ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2022 17:01 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Νοε 2022 17:24

Καραμανλής


* ΗΛΘΕ (στη Λάρισα), είδε (πολύ κόσμο), δεν μίλησε (άμεσα) και απήλθε ο Κων/νος Καραμανλής ο Β’.
Η άφιξη Καραμανλή στη Λάρισα έδωσε την ευκαιρία να μαζευτούν στο «Ιμπέριαλ» όλοι οι γνωστοί νεοδημοκράτες της περιοχής και μάλιστα πασών των εσωκομματικών τάσεων. Ήταν ένα μικρό πανηγυράκι δημοσίων σχέσεων, λίαν χρήσιμο όσο πλησιάζουν και οι εκλογές. Είναι κι αυτή μια μορφή... συσπείρωσης. Και φυσικά, τα κινητά για μια σέλφι με τον Πρόεδρο πήραν φωτιά. Ο Καραμανλής ακόμη μετράει...
***
* Ο ΠΡΩΗΝ πρωθυπουργός μάλλον απογοήτευσε όσους περίμεναν ότι θα μιλούσε. Αντ’ αυτού «μίλησε» μέσω του Μανώλη Κοττάκη, συγγραφέα του βιβλίου για το οποίο -υποτίθεται ότι- ήρθε στη Λάρισα και προσωπικού δημοσιογράφου των Καραμανλήδων:
«Ο Καραμανλής μου είπε -ανέφερε ο συγγραφέας- ότι εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες...».
Το οποίο σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον σιωπηλό, ο Κυριάκος και οι νυν παρακολουθήσεις είναι απλώς της ...πλάκας... Καρφί, δηλαδή ...πρόκα.
Την οποία πήραν χθες τα sites του ΣΥΡΙΖΑ και την ανέμιζαν μεταξύ των ...πρώτων θεμάτων τους.
***
* Η ΔΗΛΩΣΗ αυτή, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι δυσαρέστησε κάμποσους «μητσοτακικούς» στο ακροατήριο, ασχέτως αν δεν το έδειξαν. «Δεν λέγονται αυτά τέτοιες εποχές», μου είπε ένας από αυτούς, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος δεν τα ξεχνά αυτά.
Την ίδια ώρα, όλο το αντιμητσοτακικό μπλοκ γελούσε, μάλλον ικανοποιημένο και με ...νόημα.
***
* ΠΑΝΤΩΣ ο κ. Καραμανλής ...έφαγε καλά στη Λάρισα (ε, δεν ήθελε και μεγάλη προσπάθεια). Σαββατόβραδο στη Νέα Λεύκη, Κυριακή στην Τερψιθέα, με μεζέδες εκλεκτούς και παλιούς καλούς φίλους, μάλλον θα πρέπει να απόλαυσε τη λαρισαϊκή φιλοξενία. Οι κουβέντες του στράφηκαν στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις, περί των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε προβληματισμένος. Λεπτομέρειες προσεχώς. Διότι, όλο και κάτι θα μαθευτεί.
***
* ΚΑΤΑ τα λοιπά ο Καραμανλής Β’ έδειξε ...ετοιμοπόλεμος, αν κρίνει κανείς από τις ...ενδυματολογικές του επιλογές. Το Σαββατόβραδο π.χ. εμφανίστηκε με γιλέκο ...κυνηγού!
Δεν ξέρω βέβαια αν συνηθίζει να πηγαίνει κυνήγι, οπωσδήποτε όμως μια εικόνα μάχιμου την έδινε.

Πάτερ ημών
* ΤΟ πρόβλημα δεν είναι τι έκανε ή δεν έκανε ο πατήρ (ή πάτερ όπως τον λέει πια το πόπολο) Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου». Το πρόβλημα είναι πως μετά από ένα εξάμηνο ...Πισπιρίγκου, κάμποσους μήνες με ...Φιλιππίδη, Λιγνάδη και βιασμούς, μετά από ένα δίμηνο με ...Μίχο και παιδεραστές, είμαστε πια πολύ ταλαιπωρημένοι ως κοινό για να αντέξουμε όλο αυτό το τηλεοπτικό σύστριγκλο που εξυφαίνεται ήδη μπροστά στα μάτια μας... Μας τελειώσατε παιδιά...
***
* ΠΑΛΙ καλά που ο Βαξεβάνης ...ξέμεινε από λίστες παρακολουθούμενων και κάπως θα ξελασκάρουμε από την αγωνία. Πάλι καλά...

Τυχερός
* ΜΙΑ ακόμα εβδομάδα σχεδόν ανοιξιάτικη. Μια εβδομάδα χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε καλοριφέρ.
Ναι, αλλά δεν βγήκε να πει κανείς τι τυχερός που είναι ο Μητσοτάκης... Μόνο στις στραβές τού την έχετε φυλαγμένη του «γκαντέμη».
Μουντιάλ
* ΚΙ από χθες Μουντιάλ. Χειμωνιάτικο αλλά με καιρό ...καλοκαιρινό, όπως αρμόζει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αναμένεται να δουλέψουν καλά τα μαγαζιά, αφού για να δει κανείς από το σπίτι του θα πρέπει να πληρώσει εξάμηνη συνδρομή 20 ευρώ, καθώς το 80% των αγώνων στη φάση των ομίλων και στους “16” θα μεταδοθεί από τον Ant1+.
Ο «τσάμπας» πέθανε που λένε και ήδη κάμποσοι ψάχνουν να ντριμπλάρουν την κατάσταση, άλλος μέσω ΡΙΚ, άλλος με δορυφορικά... Τι να κάντ’ς αααα;
***
* ΟΙ Καταριανοί έδειξαν νωρίς νωρίς τις δυνατότητές τους. Η τελετή έναρξης υπήρξε εντυπωσιακή και καλοδουλεμένη από καλά «μαστόρια» του είδους. Άμα «πλερώ», έχεις τους καλύτερους δυτικούς σκηνοθέτες στη διάθεσή σου... Και στο Κατάρ πληρώνουν καλά τους καλύτερους.
***
* ΤΙ άλλο είδαμε στο εναρκτήριο χθεσινό ματς μεταξύ Κατάρ και Εκουαδόρ;
Η είδηση ήταν στις ...κερκίδες. Η απουσία γυναικών ήταν σχεδόν παντελής.
(Άι σπίτι σου κυρά μου, να κανς καμιά δλια...).
Μπλακ ιζ νοτ μπλακ
* ΣΤΟ μεταξύ πλησιάζει και η «Μπλακ Φράιντεϊ»... «Πλησιάζει», τρόπος του λέγειν, αφού στην Ελλάδα τα ...«τζιμάνια» της αγοράς έχουν κηρύξει «Μπλακ Φράιντεϊ» ...διαρκείας από τις αρχές του Νοέμβρη κιόλας... Αλλά, τι σε νοιάζει; Δικιά μας είναι η «Μπλακ Φράιντεϊ», ό,τι θέλουμε την κάνουμε! Μπλακ ...διαρκείας.
Πειρατές
* ΗΡΘΕ «ξαφνικά ένα βράδυ», όπως συνηθίζει να λέει ο Ερντογάν, αλλά όχι στην Ελλάδα. Βομβαρδίζει τη Συρία, μάλλον στα τυφλά για να το παίξει (στο εσωτερικό του) σκληρός τιμωρός...
Βράδυ... Σαν τον κλέφτη... Εκεί που ξέρει ότι δεν θα λάβει καμιά σοβαρή απάντηση...

Σχέδια
* ΣΥΜΦΩΝΑ μα την εφημερίδα Real, το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει να κάνει το αεροδρόμιο της Λάρισας βάση των ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).
Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό επιχειρησιακά. Αλλά καθώς όλα τα εναέρια μέσα στο μέλλον θα είναι μη επανδρωμένα, αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε στο μέλλον αξιωματικούς της Αεροπορίας με όλα τα σχετικά οικονομικά οφέλη για την πόλη...

Οι έτοιμοι
* ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ και τα εμπορικά κέντρα της Λάρισας έδωσαν πρώτα το έναυσμα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Από πλευράς Δήμου, κάτι πρώτες προετοιμασίες μόνο. Όσο για το «Πάρκο των Ευχών» στο «Αλκαζάρ», καμιά ιδιαίτερη κίνηση ακόμη.
Ακριβώς το αντίθετο στα γειτονικά Τρίκαλα. Εκεί, ο διάσημος πια «Μύλος των Ξωτικών» είναι σχεδόν έτοιμος και σε πέντε ημέρες θα ανοίξει τις πύλες του για 10η χρονιά. Η τελετή έναρξης προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από τις 5 το απόγευμα, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.
Σε τρικαλινά ραδιόφωνα ακούσαμε ότι ήδη η χριστουγεννιάτικη πληρότητα καταλυμάτων στα Τρίκαλα είναι υψηλότατη και πως ο τζίρος αναμένεται μεγάλος.
Διότι έτσι γίνονται οι δουλειές. Εδώ, στο «Βίλα Μπάχο» ακόμη ...τρίβουμε που έλεγε και η παλιά διαφήμιση...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass