ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2022 18:01
* - Α κυρία Λιακούλη είπαμε… Φίλοι και καλοί αλλά εσύ…  Ζ. * - Α κυρία Λιακούλη είπαμε… Φίλοι και καλοί αλλά εσύ… Ζ.

Προεόρτια


* ΚΑΙ καθώς τα δημοτικά συνεργεία ξεκίνησαν την προεργασία για να στήσουν το Δέντρο στην Κεντρική πλατεία, ο Λαρισαίος έκανε ρελάνς σε όλους τους βιαστικούς των Χριστουγέννων.
- Για να προλάβω όσους πρόλαβαν και στόλισαν πριν τα μέσα Νοεμβρίου, ενημερώνω ότι το αρνί είναι ήδη στη σούβλα.
***
* ΑΠΕΝΑΝΤΙ η γειτόνισσα αποκαμωμένη έψαχνε παρηγοριά.
- Αυτή την εβδομάδα έκανα γενική κι έφτιαξα τέσσερα φαγητά. Δικαιούμαι μήπως σύνταξη; Έστω μειωμένη...
Ζ.

007
* ΚΛΙΜΑ ξεκλίμα Χριστουγέννων, τα ζόρια των Λαρισαίων παραμένουν.
- Γκούγκλαρα «φθηνές διακοπές Χριστούγεννα 2022» και μου έβγαλε «Μπες στη Φάτνη».
***
* - ΕΓΩ πάλι, πήρα στη ΔΕΗ και τους ρώτησαν αν θα έχουν κι εκείνοι Black Friday. Μου είπαν ότι θα έχω εγώ αν δεν πληρώσω το ρεύμα.
***
* - ΥΠΟΛΟΙΠΟ λογαριασμού 0,07 ευρώ. Ο Τζέιμς Μποντ των φτωχών.
-Το συμπέρασμα; Έχω την εντύπωση ότι δεν μας κάνει τίποτε εντύπωση.
Ζ.

Από-συνδεδεμένη
* «Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακάλυψε ακόμα έναν ευφυέστατο τρόπο να αφαιρέσει από τον νομό της Λάρισας έσοδα, πατώντας στα ψιλά γράμματα του εθνικού στρατηγικού σχεδίου και αφήνοντας εκτός συνδεδεμένης τις περιοχές που παραδοσιακά καλλιεργούν και παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αραβόσιτου στην Ελλάδα. Τα επίσημα «παπαγαλάκια» υιοθετούν εύκολα τη στάση του Υπουργείου πως αυτό γίνεται λόγω του προβλήματος των υπόγειων νερών...». Μέχρις εδώ καλά, τα συνήθη, άλλη μια καταγγελία από το Αγροτικό του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αυτή τη φορά για τη συνδεδεμένη στο καλαμπόκι. (Και κατά τα ειωθότα με κάποια καθυστέρηση. Πάντα «φέεετα...» στον ΣΥΡΙΖΑ).
***
* ΚΑΙ αμέσως μετά πετάνε τη βόμβα. Σε επίσημη ανακοίνωση: «Δυστυχώς, ο νομός Λάρισας και κάποιες ακόμα περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέφτουν θύματα της αγωνίας της ΝΔ να κατανείμει τα συγκεκριμένα κονδύλια που κόβονται, στους αντίστοιχους παραγωγούς της Μακεδονίας προσπαθώντας να ανακόψει την ανοδική πορεία του κόμματος του κ. Βελόπουλου. Έτσι, οι παραγωγοί βρίσκονται ανάμεσα στα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πολυκατοικία της Δεξιάς». (Το αποκλείει δηλαδή η ΝΔ, με κάτι τέτοια να έχει διαρροές προς Βελόπουλο και κάτω από τα Τέμπη;)
***
* ΔΕΝ είναι της Ε. Ε. αλλά ελληνική η απόφαση και για το καλαμπόκι, οι μοιρασιές του Υπουργείου Γεωργίας της ΝΔ, με τη συνδεδεμένη που αποσυνδέθηκε στην εποχή των επισυνδέσεων. Οπότε, άντε τρεχάτε πάλι βουλευτές και γραμματείς γαλάζιοι, πολιτευτές και δημαρχαίοι, στη δική τους καμπούρα σκάει η οργή, αυτοί θα εισπράξουν τα επίχειρα. Κι οι συριζαίοι τους περιπαίζουν: «Η αφωνία των βουλευτών της ΝΔ του νομού μας οφείλεται στη βαρυχειμωνιά, πού να χιονίσει κιόλας; Το Αγροτικό της ΝΔ δεν έχει τελειώσει ακόμη από τις επισκέψεις των υπουργών και τις τοπικές εορτές για να πάρει θέση και να απαντήσει δημόσια;»
Ζ.

Και το ΠΑΣΟΚ;
* «ΕΙΝΑΙ ντροπιαστικό για την κυβέρνηση της χώρας και για τη δοτή, διορισμένη, κομματική διοίκηση της εκπαίδευσης να άγονται και να φέρονται από ένα ετερόκλητο σύμπλεγμα επιχειρηματικοεκκλησιαστικών συμφερόντων. Θεσμοί όπως η πολιτική εξουσία και η εκκλησία κλονίζονται, όταν λειτουργούν είτε σαν ιδιωτικά συμφέροντα είτε υπέρ συγκεκριμένων. Η θεσμική κρίση στον Νομό μας θυμίζει επίπεδο νταβατζήδων». Πολύ σκληρός στην τοποθέτησή του για το σχολείο της Ράπτου ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δεν δείχνει «να μασάει» ο Λαρισαίος δικηγόρος.
***
* ΚΙ αφού παραμένει σιωπηλή η βουλευτής το ΠΑΣΟΚ, η Λίτσα Λιακούλη, ουδέν είδε, άκουσε ή οίδε, παρότι αντιπολίτευση, άρα έχει πολύ βούτυρο στο ψωμί της με τη συγκεκριμένη υπόθεση, έρχεται να καλύψει το κενό ο Θ. Παπαλιάγκας, ο οποίος ήταν παλιότερα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και που πιθανότατα θα είναι ξανά στις επόμενες εκλογές. (Θα της αποδώσει άραγε σε επόμενη φάση και κάποια σχέση με το προαναφερθέν «σύμπλεγμα» μήπως;)
Ζ.
Ντούρασελ
* ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ο πρόεδρος των μαραθωνοδρόμων της Λάρισας, Απόστολος Γούλας: «39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Λίγο μετά τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. Η συμμετοχή είναι νίκη.
Για την ιστορία η πρώτη μου συμμετοχή ήταν στον 22ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών, όπως λεγόταν τότε, το 2004. Το σερί τερματισμών συνεχίζεται». (Κοντεύει εικοσάδα, ντούρασελ ο άνθρωπος).
Ζ.

Στον Μαραθώνιο
* Η έκπληξη για τη Λάρισα όμως ήρθε απ’ αλλού στον Μαραθώνιο: «Συμμετέχοντας στην εκστρατεία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ... η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ και γενική γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, έτρεξε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Μετά τον τερματισμό της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η κ. Καραλαριώτου δήλωσε: Είμαι χαρούμενη που έτρεξα σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή με παγκόσμια εμβέλεια...». (Άντε τώρα να την πιάσουν οι ανθυποψήφιοί της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ).
Ζ.

Απλά
* ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ φοιτήτριες με όρεξη μεγάλη.
- Τελικά η ευτυχία είναι στα απλά πράγματα, όπως το να μην βλέπεις τηλεόραση και να μην έχεις ζυγαριά.
***
* - ΚΑΛΕ Μαρία, χθες είχα βάλει στο ντουλάπι δύο σοκολάτες. Γιατί τώρα είναι μόνο μία;
-Διότι ήταν σκοτεινά και δεν τη είδα την άλλη.
***
* - ΜΠΟΡΕΙΣ να αγοράσεις μια τούρτα γενεθλίων χωρίς να έχει κανένας γενέθλια και να τη φας μόνος σου. Κανένας δεν ελέγχει.
Ζ.

Νέος εχθρός. Ποιος;
* ΟΤΑΝ έσκασε το σκάνδαλο των υποκλοπών και μετά την κατάρρευση των αμυντικών γραμμών της, η κυβέρνηση για να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά, αποπειράθηκε να φωτογραφίσει τους δράστες που κατά τη γνώμη της κρύβονται πίσω απ’ αυτήν την ιστορία, σχολιάζει ο Τ. Π. Μίλησε για τους εξωτερικούς εχθρούς της πατρίδας, ο προαιώνιος, η Τουρκία, ο καινούργιος, η Ρωσία, που επιδιώκουν να την πλήξουν για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αξιοποιώντας το κλίμα διχασμού που καλλιεργεί η αντιπολίτευση. Στελέχη της μάλιστα πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, τον οποίο λιβανίζουν νυχθημερόν, ούτε αργίες απολαμβάνουν ούτε διακοπές κάνουν, άφησαν υπαινιγμούς για συνεργασία του εξωτερικού με τον εσωτερικό εχθρό, χωρίς να διευκρινίσουν αν γίνεται με σχέδιο ή προκύπτει εκ του αποτελέσματος.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει ο έμπειρος αναλυτής: Το τελευταίο διάστημα ανακαλύφθηκε και νέος εσωτερικός εχθρός. Δεν πρόκειται για κόμμα, δεν πρόκειται για μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών, αλλά για κάποιον που επιχειρεί να κυριαρχήσει στην επικαιρότητα με τους μηχανισμούς ενημέρωσης που διαθέτει και δι’ αυτών και στην πολιτική ζωή της χώρας, αν και δεν είναι αρχηγός κόμματος. Μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός όποτε ήθελε να στοχοποιήσει κάποιους δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει ονόματα. Σήμερα το αποφεύγει. Γιατί άραγε; Φοβάται κάτι; Ελπίζει σε κάτι; (Οι σύντεκνοι μεταξύ τους...).
Ζ.

Μέγας Ανώνυμος
* «ΟΛΟ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των 72 δισ. ευρώ πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές...». Έβαλε αυτογκόλ λέει με την τοποθέτησή της χθες στη Βουλή η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.
Κι ο παριστάμενος Άδωνις Γεωργιάδης, τόπιασε στον αέρα και την έστειλε στη σέντρα. «Αφού οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράζονται τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία, όπως τα θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά όπως τα ήθελε η αγορά και ο κόσμος, άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορείτε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με το πώς μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα, αλλά τα βγάζουν για τα κάνουν τη δουλειά τους. Άρα δια χειλέων βουλευτού και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει και το θέμα των υποκλοπών και του πώς μοιράζονται τα λεφτά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ...». (Έτσι μέχρι και που μπορεί να δεχτεί ότι τον παρακολουθούσαν. Επειδή έδινε τη μάχη κατά του μεγάλου κεφαλαίου. Πάντως, ουδείς είπε για μεγάλους επιχειρηματίες, για έναν γίνεται λόγος, που ούτε κι ο λαλίστατος υπουργός τον ονομάτισε).
Ζ.

Διασταυρούμενα
* ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ πράγματα σε ζευγάρια της Λάρισας.
-Σταμάτησα να ακούω φωνές που μου έλεγαν τι να κάνω.
-Μπράβο ρε φίλε, πήρες χάπια;
-Όχι, διαζύγιο.
***
* -Ο αλήτης ο άντρας μου, μου είπε ψέματα ότι χθες βράδυ ήταν με τον φίλο του τον Τάκη...
-Και πού το ξέρεις;
-Μα χθες βράδυ ήμουν εγώ με τον Τάκη.
***
* -ΤΑ έχεις με τη γειτόνισσα, είμαι σίγουρη πια...
-Πώς το ξέρεις;
-Ο άντρας της φοράει το σώβρακό σου. (Κι εκείνη που το είδε;)
Ζ.

Επιτελική Βάνα
* «ΤΟ Μαξίμου ακούει και τη Βάνα Μπάρμπα». Τσάκισε κόκαλα ο χθεσινός σιβυλλικός τίτλος, όπως και να τον πάρει κανείς, αστείος. Καθώς ενώ γίνεται της κακομοίρας, ο πρωθυπουργός επιχείρησε επιστροφή στην ανεμελιά και την κανονικότητα, «γίνονται πράματα» λοιπόν και συναντήθηκε με την πάλαι ποτέ λαμπερή ηθοποιό. Η οποία ανακοίνωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, που με άκουσε, μου πρότεινε και βρήκαμε λύσεις, για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας». Απομένει να φανεί ποιος άλλος αναλόγου βεληνεκούς θα συνεισφέρει ώστε να λυθούν και τα υπόλοιπα. Μπορεί η Βάνα Μπάρμπα να ήταν υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ το 2012 και του ΠΑΣΟΚ το 2019, ωστόσο τώρα όπως διέρρευσε το Μαξίμου «δεν συζήτησε τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αλλά για την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα του πολιτισμού με τη γνωστή ηθοποιό να παρέχει στήριξη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που επιχειρείται». (Αυτάαα...)
Ζ.

Άλλο κατάλαβε
* ΒΓΗΚΕ κεφάτος στη βεράντα ο νεαρός Λαρισαίος.
- Καλημέρα καλέ γειτόνισσα. Σήμερα έχω τρελή όρεξη για σεξ, είσαι διαθέσιμη;
- Μμμμ... Γιατί όχι; Ναι, είμαι.
- Ωραία, θα σου αφήσω να μου κρατήσεις τα παιδιά λίγες ώρες. Πολύ μας βοηθάς πάντως, μπράβο...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass