλλιτεχνικό «πάντρεµα» και δεν εξηγήθηκε ποτέ. Δεν αρκεί που ήταν Χούντα τότε...
Ζ.

Εξ οφίτσιο
* ΔΕΝ ήταν υποψήφιοι σύνεδροι, καθώς θα μετέχουν αυτοδικαίως στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ως μέλη ανώτερων κομματικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, Κεντρική Επιτροπή κ.λπ., ο Στέλιος Τσιάκαλος κι ο Κώστας Σάββας, οι οποίοι επιδόθηκαν σε κινήσεις στρατηγικής παρασκηνιακά, υποστηρίζοντας την εκλογή άλλων. Επίσης, η Ελένη Μπουζιάνα που ως δικηγόρος σήκωσε το βάρος της Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και η Φράντζη Σαμαρίνα, η οποία έβαλε για τη Νομαρχιακή, αλλά δεν τα πήγε καλά εκλεγόμενη με την ποσόστωση. Παρών εξ οφίτσιο στο Συνέδριο κι ο απερχόμενος γραμματέας Μιχ. Τολίκας.
Ζ.

Οι συριζο-υποψήφιοι
* ΤΕΛΟΣ με τους πασοκτζήδες, σειρά έχουν τώρα οι συριζαίοι. Την Κυριακή κάλπες κι αυτοί, για την αναβάπτιση του προέδρου Αλ. Τσίπρα στη λαϊκή κολυμβήθρα, θα μπορεί κι αυτόν να τον ψηφίσει όποιος θέλει, για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας μια αίτηση και πληρώνοντας 3 ευρώ. Στη δεύτερη κάλπη όμως για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν μόνο όσοι είναι ήδη μέλη του κόμματος, λίγο περισσότερο από 1.000 στον Νομό Λάρισας.
***
* ΚΑΙ θα ψηφίσουν μεταξύ 31 Θεσσαλών υποψηφίων, εκ των οποίων οι 9 Λαρισαίοι, για να εκλεγούν 12. Οι 3 πρώτοι στη λίστα των 31 Λαρισαίων, «ΑΑΑ», Αγραφιώτης-Ακριβούλη-Αναστασοπούλου, στο Νο 9 ο Β. Ζωγράφος, σεντερφόρ κι άλλος ένας γραμματέας Νομαρχιακής υποψήφιος παρακάτω, ο Στ. Νταούλας των Τρικάλων.
***
* ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ 13 γυναίκες, ξεχωρίζουν η Παναγιώτα Δριτσέλη εκ Τρικάλων, η Παναγιώτα Βράτζα και η Χρυσούλα Κατσαβριά από Καρδίτσα, οι οποίες ήταν βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία. Από τους 12 που θα εκλεγούν, οι 6 θα είναι γυναίκες, αλλά υποχρεωτικά και 6 άνδρες, αμοιβαία η ποσόστωση στο 50%. Οι ψηφοφόροι δικαιούνται να βάλουν μέχρι 4 σταυρούς
***
* ΥΠΑΡΧΕΙ όμως κι άλλη ποσόστωση, καθώς 20% απ’ όσους θα εκλεγούν, 3 δηλαδή στους 12, πρέπει να προέρχονται από τη διεύρυνση του κόμματος, να έχουν γίνει δηλαδή μέλη του μετά το 2019 και από τις λεγόμενες συλλογικότητες, Γέφυρα κ.λπ., είναι ολόκληρη επιστήμη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ορολογίες του. Στους 31 υποψηφίους της Θεσσαλίας υπάρχουν 7 της διεύρυνσης και 2 από συλλογικότητες. Εκ των 9 Λαρισαίων 2 και 1 αντιστοίχως, ήτοι Α. Αγραφιώτης, Ελένη Σταγιάννη και Ζωή Ακριβούλη.
Ζ.

Δεν μπορούσε
*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ σιγά-σιγά, όμως ο Λαρισαίος δεν είχε την ευχέρεια.
- Ο γιατρός μού σύστησε ξεκούραση και διακοπές...
- Και πού θα πας;
- Σε άλλον γιατρό.
Ζ.

 

 

PASOK CIU

* Η αθρόα συμμετοχή στις πράσινες κάλπες της Κυριακής, μάλλον αυτό σήμαινε.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass