ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2022 18:10
*Ο δήμαρχος, δεξιά, με τις βαθύσκιες κοιλάδες, τα ψηλά βουνά και τις γαλάζιες παραλίες, παρηγορεί εν μέσω καύσωνος τον συνάδελφό του της καρακαμπίλας, αριστερά. (Μόνο στο στιγμιότυπο, διότι δεξιά είναι κι αυτός). Ζ. *Ο δήμαρχος, δεξιά, με τις βαθύσκιες κοιλάδες, τα ψηλά βουνά και τις γαλάζιες παραλίες, παρηγορεί εν μέσω καύσωνος τον συνάδελφό του της καρακαμπίλας, αριστερά. (Μόνο στο στιγμιότυπο, διότι δεξιά είναι κι αυτός). Ζ.

Παραθαλασσίως


* - ΟΙ οικογένειες με παιδιά δεν πάνε για μπάνιο, μετακόμιση κάνουν, διαπίστωνε ο ακόμη ανύπαντρος Λαρισαίος. Κι ο φίλος του απαριθμούσε προς επιβεβαίωση.
- Έχεις να κουβαλάς ταπεράκια, ομπρέλες, αντιηλιακά σε διάφορα νούμερα, δεύτερες αλλαξιές σε μαγιό και ρουχαλάκια, φρούτα, αντισαλουφικά και αντικουνουπικά, καπέλα, φουσκωτά στρώματα, μπάλες, κουβαδάκια και φτυαράκια και...
* * *
* ΟΙ υπόλοιποι στην παρέα είχαν άλλες έγνοιες.
- Τι να σας πω, το έχω ψάξει και νομίζω ότι τα τζιτζίκια λένε τα ίδια και τα ίδια.
* * *
- ΔΕΝ μου φτάνουν όλα τ’ άλλα, έχω και το άγχος να πιώ γρήγορα τον καφέ μου να μην πανιάσει το καλαμάκι.
Ζ.

Τ’ ακούνε...
* ΤΟ θέμα των ημερών παρέχει επιπλέον πληροφορίες. Το λογισμικό κατασκοπίας Predator λοιπόν, δίνει λέει τη δυνατότητα στους χρήστες του να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια του προσώπου πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο. Επομένως δεν ισχύει το προστατευτικό «Αυτό θα το πούμε από κοντά» ή το «δεν λέγονται αυτά απ’ το τηλέφωνο». Εφόσον το κουβαλάει ο υπό παρακολούθηση μαζί του, το ίδιο είναι. Είτε τα λέει τηλεφωνικά είτε σε δια ζώσης συζήτηση.
Ζ.
Για κράνος
* ΕΝΑ σωρό πλατφόρμες και επιδόματα τύπου pass τον τελευταίο καιρό στη χώρα, στην πόλη της Φλωρεντίας όμως παρέχεται και το Patini pass. Εκεί, η δημοτική αρχή προσφέρει το ποσό των 30 ευρώ σ’ εκείνους που μετακινούνται με ηλεκτρικό πατίνι και θέλουν να αποκτήσουν κράνος. Για να προστατέψουν τους νέους.
Ζ.

Κι όμως...
* ΓΙΝΕΤΑΙ με τη νομοθεσία να πέσει ο λογαριασμός του ρεύματος, να συμπιεστούν τα τιμολόγια των εταιρειών; Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι νεοφιλελεύθεροι κυβερνώντες θα το αρνούνταν μετά βδελυγμίας, ‘’δεν γίνονται αυτά στην ελεύθερη οικονομία’’, διότι ‘’αυτά θα τα ρυθμίσει μόνη της η αγορά’’. Τώρα;
Τώρα, «ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τις εταιρείες προμήθειας να επαναφέρουν τα πάγια στους λογαριασμούς ρεύματος στα επίπεδα που ήταν στις 4 Ιουλίου και θα δίνει παράλληλα ολιγοήμερη προθεσμία για να αναπροσαρμόσουν τα τιμολόγιά τους στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας». (Το είχαν βγάλει απ’ τα μάτια με τα τρικ, δήθεν χαμηλή τιμή και στα ψιλά γράμματα εξωφρενικό πάγιο).
Ζ.

Τιμωρία
* - Ο,ΤΙ ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός στη Μακάμπι, το ίδιο και η Δύση στον Πούτιν με τις κυρώσεις.
Ποδοσφαιροποίησε τη συζήτηση ο Λαρισαίος.
- Και τρέχα εσύ να πληρώσεις το ρεύμα. Πού να έρθει κι ο χειμώνας...
* * *
* ΚΑΤΑ τα άλλα, Φορτούνιασε λέει στον Πειραιά. Ξεροτηγανισμένοι γάβροι βάζουν απέναντι στον Λουζιτανό προπονητή τον Τρικαλινό ποδοσφαιριστή. Λες κι ένας Κώστας φέρνει την άνοιξη. Μάλλον αυτό σημαίνει η μπάλα στην κερκίδα.
Ο Ολυμπιακός έχει κι άλλες μαύρες σελίδες στην Ευρώπη. Όμως η τεσσάρα εντός έδρας και μάλιστα από τη Μακάμπι Χάιφα συνιστά την επιτομή της ξεφτίλας. Κι όπως όλες οι αντίστοιχες, παντού στον κόσμο, φέρει τη σφραγίδα και της διοίκησης και του προπονητή. Θέλει και παίχτες όχι μόνο λόγια και ελεγχόμενα πανηγυρικά δημοσιεύματα.
Ζ.

Ποια είσαι;
* ΤΑ είχαν μπερδέψει κάπως οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Να λοιπόν που σήμερα με βλέπεις και αμακιγιάριστη.
- Ποια είσαι σύ;
* * *
* - ΧΘΕΣ συνειδητοποίησα ότι πήγα με 5.000 γυναίκες.
- Κόψε τις βλακείες... Ποιος είσαι, ο Σπαλιάρας;
- Ποιος είναι αυτός; Ήταν κι εκείνος στη φεμινιστική πορεία;
* * *
* - ΣΕ βλέπω φιλικά...
- Χρειάζεσαι οφθαλμίατρο μάλλον.
Ζ.
Σβηστά φώτα
ΣΤΑ παράλια, στη Σωτηρίτσα, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα γήπεδα μπάσκετ και τένις. Έλειπε ο φωτισμός, ο οποίος τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο. Έγινε το τουρνουά μπάσκετ που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Από τότε ο φωτισμός παραμένει κλειστός. Κι ο Ν. Π. αναρωτιέται: Σε μια παραθεριστική περιοχή όπου η νεολαία θέλει να αθλείται και που οι ώρες άθλησης είναι κατά βάση το βράδυ, που δεν έχει ήλιο και ζέστη, ο φωτισμός είναι κλειστός. Πώς θα παίζουν οι πιτσιρικάδες, με τους φακούς των κινητών τους; Μήπως μπορεί να εγκατασταθεί ένας χρονοδιακόπτης για το υπόλοιπο του καλοκαιριού; (Και εν τέλει γιατί να τοποθετηθεί φωτισμός άμα είναι να μένει σβηστός;)
Ζ.

Πρόωρα
* ΜΙΑ παράξενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας προχθές το βραδάκι. «... αρκετοί σύντροφοί μας κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι τελικά και υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα, σε οποιοδήποτε μέλος έχει δώσει την υποψηφιότητά του να επικαλείται σε δημόσιες δηλώσεις ιδιότητα την οποία δεν έχει π.χ. στέλεχος του κόμματος». Τι να εννοούν, τι να εννοούν, καλοκαιριάτικα, αντί να αραιώνουν για να δροσιστούν πάλι τρίβονται μεταξύ τους;
* * *
* ΛΙΓΟ παρακάτω προκύπτει στοιχείο που προσανατολίζει. «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για μια σειρά επίκαιρα ζητήματα όπως π.χ. τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής εκφράζονται από τους επικεφαλής των τμημάτων της ΚΕ και κατά τόπους από τα στελέχη της ΝΕ». Πάλι ο Χρ. Αθανασιάδης προκάλεσε αναταραχή με τις ανακοινώσεις του. Ασχέτως από την ΠΑΚ που ίδρυσε παραπλεύρως του κόμματος, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα απλό μέλος. (Κι οι υπόλοιποι ταράζονται όταν προκύπτει αντιποίηση αρχής).
* * *
* ΤΟ καμπανάκι όμως χτύπησε για όλους που παίρνουν θέση στην αφετηρία, για όλους λίγο ή πολύ ανάλογα τις συμπεριφορές, για κάποιους και καθόλου. «Για την ίση και τίμια αντιμετώπιση όλων όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κανένας δεν είναι υποψήφιος βουλευτής πριν την επίσημη ανακήρυξή τους. Σε ιδιωτικές επισκέψεις κανένας δεν μπορεί να εκπροσωπεί και να χρησιμοποιεί το κόμμα», η συμπληρωματική διευκρίνιση από τον γραμματέα της Νομαρχιακής. (Άκυρη εκκίνηση στην κούρσα, κίτρινη κάρτα).
Ζ.

Ίδιο σχήμα
* ΜΟΝΙΜΗ τακτική του Υπουργείου Παιδείας, οι Προσωρινοί και Αναπληρωτές Διευθυντές. Μπορεί να κατάφεραν επιτέλους να ορίσουν Διευθυντές Εκπαίδευσης, για τους αντίστοιχους περιφερειακούς όμως παραμένουν στη δοκιμασμένη συνταγή τους. Οπότε γιατί να αλλάξουν και ονόματα;
Χθες μαθεύτηκε ότι αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας θα είναι πάλι η Βάσω Ζιάκα, η ίδια που είχε οριστεί και τον περασμένο Νοέμβριο. Στη θέση της στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα την αναπληρώνει πάλι ο Νίκος Ζέρβας.
Ζ.

Κάποτε...
* ΗΤΑΝ μιας κάποιας ηλικίας οι Λαρισαίες στην παρέα και μιας κάποιας μελαγχολίας.
- Κάποτε είχα πολλά όνειρα για τη ζωή, αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια δουλεύω και βάζω πλυντήριο.
* * *
* - ΤΑ λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία λέει. Δεν πειράζει, να μου διώξουν το άγχος θέλω μονάχα.
* * *
* - ΚΑΠΟΤΕ μας έλεγαν ότι έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας. Ε, τώρα την έχουμε πίσω μας.
Ζ.

Ο East Fred
* ΤΗΝ κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει φρέντο στη Δυτική Ευρώπη μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει το Βατράχι: Ένα μεγάλο έργο το οποίο ελπίζει ότι θα μετριάσει τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση μελετά η κυβέρνηση, με την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει φρέντο στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης μα και της Μέσης Ανατολής.
Κύκλοι του Μαξίμου κάνουν λόγο για έναν αγωγό, τον East Fred, στα πρότυπα του East Med, ο οποίος θα καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο παράγοντα στην παροχή φρέντο προς την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και τη Μέση Ανατολή, ανταλλάσσοντας φρέντο με φυσικό αέριο και πετρέλαιο και δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία.
* * *
* ΟΠΩΣ τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την κατασκευή του φρενταγωγού, ο οποίος θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη χώρα με τόσο μεγάλη εξειδίκευση στην παρασκευή φρέντο. Υπολογίζεται ότι, αρχικά, ο αγωγός East Fred θα μπορούσε να μεταφέρει 15-20 εκατομμύρια τόνους φρέντο εσπρέσο τον χρόνο ή 10 εκατομμύρια τόνους φρέντο καπουτσίνο, ο οποίος θα διοχετεύεται μέσω υποσταθμών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε εκείνες της Μέσης Ανατολής.
Ζ.

Οι ψαράδες
* ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ την καθημερινότητα στην Ψαραγορά της Λάρισας στην πλατεία Μπλάνα όπως ονομάζεται πλέον, στην κατεδαφισθείσα προ πεντηκονταετίας περίπου Αγορά, σε δημοσίευμα από το καλοκαίρι του 1950 που εντόπισε ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδος Ε. Ρ.
Οι ψαράδες κάνουν πνεύμα. Γνήσιοι απόγονοι του Αριστοφάνη ευρίσκουν την ευκαιρίαν να κάμνουν πνευματωδεστάτας παρομοιώσεις των θηλυκών πελατών τους με τα λαχταριστά εμπορεύματά τους. Κάθε εμφάνισι θηλυκού χαιρετίζεται με ζωηρές κραυγές ανάλογα με τα εξωτερικά φαινόμενα που παρουσιάζει η επισκέπτρια.
- Εδώ το μελανούρι. Ωραίο πράγμα.
Αν συμβεί η επισκέπτρια να έχει περάσει το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος το μοτίβο αλλάζει.
- Εδώ η ζαργάνα. Πω-πω θηρίο.
Όλο αυτό το καλαμπούρι μπορεί να διασκεδάζει το πλήθος που κυκλοφορεί εις την Ιχθυαγοράν, αλλά σοκάρει και προκαλεί τας διαμαρτυρίας του γυναικόκοσμου. Οι διαμαρτυρίες έφτασαν μέχρι της αστυνομίας και αυτή δια των οικείων οργάνων της προέβη εις συστάσεις να σταματήσουν τα πειράγματα.
Ζ.

Τρεις ερωτήσεις
* ΕΝΑΣ Λαρισαίος μπαίνει σε κάποιο δικηγορικό γραφείο και ρωτάει να μάθει για τις χρεώσεις.
- Εκατό ευρώ για τρεις ερωτήσεις, απαντάει ο δικηγόρος.
- Μήπως είναι κάπως υπερβολικό το ποσό;
- Δεν νομίζω κύριε. Ποια είναι η τρίτη σας ερώτηση;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass