ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 16:27
* ΜΟΛΙΣ προχθές, λέει, συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας με τους απόστρατους Γ. Θώδα, Ηλ. Νατσιούλα και Παν. Δημητριάδη, χθες ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, απέσυρε τη διάταξη για «παρακράτηση έως 1% στις στρατιωτικές συντάξεις υπέρ ΝΙΜΤΣ». Τυχαίο; Τεράστια προφανώς η ισχύς των Λαρισαίων αποστράτων, με πολλαπλασιαστή τον νεοδημοκράτη βουλευτή. Ζ. * ΜΟΛΙΣ προχθές, λέει, συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας με τους απόστρατους Γ. Θώδα, Ηλ. Νατσιούλα και Παν. Δημητριάδη, χθες ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, απέσυρε τη διάταξη για «παρακράτηση έως 1% στις στρατιωτικές συντάξεις υπέρ ΝΙΜΤΣ». Τυχαίο; Τεράστια προφανώς η ισχύς των Λαρισαίων αποστράτων, με πολλαπλασιαστή τον νεοδημοκράτη βουλευτή. Ζ.

Νερό, έτσι;
* ΤΟΣΟ μαλακός χειμώνας, καλό πράγμα, βοηθάει ποικιλοτρόπως. Χειμώνας Μητσοτάκη ο φετινός, όχι που τον λεν γκαντέμη κάποιοι. Αν και ο ελαφρύς χειμώνας, φέρνει κατά κανόνα άνυδρο καλοκαίρι, θα έρθει όμως μετά τις εκλογές το κακό, τότε όμως μπορεί να είναι άλλος στα

πράγματα και να θεωρηθεί εκείνος γρουσούζης.
***
* ΑΝ πάντως είναι βροχερή η άνοιξη, που δεν αποκλείεται, όλα θα στρώσουν μια χαρά. Και το «τσιρτσιρ» έρχεται απ’ αυτές τις μέρες, έφτασε επιτέλους η εποχή των βροχών.
Ζ.

Προσανάμματα
* ΤΗΝ έκανε με τρόπο την πρόβλεψή του ο Λαρισαίος.
- Βλέπω για προσανάμματα του αρνιού το Πάσχα να μπαίνουν ψηφοδέλτια…
Απ’ αυτά που θα έχουν περισσέψει των Βαΐων. (Άρα 9 Απριλίου κι αυτός).
Ζ.

Λέει, δε λέει…
* - ΔΕΝ είναι και τόσο κομψό… Καθόλου ταιριαστό και εντελώς ασυνήθιστο…
Σχολίαζε ο Λαρισαίος τη στάση του διοικητή ΥΠΕ Φ. Σερέτη.
- Διορισμένος από τον υπουργό να φροντίζει για τεχνικά θέματα λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων στην περιοχή του, δεν επιτρέπεται να απαντάει έτσι σε εκλεγμένο εκπρόσωπο των Λαρισαίων, σε βουλευτή και συγκεκριμένα στον Γ. Λαμπρούλη του ΚΚΕ.
***
* Ο οποίος άλλωστε, κατά τα ειωθότα, μετά την επίσκεψή τους με το ΚΚΕ στο αστικό Κέντρο Υγείας Λάρισας, τις διαπιστώσεις του και τις σχετικές δηλώσεις του, έκατσε κι έγραψε ερώτηση, επίκαιρη μάλιστα, την οποία κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.
- Και πετάχτηκε, παρότι μη ερωτηθείς, ο διοικητής να απαντήσει, να του πει ότι κάνει λάθος. Ως τι…
***
* ΚΙ άνοιξε η συζήτηση.
- Για το πρότυπο Ογκολογικό της Λαμίας του, στην περιοχή του, στην περιοχή όπου εκλέγονται οι υπουργοί του, στους οποίους στέκεται σούζα, κλαρίνο του-του-του, τσιμουδιά γι’ αυτό το θέμα ο Φ. Σερέτης.
- Κι ας ρωτήθηκε, και από την εφημερίδα, για το τι δεν έκανε επ’ αυτού. Για το σχεδιαζόμενο Κέντρο της Λάρισας, που το αγνόησε, δεν είχε ενημερωθεί επισήμως είπε, τώρα σιγή ασυρμάτου.
***
* - ΑΣΕ μωρέ να περάσουν οι εκλογές…
Υπήρξε κι άλλη προσέγγιση, πιο χαλαρή.
-Δεν θα πρέπει να έχουν να πουν κάτι στους ψηφοφόρους τους οι υπουργοί της Φθιώτιδας; Κοτζάμ πρωτοκλασάτοι, τίποτα προεκλογικά; Και σιγά μην γίνει μετά στη Λαμία Κέντρο Ογκολογίας.
Ζ.

Και τα ψαράδικα;
* Ο Λαρισαίος ερασιτέχνης ψαράς έφευγε απ’ το σπίτι με τα σύνεργα παραμάσχαλα.
Γιώργο, τον ξεπροβόδισε η γυναίκα του, αν οι τσιπούρες είναι ακριβές προσπάθησε να πιάσεις σαρδέλες. (Λες και δεν ήξερε την τεχνική του;)
Ζ.

Φραγκοκυνηγοί
* ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ θέματα στην παρέα των Λαρισαίων φραγκοκυνηγών.
- Ευτυχώς πήρα ηλεκτρονικό τσιγάρο και σώθηκα, μεγάλη οικονομία. Κάνω μόνο τράκες πλέον.
***
* - ΣΤΟ 1.88 το γάλα; Νομίζω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να ξεκινήσουν τα παιδιά μας τις μπύρες.
***
* - ΔΥΟ φορές μου έπεσε ο καφές σήμερα. Έχω ανοίξει το πορτοφόλι και περιμένω.
Ζ.

Προεκλογικά
* ΤΙ θα έγραφαν αν πολιτευόταν φερειπείν ο ΣΥΡΙΖΑ με όλο αυτό το πακέτο προεκλογικών παροχών, τι θα έλεγαν οι ίδιοι που τώρα λιβανίζουν τις τωρινές κυβερνητικές προεκλογικές ανακοινώσεις; Τι για λαϊκιστές, για προεκλογικά πυροτεχνήματα, για απαράδεκτα επιδόματα και ενισχύσεις παγίδες, για εξαγορά ψήφων. Ελάχιστο χρόνο πριν τις εκλογές τ’ αφεντικό τρελάθηκε, πάρε κόσμε…(Έφτασαν εκεί οι σοβαροί φιλελεύθεροι, οι άνθρωποι της αγοράς, εκείνοι που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη;)
***
* ΕΝΑ νέο «pass» ετοιμάζεται λέει να δώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, πρόκειται για το «love pass» που θα είναι στα 100 ευρώ για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και θα εξαργυρώνεται σε μαγαζιά όπως ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ρεστοράν, μα και σε sex shops. (Τι, απίστευτο;)
***
* ΚΙ έχει προαναγγελθεί και νέο δώρο για τους ευάλωτους και πασχαλινό μετά το χριστουγεννιάτικο, 300 ευρώ ως τη Μεγάλη Τετάρτη, λένε. Μπααα, νωρίτερα. Αν έχει την κάλπη των Βαΐων, τότε την προηγούμενη Τετάρτη θα πληρωθεί. (Εν τη παλάμη και ούτω ψηφίσωμεν).
Ζ.

Βουλιάζει
* ΣΤΗΝ περιοχή του Σταθμού της Λάρισας, εκεί όπου ήταν παλιά η ντισκοτέκ «Αναμπέλα», στο μεγάλο κενό οικόπεδο, που λειτουργεί ως πάρκινγκ εκ του προχείρου, μπαίνεις μόνο με όχημα 4Χ4 ή με φορτηγό. Ιδίως τις Τρίτες με τη λαϊκή, βουλιάζει κυριολεκτικά ο τόπος από λάσπη. Κι όσοι δεν το σκέφτηκαν και πάρκαραν αποβραδίς την προηγουμένη, άντε να βγουν. Έχουν σκεφτεί άραγε από τον Δήμο να κάνουν κάτι, έστω επιφανειακό. Τα πάρκινγκ λείπουν απ’ την πόλη έτσι κι αλλιώς.
Ζ.

Αντάρα να γέν’ει
* ΜΑΣ βαν να γιλάμι μι τα μύθιαμας η Καρδιτσιώτσα, η Απ. Κυ. Να το καινούργιο: Αρρώστησε η θειά Μήτσαινα, αρχές της δεκαετίας του ‘80 ήταν, έπεσε ξερή ένα απόγευμα στο κρεβάτι και μαζεύτηκαν στο σπίτι ένα σωρό γείτονες, συγγενείς και συγχωριανοί, καμιά 30αριά άτομα και την κοιτούσαν. Ένας γαμπρός της Μήτσαινας, νέο παιδί τότε, είπε «να φέρουμε έναν γιατρό».
***
* ΚΑΙ ακολούθησε ο διάλογος με τον μπαρμπα Μήτσιο που έβλεπε το ταίρι του να είναι χάλια.
- Ναι βρε, πού το σκέφκις ωρέ παιδί, τον τάδε, είναι καλός γιατρός, ούλοι του λεν’.
- Αυτός όμους είνι διξιός μπάρμπα, ντιπ βασιλικός, θα φύγ’ει μόλις δει τουν Αντρέα στ’ γκουρνίζα, απάν στουν τοίχου...
- Αλήθεια γαμπρέ; Κι θα χάσου γω τη γναίκα μ’ για τουν Αντρέα;
Μια και δυο, όρθιος ο μπαρμπα Μήτσιος απάν στο κρεβάτι, δίπλα στη θεία που ξεψυχούσε, αρπάζει την τεράστια κορνίζα του Ανδρέα Παπανδρέου με το ζιβάγκο και τη φαβορίτα, τη δίνει στον γαμπρό και του λέει «σύρι παράχουστην στουν αχυρώνα κι αντάρα να γέν’ει» (Επρεπε να αποκαθηλωθεί ο σοσιαλισμός για να σωθεί η θειά Μήτσαινα).
Ζ.

Κι όμως συνέβη
* ΟΙ πάντες πλέον κι όχι μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που το καταγγέλλουν εδώ κι ένα εξάμηνο, όλοι δέχονται σήμερα ότι η ΕΥΠ, ναι η κρατική υπηρεσία υπαγόμενη απευθείας στον πρωθυπουργό, παρακολουθούσε εχθρούς και φίλους του Κυρ. Μητσοτάκη. Για εθνικούς υποτίθεται λόγους, γι’ αυτό και το περιφερόμενο παντού απόρρητο. Να όμως που βρέθηκε τρόπος να παρακαμφθούν ποικίλα εμπόδια και να δημοσιοποιηθούν αποδείξεις για τη σκανδαλώδη αυτή δράση. Και τώρα; Θα θεωρηθεί αυτονόητο, ότι συνέβαινε; Σήμερα θα είναι απλώς Τετάρτη;
Ζ.

Αγχωμένες
* ΤΑ ψυχοσωματικά τους ανέλυαν οι Λαρισαίες.
- Αν είναι αλήθεια ότι χάνεις κιλά λόγω του άγχους θα έπρεπε τώρα να ήμουν αόρατη.
***
* - ΝΙΩΘΩ μια εξαντλητική ανεξάντλητη εξάντληση.
***
* - ΑΝΑΒΑΛΛΩ πράγματα επειδή αγχώνομαι. Κι επειδή τα αναβάλλω μετά αγχώνομαι περισσότερο.
Ζ.

Στα ΚΤΕΛ
* ΔΕΝ είχε κλείσει χρόνο η Χούντα του ‘67 κι ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. εντοπίζει χαρακτηριστικό δημοσίευμα της εποχής και του καθεστώτος. Όχι μόνο έλεγχος των ειδήσεων, αλλά και υποχρεωτική η κατανάλωσή τους απ’ τον κόσμο. Με το ζόρι ν’ ακούν ειδήσεις και όχι τραγούδια:
Παρατηρηθεισών ατασθαλιών και προκειμένου δια την ενημέρωσιν επί σοβαρών τοπικών, εθνικών, διεθνών κλπ θεμάτων. Των ταξιδευόντων επιβατών δια λεωφορείων των ΚΤΕΛ, δια σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Συγκοινωνιών εντέλλονται αι Νομαρχίαι, να παραγγείλουν εις τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, όπως οι οδηγοί κατά τας ώρας των προγραμμάτων δελτίων ειδήσεων και ειδικών σχολίων Ε. Ι. Ρ. , χρησιμοποιούν το ραδιόφωνον αποκλειστικώς δια την μετάδοσίν των, απαγορευομένης της δια μαγνητοφώνων κλπ μεταδόσεως λαϊκών ή άλλων ασμάτων κατά τα ως άνω ώρας. (Να ταξιδεύεις και ν’ ακούς Παπαδόπουλο, όχι τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ).
Ζ.

Πέπλο σιωπής
* ΟΛΗ τη μέρα δεν είχε ακουστεί τίποτε για το θέμα, άρα μάλλον ήταν ασήμαντο. Ότι ο Τσίπρας πήγε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, βγήκε μ’ έναν φάκελο είπε το «Ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας», ότι ο ίδιος φάκελος έφτασε στους αρχηγούς όλων των κομμάτων με περιεχόμενο τα στοιχεία που αποδεικνύουν παρακολουθήσεις συγκεκριμένων υψηλά ιστάμενων από την ΕΥΠ, ανεξήγητες παρακολουθήσεις, απ’ όλα τα κόμματα υπήρξαν καταγγελτικές δηλώσεις κατά του κρυπτόμενου επί τόσους μήνες Κυρ. Μητσοτάκη, του οποίου την παραίτηση ζήτησε ευθέως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξερχόμενος από το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας, που κι εκείνη τοποθετήθηκε αρκούντως αιχμηρά για τα δεδομένα του αξιώματός της. Κι όμως, το θέμα έγινε γνωστό όταν εκδόθηκε αργά το απόγευμα η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ, ένα παράξενο πράγμα το πέπλο σιωπής από τα κανάλια και τις ισχυρές αθηναϊκές ιστοσελίδες. Τηλεθεατές και αναγνώστες διάβαζαν παντού πλέον μια ανακοίνωση για ένα θέμα το οποίο ουδόλως εγνώριζαν. Κι όμως είναι δυνατόν…
Ζ.
Δικό του
* - ΤΟ παπόρι απ’ την Κολομβία πιάστηκε στην Ισπανία…
Ελληνικών συμφερόντων λέει, μεγάλη ναυτική δύναμη η Ελλάς και εμπορική, βρέθηκαν 4,5 τόνοι κοκαΐνη στ’ αμπάρια, και ως πρόεδρος της εταιρείας εμφανίζεται 22χρονος άνεργος στον Πειραιά.
- Κάτσε να μπω στο Taxis, μην έχει γράψει κανείς κανένα τάνκερ στο όνομά μου, δεν βλέπεις τι γίνεται;
Ζ.

Μνήμη
* Η μητέρα του Λαρισαίου έπασχε από Αλτσχάιμερ. Πήγε άλλη μια φορά να τη δει.
- Γειά σου μάνα…
- Ποιος είσαι συ;
- Ο γιος σου, μάνα…
- Έχω γιο;
- Ναι μάνα…
- Και τι θέλεις;
- Τίποτα, έφερα τα τάπερ.
- Το άλλο το μεγάλο με το πορτοκαλί καπάκι, δεν το έφερες όμως…
Ζ.

MPIZIOY_CIU.jpg

* ΣΤΟ πλευρό του Θανάση Κοκκινούλη, για να του ευχηθεί από κοντά για τη γιορτή του, είχε βρεθεί η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, θέλοντας να δείξει πως ξέρει να τιμάει και την ιστορία και τους αγώνες των στελεχών της παρατάξεως.
Ζ.

KALOGIANNHS_CIU.jpg

* Επιλεκτικές συναντήσεις... Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση «συνομίλησε φιλικά, χαλαρά και πάντα ανθρώπινα για τις πολιτιστικές υποδομές της Λάρισας, το μεγάλο πολιτιστικό δυναμικό και τους ανθρώπους της, το θέατρο, στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου». Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί σε αυτή τη συνάντηση με τους καλλιτεχνικούς συντάκτες, απουσίαζαν οι κατ’ εξοχήν άνθρωποι του Πολιτισμού, όπως ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Ρ. Απρίλη ή άλλα μέλη του Δ.Σ. …(παρέστη μόνο ένα μέλος). «Ο Πολιτισμός είναι υπόθεση όλων» έχει δηλώσει ο δήμαρχος, αλλά κάποιες φορές ο ίδιος το ξεχνά.

PAPOYTSIA_CIU.jpg

* ΕΙΧΕ βγει λέει ο Λαρισαίος για ψώνια με τη δικιά του και ιδού το αποτέλεσμα. Αυτό που λένε ξεποδαριάστηκε.
Ζ.PARTERI_CIU.jpg

* ΑΥΤΟ έμεινε από ένα όμορφο παρτέρι με λουλούδια και παγκάκια, λέει ο Δ. Χ. εκεί στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή. Ανεξήγητο δείχνει, κάτι θα έχουν υπόψη τους στη Δημαρχία.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass