ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 18:18
Οικογένειες με μωρά, στη μαμά Κάρλα Οικογένειες με μωρά, στη μαμά Κάρλα

Αδεια πόλη
* ΑΔΕΙΑ η Λάρισα το Σαββατοκύριακο. Το τελευταίο κύμα των αδειούχων αναχώρησε, αρκετοί απέδρασαν στα κοντινά παράλια και όσοι απέμειναν δεν ξεμύτισαν μέχρι να σουρουπώσει όποτε βγήκαν βόλτα σε πάρκα και πλατείες. Τι έμεινε άλλωστε; Μια βδομάδα μέχρι τον

Δεκαπενταύγουστο και μετά τα κεφάλια μέσα.
Ν.Π.

Εβρεξε
* ΛΙΓΟΙ κατάλαβαν τη βροχή που έριξε ξημερώνοντας Κυριακή στη Λάρισα. Οι ξενύχτηδες κυρίως, αφού έπιασε κατά τις 3. Δυστυχώς όχι μόνο δεν δρόσισε, αλλά η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία έκανε χειρότερη την κατάσταση. Τα τσιμέντα βράζουν. Αλλά είπαμε, με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Το καλοκαίρι ζέστη, τον χειμώνα κρύο και αυτό είναι και το λογικό.
Ν.Π.

Ολοήμερα
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ και η λίστα των σχολείων που θα λειτουργήσουν με το αναμορφωμένο πρόγραμμα που θα ολοκληρώνεται στις 5.30 το απόγευμα και όλα καλά και όλα ωραία. Στη θεωρία όλα καλά, στην πράξη όμως; Δηλαδή ο μαθητής θα επιστρέφει σπίτι του το απόγευμα μετά τις 5.30 για να διαβάσει τα μαθήματα της επόμενης ημέρας ή έχει φροντίσει το Υπουργείο Παιδείας να έχει το ανάλογο προσωπικό για να γίνεται η προετοιμασία τους στο σχολείο; Η σίτιση των παιδιών πού θα γίνεται; Να φανταστούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι έγιναν οι κατάλληλες εργασίες, ώστε τα σχολεία να διαθέτουν και τους ανάλογους χώρους. Τι όχι; Τον Σεπτέμβριο πάντως θα φανεί αν οι γονείς θα ανταποκριθούν ή όχι.
Ν.Π.

Όλα είναι …ένα ψέμα
* ΑΠΟ τα ωραία που κυκλοφορούν τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μπαίνεις Facebook, όλοι είναι ευτυχισμένοι.
Μπαίνεις Twitter, όλοι είναι νευριασμένοι.
Μπαίνεις Instagram, όλοι είναι σέξι.
Μπαίνεις TikTok, όλοι είναι κωμικοί.
Μπαίνεις LinkedIn, όλοι είναι επιτυχημένοι.
Μπαίνεις e-banking, όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα, μια πνοή.
Έτσι ακριβώς όμως…
Ν.Π.

Κορονοϊός
* ΜΕ τούτα και με κείνα ξεχάσαμε και τον κορονοϊό. Παρά τα αυξημένα κρούσματα, λίγο το καλοκαίρι, λίγο οι πολιτικές εξελίξεις και ο κορονοϊός περνά στα ψιλά.
Δυστυχώς όμως δεν έφυγε, το αντίθετο μάλιστα μας κρατά σε συντροφιά με υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Απόδειξη ότι πολλών τα σχέδια φέτος είτε για διακοπές είτε για να τελέσουν κάποιο μυστήριο που δύο χρόνια τώρα ανέβαλλαν λόγω της πανδημίας χάλασαν εξαιτίας του.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μέτρα ελάχιστοι παίρνουν, αν και πλέον ολοένα και περισσότεροι εμφανίζονται σε κλειστούς χώρους, κυρίως σούπερ μάρκετ και καταστήματα φορώντας μάσκα.
Πάντως όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα το κουβαλάμε πολύ καιρό ακόμη μαζί μας.
Ν.Π.


Ενοίκια
* ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ τα διαμερίσματα που διατίθενται προς ενοικίαση στη Λάρισα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι η τιμή τους εξαρτάται από την παλαιότητα της οικοδομής, τα τετραγωνικά ή την περιοχή, είναι οικτρά γελασμένος. Ενοίκιο 380 ευρώ για δυάρι 45 τ.μ. στο κέντρο της πόλης σε οικοδομής τουλάχιστον 30ετίας. Μα αλήθεια τώρα; Πώς να μπορέσει ο κόσμος να ανταποκριθεί; Εντάξει ελεύθερη αγορά, αλλά κάπου να μπαίνει και η λογική. Υπάρχει κόσμος που ψάχνει ακόμη και χρόνια για να βρει μια στέγη με ενοίκιο στο οποίο μπορεί να ανταποκριθεί.
Ν.Π.

Αλλάζω συσκευή
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ και οι οριστικοί δικαιούχοι για το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» και πλέον παίρνει σειρά η διαδικασία της ανακύκλωσης των ενεργοβόρων συσκευών με νέας τεχνολογίας. Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις οριστικά επιλέξιμες. Μικρός ο αριθμός και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το πρόγραμμα δεν έχει σωστές προδιαγραφές, αφού για να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους θα πρέπει να βάλουν και οι ίδιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση λέει ότι στόχο έχει να διευρυνθεί το πρόγραμμα, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον. Καλές οι προθέσεις, αλλά χρειάζεται και ένας έλεγχος, ώστε ο πολίτης να είναι προστατευμένος και να απολαμβάνει πραγματικά οφέλη, όχι να μπαίνει στη διαδικασία και κατόπιν εορτής να διαπιστώνει ότι ναι μεν αλλά…
Ν.Π.

Επιστροφή
* ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι φωνές και στη Βρετανία για τη μεγάλη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα «Sunday Times», το 78% των αναγνωστών της λέει «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, στο ερώτημα: «Θα πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;».
Σε αυτή συμμετείχαν 11.315 άτομα, από τα οποία μόλις το 22% είχε αντίθετη άποψη.
Γ.Γ.

Πλάνη
* «ΣΤΟΝ παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου…» και ξάφνου ακούγεται μια φωνή αντιπολιτευτική: «Δεν πατάμε φίλε κανέναν σύνδεσμο που προτείνει η Κυβέρνηση, όσο δελεαστικό κι αν είναι, και ας μοιράζει ακόμη και λεφτά!».
Γ.Γ.

Άλλα λόγια…
* ΔΕΝ έκατσε καλά στο αυτί του Έλληνα ο όρος «επισύνδεση», δεν τον είχε ξανακούσει είναι η αλήθεια, το άλλαξαν πιο απλά σε «νόμιμη συνακρόαση», να το κατανοούν όλοι, αλλά σαν τη σύγχυση με το επακούμβηση δεν έχει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Γ.Γ.

Πάρε το μηδέν…
* ΟΣΟΙ αιφνιδιάζονται από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ψεύδονται, αφού το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα (σ.σ. όπως σε όλες τις χώρες) επιτρέπει τις παρακολουθήσεις, απλά σε κάθε περίπτωση διαφέρουν οι λόγοι.
Απλά επίσης, κάθε φορά βρίσκεται ένας …Τόμπρας που θυσιάζεται ως «Ιφιγένεια» για να σκεπάσουν τις πολιτικές ευθύνες της (εκάστοτε) κυβέρνησης. Μόνο νήπια θα πιστέψουν ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί πολιτικό αρχηγό και μάλιστα με αίτημα ξένων υπηρεσιών και δεν είναι ενήμερο το (εκάστοτε) Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν χρειάζεται μυαλό για να γίνει αντιληπτό πως ο διορισμένος από τον πρωθυπουργό διοικητής της ΕΥΠ, λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό. Πιστεύει κάποιος ότι ζήτησαν ξένες χώρες την παρακολούθηση κάποιου και ο διοικητής της ΕΥΠ ξέχασε… να το αναφέρει; Σε ρόλο μαύρου πρόβατου ο άλλοτε Γενικός Γραμματέας και ο πρώην Διοικητής ΕΥΠ. Λοιπόν, ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση;
Β.Κ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Μισή ζωή...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass