ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2022 18:00
* ΣΤΟ Υπουργείο Γεωργίας χθες ο Χρ. Καπετάνος, μαζί με φίλους του αγρότες έθεσαν στον Γ. Γεωργαντά τα καυτά θέματα με την ΚΑΠ, για μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, καλαμπόκι και συνδεδεμένες, για τις εκτάσεις στην Κάρλα, ολόκληρη ατζέντα λέει και φέρνει και καλά νέα για τις αποζημιώσεις στα κάστανα. (Α να δούμε τι εμπέδωσε ο Υπουργός). * ΣΤΟ Υπουργείο Γεωργίας χθες ο Χρ. Καπετάνος, μαζί με φίλους του αγρότες έθεσαν στον Γ. Γεωργαντά τα καυτά θέματα με την ΚΑΠ, για μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, καλαμπόκι και συνδεδεμένες, για τις εκτάσεις στην Κάρλα, ολόκληρη ατζέντα λέει και φέρνει και καλά νέα για τις αποζημιώσεις στα κάστανα. (Α να δούμε τι εμπέδωσε ο Υπουργός).

Μουσκεμένα
* ΘΑ έβρεχε χθες βράδυ, ίσως και στη διάρκεια της ημέρας σήμερα και οπωσδήποτε ξανά απόψε τη νύχτα. Ένα υγρό χρήσιμο εικοσιτετράωρο, που μόνο μούσκεμα δεν θα θεωρηθεί ότι τα έκανε ο καιρός. Λίγο πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, που θα επανέλθουν, όμως, τις επόμενες ημέρες με το γλυκό φθινόπωρο να παρατείνεται. Φθινόπωρο, όμως, με νερά.
Ζ.

Ακρίβεια
* ΖΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από την κατάσταση Λαρισαίοι.
- Όσο μετράνε το ρεύμα μας, τόσες ψήφοι να τους λείψουν.
***
* - ΜΟΥ ήρθε η ΔΕΗ, δεν θα ξανανάψω θερμοσίφωνα. Θα λούζομε με το νερό απ’ τα μακαρόνια.
***
* - ΟΤΑΝ ο ποιητής έγραφε πως σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός, η βενζίνη είχε λιγότερο από 1 ευρώ το λίτρο.
Ζ.

Αλλαγή ατζέντας
* ΠΟΝΤΙΖΟΥΝ καλώδια λέει νοτίως της Πελοποννήσου, δεν έχουν κι οι Τούρκοι απαιτήσεις εκεί, μια χαρά, κι αρχίζει να ρέει το χρήμα. Δεν έτυχε να περνάει κάποια κάμερα από κει κι εντόπισε το καράβι, η Κυβέρνηση είναι που ενημερώνει, πρώτη είδηση στα κανάλια, δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων, ούτε να ξεκινούσαν οι γεωτρήσεις για τα κοιτάσματα, θα τα βρούμε, όμως, λένε, θα. Κι ύστερα, ύστερα ποιος μας πιάνει. (Μα με τα σούπερ μάρκετ, τη βενζίνη και τις υποκλοπές θ’ ασχολούνται;).
***
* Ο ποδοσφαιρόφιλος Λαρισαίος είχε άλλη προσέγγιση.
- Πώς θα ξεμπλέξουμε με τις αποκαλύψεις του Βαξεβάνη;
- Θα σφυρίζει ο Ντογιάκος πέναλτι.
Ζ.

Όλων των εποχών
* ΘΑ σαρώσει η ΟΝΝΕΔ αύριο Κυριακή το μεσημέρι. Στο Κτήμα Δριστέλλα στη Γιάννουλη, φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό θα τα σαρώσουν λέει και θα τα επιστρέψουν στους παλιούς της οργάνωσης που θα τα φέρουν μαζί τους στη συνάντηση. Συνάντηση ΟΝΝΕΔιτών όλων των εποχών, την οποία οργανώνει η Νομαρχιακή της Λάρισας, ΔΕΕΠ τώρα, με έναν παλιό ΟΝΝΕΔίτη στο τιμόνι της, τον Ηλία Σουφλιά, πολύ παλιό, σχεδόν αρχαίο, που, όμως, δεν ξεχνά την ωραία εποχή της νιότης. (Α, κουβάδες, βούρτσες, πινέλα, σπρέι, δεν χρειάζονται λέει, θα φροντίσουν οι οργανωτές).
Ζ.

Με τις συζύγους
* - ΤΗ μια με τη σύζυγο Ρουσόπουλου, τη Μάρα Ζαχαρέα, την άλλη με τη νύφη της οικογένειας Μητσοτάκη, σύζυγο Μπακογιάννη, τη Σία Κοσιώνη.
Πολιτικά πειράγματα στην παρέα των Λαρισαίων για τις τηλεοπτικές παρέες του Αλ. Τσίπρα, τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε απολύτως εκτός έδρας περιβάλλον.
- Αφού το αντέχουν αυτές... Προκατειλημμένοι εκ των πραγμάτων οι τηλεθεατές για τις ερωτήσεις και τη στάση τους, το ρισκάρουν, όμως, εκείνες.
- Μα να προβάλουν τον εχθρό στους τηλεθεατές τους; Τέτοια ανωτερότητα;
***
* - ΚΙ αυτός γιατί πάει;
- Και τι να κάνει, έχει κάποιο φιλικό κανάλι;
- Και ζωντανά, ε...
- Εμ, έχει χρόνο να τρέχει στα τηλεοπτικά στούντιο, αντιπολίτευση είναι. Ενώ ο Πρωθυπουργός που δεν προλαβαίνει, στο γραφείο του, μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη με τον φιλικό Νίκο Χατζηνικολάου.
- Ένα ντιμπέιτ δεν θα υπάρξει ανάμεσα στους δύο; Δεν θα βοηθούσε τη Δημοκρατία;
Ζ.

Ατυχία
* ΕΤΡΕΞΕ, οργάνωσε, συντόνισε... και αφιέρωσε πολύ χρόνο προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Δήμου Λαρισαίων και του δικτύου «Major Cities of Europe» στη Λάρισα, αλλά στην έναρξή του, την ημέρα που θα έπρεπε να απολαύσει τους κόπους του, τον «βρήκε» ο κορονοϊός.
Ο λόγος για τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιώργο Σούλτη, που από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Αρχής είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, παράλληλα με τον «βαρύ» τομέα ευθύνης των τεχνικών έργων σε μια μακρά περίοδο αδιάκοπης εκτέλεσης έργων στη Λάρισα.
Η απουσία του από το Συνέδριο στεναχώρησε πολλούς Έλληνες και ξένους σύνεδρους και το ανάφεραν στις τοποθετήσεις τους.
Η ειρωνεία είναι πως το Συνέδριο είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν δύο χρόνια, αλλά ξέσπασε η πανδημία και σήμερα ο κορονοϊός εμπόδισε τον άνθρωπο που είχε την ευθύνη του να βρίσκεται εκεί!
Μόνο ως μεγάλη ατυχία μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό για τον Γ. Σούλτη, με τον «κορονοϊό» να του «στήνει» παιχνίδι νεύρων!
Λ.Κ.

Συζητήσεις
* ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ πολυεπίπεδη η συζήτηση μεταξύ των Λαρισαίων, για το σχολείο της Ράπτου, η οποία εξελίσσεται και πέραν των άμεσα ενδιαφερομένων.
- Καλά, ο Μητροπολίτης πώς μπλέχτηκε στην υπόθεση; Κι άντε να ξεμπλέξει, άμα του χρεωθεί υποστήριξη άγριων επιχειρηματικών συμφερόντων...
- Όσο επιτήδειος κι αν είναι στον λόγο...
- Μόνο; Βρε σεις, διάβασα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης και τη λέξη οπορτουνιστές; Θα πάμε στο ΚΚΕ για μετάφραση;
Ζ.

Η άλλη γιατί;
* «ΕΜΕΙΣ, ως ΣΕΠΕ Ελασσόνας, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας, η οποία εργάζεται απερίσπαστα όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις θέσεις που ανέλαβε, με ευθύνη, αξιοπρέπεια και ήθος, και προπαντός με αμέριστη αγάπη για τα παιδιά». Οι συνδικαλιστές δάσκαλοι στη Λάρισα διάβαζαν έκπληκτοι την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελασσόνας. «Ποτέ στα εκπαιδευτικά χρονικά Σύλλογος δεν έβγαλε ψήφισμα συμπαράστασης στη Διοίκηση», σχολίαζε ο παλιός συνδικαλιστής. (Κάποτε, όμως, ξεκινούν κι αυτά, άλλωστε, ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει).
***
* Ο Σύλλογος Ελασσόνας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στην Κατερίνα Καραγιώργου, όπως είχαν κάνει ανωνύμως αμέσως και κάποιοι διευθυντές σχολείων υποτίθεται, επειδή «έγινε στόχος απειλών και εκφοβισμού όταν υπήρξε διαμαρτυρία γονέων για το κλείσιμο ιδιωτικού σχολείου». Ως εκεί καλά, δικαιολογημένα, ακολουθούν, όμως, και αιχμές εναντίον της Β. Ζιάκα. «...Αναρωτιόμαστε, γιατί οι γονείς στοχοποίησαν τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και δεν διαμαρτυρήθηκαν στην προϊσταμένη αρχή της Διευθύντριας, αφού η διαβίβαση της εντολής συντάχθηκε από το νομικό τμήμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης και έγινε και προς την Πρωτοβάθμια και προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». (Ήτοι από τη Β. Ζιάκα, οπότε υπήρξε ανησυχία γιατί έμεινε αυτή στο απυρόβλητο. Ανησύχησε όποιος/-α έγραψε την ανακοίνωση).
Ζ.

Ερωτήσεις
* ΑΠΟΡΙΕΣ ή δήθεν απορίες νεαρών Λαρισαίων.
- Να σου πω φιλενάδα ότι γίναμε γονείς...
- Συγχαρητήρια, τι κάνατε;
- Μα, σεξ...
***
* - Ο άλλος μου έστειλε μήνυμα ότι κάνει ντους γυμνός και με σκέφτεται. Λογικά κάποιες φορές κάνουμε και ντους ντυμένοι.
***
* - ΓΙΑ να μην είναι αμαρτία το σεξ, πρέπει να είστε παντρεμένοι, τέκνον μου...
- Και οι δύο πάτερ;
Ζ.
Δίπλα σε παιδιά!
* ΤΗΝ έντονη αγανάκτησή του κατέθεσε χθες συμπολίτης στην εφημερίδα. Εκεί στο Βοηθητικό του Αλκαζάρ -έλεγε στην «Ε»-, που έχει γίνει στολίδι και αθλούνται εκατοντάδες παιδιά, οι γονείς που κάθονται και τα περιμένουν να τελειώσουν την προπόνησή τους και να τα πάρουν σπίτι δεν σταματούν να καπνίζουν. Δεν ξέρουν, άραγε, -ρωτούσε ο συμπολίτης- ότι στους αθλητικούς χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα, κι αφού δεν το «ξέρουν», οι υπεύθυνοι οφείλουν να τοποθετήσουν ταμπέλες που να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Τι παράδειγμα δίνουν στα παιδιά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, έλεγε και συνέχιζε αναφέροντας ότι οι μη καπνιστές έχουν γίνει με το έτσι θέλω (παθητικοί) καπνιστές. «Αφήστε που βρομίζουν τον τόπο με τις γόπες τους», έλεγε ο αγανακτισμένος συμπολίτης. (Αλήθεια, αυτοί οι γονείς που καπνίζουν δίπλα σε αθλούμενα παιδιά τι σκέφτονται;).
ΘΑ.

Απεργίαι (ΙΙ)
* ΩΣ συνέχεια του χθεσινού με απεργίες στη Λάρισα σχεδόν προ αιώνος, από δημοσιεύματα της «Ελευθερίας» που ανασύρει ο Φωτοθηκάριος Αχ.Κ.
* 12-1-1932: Το εσπέρας της Κυριακής περί τους 40 ανέργους εξ Αμπελώνος κατήρχοντο εν σώματι εις την πόλιν μας ίνα παρουσιασθούν εις τον Κ. Νομάρχην και υποβάλλουν υπόμνημα... Αστυνομικά όργανα απηγόρευσαν την κάθοδον αυτών, επέτρεψαν δε μόνον πενταμελή επιτροπήν ήτις παρουσιασθείσα εις τον κ. Νομάρχην το υπέβαλε.
***
* 15-1-1932: Η Διοίκησις Χωροφυλακής εχορήγησε την άδειαν συνελεύσεως και συνεκεντρώθησαν αρκετοί άνεργοι εις τον Εμπορικόν Σύλλογον. Απεφασίσθη δε κατ’ αυτήν όπως πενταμελής Επιτροπή μεταβή εις τον κ. Νομάρχην και υποβάλη υπόμνημα. Παρά τας υποσχέσεις που εδόθησαν η Επιτροπή ανέργων, η οποία απετελείτο, κατά τας ανακοινώσεις των αρχών, από αναρχικά στοιχεία, εδήλωσεν προς τους ανέργους ότι εις την νομαρχίαν τους εφέρθησαν σκαιώς. Ερεθισθέντες εξ αυτού οι άνεργοι κατήλθον καθ’ ομάδας εκ της οδού Ακροπόλως και συνεκεντρώθησαν όλοι ομού εις την πλατείαν Ταχυδρομείου, έχοντες σκοπόν όπως εν διαδηλώσει διέλθουν τας οδούς της πόλεως φωνάζοντες και ζητούντες ψωμί. (Πολύ ζωηρά είχε ξεκινήσει το 1932. Οδός Ακροπόλεως η κατερχομένη εκ του Φρουρίου νυν οδός Παπαναστασίου).
***
* ΤΗΝ ίδια μέρα: Καταφθάσασα ισχυρά Αστυνομική δύναμις συνέστησεν όπως διαλυθούν ησύχως, ούτοι όμως ήρχισαν να υβρίζουν τα Αστυνομικά όργανα και να λιθοβολούν κατ’ αυτών. Τότε τα όργανα εχρησιμοποίησαν βίαν και κατώρθωσαν τέλος να τους διαλύσουν. Συνέλαβον δε τους πρωταιτίους Γερ. Κολοκοτρώνην, Νικ. Πίπιλαν, Γεωργ. Καρήν, Χρ. Χασιώτην, Ζήσην Δραγατζίκην και Δημ. Πατσιούραν, τους οποίους προσήγαγον εις τον κ. Εισαγγελέαν, όστις διατάξας την κράτησίν των, παρέπεμψεν αυτούς εις τακτικήν ανάκρισιν. Η χθεσινή, όμως, κίνησις κατά τας ανακοινώσεις των αρχών δεν ήτο κίνησις ανέργων και πεινώντων, αλλ’ ήτο συγκέντρωσις ως επί το πλείστον κομμουνιστών, οίτινες επωφελούμενοι τοιούτων περιστάσεων κατορθώνουν να δημιουργούν προστριβάς μετά των χωροφυλάκων.
***
* 29-1-1932: Από μηνός και πλέον λειτουργεί ενταύθα Εργατική Λέσχη, η οποία υπέβαλε προς έγκρισιν το Καταστατικόν εις το Πρωτοδικείον. Ως μη εξυπηρετούσα τον σκοπόν διά τον οποίον αύτη ιδρύθη, το καταστατικόν αυτής δεν ενεκρίθη. Κατόπιν τούτου η ενταύθα Διοίκησις της Χωροφυλακής διέταξε χθες το κλείσιμον αυτής. (Άλλοι καιροί, πολύ διαφορετικοί;).
***
* 15-1-1932: Η Υποδιοίκησις Χωροφυλακής Ελασσώνος προέβη χθες εις την σύλληψιν των πρωταιτίων διά την πορείανπείνης των κατοίκων Τσαριτσάνης. Οι συλληφθέντες ανέρχονται εις είκοσι εξ, ως εξακριβώθη πάντες ούτοι είναι αναρχικά στοιχεία ανήκοντα προφανώς εις κομμουνιστικούς πυρήνας. Μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας απεστάλησαν εις την εισαγγελίαν και εκείθεν εις τον Ανακριτήν κατηγορούμενοι επί παραβάσει του Ιδιωνύμου.
Ζ.

Το χιλιάρι
* Οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας έλεγαν τα δικά τους.
- Όλα άλλαξαν όταν λέγοντας χιλιάρι δεν εννοούσαμε πλέον Καβασάκι, αλλά Ντεπόν.
***
* - ΟΙ 60 και πάνω χαιρόμαστε που είμαστε ακόμη 70 και κάτω.
***
* - ΜΑΖΙ με το αποσμητικό βάζω και λίγο αντισκωριακό στις κλειδώσεις.
Ζ.

Το «τρίγωνο»
* ΔΕΝ είναι μονάχα η υπόθεση με το σχολείο της Ράπτου ή και τα υπόλοιπα που ακούγονται για εμπλοκή επιχειρηματιών-ΜΜΕ-πολιτικών, το κλασικό «τρίγωνο της διαπλοκής» που αυτό ακριβώς το σκηνικό αποτυπώνει ο όρος, σκηνικό που δεν υπήρχε στο παρελθόν στη Λάρισα ποτέ. Αυτά λέγεται ότι είναι η επιφάνεια, η κορυφή του παγόβουνου, που, όμως, δεν θα έπρεπε καν να φαίνεται, διότι άμα αποκαλυφθεί είναι πολύ δύσκολο να πετύχει μετά. (Εμ θέλει ιδιαίτερες ικανότητες, μυαλό κι υπομονή).
***
* ΚΑΤΩ από την επιφάνεια, λοιπόν, λέγεται πως ψήνονται σχέδια για το επόμενο φθινόπωρο. Για υποψηφιότητες δημάρχου, αλλά και περιφερειάρχη που θα τύχουν γενναίας υποστήριξης, και μιντιακής και οικονομικής. Όχι ντε και καλά με στόχο να εκλεγούν, που θα ήταν και το ευκταίο, ίσως απλώς για να βοηθήσουν ή να βλάψουν αντιστοίχως, μαζί πάνε αυτά, άλλες υποψηφιότητες, μπορεί να φτάνει κι αυτό. Παράγοντες για τέτοια χρήση πάντοτε υπάρχουν, όχι ντε και καλά πρώτης διαλογής, ενδεχομένως χρησιμοποιημένοι, χρήσιμοι, ωστόσο, για την εξέλιξη παρόμοιων σχεδίων. (Και δεν φαίνεται να πρόκειται για σενάρια συνομωσίας).
Ζ.

Και φίδι
* ΑΡΧΙΣΑΝ τις ερωτήσεις στον Λαρισαίο κατά την τηλεφωνική έρευνα εταιρείας.
- Το όνομά σας κύριε;
- Αδάμ...
- Της συζύγου σας;
- Εύα...
- Απίστευτο. Δεν πιστεύω να έχετε και φίδι στο σπίτι;
- Μισό λεπτό να τη φωνάξω. Την πεθερά μου.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass