Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2022 18:00
* ΤΑ αρχαία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση…   Ζ. * ΤΑ αρχαία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση… Ζ.

Πρωινιάτικα
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
- Την περιμένουμε. (Δεν κυριαρχούσε η καλή διάθεση πρωινιάτικα στη συντροφιά των Λαρισαίων).


***
* ΩΣΤΟΣΟ εκφράστηκε η συμπαράσταση στους αδειούχους που έφυγαν για τα νησιά.
- Για να βάλεις το αμάξι στο καράβι νιώθεις σαν να δίνεις εξετάσεις για να πάρεις το δίπλωμα.
***
* ΕΝΩ διατυπώθηκε και η κλασσική μετριοπαθής προσέγγιση.
- Ο άλλος παραπονιέται γιατί περνάει απαρατήρητος στη δουλειά κι εμένα αυτός είναι ο στόχος μου μέχρι να βγω στη σύνταξη.
Ζ.

Για το ρεύμα
* ΘΥΜΑΜΑΙ που ήμουν 13-14 χρονών, διηγιόταν ο Λαρισαίος επηρεασμένος από τις τακτικές των παρόχων και της κυβέρνησης μάλλον. Λοιπόν μου έδωσε ο πατέρας μου χρήματα να πάω να πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ στο προποτζίδικο. Στον δρόμο εγώ προτίμησα να αγοράσω λαχνούς μιας εταιρείας που κλήρωνε ένα αυτοκίνητο. Όταν γύρισα στο σπίτι και του το είπα, ο πατέρας μου με έσπασε στο ξύλο. Την άλλη μέρα το πρωί, είδαμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο σταματημένο έξω από το σπίτι μας. Όλοι βάλαμε τα κλάματα. Και περισσότερο εγώ, διότι το αυτοκίνητο ήταν της ΔΕΗ κι είχαν έρθει να μας κόψουν το ρεύμα, οπότε ο πατέρας μου με ξαναέσπασε στο ξύλο.
Ζ.Λευκό βέλος, μαύρα χάλια
* ΜΙΑ φορά και έναν καιρό η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, πλασαριζόταν από τις (εκάστοτε) κυβερνήσεις ως η σωτηρία των επιβατών. Με τον δημόσιο ΟΣΕ η κατάσταση είναι αλήθεια είχε παραγίνει. Καταρχήν γιατί τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) διαχρονικά αντιμετώπιζαν όλους τους φορείς του Δημοσίου, όχι μόνο τον ΟΣΕ, ως τσιφλίκι τους και διόριζαν ψηφοφόρους, από πόρτες και τα παράθυρα. Ο ΟΣΕ επίσης διαχρονικά ουδέποτε σεβάστηκε τον πελάτη του και καθυστερούσε τα δρομολόγια, δεν έδινε ποτέ εξηγήσεις για τίποτα. Ετσιθελικά. Αν δεν φοβόμασταν ότι θα προσβάλλουμε τον Τρίτο Κόσμο, θα μιλούσαμε με ευκολία για τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Με αυτό το πρόσχημα λοιπόν, πούλησαν πείτε, ξεπούλησαν πείτε έναντι πινακίου φακής τον δημόσιο ΟΣΕ. Ε και σήμερα πάλι προσευχή πρέπει να κάνεις, για να φθάσεις στην ώρα σου, στον προορισμό σου, στη δουλειά σου κλπ. Τώρα και με τους ιδιώτες, μαύρα χάλια…
Β.Κ.

Παραλιακοί
* ΜΕΡΙΚΟΥΣ τύπους στην Ελληνική παραλία περιγράφει γλαφυρά ο Δ. Κ.  Τον κατάμαυρο 60άρη ψαρομάλλη ρακετίστα που για άγνωστο λόγο παίζει λες και θέλει να σκοτώσει με το μπαλάκι τον απέναντί του συμπαίκτη.
***
* ΤΗΝ υπερευαίσθητη που ξεκινάει με αντιηλιακό για τα μάτια, για το πρόσωπο μετά, για τα μαλλιά, για το σώμα, για τα στήθη, για τα πόδια, ενυδατική κατόπιν, υδάτινο σπρέι εν συνεχεία και όλα αυτά τα ανανεώνει κάθε φορά που κάνει μια βουτιά. Τελικά η παραλία τους κοστίζει 15 ευρώ σε ομπρέλα και 359 ευρώ σε αντιηλιακά.
***
* ΤΗΝ wanna be influencer, που δεν έχει ασχοληθεί στιγμή με την παραλία και τη θάλασσα, έχει βγάλει 62 χιλιάδες φωτογραφίες τα πόδια της με φλουταρισμένο φόντο το Mojito της και περιμένει να αυξηθούν οι 837 followers που έχει, για να γίνει κι αυτή διασημότητα.
***
* ΤΟΝ ψευτο-businessman/στέλεχος που μιλάει δυνατά για το νέο deal εκατομμυρίων που «κλείσαμε», τις οικονομικές εξελίξεις που προβλέπει να έρχονται, τις πληροφορίες που έχει «από μέσα», ενώ στην πράξη είναι Junior IT στην εταιρεία και η μόνη του αρμοδιότητα είναι να κάνει restart στα computer όταν κολλάνε.
***
* ΑΥΤΟΝ με το ποδήλατο θαλάσσης που θέλει «να πάμε να δούμε τον διπλανό κόλπο ρε Φωτεινούλα», και καταλήγει να κάνει μόνος του πετάλι γιατί η Φωτεινούλα σκυλοβαριέται και παρόλο που ο άνθρωπος προσπαθεί, παραμένει εδώ και μισή ώρα στο ίδιο σημείο στη θάλασσα γιατί τον πάει πίσω το κύμα.
***
* ΤΟΝ δικαιωματιστή που θέλει ντε και καλά να στήσει δική του ομπρέλα και πετσέτα ανάμεσα στις ξαπλώστρες της οργανωμένης παραλίας, και τσακώνεται με τον υπεύθυνο διότι «οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος φίλε μου και θα σου κάνω μήνυση αν μου απαγορεύσεις να στήσω».
***
* ΤΗ γιαγιά που κάθεται πάνω στην άμμο, και αρχίζει να βγάζει ταπεράκια, αλουμινόχαρτα, πίτες, λαχανοντολμάδες, μόνο φέτα λαδορίγανη και μπύρα έχει ξεχάσει, κι αν κάνεις το λάθος να απαντήσεις στην ερώτηση «Εσείς παιδιά, είστε μέρες εδώ;», η συζήτηση δεν θα τελειώσει ούτε τη Δευτέρα Παρουσία.
Ζ.

Ενδιαφέρθηκαν
* ΑΦΟΥ ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο αλλά θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος της τετραετίας, σήμανε λήξις συναγερμού και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπου είχε ανακοινωθεί πως ξεκίνησε εσωκομματική διαδικασία η οποία θα οδηγούσε σε ανακοίνωση του 80% των ψηφοδελτίων του στο τέλος Ιουλίου. Η διαδικασία σταμάτησε.
***
* ΩΣΤΟΣΟ και στη Λάρισα ορισμένοι πρόλαβαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, όπως είχε ζητηθεί από το κόμμα. Άλλοι μέσω της Νομαρχιακής κι άλλοι κατευθείαν στα κεντρικά της Αθήνας. Πλην των δύο νυν βουλευτών Β. Κόκκαλη και Α. Βαγενά που θα βρίσκονται ξανά στο ψηφοδέλτιο, ενδιαφερθέντες να είναι υποψήφιοι βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν προς το παρόν οι υποψήφιοι και στις εκλογές του 2019 Γιάννης Καρυπίδης και Βαγγέλης Αποστόλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης, ο αντιδήμαρχος Παν. Νταής, η Ζωή Ακριβούλη μέλος της ΚΕ, η εκ Τυρνάβου, γνωστή από το θέατρο και την τηλεόραση Άννα Χατζησοφιά και ο αγροτιστής Χρ. Αθανασιάδης. (Άγνωστο πόσοι και ποιοι εξ αυτών θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο, όταν…)
Ζ.

Στον κόσμο τους
* ΣΤΟΝ δικό τους κόσμο και ρυθμό οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ήταν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, πήγα κι εγώ κι έγινε πέντε.
***
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ γυμναστήριο και πονάνε και τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά.
***
* - ΗΜΟΥΝ κι εγώ σε καλό δρόμο αλλά είχε κίνηση και γύρισα πίσω.
Ζ.

Αιώνια αστυνομικά
* ΥΠΗΡΧΑΝ βεβαίως και σοβαρά συμβάντα, είχε όμως και ειδησούλες το αστυνομικό δελτίο, προ αιώνος και βάλε, όπως αποτυπώνεται στις σελίδες της «Μικράς» το 1919, απ’ όπου μεταφέρθηκαν στην «Ε» το 1949 για να αλιεύσει τώρα ο Ε. Ρ. ως αρχειοφύλαξ της εφημερίδας:
Η εν ταις γυναικείαις φυλακαίς κρατούμενη Κατίνα Κωνσταντίνου, αποδράσσασα χθες μετέβη εις την Αστυνομίαν και εδήλωσεν ότι δεν δύναται να παραμείνη εις τας φυλακάς, διότι κακοπερνάει.
***
* ΧΘΕΣ και περί την μεσημβρίαν συνελήφθη ο Σταύρος Θωμούλης ή Θωμόπουλος, διότι θέλων ίσως να ανοίξη ξυλεμπορικόν κατάστημα μετέβαινεν εις το νεκροταφείον και αφήρει τας σανίδας των φερέτρων, τα κιγκλιδώματα των τάφων και τους σταυρούς αυτών. Ο συλληφθείς, ωδηγήθη εις την Αστυνομίαν φέρων επί της ράχεως παμμέγιστον φορτίον της πραγματείας του.
***
* ΣΟΒΑΡΟΝ επεισόδιον έλαβε χώραν χθες το απόγευμα εν τη πλατεία της Θέμιδος. Εις χωροφύλαξ συνέλαβε την σύζυγον του συμπολίτου μας κ. Γ. Φωτειν… και την ωδήγει εις το κρατητήριον, ότε προ της Νομαρχίας αύτη τον ηρώτησε δια ποίαν αιτίαν οδηγείται εις την αστυνομίαν. Ο χωροφύλαξ της εγνώρισεν ότι πράττει τούτο διότι εις κοινόν σκάνδαλον εξήλθεν άνευ καλτσών. Εις τας διαμαρτυρίας της κυρίας εγένετο η δέουσα εξέτασις εξ ης απεδείχθη ότι η εν λόγω κυρία είχε κάλτσας αλλά αραχνοϋφάντους αγορασθείσας από το μικροεμπορικόν κατάστημα Μιχ. Σωτηρίου.
***
* Η αστυνομική υποδιεύθυνσις Φαρσάλων δια τηλεγραφήματός της προς τας ενταύθα αρχάς γνωρίζει ότι την νύκτα της 6ης προς την 7ην τρέχοντος εις το χωρίον Δουβλατάν ο εκ του χωρίου Γιαννιτσαροχώρι καταγόμενος Νικόλαος Μαγαλιός απήγαγεν ακουσίως της 18έτιδα συγχωριανήν του Μητρούλαν Στερ. Δούλου, ην ο πατήρ της μετ’ άλλων συγχωριανών του κατώρθωσαν να ελευθερώσουν κατόπιν συμπλοκής, διότι ο απαγωγεύς, όστις δεν συνελήφθη, ήτο ένοπλος.
***
* ΕΙΣ το γειτονικός χωρίον Μπάϊσλάρ ο Σωτήριος Μπάνης εκτύπησε δια της ποιμενικής του ράβδου την Ευαγγελίαν Κ. Γκαραγκούνη.
Ζ

.…με τους δίπλα
* «ΦΥΓΕ Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ....». Δύο φορές λέει τον προειδοποίησε προπηλακίζοντάς τον ο άνδρας των ΜΑΤ στη διαδήλωση, καταγγέλλει ο βουλευτής του «ΜεΡΑ 25». Άρα τον αναγνώρισε κιόλας λέει. Τον αναγνώρισε όμως ως βουλευτή; Ο Λαρισαίος είχε διαφορετική εκτίμηση.
- Με υψωμένο το ματσούκι και δεν τον έδειρε; Κλέωνα, το ότι δεν έφαγες ματσούκα, το χρωστάς μάλλον στη Ματσούκα. Τη Δήμητρα ζαχάρωνε το όργανο στο σήριαλ, στο Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα που παίζατε μαζί και σε έμαθε και σένα. Τάμα να της κάνεις…
Ζ.

Επιθυμίες
* ΣΥΣΤΑΣΗ στους φίλους του έκανε έμπειρος Λαρισαίος.
- Άντρες άνω των 50 σταματάτε να κυνηγάτε πιτσιρίκες. Ψάξτε για γυναίκες που μπορούν να αναγνωρίσουν εγκαίρως τα συμπτώματα του εμφράγματος και του εγκεφαλικού.
***
* ΚΑΙ η Λαρισαία με εμπειρία ζωής συμπλήρωνε με τα δικά της:
Τι θέλουν οι γυναίκες σε μια σχέση: Επάρκεια στο σεξ. Να είναι καλός άνθρωπος. Να τις αγαπάει στ’ αλήθεια.
Τι θέλουν οι άντρες σε μια σχέση: Καθαρό σπίτι και ρούχα. Να μαγειρεύεις ωραία. Να αγαπάς τη μάνα τους. Και όλους τους φίλους τους. Να μη θέλεις γάμο. Να έχεις μόρφωση. Να κάνεις έξυπνα κομπλιμέντα. Να κάνεις χάδια αλλά και μασάζ. Να είσαι πιστή και σοβαρή. Να δίνεις αναφορά. Να έχεις πάντα όρεξη για σεξ. Να απαντάς γρήγορα στο messenger. Να σηκώνεις πάντα το τηλέφωνο. Να κοιμάσαι στις 12. Να μην έχεις φίλες. Αν τυχόν έχεις, να μη βγαίνεις μαζί τους. Να παρέχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων. Να δουλεύεις και αν είσαι ανεξάρτητη οικονομικά.
Ζ.Στα Λαρσινά
* ΤΟΠΙΚΟΙ ιδιωματισμοί για τις κατευθύνσεις από τον Δ. Ζ. και για τους Λαρισαίους δεν χρειάζεται μετάφραση: Σιαπάν, σιακάτ, σιακεί, σιαδώθε…
Οπότε γίνεται αντιληπτή και η προτροπή.
- Άι σιαπέρα ρέ…
***
* ΕΙΝΑΙ κι ο Κ. Π. που ρωτάει ανήσυχος.
- Ψάχνου ιέναν νειαρό να μι φλάξ’ τα ζα, α πάου κι ιγώ να ξισκάσου. Αλλά μόνου νειαρό, ε, όχι κουρτσούλ. Είχα περσ’ κι δεν ιέφυγα ντιπ η έρμους.
Ζ.

Σταυρωμένος
* ΕΙΧΕ έναν έξυπνο παπαγάλο ο Λαρισαίος και του λέει μια μέρα.
- Φεύγω για μια ώρα από το μαγαζί. Αν έρθει το βυτίο με το πετρέλαιο πες τους να βάλουν 1 τόνο. Πρόσεξε, 1 τόνο, το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό πια.
Έρχεται το βυτίο, βλέπουν τον παπαγάλο, τον πειράζουν.
- Πού είναι το αφεντικό;
- Έφυγε…
-Και τώρα ποιος θα μας πει πόσο πετρέλαιο να βάλουμε;
-Εγώ;
-Χα χα χα. Και πόσο θες παπαγάλε; Έναν τόνο, δύο ή τρεις τόνους; Για πες;
***
* ΤΟΝ μπέρδεψαν, πουλί ήταν, τους λέει αυτός «τρεις τόνους»
Γυρνάει το αφεντικό, θυμώνει, ουρλιάζει.
- Ένα τόνο δε σου είπα ρε, γιατί τους έβαλες 3; Με ξεπαράδιασες…
Τον αρπάζει και το σταυρώνει με τα φτερά ανοιχτά.
- Μια βδομάδα θα μείνεις εκεί.
***
* ΟΤΑΝ ηρεμεί ο παπαγάλος βλέπει απέναντί του μια εικόνα του Χριστού στον Σταυρό και ακούει από κει μια φωνή.
- Πλάσμα του Θεού, πόσο καιρό θα είσαι σταυρωμένο;
- Μια βδομάδα, Εσύ πόσο καιρό είσαι στο σταυρό;
- Δύο χιλιάδες χρόνια.
Έκπληκτος ο παπαγάλος, γούρλωσε τα μάτια.
- Καλά ρε μεγάλε… Πόσο πετρέλαιο είχες παραγγείλει;
Ζ.

 

DEKAOKTOYRES-CIU.jpg

* TO επιβεβαίωσε και ο Κ. Τσ. στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνος. Ἐμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας, και ο πατήρ υμών ο ουράνιος τρέφει αυτά. (Εν προκειμένω ο καλός θεούλης έστειλε τον παππού στο παγκάκι).
Ζ.

 

NERO-CIU.jpg

* ΤΙΜΕΣ νερού σε αούτομπαν στην Αυστρία. Είναι «Εβιάν» βέβαια, αλλά καλύτερα να θυμηθείς να πάρεις νερό φεύγοντας απ΄ το σπίτι…

Ι. Μ.

 

ODEYSH-TYFLON-CIU.jpg
* ΣΤΗΝ επόμενη στροφή, η όδευση τυφλών μπορεί να έχει και Κουτσό.

Ζ.

 

LIBANISTA-CIU.jpg

* ΚΙ εκεί πάνω που είχαν γίνει όλες οι προετοιμασίες για τα Λιβανιστά-Ψιθυριστά, θέλει τέχνη το θυμιάτισμα, έρχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης και αλλάζει γνώμη για τις πρόωρες εκλογές.
Ζ.

 

PLATFORMA-CIU.jpg

* ΑΝΟΙΞΕ ειδικά για τον κάμπο η Πλατφόρμα «Διακοπές για Όλους».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass