ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 17:00
 * ΠΕΝΤΑΔΑ αντιδημάρχων του Απ. Καλογιάννη. Η μία από τις δύο ή και τρεις που έχει στο γήπεδο ο δήμαρχος. Ζ. * ΠΕΝΤΑΔΑ αντιδημάρχων του Απ. Καλογιάννη. Η μία από τις δύο ή και τρεις που έχει στο γήπεδο ο δήμαρχος. Ζ.

Στο χαλαρό
* ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ διάλειμμα χθες στη Λάρισα, πολύ καλοδιάθετος

μπήκε ο Δεκέμβριος. Ο οποίος όμως, όπως είναι φυσικό, θα κατσουφιάσει από σήμερα και θα φτάσει στα Νικολοβάρβαρα με συννεφιές, ομίχλες και βροχούλες. Μαλακά ωστόσο, δίχως παγωνιές.
Ζ.

Για τα λεφτά
* - ΑΦΕΝΤΙΚΟ πότε θα πάρω το δώρο των Χριστουγέννων;
- Αναλόγως πότε έστειλες το γράμμα.
- Ποιο γράμμα;
- Στον Άγιο Βασίλη. (Σε εορταστικό κλίμα αφραγκίας οι Λαρισαίοι).
***
* - ΤΙ κάνεις παιδάκι μου;
- Διαβάζω ώστε να μπορέσω μεθαύριο να βγάλω χρήματα.
- Μπράβο. Και τι διαβάζεις;
- Κάνω μια επανάληψη τα κάλαντα.
Ζ.

Μάλλον νωρίς
* ΠΡΟ εβδομάδος ο πρωθυπουργός ο ίδιος «μύριζε εκλογές», χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε προγραμματισμένη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας» προσδιορίζοντας ότι «από την άνοιξη και μετά είναι πιθανό να έχουν τις εκλογικές διαδικασίες». Συμπέρασμα, ή ο Κυρ. Μητσοτάκης παίζει με τα νεύρα των αντιπάλων του ή το πιο πιθανό οι εκλογές να γίνουν πολύ σύντομα. Καθότι εξ επαγγέλματος ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος ψεύδεται. Επί πολλές δεκαετίες γίνεται αυτό.
Ζ.

Συνομήλικοι
* EIXE πάλι κάποια φάλτσα και αστάθειες ξανά ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, όμως τον συγκράτησε ο ούτε 45 ετών Μακρόν. Τουλάχιστον στη συνάντηση της Ουάσινγκτον βρήκε συνομηλίκους της η Μπριζίτ, η 70χρονη σύζυγός του. Στα 71 είναι κι η Τζιλ Μπάιντεν.
Ζ.

Έχει φίλους
* ΠΑΛΙ στη Λάρισα ο Μάκης Βορίδης, συχνές οι επισκέψεις του υπουργού, ο οποίος δεν είναι πια στο Γεωργίας, ώστε να έχει ειδική αποστολή στον κάμπο.
Είναι ωστόσο η Φαρσαλινή Εύη Δραμαλιώτη, η κόρη του Αντώνη, η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, που φρόντισε άλλη μια φορά να φέρει τον πολιτικό της μέντορα στην πόλη. Καθότι προτίμησε τη Λάρισα για να διοργανώσει το συνέδριο της υπηρεσίας της για την Καινοτομία. (Σημειωτέο ότι οι «παροικούντες» θεωρούν ότι δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής σ’ αυτές τις εκλογές).
***
* ΜΕΤΑ το συνέδριο, ο υπουργός πήγε στο «Φρούριο», μαζί με τον στενό του φίλο Χρ. Κέλλα. Εκεί παρέθετε δείπνο η Εύη Δραμαλιώτη στους ομιλητές του συνεδρίου. Κι εν συνεχεία αναχώρησαν για Τύρναβο. Υπουργός Εσωτερικών γαρ, κι ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας είχε οργανώσει για χάρη του βραδιά στο «Πανελλήνιο», όπου είχαν μαζευτεί όλοι οι δημοτικοί παράγοντες και άλλα τοπικά στελέχη της ΝΔ. Εκεί και η Στέλλα Μπίζιου, αλλά και ο Κ. Αγοραστός και ο Κ. Τζανακούλης. Δεν το τίμησε το τυρναβίτικο τραπέζι ο υπουργός, μια σαλάτα μόνο με τον φίλο του τον βουλευτή, είχαν φάει πριν στο «Φρούριο».
Ζ.

Κρύες μπάμιες
* ΕΙΧΑΝ όρεξη να διεκδικήσουν το καλύτερο οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ανάμεσα σε ένα καλό βιβλίο ή μια καλή ταινία, πάντα προτιμώ ένα καλό κοντοσούβλι.
***
* - Να σου ζεστάνω τις μπάμιες;
- Όχι, να τις πετάξεις παγωμένες.
***
* - Άλλαξα μπαταρίες στη ζυγαριά και με έδειξε 2 κιλά παραπάνω.
Ξαναβάζω τις παλιές.
Ζ.

Σύμπλευση
* ΠΛΗΘΩΡΑ αναρτήσεων στο ίντερνετ και από Λαρισαίους «Support Public Health», εκφράζουν την υποστήριξή τους στη Δημόσια Υγεία και την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία. Αυτό το «Σαπόρτ», ή όπως αλλιώς το λένε, «φορέθηκε» σχεδόν από όλη την Αριστερά, σημείωνε ο παρατηρητής. Την επαναστατική, εξωκοινοβουλευτική, μα και κοινοβουλευτική, τη ρεφορμιστική και τη σεχταριστική, αλλά και από πολλούς ανένταχτους. Συνέπεσαν ομονοούντες. (Μαζί και πασοκτζήδες κεντρώοι και κεντροδεξιοί, ναι και νεοδημοκράτες. Πώς κατάφεραν και τους ένωσαν όλους...).
Ζ.

Χωρίς ανάσα
* ΤΟ «Ξένο Χώμα». Το καταιγιστικό μυθιστόρημα της Τζανίν Κάμμινς, που αποτυπώνει αδυσώπητα την πραγματικότητα της αναγκαστικής μετανάστευσης. Από μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στο Ακαπούλκο του Μεξικού, η νεαρή μητέρα τρέχει, χωρίς ανάσα, διασχίζοντας μαζί με τον μικρούλη γιο της την τεράστια χώρα της για να περάσει, αν μπορέσει, τα σύνορα των ΗΠΑ, να φτάσει στο Νόρτε, όπως τις λένε οι μετανάστες απ’ τον Νότο, ώστε να γλιτώσει από το αιμοδιψές καρτέλ που την κυνηγά για εκδίκηση. Από εκείνα τα μυθιστορήματα που το ξεκινάς και δεν μπορείς να το αφήσεις, με φοβερές σκηνές που καθηλώνουν τον αναγνώστη. Αλλά και παρεκβάσεις επί του προσφυγικού. (Επίσης, στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, δεν τους λένε «Αμερικανούς», αλλά «Εσταδοουνιδένσες», κατοίκους δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών, των «Estados Unidos» στα Ισπανικά).
***
* ΟΤΑΝ της πρωτοήρθε η ιδέα, το σκέφτηκε σαν καμουφλάζ. Να μεταμφιεστούν σε μετανάστες. Όλη της τη ζωή ένιωθε οίκτο γι’ αυτούς τους δύστυχους, έκανε χρηματικές δωρεές, σκεφτόταν με εκείνη την απόμακρη συγκίνηση της βολεμένης ελίτ πόσο φρικτές θα πρέπει να ήταν οι συνθήκες της ζωής στον τόπο τους, για να είναι εδώ καλύτερα. Οι άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, την κουλτούρα τους, την οικογένειά τους, ακόμη και τη γλώσσα τους και να ξεκινήσουν για το άγνωστο, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για το όνειρο μιας μακρινής χώρας που δεν τους θέλει καν...
...Αρχίζει να καταλαβαίνει ότι αυτό είναι το μόνο που έχουν κοινό όλοι οι μετανάστες. Η αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσά τους. Έστω και αν προέρχονται από διαφορετικά μέρη και διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, άλλοι από την πόλη, άλλοι από τα χωριά, άλλοι μεσοαστοί, άλλοι φτωχοί, άλλοι μορφωμένοι, άλλοι αγράμματοι, Σαλβαδοριανοί, Ονδουρανοί, Γουατεμαλέζοι, Μεξικάνοι, Ινδιάνοι, ο καθένας κουβαλάει μία ιστορία δυστυχίας πάνω του και την παίρνει μαζί του ως πέρα στο Νόρτε.
Ζ.

Διαθέσιμοι
* ΑΝΔΡΕΣ Λαρισαίοι έτοιμοι για όλα, δίχως όμως μεγάλη επιτυχία.
- Πήρα αυτό το λάδι για καυτές νύχτες σεξ. Και τελικά το βάζω στους μεντεσέδες να μην τρίζουν.
***
* - ΟΛΟ χαλασμένες γυναίκες πετυχαίνω. Όλες φτιάξε με και φτιάξε με... Πολύ άτυχος.
***
* - ΑΝ σας απάτησε ο δικός σας και θέλετε να τον πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα, να ξέρετε κυρίες μου ότι μπορώ να κάνω τον πρώτο τυχόντα με μεγάλη αυτοθυσία.
Ζ.

Ανώδυνα
* ΗΤΑΝ τότε που, λόγω του υπερπληθυσμού, η κυβέρνηση της Κίνας είχε αποφασίσει να θέσει όριο και κάθε ζευγάρι να μην κάνει παραπάνω από ένα παιδί. Για να επιτευχθεί η εφαρμογή του μέτρου έλαβαν τη σκληρή απόφαση να επιβάλουν στείρωση στους άντρες που είχαν κάνει ένα παιδί. Ζήτησαν και τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για να αντιμετωπίσουν το πλήθος των απαιτούμενων ιατρικών πράξεων.
***
* ΜΕΣΩ των γιατρών του Κόσμου έφτασαν στο Πεκίνο κι ένας Γερμανός, ένας Αμερικανός κι ένας Πόντιος γιατρός, εξειδικευμένοι όλοι τους στις στειρώσεις. Συζητούσαν στο ξενοδοχείο τους το βραδάκι της άφιξής τους. Εκεί, ερωτηθείς ο Γερμανός είπε ότι χειρουργεί σε ημερήσια βάση περί τα 25 περιστατικά, ο Αμερικανός αναφέρθηκε στη νέα μέθοδό του που του επιτρέπει να φτάνει και τις 30 περιπτώσεις την ημέρα, ενώ ο Πόντιος τους κοίταζε χαλαρός λέγοντας ότι εκείνος καθαρίζει εύκολα με πάνω από 100 ημερησίως. Οι άλλοι θεώρησαν ότι είναι χιουμορίστας και τους κάνει πλάκα.
***
* ΤΗΝ άλλη μέρα πήγαν στο νοσοκομείο κι ανέλαβαν το έργο τους, ο καθείς στο ιατρείο του.
Συναντήθηκαν κατά τις 12 στο διάλειμμα κι έλεγαν για τη δουλειά. Ο Γερμανός είπε πως καθυστέρησε λιγάκι να προσαρμοστεί, αλλά είχε φτάσει στις 10 στειρώσεις και υπολόγιζε να ξεπεράσει τις 20 ως το βράδυ. Ο Αμερικανός το ίδιο, καμάρωνε για τα 12 περιστατικά του, θεωρώντας ότι θα φτάσει τουλάχιστον 25 στη διάρκεια της μέρας. Ο Πόντιος έλεγε ήδη για 85, οι άλλοι δεν τον πίστεψαν.
- Μα πώς;
- Κοιτάξτε, είναι τόσο αποτελεσματική και γρήγορη η μέθοδος με τα τούβλα...
- Η ποια; Πώς το κάνεις δηλαδή;
- Να, παίρνεις δύο τούβλα, και μπαμ τα χτυπάς μεταξύ τους έχοντας βάλει ανάμεσά τους τούς δίδυμους αδένες.
- Σοβαρά; Μα δεν είναι επώδυνο; Είναι πρόβλημα αυτό κύριε συνάδελφε, θα πρέπει να πονάει πάρα πολύ...
- Καθόλου. Αρκεί να προσέξεις πώς θα βάλεις τα δάχτυλά σου στις τρύπες απ’ τα τούβλα, να μη βρεθούν ανάμεσά τους.
Ζ.

Μπερδέματα
* ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ πράγματα στις σχέσεις των νεαρών Λαρισαίων.
- Και τα λαμπάκια του Δέντρου λίγο μπερδεμένα είναι βρε Μαρία, αλλά δεν μου ζήτησαν να χωρίσουμε.
***
* - ΜΩΡΟ μου, χθες το βράδυ σε είδα στον ύπνο μου.
- Και τώρα θα μου πεις ότι είμαι η γυναίκα των ονείρων σου...
***
* - ΑΝ σκέφτεσαι να χωρίσεις, καν’ το τώρα. Σου έφαγε τη ζωή, μη σου φάει και τα μελομακάρονα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass