ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2022 18:00
* ΜΑ τι κάνει ο Κ. Αγοραστός εκεί στην 110; Κατά μία εκδοχή παραγγέλνει κι αυτός ένα «Ραφάλ» για τις εκλογές, καθότι θεωρεί πως χρειάζονται υπερηχητικές ταχύτητες. Ζ. * ΜΑ τι κάνει ο Κ. Αγοραστός εκεί στην 110; Κατά μία εκδοχή παραγγέλνει κι αυτός ένα «Ραφάλ» για τις εκλογές, καθότι θεωρεί πως χρειάζονται υπερηχητικές ταχύτητες. Ζ.

Έβρεξε
* - ΚΑΙ τι είμαστε, δηλαδή, για να μας αρέσει η βροχή, αδιάβροχα;


Οι Λαρισαίοι στην πόλη συνέχισαν να απολαμβάνουν τη λιακάδα μετά το μικρό διάλειμμα. Ενώ έξω απ’ τα τσιμέντα, ανακουφισμένοι οι αγρότες ετοιμάζονται να ασχοληθούν με τη σπορά της γης που μαλάκωσε επιτέλους. (Στις πόλεις σκληραίνουν τα πράγματα. Μεγάλη απεργία σήμερα).
Ζ.

Το μακαρόνι
* ΣΤΑ σούπερ μάρκετ η μεγάλη μάχη κι ο εκ Σαρανταπόρου ποιητής Δ. Ντ. την υμνεί.
Φτήνυνε κάπως, δύο λεπτά, το μακαρόνι.
Για τον φτωχό, καινούργια μέρα ξημερώνει.
Του φτάνει ν’ αγοράσει ένα πακέτο.
Που θα το φάει αλάδωτο και σκέτο.
Ζ.

Αντιφάσεις;
* «ΤΟΞΙΚΟ το κλίμακι αν δεν μπορείς να σταθείς, τότε εκλογές», επέμενε και μετά την πρωθυπουργική συνέντευξη ο Α. Πορτοσάλτε.
- Θα πέσει, δηλαδή;
Το ερμήνευε αλλιώς ο Λαρισαίος. Που μιλούσε και για Πρωτοσάλτε, απ’ το καράβι.
***
* «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ και αξιοθρήνητα ψέματα» ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης, αλλά ο Πρωθυπουργός καθυστέρησε μια μέρα το ταξίδι στην Αίγυπτο και βγήκε να μιλήσει εκτάκτως στον Ν. Χατζηνικολάου. Τόσο ασήμαντο συμβάν με τη λίστα Βαξεβάνη.
Μικρή υποχώρηση, αλλά στο ίδιο μοτίβο η στάση Μητσοτάκη: Στη χώρα χρησιμοποιούνται πολλά παράνομα λογισμικά, αλλά όχι από μένα, δεν ξέρω, μη με μπλέκετε, ποιος υποκλέπτει δεν ξέρω... (Ελαφρώς αντιφατικά όλα αυτά;).
Ζ.

Πακέτο Λαρίσης
* ΕΙΠΕ περισσότερα αργότερα ο Κ. Βαξεβάνης για τη Λάρισα: Σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην περίπτωση συνεργάτη υπουργού που πήγαινε στη Λάρισα «για να παραλάβει ένα πακέτο».
Το «πακέτο», όπως φαίνεται, δεν παραλήφθηκε, καθώς ο υπουργός «δέχτηκε τηλεφώνημα από το Μαξίμου», με το οποίο του ζητήθηκε να ακυρωθεί η «αποστολή» του συνεργάτη του, δείγμα ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση.
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου τι ήταν το «πακέτο», απάντησε πως «ήταν λεφτά». Προφανώς δεν ήταν της έγκρισης αυτού που τον παρακολουθούσε, αυτό ήταν «εκτός αδειοδότησης», συμπλήρωσε με νόημα ο εκδότης του Documento.
***
* ΤΙ ιστορία να είναι πάλι αυτή;
- Να δούμε λίστα των υπουργών φερόμενων υπό παρακολούθηση, έλεγε ο Λαρισαίος ερευνητής, και τις μπίζνες στη Λάρισα, τους επιχειρηματίες που σχετίζονται στενά με υπουργούς, μπορεί να γίνει με την απλή μέθοδο των τριών. Ναι των τριών...
- Δεν περιμένουμε καλύτερα όταν θα τα πουν με ονόματα;
Ζ.
Μπαλίτσα
* - Ο διαιτητής απ’ τη Δανία θα ρίξει άραγε την Κυβέρνηση; Για ένα πέναλτι;
Συζήτηση με στυλ, χιούμορ, αλλά και βάθος στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Ελέγχθηκε, άραγε, ο Ισπανός Άβιλα του Ολυμπιακού, που το έκανε αδικαιολόγητα στο τέλος των καθυστερήσεων; Μήπως ήταν βαλτός απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ;
***
* - ΓΙΑΤΙ χαίρονται οι αριστεροί με τα λόγια του εφοπλιστή; Θεωρούν ότι «αυτός θα ρίξει τον Μητσοτάκη», ε; Θα ξεχνούν, μάλλον, ότι ο ίδιος, ο Μαρινάκης, το 2018 είχε καλέσει σε αγώνα κατά της τότε Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βροντοφωνάζοντας «να τελειώνουμε με τη Χούντα»...
***
* - Ο Αλαφούζος πάλι; Από τη μια κέρδισε το πέναλτι ο Παναθηναϊκός του, από την άλλη στη λίστα των υποκλοπών κι ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της «Καθημερινής» του. Ισοπαλία. Γι’ αυτό και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας χθες γινόταν λόγος για «Κοινή ευθύνη»;
- Τι κοινή, ΠΑΟ-Καθημερινής;
- Της Κυβέρνησης να διαλευκάνει την υπόθεση, που έτσι γίνεται δεκτό ότι υπάρχει, και της αντιπολίτευσης να μη σκανδαλολογεί χωρίς στοιχεία.
- Τα «Νέα» του Μαρινάκη, πάντως, έχουν απασφαλίσει. Ποιοι 33 του Κ. Βαξεβάνη... O Γ. Παπαχρήστος μιλάει για λίστα με 106 παρακολουθούμενους.
Ζ.

Το καθρεφτάκι
* Η σοφία της Λαρισαίας ξανθιάς.
- Καλέ, το ξέρατε ότι το καθρεφτάκι που έχουμε στο αυτοκίνητο για να τσεκάρουμε το μακιγιάζ, άμα το σηκώσεις λίγο πιο πάνω μπορείς να βλέπεις και τα αυτοκίνητα πίσω σου;
***
* - ΕΦΤΙΑΞΑΝ λέει σουτιέν που ξεκουμπώνει μόνο του άμα χτυπήσεις παλαμάκια. Φαντάσου τι έχει να γίνει σε καμιά συναυλία.
***
* - ΜΟΥ είπε ότι δεν με χωνεύει.
- Κι εσύ τι έκανες;
- Πατ πατ στην πλάτη του για να ρευτεί.
Ζ.

Έχει δίκιο
* Ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο να λέει «είναι αδιανόητο να με κατηγορούν ότι παρακολουθώ τους υπουργούς μου», αλλά αυτό το δίκιο έχει χαθεί με την ανεξήγητη επιμονή του στο απόρρητο, η οποία δεν επιτρέπει να δοθεί απάντηση στο καίριο ερώτημα «γιατί παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης;».
(Ο έμπειρος αναλυτής Γ.Κ. επιμερίζει δίκαια και άδικα).
***
* Ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο όταν λέει ότι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να είναι «υποβολείς» των κυβερνήσεων και οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να δέχονται «πιέσεις και εκβιασμούς».
Όμως και σ’ αυτό έχει χάσει το δίκιο του. Διότι αυτά τα συμφέροντα συνέβαλαν καθοριστικά στην εκλογική του νίκη και οι πολίτες έβλεπαν ότι μέχρι πρότινος υποστήριζαν σθεναρά την Κυβέρνησή του, υποβαθμίζοντας τα λάθη της και αποσιωπώντας σκανδαλώδεις συμπεριφορές της.
(Εμ, δεν έχει δίκιο κι αυτός; Επειδή τυγχάνει αντιπολιτευόμενος, να το χάνει;).
Ζ.

Ένας προνοητικός
* «ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ και γενναία επιχορήγηση του επιχειρηματία Νταβέλη». Την τιμητική της η Λάρισα χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία παρά την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκει εκτεταμένο χώρο και με πρωτοσέλιδο, αναγγελτικό μάλιστα, για «Έναν προνοητικό επιχειρηματία», τον Αχ. Νταβέλη, τον οποίο χαρακτηρίζει και πολυπράγμονα λόγω ΑΕΛ, «Animus», αλλά και επιθυμίας εισόδου του στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ενώ θυμίζει πως «ο ίδιος εξέπληξε το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2020, όποτε δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή ιατρικών μασκών λίγες μέρες πριν από την κυβερνητική απόφαση για καθολική, αναγκαστική χρήση τους».
***
* ΚΑΙ το δημοσίευμα επικεντρώνει στα πιο φρέσκα κουλούρια: «Το βραβείο του πιο δαιμόνιου και προνοητικού επιχειρηματία, που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες, διεκδικεί με αξιώσεις ο στενός φίλος και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, Αχιλλέας Νταβέλης, o οποίος φαίνεται πως για ακόμα μία φορά βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις.
Ο σύντεκνος της πρωθυπουργικής αδερφής επιχορηγήθηκε με 1,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης τον Ιανουάριο 2022 για το άνοιγμά του στα ΜΜΕ». (Πώς καταφέρνουν και εμπλέκουν πάντα και την Ντ. Μπακογιάννη; Συνέβη και με την υπόθεση του Α. Πάτση).
***
* ΚΑΤΟΠΙΝ ημερομηνίες και ποσά:
«Συγκεκριμένα, η εταιρεία του «21 Admedia Μ. ΙΚΕ» συστάθηκε στις 9/9/2021, ενώ στις 28 Ιανουαρίου 2022 της εγκρίθηκε επιχορήγηση 1.553.617 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 2.829.303.
Η ταχύτατη έκδοση βέβαια της εγκριτικής απόφασης της επιχορήγησης μπορεί ως έναν βαθμό να εξηγηθεί, καθώς πιθανότατα η αίτηση είχε γίνει όταν η εταιρεία ήταν ακόμη υπό σύσταση». (Υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης).
***
* ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ περιγράφονται αλλαγές στο αρχικό επενδυτικό πλάνο, ψηφιακή τηλεόραση και όχι επίγεια, «...ο κ. Νταβέλης, σχεδόν έναν μήνα μετά την εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης που καλύπτει πάνω από το 50% της επένδυσής του, αποφασίζει να τροποποιήσει το καταστατικό της εταιρείας του, εντάσσοντας στους τομείς δραστηριότητάς του τις υπηρεσίες ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας. Έτσι, μόλις είκοσι μέρες μετά την τροποποίηση, στις 29 Μαρτίου 2022, παρουσίασε το νέο του εγχείρημα, το οποίο είχε ουσιαστικά πάρει επιχορήγηση για τη δημιουργία του πριν ανοίξει. Η εφημερίδα του ομίλου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και η τηλεόραση αμέσως μετά».
***
* Κι ένα κερασάκι για το τέλος: «Βασικός κορμός του δημοσιογραφικού ομίλου είναι το πρώην κανάλι «TV 10» που ανήκει στην εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Τρικάλων Α.Ε.» και μετονομάστηκε σε «FORMedia TV». Ο Αχ. Νταβέλης μπαίνει στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή την επομένη της ανάρτησης στο διαδίκτυο της έγκρισης επιχορήγησης. Μάλιστα, ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η «Ραδιοτηλεοπτικές Τρικάλων Α.Ε.» έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2007, καθώς στο ΓΕΜΗ δεν εμφανίζεται κανένας ισολογισμός της εταιρείας, παρότι η δημοσίευσή τους είναι υποχρεωτική βάσει νόμου».
Ζ.

Σεφ χυλόπιτας
* ΣΕ συνεχείς εμπλοκές οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Έχω δύο αστέρια Μισελέν στη χυλόπιτα.
***
* - ΕΛΑ μάνα; Κάηκα με το λάδι στο δάχτυλο, τι να κάνω;
- Χώρισέ την αγόρι μου και βρες μία να σου μαγειρεύει.
***
* - ΓΙΑΤΙ δεν μου είπες ότι είσαι παντρεμένος κι έχεις και δύο παιδιά;
- Είμαι ντροπαλός.
Ζ.

Χωρίς αλλαγές
* ΜΕ την ίδια ομάδα ο Απ. Καλογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε την ίδια σύνθεση αντιδημάρχων, έμμισθων και άμισθων 8+3, ως το τέλος, η θητεία λήγει στις 31-12-2023, θα έχουν μεσολαβήσει, βέβαια, οι εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, όμως, τότε θα παραδώσουν στους επόμενους ή στον εαυτό τους, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Στην πρώτη κατηγορία Σούλτης-Δεληγιάννης-Αδαμόπουλος-Σάπκας-Νταής-Διαμάντος-Βούλγαρης-Αλεξούλης. Και στη δεύτερη Απρίλη-Καλτσάς-Αναστασίου, οι οποίοι τρέχουν για τη δόξα μη επιβαρύνοντας τον Δήμο.
Ζ.

Φανάρι
* ΣΕ χρόνο παρελθοντικό έχει μείνει ο φωτεινός σηματοδότης για πεζούς στη γωνία των οδών Κύπρου και Ολύμπου, πιο κεντρικά δεν γίνεται...
Όπως επισημαίνει ο Δ.Χ., παρότι το φανάρι για τα οχήματα κοκκινίζει, εκείνο για τους πεζούς δεν αλλάζει χρώμα, παρά μένει και αυτό στο κόκκινο για αρκετά δευτερόλεπτα. Οδηγοί και πεζοί αλληλοκοιτάζονται σκεπτόμενοι το ίδιο πράγμα: Γιατί δεν περνούν; Οι άλλοι...
Η καθυστέρηση έρχεται από την εποχή που λόγω έργων πεζοδρόμησης της Βενιζέλου το ένα ρεύμα της Κύπρου είχε παραδοθεί στην κίνηση των αστικών λεωφορείων με αντίθετη φορά. Τότε είχε νόημα, τώρα κανένα, απλά έχει ξεχαστεί. Τόσο δύσκολο είναι να επανέλθει σε νορμάλ λειτουργία; (Άντε ντε...).
Ζ.

Με όπλα
* ΝΑ, λοιπόν, και εκπομπές με αγώνες σκοποβολής στην Ελλάδα, όχι αυτούς τους κλασικούς με την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη κ.λπ, αγώνες κανονικούς, για άντρες βασικά, αγώνες με κίνηση, με στόχους χάρτινους, αλλά και με μεταλλικούς λέει, τους οποίους πυροβολούν μέχρι να πέσουν, αγώνες όπου μετράει και η ταχύτητα του αθλητή εκτός απ’ την ευστοχία του. Κατανοητό... Προς τα πού πάμε άραγε; Πόσο μακριά είναι οι ΗΠΑ κι η νόμιμη οπλοκατοχή;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass