ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2023 17:01
* ΕΧΟΝΤΑΣ οι αντιδήμαρχοι, Θ. Καφφές και Γ. Ζαούτσος, τον Χρήστο Μιχαήλ δίπλα τους στη διαδήλωση, μπορεί να αποκρούσουν τον φαλτσαριστό της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού. (Υπάλληλος της ΔΕΥΑΛ ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ). Ζ. * ΕΧΟΝΤΑΣ οι αντιδήμαρχοι, Θ. Καφφές και Γ. Ζαούτσος, τον Χρήστο Μιχαήλ δίπλα τους στη διαδήλωση, μπορεί να αποκρούσουν τον φαλτσαριστό της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού. (Υπάλληλος της ΔΕΥΑΛ ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ). Ζ.

Μέχρι πότε...


* ΕΝΤΑΞΕΙ, καλοκαιρία πια, υπέροχος καιρός, όμως, τα βράδια το κρύο παραμένει. Κι οι Λαρισαίοι αδημονούν να ξεμπλέξουν μαζί του.
- Βρε φιλαράκι Μάρτιε, σύνελθε... Έχει τελειώσει και το πετρέλαιο...
- Μέχρι να βγει ο Μάρτιος θα κάψουμε και τα κουρτινόξυλα... (Καλόμαθαν όλοι με τον μαλακό χειμώνα φέτος).
Ζ.

Κατηγορηματικοί
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να σαρκάζουν οι Λαρισαίοι.
- Τελικά το μοναδικό ασφαλές Μέσο Μεταφοράς στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης.
***
* - ΤΟΝ Σεπτέμβριο, διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους, θα είναι έτοιμη η τηλεδιοίκηση. Αυτή που δεν έγινε 20 χρόνια τώρα και σίγουρα όχι τα τέσσερα τελευταία. Ο Σεπτέμβριος, όλως τυχαίως, είναι οπωσδήποτε μετά τις εκλογές. Και μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ισχύει το ίδιο όπως και με το ταμείο...
Ζ.

Παρατηρώντας
* «ΘΑ πούμε γι’ αυτό μετά...» ή και «Θα φτάσουμε κι εκεί...». Οι παρατηρητικοί Λαρισαίοι σχολίαζαν το στυλ στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.
- Σαν να ήξερε πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση, σαν να την είχε σχεδιάσει ο ίδιος...
- Βρε, άμα είναι έξυπνος ο άνθρωπος, βλέπει παραπέρα...
***
* «ΕΤΣΙ πρέπει να γίνει...» ή και «Έτσι θα κάνω...».
- Έλεγε διαρκώς και για τα Τέμπη, το τι θα κάνει, τι θα αλλάξει, τι δεν του αρέσει. Σαν να μην κυβερνάει. Είναι 20 χρόνια βουλευτής, πριν 10 χρόνια υπουργός, 4 χρόνια τώρα πρωθυπουργός. Συνεχίζει θεωρητικά, επί χάρτου...
- Μονίμως σε πρώτο πρόσωπο κιόλας, εγώ κι εγώ...
- Έτσι είναι οι αυτοδυναμίες, τι νομίζεις... Μονοκομματική Κυβέρνηση ίσον ενός ανδρός αρχή.
***
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ και εκλογές τον Μάιο.
- Κι έτσι το έμαθε και η Βουλή, το πληροφορήθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απολύτως θεσμικά, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής και μάλιστα μαγνητοσκοπημένης.
Ζ.

Οι Γεωργίας
* ΓΙΑ τον εορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή φτάνουν ο υπουργός Γεωργίας Γ. Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, αλλά και ο πρόεδρος της «Ελ. Λυ.» Κυρ. Βελόπουλος, ο οποίος ναι τυγχάνει και βουλευτής Λαρίσης.
***
* ΓΙΑ την παρέλαση της 25ης Μαρτίου τώρα δεν θα έχει πολλά-πολλά. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου, εκπρόσωπος Γεωργίας, Κ. Μπαγινέτας. Παρότι εκλογές κοντά, υπήρξε μάλλον απροθυμία υψηλών κυβερνητικών αξιωματούχων, προφανώς λόγω Τεμπών.
Ζ.

Μακριά...
* ΔΕΝ απάντησε καθόλου ο Λαρισαίος δάσκαλος στον Ελασσονίτη συνάδελφό του, που του επιτέθηκε μέσω των «Ψ» και πολύ άγρια, υπερασπιζόμενος υποτίθεται τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας, την Κατερίνα Καραγιώργου. Ούτε εκείνη είπε κάτι, άγνωστο αν του το είχε ζητήσει, δεν τον αποδοκίμασε πάντως.
Πώς να συγκριθούν τώρα οι δυο τους, πώς να τις μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Ο ένας είναι στον Σύλλογο Δασκάλων της Λάρισας κι ο άλλος στης Ελασσόνας, πρόεδροι αμφότεροι, αλλά δεν αντιπαρατίθενται εκλογικά, βρίσκονται στην ίδια παράταξη κιόλας. Και να που τον περασμένο Νοέμβριο στις εκλογές του ΚΥΣΠΕ, στο κεντρικό υπηρεσιακό της Πρωτοβάθμιας, βρέθηκαν μαζί στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, πρώτη φορά συγκρίσιμα. Στην κάλπη του Νομού Λάρισας ψήφισαν τη ΔΑΚΕ 526 και ο Δημ. Παπαποστόλου έλαβε 398 σταυρούς, ενώ ο Αχιλλεύς Ζανιάς 48. Πανελλαδικά, ο Λαρισαίος, μετρώντας 884 σταυρούς, βγήκε τρίτος στη ΔΑΚΕ, κι ο Ελασσονίτης στη θέση 40 με 83, ούτε το ένα δέκατο. (Άρα, ο άλλος δεν τον βλέπει).
Ζ.

Ένα ξέπλυμα;
* - ΓΙΑ να καταλάβετε πόσο πρόχειρη, βιαστική και στημένη ήταν η εκπομπή, σχολιάζει ο Δ.Κ., η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι, βλέπαμε τον ήλιο έξω, στο κλείσιμο, όμως, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχα μου αποχωρούσε από το Μαξίμου, ήταν μαύρη νύχτα. Σκεφτείτε ότι βλέπαμε τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει τη συνέντευξη φορώντας σκούρο πουκάμισο, ενώ στον επίλογο, κατεβαίνοντας τα σκαλιά του Μαξίμου, ω του θαύματος, φορούσε λευκό. Ούτε αυτό δεν πρόσεξαν αλήθεια από την παραγωγή; Εκτός κι αν έκανε κι ένα πλύσιμο εκεί, ένα ξέπλυμα ο δημοσιογράφος, οπότε μετά έβαλε καινούργια αλλαξιά...
***
* Η Ε.Μ. πάντως πληροφορεί: 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν «Πρωταγωνιστές».
Ζ.

Για το άγχος
* ΕΙΧΑΝ τα προβλήματά τους κλασικά οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Έβαλα, βρε ‘σεις, το χέρι στην τσέπη κι έβγαλα 200 ευρώ. Τώρα ψάχνω να βρω τίνος είναι το παντελόνι.
***
* - ΔΙΑΒΑΣΑ στο διαδίκτυο ένα άρθρο με μια σειρά αναπνευστικών ασκήσεων για να μην αγχωνόμαστε, αλλά δεν ήξερα αν τις έκανα σωστά και αγχώθηκα.
***
* - ΠΩΣ τα πας;
- Δεν πάω καλά...
- Περίμενε, κι εγώ προς τα κει πάω.
Ζ.

Απέναντί της
* ΕΧΕΙ βρει τον μπελά της η Κυβέρνηση με τον νέο νόμο για τα νερά, στον οποίο αντιδρούν οι δήμαρχοι κι οι συνδικαλιστές, καταγγέλλοντας ότι αποτελεί παράθυρο που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης. Νόμο που επέσπευσαν την ψήφισή του, έστω στο τέλος της ύπαρξης της Βουλής, λες και ήταν υποχρεωμένοι σε κάποιους να το κάνουν. Και μάλιστα σε περίοδο με νωπό το δράμα των Τεμπών, όταν από πολλούς η ανεπάρκεια του σιδηρόδρομου χρεώνεται στην ιδιωτικοποίησή του.
***
* ΔΕΝ έχει, λοιπόν, να αντιμετωπίσει τους δημάρχους και κάποιους συνδικαλιστές. Στη Λάρισα τουλάχιστον, λογικά και στις άλλες πόλεις, έχουν ξαμολυθεί οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ, οργισμένοι. Όχι μόνο διαδηλώνοντας, αλλά και ενημερώνοντας τον κόσμο, επικρίνοντας τα κυβερνητικά σχέδια. Με πείσμα και επιχειρηματολογία, στο περιβάλλον του ο καθείς, στους συναλλασσόμενους με την επιχείρηση, όπου βρουν. Χθες επί παραδείγματι, η νεαρή που κατέγραφε τις ενδείξεις των ρολογιών ύδρευσης, δεν έχανε ευκαιρία ενδιαμέσως να συζητά με τους περαστικούς Λαρισαίους και «να τα χώνει» στην Κυβέρνηση για το θέμα του νερού. Και να παροτρύνει: «Αντιδράστε, είναι πολύ σοβαρό...». (Θα το βρει στις κάλπες και δεν θα ξέρει από πού της ήρθε).
Ζ.

Αυτοδυναμίες
* ΠΟΛΥ πειστική η κυβερνητική επιχειρηματολογία.
- Να, δεν βλέπετε την ισχυρή Γαλλία του Μακρόν που φλέγεται; Δεν έχει αυτοδύναμη Κυβέρνηση...
- Ενώ η Ελλάδα του Μητσοτάκη τρέχει πάνω στις ράγες της προόδου...
- Σάμπως η Γερμανία με την τρικομματική Κυβέρνηση; «Δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει...», κατά πως είπε κι ο Κυρ. Μητσοτάκης. (Πάνε αυτοί, στο τέλος μέχρι και τα τρένα τους μπορεί να συγκρούονται).
Ζ.

Ντόπιοι
* -ΤΕΛΙΚΑ υπάρχουν και σωστοί δημοσιογράφοι...
Το συμπέρασμα του Λαρισαίου μετά την επίσκεψη του Μιχ. Παπαδόπουλου στον Σταθμό της Λάρισας, η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κι αυτό διότι οι δημοσιογράφοι δεν έμειναν μόνο στις δηλώσεις του Υπουργού για το κέντρο τηλεδιοίκησης, αλλά ρώτησαν, και μάλιστα επιμόνως, τον υπάλληλο των σιδηροδρόμων εκεί μπροστά στην κονσόλα, εάν τελικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση. Για να προκύψει το άδειασμα του Υπουργού σε ζωντανή μετάδοση, αφού εκείνος είπε ξανά και ξανά ότι αυτό είναι σύστημα τοπικού χειρισμού πριν και μετά τον Σταθμό και πως η τηλεδιοίκηση υπήρχε, αλλά μετά τη φωτιά του ‘19 δεν ξαναλειτούργησε.
***
* ΟΙ «σωστοί δημοσιογράφοι», λοιπόν, δεν ήταν οι Αθηναίοι που ακολούθησαν τον Υπουργό, αλλά οι Λαρισαίοι που τον περίμεναν.
- Έτσι, ναι, εξηγείται, τώρα μάλιστα, κατάλαβα...
Άμαθοι, πλέον, οι κυβερνώντες από φυσιολογική δημοσιογραφική συμπεριφορά και ερωτήσεις, την πάτησαν. Αλλιώς έχουν συνηθίσει, άλλο τους προέκυψε.
***
* ΑΛΛΑ και ο σιδηροδρομικός Δημ. Πίτσας «δεν μάσησε» μπροστά στον Υπουργό και με τους συνοδούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην πλάτη του. Είπε αυτό που ήξερε.
- Υπάρχουν και άντρες που φοράνε παντελόνια όχι μοναχά για να μην κρυώνουν, σχολίαζε χθες η Λαρισαία.
Ζ.

Η παράσταση
* ΣΤΗΝ περιγραφή ο Λαρισαίος πανεπιστημιακός Κ.Κ., όντως «Κάπα Κάπα»: Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, ο κύριος τάδε, που δεν αξίζει να γράψω ούτε το όνομά του, ο οποίος παριστάνει τον υφυπουργό Μεταφορών, θεωρώντας μας ηλίθιους και κατηγορώντας την αντιπολίτευση για παραπληροφόρηση, ισχυρίζεται ότι το ταμπλό μπροστά του είναι «τηλεδιοίκηση», άρα όλα λειτουργούσαν καλώς, άρα φταίει μόνο ο σταθμάρχης.
Τον αδειάζει ο σιδηροδρομικός, εξηγώντας αυτό που γνωρίζουν 10 εκατομμύρια Έλληνες, ότι το ταμπλό είναι απλά το χειριστήριο του Σταθμού για τοπικές κινήσεις / ρυθμίσεις έως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον Σταθμό, ενώ αυτό που ονομάζουμε «τηλεδιοίκηση» καθοδηγεί και ελέγχει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία έως και το Πλατύ Ημαθίας, πάρα πολλά χιλιόμετρα μακριά. Γυρίζει ο αξιοθρήνητος «Υφυπουργός» σε έναν παρατρεχάμενο, του κάνει νόημα και αυτός πιάνει αυστηρά τον σταθμάρχη και του λέει «φτάνει ως εδώ!». (Εκείνη τη στιγμή έσβησαν οι κάμερες της TV και η παράσταση «Ο καραγκιόζης στον σιδηρόδρομο του μέλλοντος» ολοκληρώθηκε και οι τηλεθεατές συνέχισαν με zapping...).
Ζ.

Ο Μπαντέκος
* ΣΤΗΝ εκδήλωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ, με θέμα την προσφορά της Τσαριτσάνης στην ΕΑΜική Αντίσταση και στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, ο γραμματέας της Νίκος Βακράτσας, μεταξύ άλλων, θύμισε πως στην ανταρτομάνα κωμόπολη «Δεν υπήρξε σπίτι, φαμελιά, χωρίς την ολόπλευρη συμμετοχή της σ’ αυτόν τον πανεθνικό σηκωμό. Δεν υπήρξε σπίτι, φαμελιά, που να μην προσφέρει το αίμα της, τα θύματά της». Κι ανάμεσα στις ηρωικές μορφές, στις οποίες αναφέρθηκε, ξεχώρισε αυτή του Νίκου Μπαντέκου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου 1949, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, ο Μπαντέκος και η γυναίκα του, Ευτυχία Σδρόλια, τραυματισμένοι αιχμαλωτίστηκαν. Όταν διαπιστώθηκε ποιος ήταν ο αιχμάλωτος, τους κατέβασαν με ισχυρή συνοδεία στην Καστοριά. Δεδομένης της φήμης που είχε ο Μπαντέκος για τις ικανότητές του και για να μην υπάρξει πιθανότητα να τους ξεφύγει, τους μετέφεραν με αεροπλάνο στη Λάρισα. Εκεί σε λίγες μέρες, βιαστικά, έγινε η δίκη τους στο Στρατοδικείο, όπου υπερασπίστηκε την πολιτική του ΚΚΕ. Λίγο πριν απαγγελθούν οι ποινές, ο πρόεδρος του Στρατοδικείου πρότεινε στην Ευτυχία να αποκηρύξει τον άνδρα της ώστε να γλιτώσει, δεδομένου ότι ήταν έγκυος τριών μηνών. Εκείνη αρνήθηκε. Ο Μπαντέκος καταδικάστηκε 17 φορές σε θάνατο και εκτελέστηκε σε λίγες μέρες, στις 12 Αυγούστου 1949. Η παροιμιώδης ψυχραιμία του δεν τον εγκατέλειψε ούτε την τελευταία στιγμή, γιατί όταν δόθηκε το παράγγελμα «πυρ» στο εκτελεστικό απόσπασμα, υπήρξαν κάποια δευτερόλεπτα δισταγμού από την πλευρά των στρατιωτών. Είχαν μπροστά τους έναν θρύλο της εποχής. Τότε ο Μπαντέκος φώναξε: «Βαράτε βρε, μη φοβάστε». Η Ευτυχία και ο Νίκος έπεσαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, ζητωκραυγάζοντας για τον ΔΣΕ, το ΚΚΕ, τον ελληνικό λαό».
Ζ.

Όχι Μακρυχώρι
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ βουλευτής με τη ΝΔ και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, ο γνωστός «Μιχαλάκης» από την τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα». Όχι, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους νυν βουλευτές, δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας, αλλά στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Έλκων την καταγωγή από το Μακρυχώρι, εκ μητρός, ο δημοφιλής ηθοποιός έχει παρελθόν στα κοινά, καθώς το 2014 ήταν υποψήφιος στον Δήμο Τεμπών με τον συνδυασμό του δημάρχου Κ. Κολλάτου. Ενώ πιο πριν είχε εμπλακεί στις εκλογές του Δήμου Βύρωνα, υπό τον τότε δήμαρχο και νυν υπουργό Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος και τον πρότεινε τώρα για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.
***
* ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ σε τηλεοπτική εκπομπή, ως πολιτευόμενος, ο Στ. Νικολαΐδης άδειασε τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Αχ, Αχ.: «Δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις του καθενός, εγώ προσωπικά, σαν άνθρωπος και σαν πατέρας, δεν θα είχα το ψυχικό σθένος να ξανακατέβω, τουλάχιστον σ’ αυτές τις εκλογές. Εδώ σκέφτηκα, εγώ που δεν είχα καμία ανάμειξη, να τα παρατήσω και να μην κατέβω τώρα, γιατί με επηρέασε πάρα πολύ όλο αυτό».
Ζ.

Πιο πριν
* - ΑΧ φιλενάδα πήγαμε Μιλάνο με τον Γιώργο μου, διηγιόταν η νεαρή Λαρισαία.
- Έχω πάει...
- Μιλάνο;
- Με τον Γιώργο σου.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass