Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2022 18:00
* ΣΤΗΝ Ελλάδα τα αγάλματα τα έχουμε για να πατάμε να δένουμε τα κορδόνια μας. (Ναι, γύψινο είναι αυτό που αποτύπωσε ο Β.Ντ. στην Τήνο). Ζ. * ΣΤΗΝ Ελλάδα τα αγάλματα τα έχουμε για να πατάμε να δένουμε τα κορδόνια μας. (Ναι, γύψινο είναι αυτό που αποτύπωσε ο Β.Ντ. στην Τήνο). Ζ.

Πολυκοσμία
* ΑΔΕΙΑΖΕΙ από χθες η πόλη καθώς φεύγουν για διακοπές

και οι τελευταίοι από τους αδειούχους του Αυγούστου. Ίσως οι αποχαιρετισμοί ανάμεσα στις παρέες να προκάλεσαν την πολυκοσμία χθες στο κέντρο της Λάρισας.
Τέτοια εποχή, τόσο πλήθος; Εκτός κι αν οι αδειούχοι μένουν στην έδρα τους, για προφανείς λόγους. Είναι κι όσοι δεν έχουν πάρει άδεια, επειδή δεν έχουν δουλειά. Παράξενη εικόνα πάντως.
Ζ.

Μα με τανκς;
* ΣΤΟ πλαίσιο της κινεζικής αντίδρασης στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊπέι και των μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά γύρω από το επίμαχο νησί, οι Κινέζοι εκτόξευσαν λέει βαλλιστικούς πυραύλους. Από απίστευτη απόσταση.
Κι η Ταϊβάν απάντησε βγάζοντας τανκς στην πρωτεύουσα. Άμυνα είναι αυτό; Σε εσωτερικό εχθρό, ίσως. Πότε βγαίνουν άρματα μάχης στους δρόμους μιας πρωτεύουσας; (Μήπως δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα;)
Ζ.

Πάλι δύσκολα
* «ΕΜΦΡΑΓΜΑ στα γονατισμένα νοσοκομεία από την έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών», το πρωτοσέλιδο του ‘’Ριζοσπάστη’’. Με ανάλογους υπότιτλους: «Πάνω από 8.000 εισαγωγές έγιναν τον τελευταίο μήνα επιδεινώνοντας την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
Κοροϊδία τα περί ετοιμότητας μπροστά στον Σεπτέμβρη καταγγέλλουν οι υγειονομικοί. Παρατημένοι ‘’στο έλεος’’ οι ασθενείς με συμπτώματα long covid».
Παρατηρώντας και στον δικό του κύκλο, ο Λαρισαίος εκτιμούσε ότι δεν πρόκειται για αντιπολιτευτικό οίστρο του ΚΚΕ.
- Κάτι ξέρουν αυτοί... Απ’ τους γιατρούς που τραβούν το ζόρι και σηκώνουν το βάρος στην πρώτη γραμμή τα μαθαίνουν...
Ζ.

Άμα τα κλείσει
* ΤΑ οικονομικά ζητήματα σταθερά στην ατζέντα των Λαρισαίων.
- Αφεντικό θέλω να πληρωθώ...
- Κάνε ό, τι νομίζεις.
* * *
* - ΠΑΠΠΟΥ, κλείσε τα μάτια σου.
- Γιατί παιδάκι μου;
- Η μαμά είπε πως όταν ο παππούς κλείσει τα μάτια του θα γίνουμε πλούσιοι.
* * *
* - ΣΗΜΕΡΑ διαπίστωσα δυστυχώς πόσο μικρό τον έχω. Δεν πρόλαβα να τον πιάσω στα χέρια μου κι αυτός χάθηκε από τη χούφτα μου... Τι γελάς ρε βλάκα;
Σάμπως εσύ έχεις μεγαλύτερο μισθό από μένα;
Ζ.
Τρενοχάλια
* Ο ΟΣΕ επί τόπου στη γραμμή στην περιοχή της Χάλκης, τους εξήγησε ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος και τα υψηλόβαθμα στελέχη αντελήφθησαν λέει ότι πρέπει να γίνει άμεσα μελέτη. Ε και; Ναι, είπαν να ξαναπάει ο δήμαρχος στην Αθήνα τον άλλο μήνα να το ξαναδούν, που πρέπει να γίνει μελέτη κι ύστερα να εφαρμοστεί και να δημοπρατηθεί και να γίνει το έργο κλπ. κλπ., μικρό σχετικά έργο. Έχει κακή προϊστορία ο ΟΣΕ, στη Λάρισα τουλάχιστον, με πολλά και μεγαλύτερα.
- Αφού είπαν ότι το αντελήφθησαν, έλεγε ο Λαρισαίος, μήπως να αποκλείσουν τις γραμμές στον κάμπο, μπας και το αντιληφθούν καλύτερα; (Αυτό που έχει συζητηθεί ως ενδεδειγμένη στάση και για τον δήμαρχο Λαρίσης για τα σιδηροδρομικά θέματα της πόλης).
* * *
* Ο ΟΣΕ, ο απίστευτος... Χθες έσπασε τα ρεκόρ δημοφιλίας στο ίντερνετ ένα βίντεο, όπου ένας υπάλληλος του σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα του αρμόδιου υπουργού Κ. Καραμανλή κιόλας, μιλάει στο εσωτερικό τηλέφωνο για την άφιξη της αμαξοστοιχίας από τη Λάρισα και υπάρχει ένα μπέρδεμα σχετικά με την αποβάθρα άφιξής της. Μόνο που έχει ξεχάσει το μικρόφωνο ανοιχτό και η συνομιλία αλλά και τα ‘’γαλλικά’’ που ρίχνει αμέσως μετά, ακούγονται ως ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Με το σούρεαλ σκηνικό να συμπληρώνεται και από ένα αυτοκίνητο που περνάει χαλαρά από την αποβάθρα. (Έτσι κι αλλιώς τριτοκοσμικός ο ελληνικός σιδηρόδρομος).
Ζ.

Του πανηγυριού
* ΣΤΟ γνωστό τοις πάσι πλέον ‘’Vouchers.gov.gr’’, τώρα πια η κυβέρνηση προσφέρει και την πλατφόρμα ‘’Panigyri Pass’’ ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Αντιστοιχεί σε δύο σουβλάκια και μία μπύρα.
Ζ.

Ανυπέρβλητες
* ΕΙΧΑΝ τις δυσκολίες τους με τις γυναίκες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ναι, είμαι μόνος.
- Από επιλογή;
- Ναι. Των άλλων.
* * *
* - ΠΡΟΤΙΜΩ να κυνηγάω γυναίκες με 12ποντα.
- Γιατί, σε ανάβουν τα τακούνια;
- Όχι, δυσκολεύονται να τρέξουν.
* * *
* - ΕΙΧΕΣ ποτέ μακροχρόνια σχέση;
- Ε ναι φυσικά...
- Και γιατί χωρίσατε;
- Πήγε σε άλλο Δημοτικό.
Ζ.

Με τους σλαβοσλάβους
* Η Μπρατισλάβα αντιμετώπισε τον Πειραιά κι η Πράγα την Αθήνα. Το ίδιο βράδυ αντιμέτωπες η Σλόβαν με τον Ολυμπιακό κι η Σλάβια με τον Παναθηναϊκό. Σημειωτέον ότι Τσεχία και Σλοβακία, μετά το βελούδινο διαζύγιό τους πριν τριάντα χρόνια έχουν πολύ λιγότερες διαφορές απ΄ όσες οι γαύροι με τους βάζελους. Ήταν η βραδιά που τους παίδεψαν άσχημα αμφοτέρους οι σλάβοι, τσεχοσλάβοι, γιουγκοσλάβοι, σλαβιανοί, σλοβακοσλάβοι, σλοβιανοί, σλοβάνοι, μπρατισλάβοι, άκρη δεν βρήκαν πράσινοι και ερυθρόλευκοι.
Ζ.

Στα τηλέφωνα
* «ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ με όσα συζητάνε για εκείνον μεταξύ τους οι Έλληνες στο τηλέφωνο δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως αποκαλύπτει το Κουλούρι: Ιδιαίτερα στεναχωρημένος δηλώνει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, με όσα φτάνουν στα αυτιά του για το πρόσωπό του στις ιδιωτικές τηλεφωνικές συζητήσεις των πολιτών.
Συγκεκριμένα, οι πράκτορες της ΕΥΠ μεταφέρουν στον κ. Μητσοτάκη κάποια από τα αρνητικά σχόλια που καταγράφουν, χωρίς ωστόσο να τα διαβιβάζουν όλα, ώστε να μην τον στεναχωρούν και πάρα πολύ πριν από τις διακοπές του. Παρ’ όλα αυτά, τα σχόλια αυτά φαίνεται πως είναι αρκετά για να τον εκνευρίσουν. «Αισθάνεται πως είναι άδικο που δεν τον εμπιστεύονται μετά από όσα έχει κάνει για τους Έλληνες. Ταυτόχρονα, απορεί τι καλύπτουν όλα αυτά τα μπιπ», σχολίασε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σε τηλεφωνική μας κλήση που καταγράφηκε και από τις δύο πλευρές.
Ζ.

Τώρα αλλάζει
* «ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΗ η ΔΕΗ», ειρωνεύεται ο Δ.Ζ.Γ. «Εδώ και αρκετούς μήνες είχα την προνοητικότητα και άλλαξα τη σύμβαση που είχα στη ΔΕΗ μπαίνοντας στο πρόγραμμα «myHome Enter Green Pass», με αποτέλεσμα ενώ όλοι αυτό το διάστημα να τραβάνε τα μαλλιά τους με τις αυξήσεις, εγώ να απολαμβάνω τιμές χαμηλότερες κι από πριν με σχεδόν ίδια κατανάλωση ρεύματος».
* * *
* ΟΛΑ καλά; Μπα... «Μόλις έλαβα επιστολή από τη ΔΕΗ, που λέει ότι με τη λήξη της σύμβασης και ‘’δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην αγορά ενέργειας καθώς και των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων εκ μέρους της πολιτείας...’’, με ενημερώνουν ότι ‘’πρόκειται να μεταβείτε στο νέο προϊόν κυμαινόμενης τιμής «ΔΕΗ myHome Open» με εφαρμογή των αντίστοιχων όρων και χρεώσεων’’. Δηλαδή τέρμα το παλιό μου τιμολόγιο, άρα αυξημένο κόστος. Κι εγώ που νόμιζα ότι νομοθετούν για φθηνότερη ενέργεια...» (Πάλι καλά που δεν του ανακοίνωσαν ότι μετά τα μέτρα της κυβέρνησης λήγει αυτοδικαίως η σύμβασή σου και θα πάει έτσι αμέσως στα νέα ακριβότερα τιμολόγια. Ποιος δεν τους έχει ικανούς;)
Ζ.
Αλαζονεία
* ΜΙΑ νεαρή κοπέλα μπαίνει στο εξομολογητήριο.
- Δώσε μου άφεση, πάτερ, γιατί έχω αμαρτήσει.
- Περί τίνος πρόκειται, τέκνο μου;
- Έχω διαπράξει το αμάρτημα της αλαζονείας. Κάθε μέρα στέκομαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη και θαυμάζω τον εαυτό μου καθώς σκέφτομαι πόσο ωραία είμαι.
Ο παπάς την κοιτάζει προσεκτικά από πάνω μέχρι κάτω και της απαντάει με ηρεμία.
- Ησύχασε τέκνο μου... Αυτό δεν είναι μεγάλο αμάρτημα. Είναι απλώς μέγα λάθος.
Ζ.