ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2023 17:05
Πώς να μην καμαρώνει ο γιατρός,  με τις «Παριζιάνες» του Πολιτιστικού Αγίου Γεωργίου Πώς να μην καμαρώνει ο γιατρός, με τις «Παριζιάνες» του Πολιτιστικού Αγίου Γεωργίου

Πένθος


* ΠΕΝΘΕΙ ο λαός... Το παιδί (του λαού), ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε πλήρης ημερών, αλλά και πλήρης αγάπης από τον μάταιο τούτο κόσμο. Παρά τις αμφιλεγόμενες ποιοτικά ταινίες του -τις οποίες πάντως πρέπει να κρίνει κανείς στο πλαίσιο της εποχής που παρήχθησαν-, ο Νικόλας έκανε πολλά μάτια να δακρύσουν και πολλές καρδιές να σπάσουν με τα ακραία δράματα που έθεσε επί σκηνής.
Εκφραστής της μεταπολεμικής φτώχειας, του πόνου, της αδικίας, της προδοσίας από γυναίκα για τα πλούτη, αλλά και της υπομονής και της τιμιότητας, ο Ξανθόπουλος έγινε ο ήρωας, ειδικά του γυναικόκοσμου των συνοικιών, που συνέρρεε μαζικά στα θερινά σινεμά να τον δει. Ε, ήταν κι ομορφόπαιδο, έλεγε και «κλαφτερά» τραγούδια (μερικά τα λες και εξαιρετικά), εξελίχτηκε σε σύμβολο. Καθόλου τυχαίο ότι αν και είχε αποσυρθεί εδώ και δεκαετίες από τον κινηματογράφο κανείς και ποτέ δεν τον ξέχασε, έστω κι αν αναφερόμασταν σ’ αυτόν με τρόπο κάπως σκωπτικό.
Με δυο λόγια, ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν ένα από τα πρόσωπα που σημάδεψαν την ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή όσο λίγοι... Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και τρυφερότητα.

«Γκαντεμιές»
* ΜΙΑ ακόμα ανοιξιάτικη ημέρα -και δη Κυριακή- μάς χάρισε χθες ο φετινός χειμώνας που παραμένει κατά βάση ήπιος. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, όλα πέφτουν, το ευρώ ενισχύεται. Η ύφεση απομακρύνεται, ο τουρισμός προμηνύεται να πάει και φέτος στα ύψη. Κι εσύ εξακολουθείς να θεωρείς τον γκαντέμη τον Μητσοτάκη γκαντέμη;
Γκαντέμης είναι ο Τσίπρας. Τίποτε δεν του κάθεται. Ούτε καν μια σοβαρή χιονόπτωση που θα κάνει τη χώρα ρημαδιό... Πώς να βγάλεις εκλογές με Βαξεβάνη και υποκλοπές; Δύσκολο...

Αντανακλαστικά
* ΚΙ έχεις και τον Τζανακόπουλο να κάνει δηλώσεις κατά του φράχτη στον Έβρο. Να λέει ότι... παραβιάζει τη νομιμότητα και εκθέτει τη χώρα μας. Και να καταλήγει με αμπελοφιλοσοφίες του τύπου «το προσφυγικό δεν λύνεται με φράχτες».
Θυμίζει έτσι την αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Τότε που οι μετανάστες... «λιάζονταν» στις πλατείες. Κείνα τα χρόνια όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το ελαφρυντικό της απειρίας. Τώρα; Δεν καταλαβαίνουν ότι ενεργοποιούν τα ιδιαίτερα αυξημένα στο θέμα αυτό αντανακλαστικά της κοινωνίας;

Διαδηλωτές παντού
* ΧΑΜΟΪΣΣΣΣ, που λεν και στον Τύρναβο των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Χαμόιις στο Ισραήλ με 100.000 διαδηλωτές κατά Νετανιάχου, χαμόιις στο Παρίσι με εκατομμύρια Γάλλων κατά Μακρόν, χιλιάδες και στη Μαδρίτη κατά Σάντσεθ.
Στην Ελλάδα, κάλμα και νηνεμία.
(Αλέξη, πού είσαι χαμένος; Είσαι καλά; Μην έπαθες καμιά ίωση;).

Χαλαράαα
* Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πάλι τον χαβά του και σχετικά χαλαρός έκανε χθες ανακοινώσεις για την προληπτική... οδοντιατρική στη χώρα! Τον Απριλομάη θα κάνει εκλογές κι αμέσως μετά, όπως είπε, θα ανέβει στον Όλυμπο. (Για να πανηγυρίσει ή για να κλάψει τον πόνο του, θα φανεί στις κάλπες...).

Μισογεμάτο
* ΑΚΡΙΒΕΙΑ στα σούπερ μάρκετ. Πολλές εταιρείες τροφίμων μειώνουν τις ποσότητες. Αλίμονο!
Αλλά, ας το δούμε μισογεμάτο το ποτήρι. Think positive. Λιγότερες μερίδες, λιγότερες θερμίδες, άρα δεν πας γυμναστήριο να αδυνατίσεις και γλιτώνεις τα λεφτά. Μία η άλλη έρχεται μωρέ...

Γαλλικά
* ΓΙΑΤΙ κατέληξε στη φυλακή τελικά η Καϊλή; Σύμφωνα με ένα παρασκήνιο, επειδή δεν ήξερε καλά... γαλλικά, κι έτσι, όταν είδε τη φάτσα της στη βελγική τηλεόραση, πανικοβλήθηκε κι έκανε λάθος κινήσεις.
Για πες τώρα; Θα ξαναχαζέψεις στο μάθημα των Γαλλικών στο σχολείο;

Ο ανησυχών
* ΚΥΚΛΟΙ Κωστάκη Καραμανλή (ως γνωστόν ο σιωπηλός μιλάει μόνο μέσω κύκλων) λένε τώρα πως ο πρώην ίσως τελικά να μην αποτραβηχτεί από την πολιτική, όπως σχεδίαζε. Διότι, λένε, υπάρχουν κρίσιμα εθνικά θέματα και... ανησυχεί! (Κι άμα πέφτει και η βουλευτική αποζημίωση, ανησυχείς ακόμα καλύτερα).

Χαρμάνια
* ΠΛΟΙΟ ελληνικών συμφερόντων με τεσσεράμισι τόνους κόκα πιάστηκε στην Ισπανία.
Πάμε μαέστρο: Το παπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Ισπανία.
(Μετά τα εμπάργκο στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα λοιπά, να μείνουν και... χαρμάνια οι Ευρωπαίοι, αυτό δεν παλεύεται πια με τίποτε).

Εν Νταβός
* ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ, εκτός από τον Μητσοτάκη, πήγε και Έλληνας σουβλατζής – λέει η σχετική είδηση που έστησε καντίνα και πουλούσε το τυλιχτό σουβλάκι 20 ευρώ το κομμάτι.
- Κι εδώ μονάχα δυόμισι, παλιοκυρίζια που μου τη λέτε κι από πάνω, σχολίασε δικαιωμένος ο υπουργός Άδωνις.

Γιούργια στα παλιούρια
* «ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ» στα ελληνικά νησιά ονειρεύεται ο Ερντογάν, μιλώντας σε επαρχιακά – μουσουλμανικά ακροατήρια στα βάθη της Τουρκίας.
Και κάθονται στο ελληνικό Υπ. Εξωτερικών και του απαντάνε σοβαρά, ενώ αρκούσαν δυο κουβέντες μόνο:
«Άσε μας ρε μπάρμπα...».

Βρε κακό!
* ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Μπαζ Όντριν, πρώην αστροναύτης, ο δεύτερος που περπάτησε στο φεγγάρι και στα 93 του παντρεύτηκε αυτές τις μέρες την εκλεκτή της καρδιάς του, ένα «μωρό» 63 ετών.
Το συμπέρασμα είναι πως και στο φεγγάρι να πας, κι εκατό χρονών να γίνεις, άμα είναι να σε βρει το κακό, θα σε βρει, πάει και τελείωσε.

Άι, καλά...
* ΑΦΟΥ επί τέσσερα χρόνια απέτυχε να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Κεραμέως της Παιδείας κήρυξε την έναρξή της δύο μήνες πριν τις εκλογές. Προφανώς και δεν θα γίνει τίποτε, ενώ αυτός που θα τη διαδεχτεί, κατά τα ελληνικά ήθη κι έθιμα, θα... αναστείλει την εφαρμογή της και θα αναλάβει να φτιάξει καινούργιο... Νόμο, τον οποίο θα θέσει ξανά σε διαβούλευση με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, κι εκεί, κατά τα τέλη της επόμενης τετραετίας, θα ανακοινώσει κι αυτός την εφαρμογή της...
Διότι ως γνωστόν οι Έλληνες υπουργοί Παιδείας είναι αυτό που λένε «οι άνθρωποι που ‘βλεπαν τα τρένα να περνούν»...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass