ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2022 18:00
* ΤΙ ετοιμάζουν Αγοραστός - Πετρουλάκη; Στο γραφείο του Περιφερειάρχη βρέθηκε η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη. Όπως πληροφορούμαστε, η συμφωνία έκλεισε. Τα νεότερα από Σεπτέμβριο. Μια συνεργασία που θα συζητηθεί... * ΤΙ ετοιμάζουν Αγοραστός - Πετρουλάκη; Στο γραφείο του Περιφερειάρχη βρέθηκε η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη. Όπως πληροφορούμαστε, η συμφωνία έκλεισε. Τα νεότερα από Σεπτέμβριο. Μια συνεργασία που θα συζητηθεί...

Μικρότητες
* ΕΠΙΣΚΕΨΗ του γραμματέα Παραγωγικών Φορέων της ΝΔ, Άκη Μπάφα,

χθες στην πόλη της Λάρισας, αλλά μάλλον δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για το κόμμα, αφού στις επαφές του συμμετείχαν λίγοι και εκλεκτοί. Και σίγουρα δεν ήταν το επιδιωκόμενο για τα κεντρικά. Ακούγεται μάλιστα ότι οι συντονιστές της Γραμματείας σνόμπαραν την τοπική ΝΔ και πως μέχρι την ώρα εκκίνησης του προγράμματος δεν είχε σταλεί mail στα Γραφεία της ΔΕΕΠ. Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι πολιτευτές καμαρώνουν στο «χωριό» τους για τις δήθεν «υψηλές» τους γνωριμίες στο κόμμα. Το ίδιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα -για τους ίδιους λόγους- είχε άλλωστε και η τελευταία επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, στη Λάρισα.

Σκόνη
* ΟΧΙ για το έργο, αλλά για τη σκόνη που δημιουργείται από τις εργασίες στον νέο κυκλικό κόμβο, στη συμβολή των οδών 28ης και 23ης Οκτωβρίου, Νικηταρά και Κύπρου, διαμαρτύρονται πολίτες της Λάρισας.
«Είναι καλοκαίρι, με υψηλούς βαθμούς θερμοκρασίας και η σκόνη επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και δημιουργεί ένα αποπνικτικό περιβάλλον...» τονίζουν και εκτιμούν ότι ο εργολάβος θα έπρεπε ήδη να ξέρει πως σε τέτοιες περιπτώσεις μεριμνά να βάλει ένα άτομο για να ρίχνει νερό στο χωμάτινο έδαφος, προς αποφυγή σύννεφων σκόνης.
Λ.Κ.

Τσουχτερό
* ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ προχθές με 638.130 εμπρόθεσμες αιτήσεις η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) των παραγωγών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2022, που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία στο Κυβερνητικό Νέφος. Από χθες και για 25 ημέρες ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων εκπρόθεσμα, με επιβολή ποινής 1% (!) για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης. Τσουχτερή η ποινή για τους ξεχασιάρηδες και αναβλητικούς...
Γ.Γ.

Κόκκινο Νερό
* ΚΑΙ ενώ η Ελλάδα φλέγεται ...με πυρκαγιές σε κάθε άκρο της, κάποιοι ιδιοκτήτες οικοπέδων, όπου τα ξερά χόρτα κοντεύουν να ξεπεράσουν στο ύψος τα δέντρα, σφυρίζουν αδιάφορα.
Στο Κόκκινο Νερό, κάτοικοι και παραθεριστές ανησυχούν για την αδιαφορία που δείχνουν κάποιοι ιδιοκτήτες εκτάσεων με ξερά χόρτα, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον και δίπλα σε σπίτια.
«Θα πρέπει να γίνει το κακό, για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να κάνουν συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες που αμελούν τις υποχρεώσεις τους;» ρωτούν.
***
* ΣΕ κεντρικό δρόμο εισόδου στο Κόκκινο Νερό έχουν δημιουργηθεί λακκούβες από καθιζήσεις, που αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς, ειδικά τα βράδια.
Σε μια περίοδο με πολλούς επισκέπτες στον παραλιακό οικισμό, καλό θα ήταν υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας...
Λ.Κ.

Πυρά Μαμάκου
* ΕΝΤΟΝΗ κριτική στη Δημοτική Αρχή Λάρισας ασκεί τελευταία ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν -αν και καλοκαίρι- το επόμενο διάστημα θα αυξήσει τα πυρά του προς τον Απ. Καλογιάννη. Κίνηση που ερμηνεύεται ότι ξεκίνησε να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων. Προ ημερών καυτηρίαζε την εικόνα με το μονίμως κατειλημμένο, από προσωρινά σταθμευμένα αυτοκίνητα, ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Παπαναστασίου και σε άλλες κεντρικές οδούς της πόλης. «Κατά τα λοιπά Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας...» σημείωσε. Προ ημερών επέρριπτε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την αδράνεια που επέδειξε, με την πολύωρη διακοπή νερού στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, στη διανομή εμφιαλωμένων νερών στους συμπολίτες, η υπομονή των οποίων εξαντλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα το χτύπημα Μαμάκου στον Απ. Καλογιάννη θα τριτώσει...
Γ.Ρ.

Διακοπές
* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ πήγαν στη Μήλο για διακοπές. Στο ξενοδοχείο, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, στις παραλίες ...παντού, όλοι τους μιλούσαν στην αγγλική γλώσσα.
Παραξενεύτηκαν λοιπόν και ρώτησαν έναν σερβιτόρο γιατί δεν τους μίλησε ελληνικά. Η απάντηση φυσικά δεν ξαφνιάζει: «Συγγνώμη, αλλά δεν βλέπουμε συχνά Έλληνες. Μόνο ξένους έχει το νησί. Τον Ιούνιο ήρθαν οι Ιταλοί, τώρα περιμένουμε τους Γερμανούς και τον Αύγουστο τους Κινέζους. Σπάνια να δεις Έλληνες για διακοπές στο νησί, εδώ και χρόνια. Άντε από κανέναν, όπως εσείς».
Η πανέμορφη Μήλος αναδείχθηκε το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021, από τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure» και οι πολλοί Έλληνες δεν το έχουν δει ακόμη.
Λ.Κ.

Αστυνομία
* ΤΟ γεγονός ότι επιτέλους μια δημόσια υπηρεσία, όπως η Αστυνομία, αποκτά ιδιοκτήτη στέγη σε ευρύχωρο οικόπεδο 7 στρεμμάτων, που βρίσκεται παραπλεύρως του Γ.Ν. Καρδίτσας, επικροτεί με δήλωσή του στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Σωτήρης Μουντζούρης.
Σύμφωνα με τον καταγόμενο από τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, πρώην συνδικαλιστή, «πρόκειται για ένα στολίδι, το οποίο υλοποιείται σύμφωνα με τα σχέδια και τις προβλέψεις των μελετητών και τις προτάσεις του συγχωριανού μας, ταξιάρχου Θωμά Καρανάσιου. Εκτός από σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο νέο Διοικητήριο, προβλέπεται στέγη για τον προστάτη των αστυνομικών Άγιο Αρτέμιο τον Μεγάλομαρτυρα».  Όπως ενημερώνει ο Σωτ. Μουντζούρης η δαπάνη 10.000.000 ευρώ εγκρίθηκε, τα έργα ξεκινούν άμεσα, ενώ ο ίδιος εύχεται «στον αστυνομικό διευθυντή Καρδίτσης, Θωμά Καρανάσιο, να το εγκαινιάσει σύντομα ή έστω ως Στρατηγός των τριών αστέρων!».
Γ.Ρ.

Τις «σκοτώνουν»
* ΜΕ τον πληθωρισμό να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, «σκαρφαλώνοντας» τον περασμένο μήνα στο 12%, οι Έλληνες «σκοτώνουν» τις χρυσές λίρες, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να καλύψουν αυξημένες υποχρεώσεις.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2022. Το επίμαχο διάστημα οι ιδιώτες φέρεται να έχουν πουλήσει πάνω από 32.000 τεμάχια, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2021 οι ρευστοποιήσεις μόλις ξεπερνούσαν τις 18.000.
Γ.Π.

Συνδέσεις
* ΠΕΡΙ καλύτερων συνδέσεων η πρόσκληση του Δήμου Τεμπών προς φορείς και δημότες στο πλαίσιο σχετικής δράσης και ο Δημήτρης Γουγουλιάς, γνωστός για τις δημόσιες παρεμβάσεις του κατέθεσε τη δική του πρόταση για τον νέο δρόμο από Παραπόταμο προς Ευαγγελισμό.
Υπάρχει μια διαδρομή, λέει, Αμμορυχείο Παραπόταμου - κόμβος Ευαγγελισμού, που η απόσταση είναι 2.130 μέτρα, ενώ από το ίδιο σημείο μέσω Μακρυχωρίου η απόσταση είναι 6.920 μέτρα. Η διαφορά των δύο διαδρομών προς τον κόμβο Ευαγγελισμού είναι 4.790 μέτρα και διπλασιαζόμενη ανέρχεται στα 9.580 μέτρα, όχι και τόσο αμελητέα... (βλ. συνημμένους σχετικούς χάρτες της Google με τις αποστάσεις).
Η πρότασή του προς τη Δημοτική Αρχή Τεμπών είναι να συντηρηθεί και να ασφαλτοστρωθεί αυτό το μικρό κομμάτι με σκοπό την αποφυγή επιπλέον χιλιομέτρων, αλλά και την αποφυγή κινδύνων στον παράδρομο της ΠΑΘΕ.
Για να δούμε και την αξιολόγηση της πρότασης...

Πανδημία
* ΒΡΑΖΕΙ η χώρα, βράζει και η Λάρισα από κορονοϊό. Φαίνεται στην καθημερινότητα, δίπλα και γύρω στον καθένα υπάρχει και από ένα κρούσμα. Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων, έστω και αν είναι πλέον άγνωστος. Είναι κάτι παραπάνω από ορατή η κυβερνητική προσπάθεια για λιγότερη πληροφόρηση.
Ο ΕΟΔΥ δεν εκδίδει από τις 10 Ιουλίου το καθημερινό δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης, επιλέγοντας να το μετατρέψει σε εβδομαδιαίο -αν δεν αλλάξει κάτι και σ’ αυτό-, ενώ από την ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Υγείας κατέβηκε το λινκ που οδηγούσε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΟΔΥ, δείγμα των προθέσεων αποσύνδεσης του Υπουργείου από τη διαχείριση της πανδημίας.
Όχι τίποτε άλλο, μην ταραχθούν τα μπάνια του λαού και υπάρξει πρόβλημα και στην τουριστική κίνηση, τώρα που ανεβαίνει και θερμαίνει την αγορά.
Οπότε όλα καλά (...) στο μέτωπο της πανδημίας...
Δ.Κ.
Νοικοκυραίοι
* ΜΠΟΡΕΙ να διανύουμε την καρδιά του καλοκαιριού, αλλά οι νοικοκυραίοι Λαρισαίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες να παραγγέλνουν ξύλα για τον επερχόμενο, δύσκολο ενεργειακά, χειμώνα, όπως τουλάχιστον δείχνει μέχρι σήμερα. «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λοιπόν, όπως σοφά διατυπώνεται από την ελληνική παροιμία.
Όσο για την τιμή τους, αυτή κυμαίνεται από 80 έως 100 ευρώ το κυβικό σήμερα, με προοπτική η τιμή τους να «τσιμπήσει» τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με τους εμπόρους.
Γ.Π.

Παραδοσιακά
* ΠΑΝΤΩΣ ο Ιούλιος είναι εξάλλου, κατά παράδοση, μήνας της χυλοπίτας και του τραχανά. Οι πιο παλιές νοικοκυρές, ιδίως στα χωριά του νομού μας, φροντίζουν από τώρα να γεμίσουν τα ντουλάπια τους με χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνουν οι ίδιες με περίσσιο μεράκι στο σπίτι τους.
Μιας και ο καιρός είναι καλός και κάνει ζέστη, φτιάχνουν χυλοπίτες και ξινό ή γλυκό τραχανά, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ρυθμίσεις
* ΝΕΕΣ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για το πέταλο πάνω από την υπόγεια διάβαση της Φαρσάλων μεταξύ Τελωνείου και Παλιού Κοιμητηρίου. Ρυθμίσεις που έχουν μια κυκλοφοριακή αντίληψη και φιλοδοξούν να βάλουν φρένο στην ανεξέλεγκτη κίνηση αυτοκινήτων και φορτηγών στην περιοχή.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις όποιες ρυθμίσεις και αποφάσεις, κρίσιμο σημείο αποτελεί ο έλεγχος για την εφαρμογή των ρυθμίσεων. Από εκεί θα κριθούν εάν οι ρυθμίσεις αντιμετωπίζουν τα υπάρχοντα κυκλοφοριακά προβλήματα ή απαιτείται περαιτέρω βελτίωσης. Προφανώς ο Δήμος έχει στον σχεδιασμό του τη συνεργασία με την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μη χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για να πάρει ανάσα η περιοχή...
Δ.Κ.

Στην παραλία
* ΑΠΟ την άλλη η γερμανική εφημερίδα BILD βρήκε τη «λύση» για την επαπειλούμενη ενεργειακή κρίση: Προτρέπει τους συνταξιούχους να περάσουν τον δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα και κατά προτίμηση στην Κρήτη.
«Αγαπητοί Γερμανοί, ελάτε να ξεχειμωνιάσετε στην παραλία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της BILD, που καλεί τους ενδιαφερόμενους να περάσουν έναν χειμώνα χωρίς ...θέρμανση στην Ελλάδα.
«Στην οικονομική κρίση οι Γερμανοί διέσωσαν τους Έλληνες, παρέχοντας δάνεια δισεκατομμυρίων» υπενθυμίζει η BILD. «Τώρα και εκείνοι θέλουν να μας το ανταποδώσουν. Η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που ταλαιπωρούνται από το σοκ της ακρίβειας και τον φόβο της ενεργειακής κρίσης».
Γ.Π.

Ψηφιακά
* ΜΙΑ νέα πραγματικότητα ξημερώνει τις επόμενες ημέρες για τους οδηγούς, καθώς θα μπορούν να έχουν τόσο την αστυνομική ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης σε ψηφιακή μορφή, στο κινητό τους τηλέφωνο. Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα προσφέρει σημαντική διευκόλυνση τόσο στους οδηγούς, οι οποίοι θα απαλλαχθούν από το άγχος του να ξεχάσουν κάπου ή να χάσουν το δίπλωμα στην έντυπη μορφή του, όσο και στους άνδρες της Τροχαίας, καθώς σε τυχόν έλεγχο, αυτός θα γίνεται πιο γρήγορα και έγκυρα.
***
* ΤΙ γίνεται όμως με τον τρόπο αφαίρεσης της άδειας οδήγησης; Ο κυβερνητικός σχεδιασμός φαίνεται να ξεπέρασε αυτόν τον «σκόπελο», αφού σε περίπτωση που ο οδηγός υποπέσει σε παράβαση, η οποία επισύρει ποινή αφαίρεσης της άδειας οδήγησης, το δίπλωμα θα «αφαιρείται» αυτόματα, με ηλεκτρονικό τρόπο, από το ψηφιακό πορτοφόλι.
***
* ΟΣΟΝ αφορά τη διαδικασία ψηφιοποίησής του, θα είναι ιδιαίτερα απλή, δεδομένου ότι το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να «κατεβάσουν» την εφαρμογή «Gov.gr Wallet», μέσω του GooglePlay ή του AppStore.
Γ.Π.

Ντουμάνιασαν
* ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ήταν η καταστροφή μεγάλης ποσότητας (1,6 τόνοι) μαριχουάνας στην Κολομβία εξαιτίας των ανέμων.
Όταν λοιπόν ξεκίνησε η καύση τους στις εγκαταστάσεις του στρατού, στην περιοχή Μπέγιο, επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι, με αποτέλεσμα ο καπνός που έβγαινε να καλύψει την περιοχή. Αρχικά οι κάτοικοι νόμιζαν ότι κάπου είχε πιάσει φωτιά, όμως γρήγορα λόγω της μυρωδιάς κατάλαβαν τι είχε συμβεί.
Μάλιστα, το ...ντουμάνιασμα ήταν τόσο έντονο, που «έπνιξε» την περιοχή. Σπίτια που βρίσκονταν κοντά εκκενώθηκαν, καθώς αρκετοί άρχισαν να ζαλίζονται, ενώ κάποιοι άλλοι ...μερακλήδες άρχισαν να το απολαμβάνουν.
Γ.Π.

Μέλι με Viagra
* ΜΕΛΙ με Viagra η νέα μόδα στην Αμερική για την προαγωγή της σεξουαλικής ενίσχυσης! Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε προειδοποίηση σε τέσσερις εταιρείες, όταν, μετά από εργαστηριακά τεστ, αποκαλύφθηκε ότι το μέλι και τα προϊόντα με βάση το μέλι, που πωλούσαν, περιέχουν Viagra και Cialis. Μια εταιρεία μάλιστα πουλά φακελάκια με έγχυμα μελιού και ισχυρίζεται ότι μπορεί να ενισχύσει τη «ζωτικότητα και την αντοχή». Εμείς εδώ, μέγιστη προσοχή....
Γ.Π.

 

KOKKINO NERO CIU

* ΤΟΥΣ «έφαγαν» τα κουνούπια στο Κόκκινο Νερό. Στάσιμα νερά στο ρέμα δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους. Ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή και προγραμμάτισε ψεκασμό με συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αγιάς.
Λ.Κ.

 

TOYALETES CIU

* ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ τουαλέτες πίσω από το ...άγαλμα της Ελευθερίας στο Φρούριο! Πεδίο δόξης λαμπρό για τα μηχανήματα καθαρισμού του Δήμου...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass