ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 13:09
* ΒΡΕΘΗΚΕ στην άκρη της ελληνικής γης ο Κ. Αγοραστός και επιστρέφοντας από το νησί της Ρω, έφερε ως αναμνηστικό τη φθαρμένη απ’ τους αέρηδες σημαία του φυλακίου, την οποία μόλις είχε αντικαταστήσει η φρουρά. Την έδειχνε με καμάρι ο Περιφερειάρχης, συλλέκτης εν γένει… Ζ. * ΒΡΕΘΗΚΕ στην άκρη της ελληνικής γης ο Κ. Αγοραστός και επιστρέφοντας από το νησί της Ρω, έφερε ως αναμνηστικό τη φθαρμένη απ’ τους αέρηδες σημαία του φυλακίου, την οποία μόλις είχε αντικαταστήσει η φρουρά. Την έδειχνε με καμάρι ο Περιφερειάρχης, συλλέκτης εν γένει… Ζ.

Κύμα;
* ΞΑΝΑ προειδοποιήσεις χθες: Κύρια χαρακτηριστικά του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας «Άριελ» θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. (Συμπέρασμα; Θα βρέξει).
***
* ΚΑΙ να φανταστεί κανείς, όλα αυτά μπαίνοντας Δεκέμβρης μήνας. Ποιος να το περίμενε…
Οι Λαρισαίοι δεν το πήραν στα σοβαρά.
- Έρχεται η «Αριέλ» και δεν είναι η γοργόνα.
***
* - ΕΡΧΕΤΑΙ η κακοκαιρία «Ariel», θα μας καθαρίσει.
- Ακολουθεί κάτι σε «Skip»;
Ζ.

Νέα Σμύρνη
* ΔΙΑΡΚΕΣ και επιδεινούμενο το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στη συνοικία της Ν. Σμύρνης Λάρισας, με γνωστούς-αγνώστους να δρουν ανενόχλητοι με κάθε είδους παραβατικότητα και εγκληματικότητα.
Χθες η στήλη περιέγραφε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η κατοικία ηλικιωμένης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με αρκετούς να είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τέτοιες ενέργειες βρίσκεται συνειδητή προσπάθεια ορισμένων, ώστε μοναχικά άτομα και ανήμποροι ηλικιωμένοι να εγκαταλείψουν την περιοχή, ξεπουλώντας τις ιδιοκτησίες τους.
Το Σαββατόβραδο, περίπτερο της γειτονιάς δέχτηκε την επίθεση διαρρηκτών, οι οποίοι έσπασαν το ρολό ασφαλείας και έκλεψαν χρήματα και είδη καπνού. Η ζημιά για τον μεροκαματιάρη ιδιοκτήτη υπολογίζεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξουν πραγματικά μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής;

Μικρό καλάθι
* ΚΡΑΤΑ μικρό καλάθι, που λέει η παροιμία ή Κράτος μικρό καλάθι, που λέει η Κυβέρνηση; (Αλλαγές πάλι στο καλάθι, το διατηρούν στο προσκήνιο, συνεχίζουν κι οι Λαρισαίοι τα πειράγματα, καθώς τους γάνωσαν το κεφάλι).
***
* - ΠΩΣ είσαι;
- Καλά.
- Καλάθια.
***
* - ΝΑ βγάλουν και το καλάθι του ψαρά, να αγοράζω ψάρια. Έναν σκασμό λεφτά δίνω στα ψαράδικα κάθε φορά που γυρίζω απ’ το ψάρεμα.
***
* - ΕΚΤΟΣ από το καλάθι της νοικοκυράς, να φτιάξουν και το καλάθι του ανοικοκύρευτου, που να περιέχει υλικά για τοστ, πίτσες και τυροπιτάκια, έτοιμα για ψήσιμο.
Ζ.

Μαζί ή μόνοι;
* ΣΕΝΑΡΙΟ συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναδεικνύει η «Καθημερινή», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: Τα ραντεβού που έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης με αρκετούς τοπικούς άρχοντες (Χρ. Βοσκόπουλος από Καισαριανή, Γ. Ιωακειμίδης από Νίκαια, Α. Γκουντάρας από Αγιά Λάρισας, κ.ά.) είχαν ως βασική κατεύθυνση την επέκταση των συνεργασιών. Για τον δήμαρχο Αγιάς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα δεχτεί για δεύτερη φορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να χριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης και ήδη γίνονται προσπάθειες προσέγγισης στον προερχόμενο, επίσης, από τον χώρο του Κέντρου Κώστα Μπαργιώτα. (Αθηναϊκά πλάνα και πληροφορίες για Λάρισα. Όπως κι οι επόμενες).
***
* ΕΙΝΑΙ ΤΟ «Ποντίκι» που γράφει: Μετά και τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τη διάλυση των ΑΝ.ΕΛ., υπήρξαν βουλευτές και στελέχη, που παρόλο που προέρχονταν από τη Δεξιά, μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας απ’ αυτούς και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι από τους καλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα. Δεν είναι λίγοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ που παραδέχονται πως ο κ. Κόκκαλης θα ήταν μία καλή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. (Και μαζί και μόνοι, αναλόγως και τα σενάρια που εκπορεύονται από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ).
Ζ.

Ριψοκίνδυνοι;
* Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θεωρείται μία από τις κορυφαίες μόνιμες επιτροπές του Κοινοβουλίου. Παραδοσιακά σε αυτή συμμετέχουν «κεντρικά» στελέχη των κομμάτων. Με λίγα λόγια δεν είναι μια κοινοβουλευτική επιτροπή που μπορείς εύκολα να τη «σνομπάρεις». Πόσο μάλλον αν είσαι ένας μεσαίας εμβέλειας επιχειρηματίας, που δραστηριοποιήθηκε ή σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Σε ανάλογου κύρους επιτροπές στο παρελθόν, άλλωστε, έχουν προσέλθει και καταθέσει -με τον προσήκοντα σεβασμό- επιχειρηματίες που λογίζονταν ως τμήμα της «εγχώριας ελίτ».
***
* ΕΙΝΑΙ ο Γ.Λ. που θυμίζει τα προαναφερθέντα και εν συνεχεία σχολιάζει: Υπό αυτό το πρίσμα τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εντυπωσιάζουν. Διότι οι τρεις επιχειρηματίες, που είχαν κληθεί να καταθέσουν για το λογισμικό Pretador, δεν είχαν τον παραμικρό δισταγμό, ώστε να μην προσέλθουν. Δύο εξ αυτών, οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίζιος, διεμήνυσαν την πρόθεσή τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Επιτροπής μέσω υπομνήματος. Ο, ισραηλινής καταγωγής, Ταλ Ντίλιαν δεν έδωσε καν σημεία ζωής. Πρόκειται για μία συμπεριφορά που κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει ως περιφρονητική, ακόμη και προσβλητική, απέναντι στο Κοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι περίεργη.
***
* ΕΤΣΙ όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα βέβαια, η επιλογή των 3 επιχειρηματιών δικαιώνεται. Η «γαλάζια» πλειοψηφία της Επιτροπής, όχι μόνον ανέχθηκε τη συμπεριφορά τους, αλλά σχεδόν την επιβράβευσε. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν εδώ. Είτε οι τρεις επιχειρηματίες ανέλαβαν ένα μεγάλο επικοινωνιακό ρίσκο αρνούμενοι την παρουσία τους, είτε γνώριζαν την έκβαση των πραγμάτων. Στην πρώτη περίπτωση δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε το ριψοκίνδυνο πνεύμα τους. Στη δεύτερη, όμως, οφείλουμε να υποθέσουμε ότι -κατά το κοινώς λεγόμενο- «είχαν πλάτες» και μάλιστα κυβερνητικές.
Ζ.

Κάνουν κύκλους
* «ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ όπως ο διαβήτης, κάνοντας κύκλους και μάλιστα άσκοπους». Γλαφυρά τα έλεγε χθες αυτοκινητιστής των Φαρσάλων για τον αποκλεισμό διέλευσή τους στο τμήμα Ν. Μοναστήρι - Μεταλλεία Δομοκού. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που θέλουν να πάνε σε χωριά κοντά στον Δομοκό και δεν έχουν φορτώσει ακόμη εμπόρευμα, θα πρέπει από τα Φάρσαλα να κινηθούν δυτικά προς Σοφάδες, να ανέβουν κατόπιν τον αυτοκινητόδρομο E65 πληρώνοντας διόδια, για να επιστρέψουν ύστερα πίσω πολύ κοντά στο σημείο εκκίνησής τους. «Παράλογο είναι σίγουρα. Λύση στο πρόβλημα θέλουμε», τονίζει ο φορτηγατζής.
Γ.Γ.

Και τα δύο
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Τι εννοείς ότι στα 43 δεν τρώμε μπισκοτόκρεμα… Αφού το κουτί το γράφει καθαρά «Από 6 μηνών και πάνω».
***
* - ΠΑΓΩΤΟ ή προφιτερόλ, με ρωτάει η γυναίκα μου, λες και δεν μπορώ να τα φάω και τα δύο ταυτόχρονα.
***
* - ΠΑΛΙΑ κρύβαμε τα τσιγάρα απ’ τον πατέρα μας, τώρα κρύβουμε τις σοκολάτες απ’ τα παιδιά μας.
Ζ.

Στρες
* ΛΥΘΗΚΕ λέει το μυστήριο με τα πρόβατα που κάνουν κύκλους στην Κίνα, όπως φαίνεται σε ιντερνετικό βιντεάκι. Ο καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας του Πανεπιστημίου στο Γκλόστερ, Ματ Μπελ, το ερμηνεύει ως εξής: «Μάλλον τα πρόβατα αυτά είναι στη συγκεκριμένη στάνη για μεγάλη περίοδο και αυτό μπορεί να τα έχει οδηγήσει σε μια στερεοτυπική συμπεριφορά με τον επαναλαμβανόμενο κύκλο λόγω του στρες που τους έχει δημιουργήσει ο επί μακρόν περιορισμός τους». (Στον κάμπο πάλι, είχε δοθεί νωρίτερα μια διαφορετική εκδοχή, πιο επιστημονική: τα πρόβατα είχαν στήσει κυκλικό χορό με θεσσαλικά μπεράτια, «Τασιά, μαρή Τασιά» και τέτοια).
Γ.Γ.

Άλλη μια ευκαιρία
* ΛΙΓΟ πριν σφυρίξει ο Κυρ. Μητσοτάκης την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, βγήκαν στο γήπεδο για ζέσταμα, μεταξύ των υπολοίπων και κάποιοι γαλάζιοι Λαρισαίοι πολιτευτές ή εν γένει πολιτευόμενοι, που χαρακτηρίζονται με τον όρο «εκκρεμές». Μικροπαράγοντες που κινούνται από τη δύναμη της βαρύτητας, την έλξη της εξουσίας και των ωφελημάτων της. Οι οποίοι πηγαινοέρχονται στο κόμμα, κινούνται συχνά στα όριά του ή και έξω απ’ αυτό σε γειτονικούς πολιτικούς χώρους και μετά πάλι επιστρέφουν, σε κίνηση εκκρεμούς. (Α ναι… Παρόμοιες συμπεριφορές εντοπίζονται και αλλού. Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ π.χ.).
***
* ΚΑΠΟΙΟΙ, λοιπόν, που αποστασιοποιήθηκαν, δυσαρεστημένοι όχι τόσο επειδή πάτωσαν στις εκλογές και δεν αναγνωρίστηκε το πολιτικό τους τάλαντο, αλλά κυρίως επειδή δεν αξιοποιήθηκαν σε θέσεις μετεκλογικά, ώστε να εισπράξουν τα τάλαντα, ορισμένοι τέτοιου τύπου πολιτευόμενοι, μάλλον έχουν αποφασίσει να δώσουν συστρατευόμενοι μία ακόμα ευκαιρία στη ΝΔ. Και πρωτίστως στον εαυτό τους.
***
* ΚΑΙ το κόμμα, πώς δέχεται το κόμμα τέτοιους σουλατσαδόρους; Μα τι να κάνει, πρέπει να μαζέψει τους πάντες, κάθε ψηφαλάκι επιδιώκοντας την επικράτηση. Κι επιπλέον να συμπληρώσει την ενδεκάδα υποψηφίων. Μην ξαναβρεθεί στο ψηφοδέλτιο με μυθικά πρόσωπα αλά Ζωγράφου. (Δεν ξεχνούν την εν λόγω υποψήφια βουλευτή Λαρίσης προ δεκαετίας. την οποία ποτέ δεν είδε και δεν γνώρισε κανένας στην περιοχή. Που δεν είναι καν βέβαιο ότι επρόκειτο για υπαρκτό πρόσωπο).
Ζ.

Διαβούλευση
*ΔΥΟΜΙΣΙ ώρες κράτησε η διαβούλευση του Δήμου Λαρισαίων χθες με πολίτες στο διαδίκτυο και ο Απόστολος Καλογιάννης απάντησε για όλα τα θέματα. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μεγάλο μέρος των πολιτών να μάθουν εκείνα που ήθελαν από «πρώτο χέρι», από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Πόσο πιο άμεσα δηλαδή;
Κ.Γ.

Πειραιώς
*ΠΑΕΙ και το κατάστημα της Πειραιώς στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Μια συνήθεια ξεχνιέται για τους πολίτες της Λάρισας. Βέβαια, υπάρχουν καταστήματα στο κέντρο για να εξυπηρετήσουν κόσμο. Το ένα στην Κεντρική και το άλλο στη Μανδηλαρά, όμως όσο περνάει ο καιρός και κλείνουν τα καταστήματα, τόσο δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν κι εκείνοι που δεν τα πάνε καλά με το διαδίκτυο. Για σκεφτείτε το; Δεν είναι όλοι νέοι σ’ αυτήν την κοινωνία, μα ούτε έχουν και συγγενείς και ανίψια για τους κάνουν αυτές τις δουλειές. Ψιλά γράμματα θα πείτε…
Κ.Γ.

Όχ…μποε
*ΚΙ εκεί που αρχίσαμε να τα πάμε καλά και να λέμε πως η ομάδα θα πιάσει κορυφή, να σου οι ατυχίες. Για τον Μάριο τον Όγκμποε ο λόγος που θα χάσει τόσες εβδομάδες ο σκόρερ και τώρα θα πρέπει άλλοι επιθετικοί να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Για να δούμε. Σε πρώτη φάση μπροστά μας ο Θεσπρωτός του Χουάν Ραμόν Ρότσα ή για τους παλιότερους Μπουμπλής.
Κ.Γ.

Λουτρά
*ΚΙ αφού πιάσαμε τα ποδοσφαιρικά, να και μια ευκαιρία για εκδρομή. Την άλλη εβδομάδα η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στην έδρα του Αλμωπού. Εντάξει, σαν ομάδα μπορεί να μη λέει τίποτα, όμως σκεφτείτε πως βρίσκεται στην Αριδαία και εκεί υπάρχουν τα Λουτρά Πόζαρ. Ιδανική πρόταση για διήμερο. Λίγο μπάνιο στα λουτρά και λίγο ποδόσφαιρο. Ωραίος συνδυασμός για Σαββατοκύριακο.
Κ.Γ.

KARAMANLHS_LADOPOYLOS_CIU.JPG

* - ΠΡΟΕΔΡΕ, είσαι σπουδαίος, φοβερός, απίθανος και τρομερός, αχτύπητος, ανεπανάληπτος... (Σε οίστρο με Καραμανλή ο Γ. Λαδόπουλος έκανε λεκτικά το τριπλό άξελ για χάρη του).
Ζ.

 

KOYBERTA_CIU.jpg

* ΝΕΑ φετινή κολεξιόν «Χειμώνα Λίζα».
Ζ.

 

TZANAKOYLHS_BLAXAKHS_SAKELAR_CIU.JPG

* ΕΝ αρχή ην ο Γρ. Βλαχάκης, τοποθετημένος διοικητής του παλιού νοσοκομείου από την αρχή της νεοδημοκρατικής εξουσίας, αναπληρώτριά του διορίστηκε προσφάτως η εκ Νικαίας Κατερίνα Σακελλαρίου, κι αυτή παλιό στέλεχος του κόμματος, και εν τέλει και ο παλιός δήμαρχος Κ. Τζανακούλης κατέλαβε τη θέση του γ.γ. Αποκεντρωμένης. (Να προσφέρουν για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα).
Ζ.

MANTALAKIA_CIU.jpg

* ΤΗΣ είχε ζητήσει ο γύπας να του στείλει μια φωτογραφία χωρίς ρούχα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass