ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2022 18:00
* ΟΜΟΡΦΕΣ στιγμές χαλάρωσης στα ορεινά, στην Καρυά Ελασσόνας. Χαμογελαστές κυρίες απολαμβάνουν την απογευματινή δροσιά της πλατείας... Ι.Μ. * ΟΜΟΡΦΕΣ στιγμές χαλάρωσης στα ορεινά, στην Καρυά Ελασσόνας. Χαμογελαστές κυρίες απολαμβάνουν την απογευματινή δροσιά της πλατείας... Ι.Μ.

Θα καίει
* ΠΗΓΕ να δροσίσει λιγάκι στη Λάρισα, έστω με 33-34 βαθμούς,

σχετικά είναι όλα άλλωστε, όμως τα ωραία δεν θα βαστάξουν παρά μονάχα ως αύριο λένε. Η αγαπημένη του Κέλσιου δεν θα γλίτωνε τον καύσωνα που περιτριγυρίζει τη χώρα επί μέρες και τώρα ετοιμάζει εισβολή. Ολοταχώς για σαραντάρια και βλέπουμε...
Ζ.

Παραθαλασσίως
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ στάνταρ στοιχεία που υποδηλώνουν την προέλευση του κάθε ανθρώπου. Φερειπείν, σανδάλι με άσπρη κάλτσα το καλοκαίρι σημαίνει Γερμανός κλασικά, έχει γίνει ανέκδοτο. Άσπρη κάλτσα όμως και σαγιονάρα με διχάλα στο δάχτυλο; Μάλλον Γκαραγκούνης στην παραλιακή ζώνη.
Ζ.

Τα οκτά
* Η παιδική γραμματική του τρίχρονου, που αν μη τι άλλο τους μάθαινε τους κανόνες, καλοκαιριάτικα στη Λάρισα.
Ήξερε λοιπόν για το οκτώ, το έλεγε βέβαια οτώ, και πολύ το είχε συμπαθήσει. Ίσως επειδή έμοιαζε με το Ο, είχε και μια ζωνίτσα σφιχτά στη μέση. Ενικούς και πληθυντικούς τους έπαιζε πλέον στα δάχτυλα, οπότε όταν είδε δύο οκτάρια μαζί, το ξεστόμισε. «Να τα οτά...»
***
* ΦΥΣΙΚΑ και ήξερε τον κακό τον λύκο από τα παραμύθια, με τα τρία γουρουνάκια, με την κοκκινοσκουφίτσα κ.λπ. Κάποια στιγμή είχε θυμώσει με τη μαμά του το παιδάκι, κάποιο χατίρι δεν του είχε κάνει, οπότε ξέσπασε: «Είσαι κακιά λύκα...».
Ζ.

Pass ή δεν πας;
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Δύο φορές κατάφερε να φορτίσει το κινητό του πολίτης με τα χρήματα του Power Pass.
Η αποκλειστική είδηση απ’ το Βατράχι: Δύο ολόκληρες φορές κατάφερε να φορτίσει ένας πολίτης το κινητό του μετά το επίδομα που έλαβε μέσω του Power Pass, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την, ανέλπιστη όπως τη χαρακτήρισε, βοήθεια. «Ευχαριστώ την Κυβέρνηση, γιατί το επίδομα αυτό έφτασε να φορτίσω δύο φορές το κινητό μου, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου περισσεύουν και λίγα χρήματα να φορτίσω και το power bank», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια.
***
* ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι εκτός από το Power Pass, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα το επίδομα Trexala Pass για την αγορά ηλεκτρικού διαδρόμου, ώστε να παράγουν οι πολίτες μόνοι τους το ρεύμα που χρειάζονται. Ιδιαίτερα επιτυχημένο, άλλωστε, χαρακτηρίζεται και το Fuel Pass που δόθηκε πρόσφατα, αφού μεγάλος αριθμός πολιτών κατάφεραν να καθαρίσουν χιλιάδες λεκέδες σε ρούχα με τη βενζίνη που αγόρασαν. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πρόγραμμα άτοκων δόσεων για την αγορά πιτόγυρου, αλλά και επιδότηση για την αγορά φρέντο, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στους πολίτες απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα. (Πόσο -δεν- απέχει από την πραγματικότητα;).
Ζ.

Ελεύθερη αγορά
* ΜΕΤΑ τον αρχικό εκνευρισμό, οι Λαρισαίοι το είχαν ρίξει πλέον στην πλάκα.
- Γιατί το λένε Power Pass κι όχι «πάρε να πιεις έναν καφέ»;
***
* - ΑΛΗΘΕΙΑ, θα χαιρόταν κάποιος αν έπαιρνε πίσω λεφτά που δεν έπρεπε να είχε πληρώσει;
- Και μάλιστα να του επιστρέφονται λεφτά δικά του, από τους φόρους του, χρήματα του κράτους που εκείνος υποχρεώθηκε να τα πληρώσει στους ιδιώτες παρόχους ενέργειας...
- Έτσι είναι η ελεύθερη αγορά. Ιδίως για τους κρατικοδίαιτους φανατικούς υποστηρικτές της.
***
* - ΚΑΙ Power Pass πήρα και Fuel Pass και Freedom Pass έχω...
- By Pass έχεις κάνει μπάρμπα;
Ζ.

Έχει δρόμο...
* ΓΙΑ το όμορφο ψηφιακό ταξίδι γράφει ο Δ.Τ. Αυτό έχει σημασία, όχι τα χρήματα. Κάνε αίτηση ξανά, πήγαινε κουβά ξανά, πήγαινε κουβά καλύτερα. Γιατί το πιο όμορφο κουπόνι είναι αυτό που δεν έχουμε αιτηθεί ακόμη, το πιο όμορφο voucher είναι αυτό που ακόμη δεν πήραμε, το πιο όμορφο επίδομα δεν μας το έχουν υποσχεθεί ακόμη. Κι αυτό που θέλω να σου πω, το πιο όμορφο απ’ όλα κ.λπ., κ.λπ.
Ζ.

Υπερβολές
* ΖΕΥΓΑΡΙΑ Λαρισαίων με προβληματάκια.
- Μαρία, δεν είναι καθόλου σωστό που με συγκρίνεις διαρκώς με τον πρώην σου.
- Είσαι υπερβολικός. Ο Γιώργος ποτέ δεν θα το έλεγε αυτό.
***
* - ΜΕ βγάζεις με προγούλι, βρε Γιάννη...
- Έτσι είσαι μωρό μου...
- Τα κόλλυβα τα θες με ρόδι ή χωρίς;
***
* - ΤΙ θες βρε Μαρία με τον πλάστη στο σαλόνι;
- Ήρθα ν’ ανοίξουμε συζήτηση.
Ζ.

Διεκδικήσεις
* «ΟΙ Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας». Εκτός απ’ το Αιγαίο, οι γείτονες έχουν κι άλλα θέματα. «Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, η Ελλάδα οικειοποιείται το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί», είναι η πρόσφατη ανησυχία τους. Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας. Ειδικά το ιμάμ μπαϊλντί, που σημαίνει «ο ιμάμης λιποθύμησε», είναι οθωμανικής προέλευσης. Είναι να μην μπαϊλντίσεις καλοκαιριάτικα με ψητή μελιτζάνα και αλατισμένες ντομάτες; Τα δύο φαγητά είναι διαδεδομένα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, οι δύο λαοί έχουν ζήσει μαζί επί πολλούς αιώνες, φυσικό κι επόμενο. (Δεν είναι μόνο ο καφές που τους ενώνει, ελληνικός ή τούρκικος;).
Ζ.

Έσπευσε
* ΟΥ παντός πλεινς Κόρινθον, έλεγαν οι αρχαίοι. Δεν είναι μπορετό για τον καθένα να πάει στην Κόρινθο. Αυτό μάλλον θα άκουσε ο Κούγιας, το θεώρησε πρόκληση κι αγκυροβόλησε πια εκεί μετά τον Ισθμό.
Ζ.

Όλα για το στάρι
* ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ η τιμή του σταριού με την κατάσταση σε Ουκρανία και Ρωσία, το χειρότερο όλων όμως θα είναι τυχόν έλλειψή του διεθνώς, που μπορεί να οδηγήσει σε σιτοδεία και την Ελλάδα, η οποία εισάγει το μεγαλύτερο ποσοστό των ποσοτήτων που χρειάζεται. Κι ενώ υποτίθεται ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν τρόπους ώστε να ενισχυθεί η καλλιέργεια των σιτηρών στη χώρα και από την επόμενη περίοδο να πάμε κοντά στην αυτάρκεια, την ίδια στιγμή τα λιπάσματα και τα καύσιμα, με τις τιμές τους στον Θεό, διπλασιάζουν σχεδόν το κόστος παραγωγής, ενώ κι η παραγωγή προκύπτει χαμηλότερη λόγω των καιρικών συνθηκών, μα και η τιμή του προϊόντος επίσης λόγω εμπορικών παιχνιδιών. Γιατί να προτιμήσουν λοιπόν να καλλιεργήσουν στάρι οι αγρότες και μάλιστα μαλακό; (Θα πούμε άραγε το ψωμί ψωμάκι;).
Ζ.

Κυριολεκτούντες
* ΠΙΣΤΟΙ στην κυριολεξία των λεγομένων τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μα τι είναι αυτά που λες; Είσαι με τα καλά σου;
- Όχι, με τις πιτζάμες.
***
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ, μπορείτε να μου πείτε τι ώρα είναι;
- Βεβαίως. Τι ώρα είναι.
- Α, ευχαριστώ πολύ.
***
* - ΚΟΠΕΛΙΑ, θα σε ρωτήσω κάτι και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά.
- Μάλιστα.
- Πόσο χρονών είσαι;
- Ειλικρινά.
Ζ.

Διευθυντές/-ύντριες
* ΑΡΑ πολύ σωστά είχε επιλέξει η Ν. Κεραμέως τους προσωρινούς διευθυντές που είχε διορίσει πέρυσι. Η Κατερίνα Καραγιώργου και η Βάσω Ζιάκα επικράτησαν τώρα στη διαδικασία με τις προκηρυχθείσες θέσεις και συνεχίζουν κανονικά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια αντιστοίχως.
***
* ΤΗΣ ΝΔ βεβαίως και η Λαρισαία Λένα Ξυνοπούλου και ο Καρδιτσιώτης Θαν. Μπότας, οι οποίοι φαγώθηκαν αμφότεροι στη διαδικασία της συνέντευξης και απώλεσαν τις θέσεις διευθυντών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, παρότι ήταν μπροστά σε μόρια.
Η Ελένη Δημητρίου δήλωσε μόνο τη θέση στη Λάρισα και έτσι προέκυψε τυχερός ο επίσης Λαρισαίος Κων. Γκόλτσος που έγινε διευθυντής Α/θμιας Καρδίτσας. Τυχερή και η Β. Ζιάκα, καθώς δεν δήλωσε τη Λάρισα ο δεύτερος Βολιώτης, ο Χαρ. Σταχτέας, οπότε η Λαρισαία θα πήγαινε Τρίκαλα.
***
* ΣΕ όλη την Ελλάδα βράζουν και βρίζουν λέει οι νεοδημοκράτες, καθώς με το σύστημα Κεραμέως έχασαν τις θέσεις. Στους κόλπους της ΔΑΚΕ εκτιμούν ότι την πλήρωσαν αρκετά επώνυμα στελέχη της ΝΔ και πως πάνω από τους μισούς διευθυντές Εκπαίδευσης είναι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Τόση αξιοκρατία η Κυβέρνηση; Τους όρους της διαδικασίας συνέταξαν λέει οι σύμβουλοι της Κεραμέως και πρώην σύμβουλοι της Διαμαντοπούλου. «Μόνο η Θεσσαλία έσωσε την παρτίδα για το κόμμα, γαλάζιοι οι 4 στους 4 στην Πρωτοβάθμια και 3 στους 4 στη Δευτεροβάθμια...». (Σύμπτωση θα είναι).
Ζ.

Δεν άκουγε
* ΧΑΝΟΤΑΝ κάμποσο λάδι, από αυτό που πρόσφεραν οι πιστοί στην εκκλησία, διηγείται ο Ε.Μ., κάποιος το έπαιρνε. Ο νέος παπάς στην ενορία κατάλαβε κάποια στιγμή ότι ο νεωκόρος ήταν που το έκλεβε, τον παρακολούθησε, σιγουρεύτηκε και τον κάλεσε διακριτικά στο καμαράκι δίπλα στον ναό.
- Νεωκόρε, ποιος κλέβει το λάδι της εκκλησίας;
- Ε; Τι είπες παπά μου;
- Ποιος κλέβει το λάδι της εκκλησίας;
- Δεν σ’ ακούω παπά μου, τι είπες;
- Με δουλεύεις; Δίπλα μου είσαι, σ’ αυτό το καμαράκι δύο επί δύο...
- Α, δεν έχει καθόλου καλή ακουστική παπά μου...
***
* - Α, με δουλεύεις...
- Όχι παπά μου, όχι. Να, άκου με. Ποιος έχει σχέση με τη νεαρή κουνιάδα του νεωκόρου;
- Τι είπες;
- Ποιος έχει σχέση με τη νεαρή κουνιάδα του νεωκόρου;
- Α, έχεις δίκιο για το καμαράκι. Δεν έχει καθόλου καλή ακουστική.
Ζ.

Στον Παράδεισο
* ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ στην πόρτα του Παραδείσου τρεις άντρες και ο Απόστολος Πέτρος ρωτά τον πρώτο:
- Πόσες φορές απάτησες τη γυναίκα σου;
- Ποτέ δεν την απάτησα, ήμουν πιστός.
- Εσύ θα κυκλοφορείς στον παράδεισο με μια μεγάλη Mercedes.
Μετά λέει στον δεύτερο: Εσύ πόσες φορές απάτησες τη γυναίκα σου;
- Την απάτησα μόνο 2 ή 3 φορές.
- Εσύ θα κυκλοφορείς στον παράδεισο με ένα Μini.
Μετά λέει στον τρίτο: Εσύ πόσες φορές απάτησες τη γυναίκα σου;
- Πάααρα πολλές φορές.
- Εσύ θα κυκλοφορείς στον παράδεισο με Scooter. Μια μέρα βλέπει ο οδηγός του Scooter τον οδηγό της Mercedes λυπημένο και τον ρωτά:
- Καλά δεν φτάνει που οδηγάς Mercedes, είσαι και λυπημένος;
Και ο οδηγός του απαντά:
- Άσε!!! Είδα τη γυναίκα μου με ...Scooter.

 

PROEDROI FARSALA CIU

* ΤΡΕΙΣ πρώην αθλητικοί παράγοντες, που διετέλεσαν πρόεδροι στις ποδοσφαιρικές ομάδες των Φαρσάλων, πίνουν τον καφεδάκι τους και συζητούν για το παρελθόν, το παρόν και το δυσοίωνο μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι Αντώνης Δραμαλιώτης και Θανάσης Πατσιούρας του Αχιλλέα κι ο Αχιλλέας Μπακαλέξης της Αναγέννησης Φαρσάλων, αυτός με το ειδικό προστατευτικό γιλεκάκι για τον καύσωνα.
Γ.Γ.

 

AMEA CIU

* ΩΡΑΙΑ η καμπίνα αποδυτηρίων ΑμεΑ που τοποθέτησε ο Δήμος στην παραλία της Σωτηρίτσας. Με τη σήμανσή της, με το πράσινο, σχεδόν άγρια φύση. Όσο για τον διάδρομο πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα, είναι μια πινακίδα μόνο καρφωμένη στην αμμουδιά, να υπογραμμίζει την απουσία.
Ζ.

AMEA CIU1

 

ATM CIU

* ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ από τις ουρές στα ΑΤΜ για την ανάληψη του Power Pass.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass