ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2022 18:00
* Η τοπική κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και συνεργάζεται. Μερικές φορές τουλάχιστον. Πάντως δικαιώματα δεν δίνουν Β. Κόκκαλης και Α. Βαγενά, μάλλον έχουν μοιράσει ρόλους. Ζ. * Η τοπική κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και συνεργάζεται. Μερικές φορές τουλάχιστον. Πάντως δικαιώματα δεν δίνουν Β. Κόκκαλης και Α. Βαγενά, μάλλον έχουν μοιράσει ρόλους. Ζ.

Προοπτική
* - ΜΕΡΑ με τη μέρα όλο και πιο κοντά στα μελομακάρονα....


Άρχισαν να συντονίζονται οι Λαρισαίοι με τη χριστουγεννιάτικη προοπτική.
- Κι όπως το πάει φέτος ο καιρός, μας βλέπω να τρώμε τα Χριστούγεννα παγωτό με γεύση μελομακάρονο.
- Εγώ πάλι, είπα να ξεκινήσω ήδη τη δίαιτα. Τινάζω την άχνη απ’ τους κουραμπιέδες.
Ζ.

Μαυροπαρασκευή
* ΠΟΝΗΡΕΜΕΝΟΣ ο κόσμος πια, ωστόσο έχουν σπεύσει ήδη αρκετοί Λαρισαίοι.
- Την Τετάρτη 299 ευρώ, την Πέμπτη 299 και την Παρασκευή ορμάτε διότι από 499 μόνο 299 ευρώ. (Το ίδιο προϊόν εννοείται).
***
* Η Black Friday είναι στην Αμερική, στην Ελλάδα είναι «έρχονται τα κορόιδα την Παρασκευή»...
***
* - ΣΤΗΝ Ελλάδα είχαμε από παλιά Black Friday, απλά το λέγαμε «Χωρίς απόδειξη».
***
* - Να κάνουν Black Friday τα ζαχαροπλαστεία, να αποκτήσει νόημα η μέρα αυτή.
Ζ.

Να ισοφαρίσουν
* ΜΕ μπλακ χιούμορ επιχειρούν να αντεπιτεθούν οι Λαρισαίοι.
- Άναψα για δέκα λεπτά τον θερμοσίφωνα και μετά για να το ισοφαρίσω κάπως έκανα μπάνιο με σβηστό το φως.
***
* - Α ρε ΔΕΗ... Φέτος θα βγαίνουμε στο μπαλκόνι και θα αναβοσβήνουμε τον φακό του κινητού ρυθμικά, για να φαίνεται ότι στολίσαμε.
***
* - ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, εταιρεία αερίου εκεί;
- Μάλιστα, πώς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;
- Όχι τίποτα.. Δεν με πήρατε από το πρωί σήμερα κι ανησύχησα...
Ζ.

Χωρίς να πει...
* ΑΚΟΜΗ συζητείται η εξαιρετικά αμήχανη στάση του υπουργού Εργασίας, που το όνομά του βρισκόταν στη λίστα των παρακολουθουμένων, παρότι στενός φίλος του Κυρ. Μητσοτάκη, με τον οποίο άλλωστε συναντήθηκε αμέσως μετά, η πολύ εύγλωττη απάντηση στυλ Εδεσσαϊκού στην ερώτηση του Γ. Αυτιά, είναι και το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
- Κύριε Χατζηδάκη, έχετε μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις;
- Έχω μιλήσει, προφανώς...
-Και τι σας είπε;
- Τι να μου πει τώρα ο άνθρωπος...
- Εσείς τι του είπατε;
-Τι να πούμε δηλαδή, δεν μπορώ...εεε...μμμ.... εεε... σσσσ..
- Μάλιστα, καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω. Αντιλαμβάνομαι. (Άλλωστε οι πάντες αντελήφθησαν).
Ζ.

Την ίδια μέρα
* «ΛΕΙΠΟΥΝ φάρμακα. Γιατί εξαφανίστηκαν 200 σκευάσματα», ήταν το χθεσινό βασικό πρωτοσέλιδο στα «Νέα».
Το ίδιο θέμα αναδεικνύει την ίδια μέρα, με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στην «Ε», η Λαρισαία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας τις ευθύνες της Κυβέρνησης στον έλεγχο των μεγάλων παραγωγικών και εμπορικών εταιρειών του φαρμάκου. (Έχει τις πηγές της).
Ζ.

Η σύμπτωση
* ΑΥΤΗ τη χρονική σύμπτωση που οδηγεί στο προφανές συμπέρασμα «αφού δεν καταφέραμε να σας αποκτήσουμε, τότε θα σας κλείσουμε», ούτε η Βολιώτισσα υφυπουργός το απάντησε ούτε κάποιος άλλος, κυβερνητικός ή του «συμπλέγματος». Κανείς δεν εξήγησε, δεν αρνήθηκε.
Ζ.

Σκοτεινά
* ΑΠΟ δεκαημέρου δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός στην Καλλιπεύκη, ενημερώνει διαμαρτυρόμενος ο Στ. Π. Το χωριό, λέει, είναι βυθισμένο στο σκοτάδι, δύσκολη και επικίνδυνη η κυκλοφορία πεζών τε και οχημάτων, σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. (Δεν μπορεί να το κάνει για οικονομία ο δήμαρχος Τεμπών...).
Ζ.Σεισμόπληκτος
* ΜΠΟΡΕΙ να βρίσκεται καιρό το όχημα, εκεί στην Τρίγωνη πλατεία, αλλά όπως σχολίαζε και χθες η εφημερίδα δεν υπάρχει κάποια παρανομία. Ο ιδιοκτήτης του τζιπ Δ. Χ. σεισμόπληκτος από χωριό της Ελασσόνας έχει φορτωμένα εκεί τα πράγματά του, προσωρινά φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο στη γειτονιά και το αυτοκίνητο βρίσκεται παρκαρισμένο σε νόμιμη θέση με τις πινακίδες του, με τα πάντα όλα τακτοποιημένα, ρώτησε χθες ο άνθρωπος στη Δημοτική Αστυνομία, κανένα πρόβλημα του είπαν.
Ζ.

Θυμίζει
* ΚΑΙ για να «μην πάρει η μπόρα όλους», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΡΑΞΙ» Ακης Νασιώκας θυμίζει τη θέση που πήρε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, για το θέμα των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου.
«Τα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, είναι φορείς παιδείας και μόρφωσης και πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο να αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας ενός σχολείου, που μάλιστα κουβαλά μια τεράστια ιστορία δεκαετιών, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τυπικούς λόγους.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος και είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των γονέων, και των εργαζομένων του σχολείου».
Έτσι για την ιστορία...


Στα κεφτεδάκια
* ΜΕΣΑ στο κέφι πάντα οι ορεξάτοι και εύσωμοι Λαρισαίοι.
- Εγώ παιδιά δεν θήλασα. Πέρασα κατευθείαν στα κεφτεδάκια.
***
* - ΒΙΑ είναι να γυρνάς στο σπίτι κι ο γείτονας να ψήνει στα κάρβουνα, η άλλη γειτόνισσα να τηγανίζει κεφτεδάκια κι η μάνα σου να έχει αρακά.
***
* - Ο γιατρός μου είπε να κόψω τα σουβλάκια.
- Κι εσύ τι έκανες;
- Τον ρώτησα σε πόσα κομμάτια.
Ζ.

Νιτσεϊκός
* ΕΠΙΘΕTΙΚΑ εμφανίστηκε ο Κ. Αγοραστός στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού, με πολιτική αυτοπεποίθηση, καθώς κάλεσε την αντιπολίτευση να τον εγκρίνει και εκείνη αποφεύγοντας παραταξιακές σκοπιμότητες. «Μπορείτε και πρέπει να γίνετε μέλος της ομάδας που οργανώνεται και λειτουργεί για την επίτευξη του κοινού στόχου, να γίνεται συμμέτοχοι στη μεγάλη προσπάθεια που οδηγεί στην παραγωγή χιλιάδων έργων ουσίας που αντανακλούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων», είπε ο περιφερειάρχης.
Από αριστερά δεν είδε δροσιά, όπως αναμενόταν, αλλά ούτε οι κεντροαριστεροδεξιοί της μείζονος αντιπολίτευσης ενέδωσαν. Πάντως την ατάκα του από τα Λόγια Μεγάλων Ανδρών την έριξε πάλι ο Κ. Αγοραστός. Με Νίτσε αυτή τη φορά: «Η αξία του κάθε ανθρώπου μετριέται με το πόση αλήθεια μπορεί να σηκώσει...» (Δεν τσίμπησαν όμως).
Ζ.
Χριστουγεννιάτικα
* ΦΕΤΟΣ η διάθεση για πασχαλινό στολισμό νωρίτερα έχει ήδη εξαπλωθεί, με τις πρώτες λαμπάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα καταστήματα, και τα πρώτα βαμμένα αυγά να έχουν ήδη βρει τη θέση τους στα σαλόνια των σπιτιών μας. Και το Κουλούρι προλαβαίνει χριστουγεννιάτικα τους πάντες: Κάθε χρόνο, φαίνεται ότι τα καταστήματα ξεκινούν τις διακοσμήσεις του Πάσχα και τις εορταστικές μουσικές εντός καταστήματος όλο και νωρίτερα. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινούν από τα μέσα Νοεμβρίου. Η ατμόσφαιρα αποσκοπεί στη διάδοση μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας στους καταναλωτές, κάνοντάς τους να εστιάζουν στα επουράνια, και να ξεχνούν τα επίγεια, ξοδεύοντας έτσι, χωρίς να το συνειδητοποιούν πολύ περισσότερα χρήματα.
***
* ΚΑΙ ρελάνς απ’ το Βατράχι: Με μια νέα, πρωτότυπη γευστική πρόταση υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα η «Lacta», η οποία παρουσίασε τη νέα της σοκολάτα «Lacta Limited Edition». με γεύση γαλοπούλα και κράνμπερι, αποκλειστικά για την εορταστική περίοδο. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «Η Lacta γιορτάζει με παραδοσιακές γεύσεις των Χριστουγέννων. Η νέα σοκολάτα Lacta Limited Edition Γαλοπούλα & Κράνμπερι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση, χαρίζοντας αυτές τις γιορτές μια συναρπαστική σοκολατένια εμπειρία, με την παραδοσιακή, σπιτική γεύση της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, που συνοδεύεται από λαχταριστά κομματάκια κράνμπερι». Η νέα γευστική πρόταση της «Lacta» θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου σε όλα τα περίπτερα και σουπερμάρκετ. (Ποιος θα τρελάνει ποιον...).
Ζ.

Κλέφτες
* «ΓΡΑΨΤΕ κάτι...! Φοβόμαστε να ζήσουμε μέσα στα σπίτια μας, οι κάτοικοι της συνοικίας Αγίου Νικολάου, αφού τελευταία έχουν γίνει πολλές κλοπές στην περιοχή» ζητά αναγνώστης και μάλιστα προειδοποιεί τους πολίτες: «Έρχονται στις πολυκατοικίες με την πίτσα στα χέρια, υποδυόμενοι τους «ντελιβεράδες».  Μετά μπαίνουν και ρημάζουν τα σπίτια... Άλλοι σκαρφαλώνουν από τα μπαλκόνια... Τι θα γίνει ρε παιδιά; Πρέπει η αστυνομία να περιπολεί συχνότερα και σε κεντρικά σημεία της πόλης».

5 χλμ.
* Ε ναι, στα 5 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου έτρεξε η Ρ. Καραλαριώτου. Η ανακοίνωση των ενθουσιωδών συνεργατών της που επαναλάμβανε τρις ότι «έτρεξε και τερμάτισε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο», μπέρδεψε τους πάντες και προκάλεσε το χθεσινό σχόλιο. Τα 42.195 μέτρα είναι πάρα πολλά. Η Λαρισαία πολιτικός, έτρεξε και τερμάτισε στα 5 χιλιόμετρα και μπράβο της, για τη συμβολική προσπάθεια υπέρ των γυναικών που προέβαλλε με τη συμμετοχή η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ. Και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, ο χρόνος που έκανε ήταν 48 λεπτά και 54». (Στη σχετική λίστα τερματισμού φαίνεται και η ηλικία της, άκομψο μεν για κυρίες, υποχρεωτικό δε για όλους τους συμμετέχοντες).
Ζ.

Βρες άκρη
* ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να βρουν άκρη με τις γυναίκες οι Λαρισαίοι;
- Δεν έχεις εραστή; Πώς γίνεται τόσο όμορφη γυναίκα και να μην έχεις;
- Δεν με αφήνει ο άντρας μου.
***
* - ΜΑ εσύ αδυνάτισες πολύ...
- Απ’ τη στενοχώρια μου, ο άντρας μου με απατά.
- Και γιατί δεν τον χωρίζεις;
- Θέλω 2-3 κιλά ακόμη...
***
* ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ η άλλη ένα βιβλίο, γυρνάει και λέει στον άντρα της:
- Τι θράσος... Θα το πίστευες αγάπη μου ότι κάποιος Ελύτης έβγαλε ένα βιβλίο αντιγράφοντας όλα αυτά τα ποιήματα που μου έγραφες όταν ήμασταν νέοι;
Ζ.

Ζίκα με τραχανά
* ΕΛΕΓΑΝ για φαγητά, καινούργια και παραδοσιακά οι μεσήλικοι Λαρισαίοι, οι καταγόμενοι από σταροχώρια. Μεταξύ άλλων είχαν συμφωνήσει στην απίθανη γεύση που έχει «το κοτόπλο με τραχανά, με γλυκό τραχανά». (Κοτόπλο είναι το χωριάτικο, κοτόπουλο της πόλης, απ’ τα πτηνοτροφεία).
***
* - ΜΑ έρχονται τα παιδιά μας απ’ την Αθήνα και θέλουν την πάπια με γλυκόξινη σάλτσα. Ακούς εκεί...
-Πάπια πορτοκάλι, ε;
-Πού να ξέρουν πως άμα βάλεις τη ζίκα με τραχανά, δεν υπάρχει καλύτερο. (Ζίκα είναι η πάπια στον κάμπο, ζίκια τα παπιά).
Ζ.

Οι 2 συντρόφισσες
* ΓΙΑ πρώτη φορά στα χρονικά συμπλέουν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η Λίτσα Λιακούλη, με την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρία Γαλλιού. Η τελευταία δεν σιωπά, ίσα-ίσα έχει ταχθεί κατά του σχολείου άλλωστε μετείχε στο Δ. Σ. των «αλεξιπτωτιστών» που επιχείρησαν να το καταλάβουν, όπως είχε καταγγελθεί από τον σχολάρχη, επιπλέον ήταν η μόνη που είχε απαντήσει δημόσια στον Ν. Ράπτη όταν εκείνος τους είχε ονοματίσει.
Και η μία ναι, γνωστό τοις πάσι εν Λαρίση, ακουμπούν άραγε κι οι δύο όμως στο «επιχειρηματικοεκκλησιαστικό σύμπλεγμα», όπως το χαρακτήρισε ο επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαλιάγκας;
Ζ.

Με τον MVP
* - ΜΠΟΡΕΙ εταιρεία πάροχος ενέργειας σε ρεύμα και αέριο, αναρωτιόταν Λαρισαίος τηλεθεατής, έχει τη δυνατότητα και κάνει τηλεοπτική διαφήμιση με τον double MVP, τον παγκόσμιο αστέρα Γιάννη Αντετοκούνμπο;
- Πώς δεν μπορεί, γιατί να απαγορεύεται.
- Επειδή το κόστος λογικά θα πρέπει να είναι απαγορευτικό για τα δεδομένα της λιλιπούτειας ελληνικής αγοράς. Εκτός αν είναι τα κέρδη τους τόσο κυκλώπεια.
Ζ.

Ξύρισμα
* ΣΤΙΣ δύσκολες εποχές, το μυαλό πρέπει να παίρνει στροφές.
- Πόσο κάνει το κούρεμα;
- 15 ευρώ
- Ναιαί; Και το ξύρισμα;
- 5 ευρώ.
- Τότε, ξύρισέ μου το κεφάλι.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass