ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2022 18:00
*ΑΠΟ τις πρώτες επισκέψεις των στελεχών της νέας τράπεζας σε βιομηχανικές μονάδες της Λάρισας ήταν αυτή στην EXALCO και τον Γιάννη Καντώνια. Απολύτως δικαιολογημένη επιλογή, καθώς πρόκειται για επιχείρηση πρότυπο για όλο τον ελλαδικό χώρο... *ΑΠΟ τις πρώτες επισκέψεις των στελεχών της νέας τράπεζας σε βιομηχανικές μονάδες της Λάρισας ήταν αυτή στην EXALCO και τον Γιάννη Καντώνια. Απολύτως δικαιολογημένη επιλογή, καθώς πρόκειται για επιχείρηση πρότυπο για όλο τον ελλαδικό χώρο...

Συμπόνοια
* «Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για εταιρείες

– παγκόσμιους κολοσσούς, που δεν προσβλέπουν μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά τη βλέπουν ως κέντρο μιας πολύ ευρύτερης περιοχής» σημειώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στην ειδική έκδοση του Euro2day με τους New York Times «World Review 2022».
Δηλαδή αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι η ανάπτυξη, η ταχύτητα της οποίας είναι που μας ζαλίζει. Αλλά αυτά θα τα απαντήσουν οι του οικονομικού ρεπορτάζ. Εκείνο που δεν μας καλοάρεσε και τόσο είναι που ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στις διαδοχικές και επάλληλες κρίσεις, το κράτος εξάντλησε κάθε περιθώριο για να σταθεί δίπλα στον πολίτη», ενώ «εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση αφαιρεί συνεχώς γραφειοκρατικούς και φορολογικούς σκοπέλους που έκλειναν τον δρόμο σε κάθε επενδυτικό εγχείρημα».
Να συμπονέσουμε το καημένο το Κράτος που εξαντλήθηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους οικονομικά ανήμπορους. Αυτή η ανθρωπιά τους, που δεν έχουν, αλλά παρόλα αυτά μας βοηθούν, μας σκλαβώνει, πραγματικά...
Β.Κ.

Ταξί επιστροφής
* ΕΜΠΛΟΚΕΣ κατά λάθος κι επίτηδες από κεφάτους Λαρισαίους.
- Αποφάσισα να περπατήσω πέντε χιλιόμετρα και τώρα ψάχνω ταξί για να γυρίσω πίσω.
* * *
*- ΟΤΑΝ σας είπε ο διαιτολόγος να τρέχετε για να χάσετε κιλά δεν εννοούσε με το αυτοκίνητο...
* * *
*- ΑΝ δεν πρέπει να τρώμε το βράδυ, τότε γιατί το ψυγείο έχει φωτάκι;
Ζ.

Μέλλον
* ΑΠΟ την έκταση και τα... επίπεδα των ερευνών στην υπόθεση της «Κιβωτού», με βάση μετριοπαθείς υπολογισμούς θα απαιτηθούν πάνω από 2 μήνες για να εκδοθούν πορίσματα.
Από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας που απαιτεί διασταύρωση στοιχείων μέχρι την έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων που θα διερευνήσει τις καταγγελίες (ενηλίκων σήμερα και ανηλίκων όταν τελέστηκαν τα καταγγελλόμενα) που πρέπει να επιβεβαιωθούν κλπ, τότε γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε καιρό μπροστά μας.
Όταν θα υποβληθεί η δικογραφία, τότε θα σχηματιστεί μια πιο σαφής εικόνα για το τι έχει συμβεί και τι ισχύει ενώ όλα θα πάρουν τον δρόμο τους όταν απαγγελθούν κατηγορίες και ασκηθούν διώξεις.
Προς το παρόν πάντως, τίποτα δεν εμποδίζει τα... τηλεδικεία να απαγγέλλουν κατηγορίες, να δικάζουν και να καταδικάζουν. Τα ίδια τα κανάλια που μέχρι χθες είχαν αγιοποιήσει αυτούς που σήμερα στέλνουν στην κόλαση. Τα ίδια... «πουλάνε», παράδεισο και κόλαση;
Β.Κ.

Η παλαιά νέα εθνική οδός
* Η ανάγκη κατασκευής της νέας οδού ταχείας κυκλοφορίας Λάρισα-Βελεστίνο-Λαμία είναι η αύτη με την της νέας οδού Θεσ/κης-Λαρίσης-Αθηνών, σπονδυλικής στήλης του οδικού συστήματος της Ελλάδος, αναφέρει το αρκούντως λεπτομερές δημοσίευμα του 1965 με το οποίο συνεισφέρει ο πρόεδρος Σπ. Μπ.
Η νέα αύτη οδός μήκους 143,5 χιλμ. η κατασκευή της οποίας αρξάμενη το 1961 περατούται το τέλος του Οκτωβρίου 1966 είναι το μεσαίον τμήμα της μεγάλης οδού ταχείας κυκλοφορίας Θεσ/κη-Λάρισα-Λαμία-Αθήναι της οποίας τα δύο άλλα τμήματα: Θεσ/κη-Λάρισα και Λαμία-Αθήναι έχουν προ πολλού παραδοθή εις κυκλοφορίαν εκτός το πρώτον από το 1959 το δε δεύτερον από το 1963.
* * *
* Η καθυστέρησις κατασκευής της οφείλεται εις την μακράν διχογνωμίαν δυο πολιτικών απαιτήσεων υπέρ της χαράξεώς της.
-της μεν δυτικής ορεινής επί της Όθρυος παράλληλης παλαιάς οδού Λάρισα-Φάρσαλα-Δομοκός-Λαμία
-της δε πεδινής ανατολικής παραλλήλως των κόλπων Μαλιακού και Παγασητικού, από Λαμίας δια Στυλίδος-Αλμυρού-Βελεστίνου-ανατολικής Λαρίσης.
* * *
* ΑΙ νεώτεραι αντιλήψεις δια τας οδούς ταχείας κυκλοφορίας είναι υπέρ παρακάμψεως των αστικών κέντρων υπέρ πεδινών χαράξεων οικονομικωτέρων και επιτρεπουσών μεγάλας ταχύτητας, υπέρ ψυχαγωγίας των αυτοκινητιστών δια των πολλών και καλών τοπίων κατά την διαδρομήν. Αι αντιλήψεις των μελετών των Γραφείων επικράτησαν υπέρ της πεδινής χαράξεως.
Εν τη προόδω της κατασκευής όμως, ανεφύησαν νέαι διαφωνίαι ως προς την πέραν του Βελεστίνου χάραξιν. Αν έπρεπε η οδός να διέρχεται μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής Βελεστίνου-Λαρίσης και της παλαιάς οδού Βόλου-Λαρίσης μέχρι Πλατυκάμπου και εκείθεν προς Μακρυχώριον προς συνάντησιν της νέας εθνικής οδού Λάρισα-Θεσ/κη ή αν έπρεπε μέσω χθαμαλής περιοχής, να διέρχεται δυτικώς της ως ανωτέρω σιδηροδρομικής γραμμής, επί εδάφους ελαφρώς λοφοειδούς.
* * *
* ΤΕΛΙΚΩΣ το Υπουργείον Δημοσίων Έργων επέλεξεν την τελευταίαν χάραξιν, της νέας οδού εις το νοτίως Λαρίσης (Μοτέλ) επί της Παλαιάς οδού Λαμίας-Φαρσάλων-Λαρίσης όπου θα καταλήξη και η οδός Ιωάννινα-Τρίκαλα-Λάρισα και βορείως του οποίου (Μοτέλ) η οδός θα παρακάμψη απ΄ ανατολών την Λάρισαν δια να συναντήση την νέαν οδόν Θεσ/κη-Λάρισα 6 χιλμ. Β.Α. της Λαρίσης, παρά την διακλάδωσιν προς Συκούριον.
Η οδός εμελετήθη και εχαράχθη βάσει των εξής γεωμετρικών στοιχείων: Βασική θεωρητική ταχύτης 100 Km/h, μέση πρακτική 70 Km/h, μέγιστη κατά μήκος κλίση 4% και συνολικό πλάτος 14 μέτρα.
Ζ.

Ζεστάθηκε
* «ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ» χθες η εμπορική αγορά της Λάρισας με τη «Μαύρη Παρασκευή». Κάθε άλλο πάρα μαύρη ήταν! Η κίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και συνεχίστηκε ακατάπαυστα τις ώρες λειτουργίας τους. Μάλιστα σε ορισμένα καταστήματα παρατηρήθηκαν «ουρές» του κόσμου, που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του.
Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στις χαμηλές τιμές και αγόρασαν τα προϊόντα που θεώρησαν ότι «ήταν ευκαιρία».
Το ότι σε μια «νεκρή περίοδο» για την αγορά, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, υπήρξε τέτοια κίνηση στην αγορά, αυτό μαρτυρά την ανάγκη των καταναλωτών να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές.
* * *
* ΟΜΩΣ, ήταν όλες οι αγορές τους για τα απαραίτητα; Ή η διαφήμιση για τη «Μαύρη Παρασκευή» παρέσυρε; Όπως και να έγινε, η αγορά είδε τόσο κόσμο μετά από πολύ καιρό. Επόμενη δοκιμασία, οι γιορτινές ημέρες.
Λ.Κ.

Ζητιάνοι
* ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ οι γιορτές και οι εκμεταλλευτές ανθρώπων, προσπαθούν να αξιοποιήσουν το κλίμα των ημερών.
Έτσι «ξαφνικά» το δίκτυο των εκμεταλλευτών «γέμισε» από προχθές (σχεδόν) κάθε πεζόδρομο στο Κέντρο της Λάρισας με ρακένδυτους που επαιτούν. Μέσα στο κρύο...
Β.Κ.

Καθαριότητα
* ΓΙΑ δεύτερη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την «Kärcher Greece» οργανώνουν καμπάνια με τίτλο «Καθαρή εβδομάδα», προκειμένου να πουν ευχαριστώ στους ανθρώπους που εργάζονται στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.
Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί και φωταγώγηση κεντρικών σημείων κάθε πόλης, με κίτρινο χρώμα σε Δήμους όλης της χώρας, στοχεύοντας στην επίτευξη του μεγαλύτερου συμβολικού «ευχαριστώ» που έχει ειπωθεί προς τους ανθρώπους της καθαριότητας.
Βέβαια οι ίδιοι θα το εκτιμούσαν περισσότερο, αν αυτή η αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις καθαρές πόλεις, συνοδευόταν με αύξηση μισθών.
Λ.Κ.

Δεσμεύσεις
* ΕΒΓΑΛΑΝ πρώτα τα τρακτέρ, στη συνέχεια κατέβηκαν στην Αθήνα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα της επιβίωσης οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς. Το είδαν στο Υπουργείο, προεκλογική περίοδος είναι, ανέλαβε τις σχετικές δεσμεύσεις για ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών ο υπουργός Γ. Γεωργαντάς. Χωρίς λεπτομέρειες, αφού ανακοινώσεις θα κάνει όπως έγινε γνωστό μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Τη Δευτέρα όμως θα έρθει στη Λάρισα για την ημερίδα στη Νίκαια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Και οι αγρότες που δηλώνουν ότι δεν εφησυχάζουν το γνωρίζουν και κάνουν τους σχεδιασμούς τους.
Οπότε δεν μπορεί να έρχεται ο υπουργός στην έδρα τους και να μην πει κάτι σχετικό. Οπότε τη Δευτέρα τα νεότερα...

Επαγγελματίας
* ΣΙΓΑ που θα τον έπιανε τον ευέλικτο Λαρισαίο.
- Μου αρέσουν οι ευαίσθητοι άντρες, αλλά και οι δυνατοί. Εσύ με τι ασχολείσαι;
- Ζωγράφος άρσης βαρών.
Ζ.

Αντισυνταγματικός
* ΚΑΙ ήρθε το Συμβούλιο της Επικρατείας και έκρινε αντισυνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.
Όχι στο σύνολό του βέβαια, αλλά την παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου δικαιώνοντας τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννακό, που υποστήριζε τους εμβολιασμούς πλην όμως ήταν αντίθετος με την υποχρεωτικότητα του μέτρου, εκφράζοντας μια μεγάλη μερίδα των υγειονομικών.
Τι σημαίνει αυτό; Λογικά ότι όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν, πλην όμως ο υπουργός περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση. Διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης»- τι να εννοεί άραγε;
* * *
* ΓΙΑ να λέμε και του στραβού το δίκαιο πάντως, πρακτικά δεν σημαίνει και πολλά, αφού οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες.
Διαφορετικά οι συνδικαλιστές θα συνέχιζαν να φωνάζουν...
Δ.Κ.

Για ψάρεμα...
* ΤΙ τραβάνε κι αυτές οι νεαρές Λαρισαίες...
- Βάφτηκα κάπως βιαστικά σήμερα και βγαίνοντας με σταμάτησε μια κυρία. ‘’Άμα σε χτυπάει να σηκωθείς να φύγεις, κορίτσι μου’’, μου είπε.
* * *
*- ΠΡΕΠΕΙ να πάω για ψάρεμα. Δεν αντέχω άλλο το σεξ.
* * *
*-ΚΑΛΑ ρε Γιώργο... Μόλις δύο μήνες πριν δεν μου είχες ορκιστεί πως δεν θα πας με άλλη γυναίκα;
-Χαλάρωσε Μαρία, η ίδια είναι.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass