ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2022 18:00
* ΟΤΑΝ χαράζει στο Αιγαίο... Εκεί στην παραλία του Στρίντζου, κάτω απ’ το Ομόλιο. Δεν είναι καμένο δάσος, αλλά θαλασσόξυλα που μάζεψε και τοποθέτησε στην αμμουδιά ο Χ.Π., ο έτσι κι αλλιώς λάτρης του ξύλου. Ζ. * ΟΤΑΝ χαράζει στο Αιγαίο... Εκεί στην παραλία του Στρίντζου, κάτω απ’ το Ομόλιο. Δεν είναι καμένο δάσος, αλλά θαλασσόξυλα που μάζεψε και τοποθέτησε στην αμμουδιά ο Χ.Π., ο έτσι κι αλλιώς λάτρης του ξύλου. Ζ.

Πού να τον πάμε
* ΕΙΝΑΙ και η ζέστη στη Λάρισα, η θερινή ραστώνη που έλεγαν παλιά,

αλλά και η κατά κανόνα επερχόμενη ίσως και επιδιωκόμενη αποδιοργάνωση, προκύπτει μια μικρή γκρίνια.
- Πού θα πάτε τον Αύγουστο;
- Δεν κατάλαβα; Πού να τον πάμε δηλαδή;
***
* - ΚΑΙ να που σιγά-σιγά μου βγαίνει η κούραση των διακοπών που δεν θα πάω.
***
* - ΔΕΝ πρέπει να φταίει η ζέστη, μάλλον η δουλειά φταίει. Στις παραλίες δεν γκρινιάζει κανείς αδειούχος.
Ζ.

Δροσιστικά
* ΚΙ όσοι παραμένουν καθηλωμένοι στην τσιμεντούπολη προσπαθούν να δροσιστούν με μικρές κρυάδες.
- Άδεια η πόλη. Εξατμίστηκαν όλοι;
***
* - ΑΝ ήταν καλή η ζέστη, τότε δεν θα είχαν καζάνια στην κόλαση.
***
* - ΕΧΩ βάλει γεμιστά να γίνονται στο πορτ-μπαγκάζ, να πάω σε κάνα μισάωρο να τα κοιτάξω πάλι.
Ζ.

Μάλλον χαμός
* ΕΝ τω μεταξύ, το πιθανότερο είναι, κατά πώς βλέπει κιόλας ο καθένας με τους θετικούς στον περίγυρό του, να γίνεται τώρα ο μεγαλύτερος χαμός από ποτέ με τα νέα περιστατικά και τη διάδοση του κορονοϊού.
***
* ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ και τα σχετικά αστειάκια.
- Από τους δέκα που πάνε διακοπές, οι εφτά γυρίζουν με κορονοϊό κι οι τρεις με μαγνητάκια.
- Ο άλλος πέρασε κορονοϊό με την Άλφα, μετά ξαναπέρασε με τη Δέλτα, τώρα ξανακόλλησε Όμικρον. Μάλλον κάνει διαρκή αναβάθμιση λογισμικού.
Ζ.

Των βάσεων
* ΚΑΙ να που το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Ιούλιο μήνα. Να που γινόταν, επομένως... Άρα γιατί προτιμούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τον Αύγουστο; Επειδή είναι παχιές οι μύγες; Για να παιδέψουν μαθητές υποψηφίους και τις οικογένειές τους; Να γράψουν τίποτε υπερωρίες στην υπηρεσία; (Μια εξήγηση θα μπορούσε να δοθεί αρμοδίως).
***
* ΣΤΗΝ επίσπευση δεν έπαιξε φυσικά ρόλο που λιγόστεψαν οι επιτυχόντες. Ένας στους τρεις απόφοιτους του Γενικού Λυκείου που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα μείνει εκτός πανεπιστημίου. Το ποσοστό της επιτυχίας υποψηφίων από τα ΓΕΛ είναι 68%, ενώ το 2020 ήταν 87%.
Σημειωτέο ότι φέτος πέτυχαν 75.000, σε Πανεπιστήμια και ΙΕΚ αντάμα όμως. Οι 13.500 στα ΙΕΚ. Εκτός των ΑΕΙ έμειναν πάνω από 22.000 άτομα, ενώ 7.000 περίπου είναι και οι κενές θέσεις σε πανεπιστημιακές σχολές. Κάτι δεν δείχνει και τόσο ορθολογικό.
***
* ΝΑ, σε κάποιες σχολές του πρώην ΤΕΙ στη Λάρισα, που πανεπιστημοποιήθηκαν εν μία νυκτί, μάλλον οι καθηγητές θα κάνουν κάτι σαν ιδιαίτερα στους ολίγιστους νέους φοιτητές τους, αφού έμειναν τόσες πολλές θέσεις κενές. Όμως, 140 θέσεις έμειναν λέει κενές και στην άλλοτε περιζήτητη, στη θρυλική Σχολή Ευελπίδων, όπου περνούν μόνο 90 φέτος. Θα μείνει ο Στρατός χωρίς αξιωματικούς; «Κόλαφος» και «Βατερλό» κραυγάζουν οι στρατιωτικές ιστοσελίδες, «οι νέοι γυρνούν την πλάτη» κ.λπ. Πολλά κενά και στη ΣΜΥ, των υπαξιωματικών, «εθνικό έγκλημα» το συμπέρασμά τους και ευθύνες κι από κει στο Υπουργείο Παιδείας για το σύστημα εισαγωγής. (Το πρωτοφανές ότι προέκυψαν και 100 κενές θέσεις στη Φιλοσοφική της Αθήνας, ναι).
***
* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ευχάριστα είναι τα νέα για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στη Λάρισα, όπως ενημερώνει ο πρόεδρός του Βασ. Γερογιάννης. Στο ΤΨΣ καλύφθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά, από τότε που ιδρύθηκε δηλαδή, όλες οι προσφερόμενες θέσεις. Και οι 253, από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ανέβηκε, επίσης για τέταρτη συνεχή χρονιά, η βάση εισαγωγής. Το ίδιο ισχύει και για τις βαθμολογίες των πρώτων εισακτέων στο Τμήμα.
Ζ.

Στοπ, αργότερα
* ΤΟ διευκρίνισαν από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ανακοινωθούν τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές, στα τέλη Ιουλίου, όπως είχε προαναγγελθεί. Στοπ, «οι εκλογές πάνε πίσω, σταμάτησαν και οι διαδικασίες», λένε. «Τώρα πρώτο θέμα είναι η ακρίβεια, οι φωτιές και τα ζητήματα δικαιοσύνης και δημοκρατίας». Αυτό είναι το μοτίβο της αντιπολίτευσης για τον Αύγουστο.
***
* ΑΛΛΕΣ πληροφορίες περί ΣΥΡΙΖΑ; Συνεδρίαση της ΚΕ προβλέπεται τον Σεπτέμβρη. Ίσως και μετά τη ΔΕΘ. Όπου θα παρουσιάσει ο Τσίπρας το πρόγραμμα του κόμματος, την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος. Επικεφαλής για την εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο μέχρι πρότινος γραμματέας του κόμματος. (Και καλές βουτιές σε όλους. Υπάρχει άλλωστε και η προτροπή Μητσοτάκη).
Ζ.

Πέρασε δύσκολα
* ΑΝΤΡΙΚΕΣ, φαλλοκρατικού τύπου απαντήσεις Λαρισαίων, σε γυναικείες προσεγγίσεις.
- Έχω τον τέλειο σύζυγο. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν εξαφανίζεται, δεν βλέπει μπάλα...
- Πόσο καιρό είναι σε κώμα;
***
* - ΕΜΕΝΑ καλέ, μου αρέσουν οι άντρες που έχουν περάσει δύσκολα στη ζωή τους.
- Ναι, κοίτα κι εγώ... Όταν ήμουν μικρός, εμένα με έβαζαν με το ζόρι να τρώω μπάμιες.
***
* - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμη άντρες που ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου;
- Γιατί, πώς νομίζεις ότι μπαίνουν.
***
* ΚΙ ήρθε και ο Ηλ. Μπ. με μεγάλη απορία.
- Χτύπησε η γειτόνισσα την πόρτα πριν λίγο και μου ζήτησε σέλινο και όχι ζάχαρη... Κάτι δεν πάει καλά προφανώς. (Τον αποδιοργάνωσε εντελώς. Αφού της έδωσε μαϊντανό).
Ζ.

Τετραπλάσια
* «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ με τα ποσά των λογαριασμών -έναντι- που στέλνει η ΔΕΗ για τα αρδευτικά», διαπιστώνει εν εξάλλω ο Γ. Δ. από χωριό στα Παρακάρλια. «Πέρσι, για την ίδια χρονική περίοδο και τα ίδια στρέμματα, ο αντίστοιχος λογαριασμός σε δικό μου αρδευτικό ήταν κοντά στα 900 ευρώ. Φέτος, είναι σχεδόν τέσσερις φορές πάνω, αγγίζοντας τα 3.350 ευρώ. Θα πάρει ο κόσμος τα παλούκια, το έχετε καταλάβει ορισμένοι;». Και μέσα στον θυμό φροντίζει να προσθέσει: «Να διευκρινίσω, δε, ότι μιλάμε για λογαριασμό δίχως καμιά προηγούμενη οφειλή». (Προφανώς τέτοια ποσά δεν μπορεί κανείς αγρότης να τα πληρώσει. Αν τα καλύψει η κυβέρνηση με agro power pass, με δικά τους λεφτά θα το κάνει πληρώνοντας τις εταιρείες).
Ζ.

Ως συμπλήρωμα
* ΓΙΑ τη δεξιόστροφη πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποκλείει κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κατάλληλη στιγμή θα «σπρώξει» σε συνεργασία με τη ΝΔ, με την επίκληση της «σταθερότητας», γράφει ο Γ. Κ.: Και αν δεν το πετύχει, υπάρχουν στελέχη που θα «μετακομίσουν» εύκολα στη ΝΔ. Η πτέρυγα αυτή εκφράστηκε στις εσωκομματικές εκλογές από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Υπάρχουν και άλλα στελέχη, που σήμερα είναι εκτός ΠΑΣΟΚ και δεν κρύβουν -κάθε άλλο- ότι επιθυμούν και εργάζονται ώστε το κόμμα να παίξει τον ρόλο της συμπληρωματικής στη ΝΔ δύναμης, αν οι προσεχείς εκλογές δεν δώσουν αυτοδυναμία. Δεν τους πτοεί το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά που έπαιξε τον ίδιο ρόλο, την περίοδο 2012-2014, στην κυβέρνηση Σαμαρά, στο τσακ γλίτωσε την κοινοβουλευτική εξαφάνιση. (Λογικό να μη τους νοιάζει, για το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται πρωτίστως; Ας ρωτήσουν και την κ. Χριστοφιλοπούλου).
Ζ.

Προληπτικά
* ΝΕΥΡΑΚΙΑ στην παρέα των Λαρισαίων φοιτητών.
- Νευριάζω πριν με νευριάσουν διότι νιώθω ότι θα με νευριάσουν.
***
* - ΕΓΩ πάλι νιώθω ότι έχω συσσωρευμένο μπινελίκι, απομακρυνθείτε.
***
* - ΕΙΝΑΙ και κάποιοι που μου κρατάνε μούτρα για πράγματα που έχουν κάνει εκείνοι σε μένα.
Ζ.

Ποια αξιοκρατία
* ΠΑΛΙ τριγμοί στο γαλάζιο στρατόπεδο των Λαρισαίων εκπαιδευτικών με τις αποφάσεις της Ν. Κεραμέως, αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία σε επίπεδο στελεχών και συνδικαλιστών της ΝΔ που αμφισβητούν την αξιοκρατία της εφαρμοζόμενης τακτικής.
Οι δικοί της κιόλας, φαντάσου...
Πέρυσι λοιπόν, η υπουργός τοποθέτησε αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας τη Βάσω Ζιάκα, όταν και οι οχτώ διευθυντές εκπαίδευσης στους θεσσαλικούς νομούς ήταν διορισμένοι, από την ίδια εννοείται. Τώρα όμως; «Τώρα που έγινε επιλογή και μάλιστα με διαγωνισμό και μόρια, άλλη ήταν πρώτη και μάλιστα ανάμεσα στις πρώτες πανελλαδικά σε βαθμολογία, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου.
Άρα, αξιοκρατία κατά το δοκούν για την Κεραμέως;».
(Της εξηγήθηκε άραγε, της ριγμένης, γιατί την έριξαν;).
Ζ.

Βέλος;
* ΠΑΛΙ εμπλοκή. Για ώρες σταματημένο πάλι το «Λευκό Βέλος», ευτυχώς μόνο λιγάκι έξω απ’ την Αθήνα. Κι όλα τα τρένα off ξανά, ταλαιπωρία επιβατών παντού στη γραμμή. Κι ο Μ. Σ. σαρκάζει: Ξεκινάει ο άλλος απ’ τη Λάρισα για το πολυδιαφημισμένο ταξίδι, μικρότερο των τριών ωρών και δεν ξέρει τι ρούχα να πάρει μαζί του μην τον πιάσει φθινόπωρο. (Βέλος κι άλλο τι... Κι ακόμη πιο αργός ο Κ. Καραμανλής, ο αρμόδιος υπουργός που δεν παρεμβαίνει).
Ζ.

Μεγάλη αλλαγή
* ΒΛΕΠΕΙ ο Λαρισαίος στον δρόμο έναν άλλο και νομίζοντας ότι είναι ένας παλιός του συμμαθητής τον αγκαλιάζει.
- Πού ‘σαι ρε παλιόφιλε Γιώργο, πού χάθηκες, τρόμαξα να σε γνωρίσω...
- Μα δε με λένε Γιώργο, απαντά ο άλλος.
- Ρε μπαγάσα, μέχρι και το όνομά σου άλλαξες;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass