ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2022 18:00
* ΣΤΗ ΝΔ βρίσκουν λύσεις με τον διάλογο και τη συνέργεια, ο καθείς στον ρόλο του. Ζ. * ΣΤΗ ΝΔ βρίσκουν λύσεις με τον διάλογο και τη συνέργεια, ο καθείς στον ρόλο του. Ζ.

Της εποχής
* ΗΛΙΟΣ ζέστη καλοκαιρινός καιρός μα και αστάθεια, το Σαββατοκύριακο,

με κάποιες συννεφιές, ίσως και βροχούλες τα απογεύματα. Συνήθης συνδυασμός για την εποχή. Να καίει ο ήλιος του μεσημεριού και τ’ απογεύματα σύντομες καταιγίδες.
Ζ.

Σιγά δηλαδή...
* - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13, επιτέλους λίγη γκαντεμιά... (Ξόρκιζαν την όποια πρόληψη χθες οι Λαρισαίοι).
***
* - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13, γρουσούζικη μέρα λέει. Λες και τις υπόλοιπες περπατάμε στον δρόμο και βρίσκουμε πενηντάρικα.
***
* - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13 λέει, ενώ τις υπόλοιπες μέρες τρέχουμε ανέμελοι στα χωράφια σαν τη Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.
Ζ.

Τώρα ενεργειακό;
* ΕΙΧΑΝ να εγείρουν σοβαρές αντιρρήσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Ενεργειακό λοκντάουν; Εγώ εμβόλιο για τη ΔΕΗ πάντως δεν κάνω.
***
* - ΑΚΟΥΩ για ενεργειακό λοκντάουν και λέω ευτυχώς όμως που προλάβαμε και καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια...
***
* - ΧΑΡΤΙΝΟ καλαμάκι, σε πλαστικό περιτύλιγμα όμως, έτσι σώζεται ο πλανήτης.
Ζ.

Αγριος εμφύλιος
* ΛΑΘΟΣ, μεγάλο λάθος, που σε χθεσινό σχόλιο θεωρήθηκε ότι «θα έχει ενδιαφέρον το ποια από τις δύο θα προτιμήσει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς εκτός από την πρώην διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου είναι υποψήφια σύνεδρος και η συνδικαλίστρια της ΕΛΜΕ Ερμίνα Μαγαλιού, επειδή «οι δυο τους είχαν σκληρές κόντρες όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ». Λάθος, διότι εδώ πρόκειται για άγριο εμφύλιο, ανελέητο, δίχως αιχμαλώτους, τουλάχιστον από τη μία πλευρά. Και δεν είναι που ενοχλήθηκε σφόδρα ο παλιός καθηγητής Στέλιος Σαΐτης, ο οποίος εμπλέκεται ενεργά στο κόμμα, στις εσωκομματικές αντιδικίες και στα συνδικαλιστικά της παράταξής τους.
***
* ΕΙΝΑΙ ο έτερος συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ, δίδυμο επί χρόνια με την Ερ. Μαγαλιού στην παράταξη ΣΥΝΕΚ, ο Γιάννης Τσακνάκης που πήρε φωτιά.
Και σε μια τοποθέτηση ασυνήθιστης σκληρότητας για εσωκομματικές διαφορές, μεταξύ συντρόφων κιόλας και μάλιστα παραμονή εκλογών, σήκωσε το τσεκούρι: «Οι αριστεροί είναι πάνω από όλα άνθρωποι. Άρα δε κυνηγάνε και δε θέλουνε να εξοντώσουν ανθρώπους.
Η κ. Αναστασοπούλου, που με κανένα αξιολογικό κριτήριο δε πήρε τη θέση της ΠΔΕ (οφείλει να βγάλει συμπεράσματα ο ΣΥΡΙΖΑ) συνεργάστηκε ανοιχτά και απροκάλυπτα με τη Ν.Δ. και τον βουλευτή κ. Χαρακόπουλο. Κυνήγησε με απίστευτο μένος εργαζόμενους. Η κ. Αναστασοπούλου δεν είναι θύμα. Είναι θύτης και κακώς την παρουσιάζετε ως θύμα.
Οι εργαζόμενοι που κυνήγησε και που κάποιοι από αυτούς ακόμη υποφέρουν από τις πράξεις της δικαιώθηκαν στα Ελληνικά δικαστήρια. Και όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Οι συνδικαλιστές από την άλλη, εξ ορισμού, είναι ταγμένοι να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους – πόσο δε μάλλον όταν αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο και δικαιώθηκαν δικαστικά».
(Όπως προαναφέρθηκε, «χωρίς αιχμαλώτους». Και περιμένουν να κάνουν προκοπή στον ΣΥΡΙΖΑ...).
***
* ΚΑΙ ο Γ. Τσακνάκης, μέλος επίσης της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η Ελ. Αναστασοπούλου άλλωστε, πρέπει να είναι πολύ ωραία ατμόσφαιρα εκεί μέσα, συνεχίζει : «Κατανοώ απόλυτα πως αυτό δημιουργεί εσωστρέφεια μπροστά σε μια εσωκομματική διαδικασία- την οποία εσωστρέφεια εγώ σίγουρα δεν προκάλεσα. Ταυτόχρονα όμως σε ό,τι με αφορά, μου είναι αδύνατο να μη παρέμβω όταν τόσο βάναυσα πλήττεται η αλήθεια. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αισθάνομαι την ανάγκη να πω πως όποιος πιστεύει πως επειδή έχει χρήματα οι υπόλοιποι οφείλουν να σκύβουν το κεφάλι και να υποτάσσονται στις ορέξεις του, πλανάται πλάνην οικτράν. Αργά ή γρήγορα – και δε με διακατέχει καμία βιασύνη – ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του». (Άρα την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει μάλλον να την προκαλεί ο δημοσιογράφος. Μήπως να τον φωνάξουν να σφουγγαρίσει και τα αίματα;)
Ζ.

Χώρια
* ΣΤΑ Λουτρά ΟΥΗΛ, είχε δημόσια λουτρά στη Λάρισα το 1946, γινόταν διαχωρισμός μεταξύ των φαντάρων και του κοινού μαζί με τους αξιωματικούς, για τις ώρες χρήσης.
Η ανακοίνωση σε δημοσίευμα της εφημερίδας που ανασύρει ο Ε.Ρ.
Προς καλυτέραν εξυπηρέτησιν του κοινού αι ώραι λειτουργίας αυτού δια το κοινόν και τους αξιωματικούς ορίζονται εκάστην Πέμπτην, Παρασκευήν, Σάββατον και Κυριακήν από της 9-12 π. μ. και εκάστην Πέμπτην από της 3-6 μ. μ.
Δια τους στρατιώτας και χωροφύλακας τα λουτρά λειτουργούν μόνον εκάστην Τετάρτην και Σάββατον απόγευμα από της 3-6 μ.μ.
Εν Λαρίση τη 5-2-46
(Εκ της Διευθύνσεως)
Ζ.
Στο Φούρναθλο
* ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους οι όχι και τόσο δραστήριοι κινητικά Λαρισαίοι.
- Βγήκα που λέτε για περπάτημα και συνάντησα μια χελώνα. Ωραία, σκέφτομαι, θα έχω και παρέα. Κι αυτή με προσπέρασε ρε σεις...
***
* - ΚΑΛΟ είναι πάντως να έχεις κίνητρο. Να όπως εγώ, που περπάτησα έξι χιλιόμετρα και το τελευταίο το έκανα τρέχοντας.
Για να πάω να πάρω ζαμπονοτυρόπιτα.
(Κι άλλος πρωταθλητής στο Φούρναθλο).
***
* - ΟΛΑ τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Εκτός από τα λουκάνικα που έχουν δύο.
Ζ.

Πήγαν αλλά...
* - ΗΤΑΝ πολύ μάγκας αυτός που εισηγήθηκε στον Ανδρουλάκη τη μονοσταυρία στην εκλογή συνέδρων, πραγματικά έκανε πολιτική...
Ο Λαρισαίος, παλιά πασοκτζής αλλά όχι πλέον εδώ και καναδυό δεκαετίες, εξηγούσε πάλι αυτό που έχουν καταλάβει πλέον οι περισσότεροι, όχι όλοι, εκ των υστέρων όμως. Ότι στη μονοσταυρία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στις πράσινες κάλπες, την οποία φυσικά εκμεταλλεύτηκαν δεόντως επικοινωνιακά στο ΠΑΣΟΚ.
- Όλοι πήγαιναν συστημένοι. Όχι μόνο ήξεραν ποιον θα ψηφίσουν, αλλά οι περισσότεροι γι’ αυτόν τον λόγο πήγαιναν και να ψηφίσουν. Για να εκλεγεί ο δικός τους, που τους το είχε ζητήσει. Συγγενείς και φίλοι...
***
* ΕΙΧΕ να συνεισφέρει και με προσωπικό παράδειγμα.
- Να εγώ κι ο τάδε κι ο τάδε (με ονόματα μιλούσε) ρίξαμε τα μούτρα μας και πήγαμε να ψηφίσουμε τον Νίκο που είναι καλός φίλος, να τον βοηθήσουμε να βγει. Μας ξέρεις για πασοκτζήδες;
Και κατέληγε στο συμπέρασμα πως αν όλοι αυτοί που πήγαν στην εσωκομματική κάλπη δραστηριοποιούνταν στοιχειωδώς υπέρ ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές, τότε θα πάρει 45% στις εκλογές. Όμως κάμποσοι, έλεγε, ούτε καν θα το ψηφίσουν...
Ζ.

Κεφάτοι μεσήλικες
* ΕΙΧΑΝ διάθεση οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας.
- Χρησιμοποιείς τίποτε βοηθητικά όργανα στο σεξ;
- Στην ηλικία μου; Ναι, απινιδωτή.
***
* - ΜΕΤΑ τα εξήντα όταν σε ρωτάνε «τι κάνεις;» και απαντάς «είμαι σούπερ», εννοείς σουπερμάρκετ.
***
* - ΑΝ θέλετε σεξ από μια ηλικία και μετά, καλά είναι εκτός από προφυλακτικό να έχετε κι ένα έμπλαστρο μαζί.
Ζ.

Ταξί
* Η ΚΡΑΤΙΚΗ επιδότηση των 200 ευρώ, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων, στους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές ταξί, κατατέθηκε πρόσφατα και στους τελευταίους δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν...
Το κράτος τελικά δεν τους ξέχασε, απλά άργησε λίγο για μερικούς. Και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που το πορτοφόλι είναι συνεχώς μείον, λογικό είναι η αγωνία να περιμένεις κάτι καλό, να μετατρέπεται σε ανησυχία όταν αργεί να έρθει.
Λ.Κ.

Πορίσματα ΕΛΓΑ
* ΜΕΤΑ από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. κ. Αλειφτήρας Σωκράτης με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπυρόπουλο του ανέφερε ότι τα πορίσματα του χαλαζιού του Ιουλίου 2021 για την περιοχή των Φαρσάλων είναι προς κοινοποίηση και πολύ σύντομα οι παραγωγοί θα μπορούν να ενημερωθούν για τα πορίσματα των ζημιών στις καλλιέργειές τους. Επίσης τον ενημέρωσε ότι θα γίνει πληρωμή των παραγωγών αυτών στην επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ, η οποία προγραμματίζεται για τα τέλη Μαΐου.Μονόπαντα
* ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η συμφωνία με τους Αμερικανούς, «η χώρα μας καθίσταται ο βασικός εταίρος και συνομιλητής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή», το είπε κι ο πρωθυπουργός. Αλήθεια είπε. Ουδείς αμφιβάλλει. Βασικός εταίρος και συνομιλητής στην περιοχή, σχετικά με τα αμερικανικά συμφέροντα πάντα.
Στα καυτά θέματα με την Τουρκία δεν παρέχεται κάτι από τη συμφωνία. Αντιθέτως στις αμερικανορωσικές διαφορές η Ελλάδα συνεισφέρει τα μάλα στην περιοχή υπέρ των Αμερικανών. Οι οποίοι, αν γίνει κάνα μπαμ, σίγουρα θα βοηθήσουν τη χώρα, όπως σχολιάστηκε με σαρκασμό, οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Έλληνα...
Ζ.
Προδιαγεγραμμένο
*ΝΑ χαρεί τη ζωή του προτού γίνει πρωθυπουργός συμβουλεύει τον γιο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως πληροφορεί το Κουλούρι:
Ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πρόσληψη του υιού του Κυριάκου Μητσοτάκη ως βοηθού, στο γραφείο του Ισπανού ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονζάλεθ Πονς.
Οι αντιδράσεις είναι πολλές, με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό πάντως να τις αγνοεί και να προσφέρει τις δικές του συμβουλές στο παιδί του, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να δουλέψει σκληρά και να ταλαιπωρηθεί από τόσο μικρή ηλικία.
***
*«ΓΙΕ μου, μπορεί τώρα να έχεις όρεξη, αλλά όταν θα γίνεις πρωθυπουργός, θα αναπολείς αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες, που μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις», τόνισε στον Κωνσταντίνο ο πατέρας του και συνέχισε:
«Όταν αναλάβεις τη χώρα, τα βλέμματα θα είναι συνέχεια στραμμένα πάνω σου. Μια βόλτα με ποδήλατο, ένα τριήμερο, ένα γλέντι, θα ξεσησηκώνουν αμέσως αντιδράσεις. Γι’ αυτό λοιπόν, πιες μια μπίρα παραπάνω τώρα, κοιμήσου λίγο ακόμα, αγνόησε τα σχόλια, βγες, ταξίδεψε, γέλα. Ο χρόνος θα περάσει χωρίς να το καταλάβεις και θα βρεθείς στο Μαξίμου, γεμάτος άγχη και υποχρεώσεις».
Μάλιστα, φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε και με τον κ. Πονς, ζητώντας του να αφήνει τον γιο του να σχολάει νωρίτερα τις Παρασκευές, ώστε να μπορεί να κανονίζει τις εκδρομές του στην Ευρώπη χωρίς άγχος.
Ζ.
Ξανά σύμπραξη
*ΥΠΑΡΧΕΙ ένα έντονο φλερτ από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση με απλή αναλογική από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Βέβαια, από την άλλη ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι: «Ο Τσίπρας δεν θα γίνει Πρωθυπουργός με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ».
Κι έρχεται το ‘’Ποντίκι’’, που διαθέτει πηγές στα κεντρικά των κομμάτων και συχνά ξετρυπώνει, με σενάριο που δίνει άλλη διέξοδο: Αυτά στην κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές προετοιμασίες και συνεννοήσεις γίνονται. Δεν είναι ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές τα πήγε χάλια.
Όπως δεν είναι ψέμα ότι στήριξε περιφερειάρχες και δημάρχους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.
***
*ΠΑΝΩ σε αυτό το πεδίο, λοιπόν, έχει ξεκινήσει η «ζύμωση» πολλών αυτοδιοικητικών που εμφανίζονται να λένε πως θα δεχθούν στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Ήδη, σε μεγάλους Δήμους της χώρας και σε δύο μεγάλες Περιφέρειες υπάρχουν πιθανοί υποψήφιοι που θα «διεκδικήσουν» στήριξη από Τσίπρα - Ανδρουλάκη. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μία «αυτοδιοικητική σύμπραξη» προοδευτικών υποψηφίων, γι’ αυτό αν δεν βγει η «προοδευτική διακυβέρνηση», σίγουρα θα βγει η «αυτοδιοικητική σύμπραξη».
Πολλές είναι οι φωνές που επιμένουν για συνεννόηση Τσίπρα - Ανδρουλάκη για κοινό υποψήφιο στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, που δεν είναι άλλη από την Αττική. (Επιμέρους αναφορές δεν γίνονται, άρα ούτε για τη Λάρισα.
Όπου όμως η σύμπραξη θεωρείται δεδομένη, αφού έχει ξαναγίνει με επιτυχία στο παρελθόν και μάλιστα δύο φορές στον Δήμο. Και μία στην Περιφέρεια, χωρίς επιτυχία όμως).
Ζ.

Νέος Ζήκος
* ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ιπποτικά ο νεαρός Λαρισαίος βλέποντας στενοχωρημένη τη φίλη του στο πάρκο της γειτονιάς.
- Ποιος σε πείραξε, να τον σκίσω; Αυτός ο κοντός;
- Όχι, ο άλλος ο γεροδεμένος.
- Απ’ τον Θεό να το βρει...
Ζ.

 

KALOGIANNHS XARAKOPOYLOS CIU

* ΑΣΧΕΤΩΣ πολιτικών πεποιθήσεων, άμα είναι για τη Λάρισα προκύπτει κοινή οδός.
Ζ.

 

SKAFOS CIU

* ΚΥΡΙΑΚΕΣ χωρίς αυτοκίνητα; Ιδού η λύση. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass