ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2023 17:00
* ΕΝΤΟΝΗ -και χθες- η παρουσία των μαθητών στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη * ΕΝΤΟΝΗ -και χθες- η παρουσία των μαθητών στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Στις ράγες
* ΑΛΛΗ μια εβδομάδα που στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο δεν έβλεπες παρά

συντρίμμια τρένων, αναλύσεις ειδικών και διαλόγους σταθμαρχών. Ο πόνος αρχίζει και γίνεται κούραση και η κοινωνία θέλει να περάσει σε μια άλλη φάση, πιο κανονική. Αλλά δεν θα την αφήσουν. Κόμματα και ΜΜΕ εκεί θα το γυρίζουν. Μέχρι τις κάλπες η χώρα θα κινείται στις ράγες του τρένου. Θα είναι ίσως η μοναδική φορά που το βασικό θέμα της προεκλογικής ατζέντας θα είναι ένα δυστύχημα κι όχι, ας πούμε, η οικονομία, η παιδεία, τα μεγάλα εθνικά θέματα...

Όλα τούμπα
* ΝΑ το πάμε πιο πέρα; Κάποιοι νόμιζαν ότι οι εκλογές θα κρίνονταν στο θέμα των ...υποκλοπών!
Κάποιοι άλλοι νόμιζαν πως θα πάρουν εκλογές μοιράζοντας pass των 17,50 μηνιαίως για ψώνια σε σούπερ μάρκετ. Όλα ήρθαν τούμπα. Το δυστύχημα αυτό μάς έμαθε πολλά...

Πού θα πάει;
* ΟΡΓΙΣΤΗΚΑΜΕ -και δικαίως- διαδηλώσαμε, ψάχνουμε υπαιτίους, αλλά πού θα καταλήξει όλο αυτό, όταν στηθούν οι κάλπες;
Το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει ο χτεσινός κυριακάτικος Τύπος, αλλά ματαίως. Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κόμμα- υποδοχέας της οργής. ΣΥΡΙΖΑίοι και ΠΑΣΟΚοι ελπίζουν κάτι να τσιμπήσουν, στη ΝΔ να τη βγάλουν καθαρή με 3-4 μονάδες μείον, με δυο λόγια «πάμε κι όπου βγει» που λένε και καμιά φορά οι σταθμάρχες τους.

Οι «κοινής αποδοχής»
* ΠΟΛΛΟΙ, μετά τα Τέμπη, θεωρούν ότι Μητσοτάκης ...τέλος, αφού η αυτοδυναμία γι’ αυτόν έχει γίνει δύσκολη υπόθεση, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα δεχθεί να συνεργαστεί μόνο με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Και ποιος θα είναι ο λεγάμενος; Στην Αθήνα δύο ονόματα κυκλοφορούν ευρέως. Αυτό του Νίκου Δένδια (που θεωρείται κάτι σαν φυσικός διάδοχος του Μητσοτάκη και τον οποίο υποστηρίζουν επιχειρηματικοί Όμιλοι με πρόσβαση στα ΜΜΕ) αλλά, εσχάτως, και του Κωστή Χατζηδάκη που τον «παίζει» πολύ το ...Φάληρο. (Ελήφθη το υπονοούμενο;).
Σενάρια επί σεναρίων από ένα ...παραζαλισμένο σύστημα εξουσίας που ψάχνει ήδη τα πατήματά του. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.


Περί οργής
* ΤΥΧΑΙΟ; Ο Βαρουφάκης έφαγε ξύλο, ο Βίτσας προπηλακίστηκε εμφανισθείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη. Η «οργισμένη» κοινωνία πήρε τη ...βίτσα και ρίχνει ξύλο αρχίζοντας από ...αριστερά, διότι ...δεξιοί δεν κυκλοφορούν στην πιάτσα.
Σύντομα θα διαπιστώσουν όλοι αυτοί που «εξ από ανέκαθεν» κολάκευαν την «οργή» του κόσμου ελπίζοντας να ...«πάνε ταμείο» και να εισπράξουν, ότι η ίδια αυτή οργή μπορεί εν τέλει να πέσει και στα (αδειανά) κεφάλια τους.

Υπό έλεγχο
* ΠΑΝΤΩΣ φαίνεται ότι θα ελεγχθεί το πράγμα. Ήδη χτες ένα ακόμη συλλαλητήριο στη Λάρισα καίτοι μεγάλο σε όγκο δεν είχε τον κόσμο της Τετάρτης. Μετά τις διαδηλώσεις των μαθητών σ’ όλη τη χώρα, τη σκυτάλη έχουν πάρει διαδηλώσεις οργανώσεων του ΚΚΕ, της ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων κ.λπ κ.λπ. Αυτό, όσο να πεις, λέγεται και κανονικότητα. Η οργή μπαίνει σε ένα «αυλάκι» τέλος πάντων. Οι συνηθισμένοι φορείς της διαμαρτυρίας έχουν όρια. Με τα άπειρα μαθητούδια τι κάνεις...

Αντίο
* ΤΙ να πει κανείς για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καλομπάτσιο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτες... Ένας άνθρωπος γλυκύτατος, άνθρωπος της προσφοράς, της ευθύνης, της αλληλεγγύης. Πάντα ευγενής, πάντα με το χαμόγελο, βοηθούσε πολύ κόσμο. Με δυο λόγια, ένας καλός άνθρωπος. Αλλά οι καλοί φεύγουν νέοι, δεν λένε; Και είναι μεγάλη υπόθεση να σε αποχαιρετούν άπαντες τόσο θερμά, σε καιρούς που οι περισσότεροι πολιτικοί ...κρύβονται για ...ευνόητους λόγους.


Κίνδυνος
* ΠΡΟΣ Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Λαρισαίων και όποιον άλλο αρμόδιο. Οδός Ηπείρου 20, Λάρισα. Μια τσιμεντένια μαρκίζα εγκαταλειμμένου κτίσματος είναι ...θαύμα που δεν έπεσε ακόμη σε κεφάλια περαστικών και να σκοτώσει κόσμο. Αναμένουμε παρέμβαση. Πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε τον ... «σταθμάρχη» της περίπτωσης.

Η άλλη πλευρά
* ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ συμπολίτισσα, κάτοικος πεζοδρόμου Κουμουνδούρου έπαθε την περασμένη Τετάρτη καρδιακή κρίση. Το κληθέν ασθενοφόρο κινήθηκε ταχύτατα, έφτασε κοντά στο σπίτι και μετά ...κόλλησε.
Στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας. Ξέμπλεξε μετά από ...40 λεπτά. Υπάρχει κι αυτή η πλευρά της ζωής στην πόλη. Πάλι καλά που την πρόλαβαν.

Οδός Πανός
* ΣΤΟΝ πεζόδρομο της οδού Πανός πάλι, δεν είναι θέμα κάποιας διαδήλωσης αλλά τραπεζοκαθισμάτων. Το αδιαχώρητο! Μιλάς πια για καταστάσεις πέραν πάσης λογικής. Άμα πιάσουν φωτιά και χρειαστεί να περάσει πυροσβεστικό όχημα, απλά ...δεν θα περάσει. Προφανώς οι αρμόδιοι του Δήμου δεν το βλέπουν. Είναι κι αυτοί ...οργισμένοι. Θα το δουν μάλλον μετά την «τράκα».

Τερτίπια
* ΕΚΛΟΓΕΣ στην Τουρκία 14 Μαΐου. Εκλογές στην Ελλάδα πιθανότατα την ίδια Κυριακή. Με τις δύο χώρες πληγωμένες από τραγικά γεγονότα και τους δύο ηγέτες με κατεβασμένα τα φτερά.
Αν σκεφτείς τι δήλωναν Ερντογάν και Μητσοτάκης λίγους μήνες πριν, τις απειλές, τους λεονταρισμούς και άλλα τέτοια ηρωικά, θα σε πιάσουν τα γέλια. Όταν κάποιοι κάνουν σχέδια, η ιστορία απλώς γελάει ...

Αλέξηηηη...
* ΔΕΝ «ψήνεται» -γενικώς- με την ΑΕΛ ο κόσμος της Λάρισας, ειδικά με αυτά που συμβαίνουν με τις διακοπές του πρωταθλήματος. Κι είπε προχτές, μετά από καιρό να καθίσει να δει την ομάδα στην τηλεόραση. Για να δει την πιο ...πληκτική ομάδα που έχει δει ποτέ. Τι ρεκόρ να μην κάνεις, ούτε μια φάση!  Ντάξει και πέρυσι δεν παίζαμε μπάλα, αλλά ήμασταν στην ...τσίτα. Οπότε, βλέπω να δημιουργείται ξανά κίνημα του στυλ: «Αλέξη γύρνα πίσω. Πλήττουμε ...».

Επισήμανση
* Η ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων ανήκει στον Δήμο Λαρισαίων. Αυτό προκύπτει, μετά από έρευνα που διεξήχθη στις αρμόδιες υπηρεσίες, με αφορμή ρεπορτάζ στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία κατοίκων και οδηγών για τις επικίνδυνες οδικές αρτηρίες της πόλης. Όσον αφορά στη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη στην οδό Κοζάνης, το μόνο φανάρι που δεν λειτουργεί είναι αυτό που βρίσκεται στο ύψος του Πύργου Χαροκόπου. Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος είχε την ευθύνη τοποθέτησής του χωρίς να εξασφαλίσει τη σχετική ηλεκτροδότηση και λειτουργία του. Οι αρμόδιες αρχές θα εξετάσουν το ζήτημα το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασιστεί η χρησιμότητά του, αν και με ποιον τρόπο αυτό θα λειτουργήσει ή θα ξηλωθεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass