ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2023 17:00
* ΤΟ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Χρ. Καπετάνος κι εκεί συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και πληρώματα, για τη βελτίωση των όρων εργασίας του προσωπικού. * ΤΟ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Χρ. Καπετάνος κι εκεί συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και πληρώματα, για τη βελτίωση των όρων εργασίας του προσωπικού.

Παγωμένη αποχώρηση
* ΘΑ περάσει με καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο της Εθνικής επετείου

κι αφού φαγωθεί ο μπακαλιάρος, ο Μάρτιος θα ετοιμαστεί για εντυπωσιακή αποχώρηση, επιδιώκοντας να τιμήσει τον τίτλο του παλουκοκάφτη. Αρχές της επόμενης εβδομάδας πάμε λέει για επιδείνωση, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές και κατόπιν βροχές και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα, κι ύστερα ίσως και παγετός. Τι να φταίνε τα ανθισμένα δεντράκια που ξεθάρρεψαν... (Ας μην το χοντρύνει τόσο).
Ζ.

Και στην ύδρευση
* Η ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου αποδείχθηκε λένε θανατηφόρα. Στις αντιφάσεις και εμπλοκές που προέκυψαν εξ αυτής αποδίδεται αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Και τώρα ιδιωτικοποίηση του νερού;
- Ε, δεν είναι το ίδιο, δεν μπορεί να υπάρξουν παρόμοιες συνέπειες...
- Σοβαρά; Κι αν συγκρουστούν μετωπικά, σχήμα λόγου, η ύδρευση με την αποχέτευση; Πόσος κόσμος θα πάει χαμένος απ’ τα κολοβακτηρίδια; (Η Λαρισαία εννοούσε ότι όταν πρυτανεύει το κέρδος τους, οι ιδιώτες μπορεί να διαχειρίζονται τα δίκτυα ανεύθυνα και με ρίσκο).
Ζ.

Του Άι Τσικρίκα
* ΠΡΟ πενταετίας τον τίμησε ο τόπος του, πρόλαβαν οι χωριανοί του στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Κιλελέρ, με μια λαμπρή εκδήλωση στο χωριό του, το οποίο κι ο ίδιος πάντοτε το τιμούσε. Ο Θωμάς Τσικρίκας, ένας σπουδαίος γιατρός, ένας επαρχιώτης που με τη δουλειά του στη Λάρισα έγινε δεκτός ως καθηγητής Ιατρικής. Κι ένας σπάνιος άνθρωπος, μειλίχιος, πάντα με ενδιαφέρον για τον άλλο, πάντα. Τρυφερός με τον ανθρώπινο πόνο, γενιές και γενιές Λαρισαίων βίωσαν τη φροντίδα του στο Παλιό Νοσοκομείο κι ύστερα στο Πανεπιστημιακό.
***
* ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Κλινικής, κι όμως ήταν πάντα εκεί. Μια φορά παλιά, σε ημέρα μεγάλης γιορτής, Δεκαπενταύγουστος θα ήταν, μπορεί και Πάσχα, ο γιατρός πέρασε και τότε να δει τους ασθενείς. Κι ήρθε στην εφημερίδα ο Λαρισαίος, όταν βγήκε από το νοσοκομείο και γράφτηκε τότε αυτό που είπε.
- Τον είδαμε κι αναρωτηθήκαμε, οι ανήσυχοι και πονεμένοι, τι γιορτή είναι σήμερα. Του Άι Τσικρίκα είπε κάποιος στον θάλαμο και χαμογελάσαμε ανακουφισμένοι.
***
* ΜΕ λίγες λέξεις, μ’ ένα μικρό του ποίημα τον αποχαιρέτισε ο γιατρός Κ.Λ.
Χιλιάδες σού έδωσε
Η Φύση χρώματα
Ένα για κάθε μέρα.
Ζ.

Θα το επιβάλλουν
* ΚΑΜΙΑ 30αριά βουλευτές αναμένεται να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές με απλή αναλογική, η οποία ωφελεί τα μικρά κόμματα, άλλο που εκείνο δεν την ψήφισε. Αν γίνουν δεύτερες  εκλογές, οι πράσινοι βουλευτές θα απομείνουν πολύ λιγότεροι, η ενισχυμένη αποφυλλώνει τους μικρούς, κι αν επιπλέον συμπιεστεί, τότε και το ποσοστό του κόμματος από τη μυλόπετρα του διλήμματος Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αν φυλλορροήσει, όπως προβλέπεται, τότε από τις δεύτερες κάλπες δεν θα απομείνουν ούτε οι μισοί εξ αυτών στη Βουλή.
***
* ΑΡΑ, είπε ο πολύ παλιός και έμπειρος κοινοβουλευτικός, που βρέθηκε προσφάτως στη Λάρισα: «Αυτοί οι 30 τόσοι ή πάρα τόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πιάσουν από τον γιακά τον Ανδρουλάκη μετά την πρώτη Κυριακή, απαιτώντας να συμμαχήσει για Κυβέρνηση με όποιον θα έχει βγει πρώτος. Για να μείνουν οι ίδιοι στα πράγματα».
***
* ΠΑΝΤΩΣ, ο Ν. Ανδρουλάκης φοβάται τους βουλευτές που θα έχει στην ομάδα του, για τυχόν αποστασία, όποια απόφαση συνεργασίας κι αν πάρει. Γι’ αυτό και τσίνισε, έως και θύμωσε, με τη σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξή του. Σάμπως δεν το ξέρει; Υπάρχει περίπτωση να πάει ο Λοβέρδος σε συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ; Ή ο ΓΑΠ με τον Μητσοτάκη;
Ζ.

Περί συνεντεύξεως
* ΣΤΟ παλιό Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, όπου η νέα Βιβλιοθήκη της Βουλής, η συνέντευξη στον Απόστολο Μαγγηριάδη της ΕΡΤ, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του ως δημοσιογράφος, δεν φάνηκε δηλαδή ο ίδιος, ήρεμα ρωτούσε. Το σκηνικό, όμως, θύμιζε έντονα το αντίστοιχο του «Μάστερσεφ». (Τι να μαγειρευτεί όμως...).
***
* ΣΤΗ συζήτηση των Λαρισαίων χθες, μεταξύ άλλων, και η επανακρατικοποίηση τρένων, την οποία πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
- Πολύ σκληρός βρε σεις, όπα δηλαδή...
- Μετά θα ησύχασες, όταν εξήγησε ότι θα τα ιδιωτικοποιήσουν αμέσως ξανά, με άλλον επενδυτή.
***
* ΚΑΙ σε άλλα εντυπωσίασε ο Ν. Ανδρουλάκης. Όπως ότι δεν ανέχεται «να λέμε ότι μπήκε κάποιος του κόμματος από το παράθυρο».
- Είπε το ΠΑΣΟΚ τέτοιο πράγμα;
- Ναι και πως στο Δημόσιο είναι πια όλοι του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα...
- Κι οι άλλοι τι απέγιναν, πήραν σύνταξη; Πέρασαν τόσο πολύ τα χρόνια;
***
* ΩΣ νέος άνθρωπος, είπε, επίσης, ότι θέλει να γυρίσουν πίσω οι νέοι από το εξωτερικό.
- Κι ο ίδιος από τις Βρυξέλλες; Θα τον πόνεσε η μανούλα του...
- Την Ευρωβουλή πότε θα την αφήσει άραγε, γιατί δεν φεύγει;
***
* ΜΙΛΗΣΕ, επίσης, για «τη μιντιακή υπεροπλία της ΝΔ προς τις εκλογές, με τη μοιρασιά των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».
- Α, το κατάλαβε κι αυτός;
- Πάντως, ταυτόχρονα του φταίει κι ο Ν. Παππάς. Ναι, αυτός που προσπάθησε να βάλει τους μιντιάρχες να πληρώσουν και στο τέλος την πλήρωσε εκείνος. (Αυτό θα πει εξισορρόπηση).
***
* - ΝΑ κι ο Ανδρουλάκης μιλούσε σε πρώτο πρόσωπο, κι αυτός όλο εγώ κι εγώ, που σας ενοχλούσε επειδή το κάνει ο Μητσοτάκης.
- Απ’ αυτόν θα το κόλλησε. Εδώ έφτασε να το κάνει αραιά και που κι ο Τσίπρας πλέον. Θα τους λένε οι σύμβουλοί τους πως έτσι δείχνουν πιο ηγέτες...
- Στη Δημοκρατική παράταξη πάντως υπάρχει το Εμείς, ξεκάθαρα.
Ζ.

Προοδεύει
* ΕΙΧΑΝ τους προβληματισμούς τους οι Λαρισαίες. Και τα προβλήματά τους.
- Όταν ήμουν νέα, ο γιατρός μου έβγαζε όλα τα ρούχα για να εξετάσει. Τώρα μου ζητάει μόνο να βγάλω τη γλώσσα.
- Ε, η επιστήμη προοδεύει, καλέ.
***
* - Ο πατέρας του μωρού θα είναι παρών στον τοκετό.
- Όχι, δεν τα πάνε καθόλου καλά με τον σύζυγό μου.
***
* - Είσαι πολύ όμορφη και γλυκιά κοπέλα.
- Επίσης. (Και μετά αναρωτιέται γιατί λακίζουν όλοι με την ευγένειά της).
Ζ.

Μπακαλιάρος
* Είδε ο Λαρισαίος τον Άδωνι Γεωργιάδη να επισκέπτεται τη Βαρβάκειο Αγορά για τον μπακαλιάρο και να συμφωνεί για μείωση της τιμής του και αναθάρρεψε. Πήγε, λοιπόν, στα τοπικά σούπερ μάρκετ, αλλά δεν βρήκε τις χαμηλές τιμές που είπε ο Υπουργός ότι θα ισχύσουν φέτος.
Μα μόνο στη Βαρβάκειο ισχύουν αυτά που λέει ο Υπουργός; Και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Εκεί δεν υπάρχουν καταναλωτές με ανάγκες;
Ή πρέπει να πάμε όλοι στη Βαρβάκειο για να μπορούμε να προσεγγίσουμε οικονομικά τον μπακαλιάρο;
Ρητορικά τα ερωτήματα, δεν περίμενε απαντήσεις. Όπως δεν περίμενε απαντήσεις στις δηλώσεις του Υπουργού για τα κρέατα των Χριστουγέννων και τα μετέπειτα «καλάθια».
Η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες...

Έως ανύπαρκτη
* ΚΙ όλοι είπαν πως αποδείχθηκε πολύ μικρούτσικος, με όσα διηγήθηκε, για την αξιοπρεπέστατη Όλγα, τη Λαρισαία στην καταγωγή, που λογικά θα τρέμει απ’ τον θυμό της.
Που ήταν, θυμάται, φοιτητής Μαθηματικού αυτός και της έκανε ιδιαίτερα να περάσει εκείνη στο Οικονομικό της Νομικής.
Και μετά κ.λπ., κ.λπ., λεπτομερής διήγηση του μεγάλου εραστή.
 Γεννηθείς αυτός Ιούνιο του 1952, αναφέρει το μαρτυριάρικο ίντερνετ, Φεβρουάριο του ‘51 εκείνη, ενάμιση χρόνο μεγαλύτερή του, μα δεν βγαίνουν τα χρόνια βρε Αντρέα, στα δεκαπέντε πήγες Πανεπιστήμιο;
Και εκεί στα 17, μετράει πολύ τέτοια διαφορά ηλικίας.
Ο καθένας, όμως, ό, τι θέλει λέει.
***
* ΑΚΟΜΗ και τα ανεπίτρεπτα; Όπως έλεγε ένας μεγάλος Λαρισαίος του περασμένου αιώνα, ο οποίος έδρασε προπολεμικά, αλλά κι αργότερα και έζησε πολλά χρόνια για να μεταλαμπαδεύσει αρχές και αξίες: «Ο σωστός εραστής έχει ασθενή μνήμη, έως ανύπαρκτη. Α κυρία μου, ναι έχουμε γνωριστεί, νομίζω στη δεξίωση του στρατηγού. Κι ας κυλιόμαστε στο Ανάχωμα του Πηνειού δυο βράδια πριν...».
Ζ.

Ποιηταί
* ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ της Ημέρας Ποίησης και του φιλάθλου πνεύματος, στο γήπεδο της Τούμπας.
Κάνε ανασχηματισμό Βαγγέλη Μαρινάκη
Και βάλε για πρωθυπουργό τον Λεμονή τον Τάκη.
Ζ.

Πάλι στη δουλειά
* ΔΕΝ γίνεται, δεν επιτρέπεται να αποχωρείς από τη δημοσιογραφία για να πολιτευτείς κι εν συνεχεία, όταν αποτυγχάνεις, να επιστρέφεις και να κάνεις πάλι τον δημοσιογράφο καλός ξεδιαλεγμένος. Και που το επιτρέπει ο νόμος, δεν το δέχεται ο κόσμος, οι πάντες είναι πονηρεμένοι πια με τις περιστρεφόμενες πόρτες.
Ένας πρώην αρχηγός πολιτικού κόμματος να ανακρίνει δημοσιογραφικά έναν νυν αρχηγό, μέχρι πρότινος αντίπαλό του υποτίθεται. Υποτίθεται, καθόλου δεν φάνηκε κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα.
 Τώρα θα έχει ενδιαφέρον αν μετά τον Κυρ. Μητσοτάκη δεχτούν να μιλήσουν με τον Στ. Θεοδωράκη στην εκπομπή του ο Αλ. Τσίπρας κι ο Ν. Ανδρουλάκης.
Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να κυβερνήσει μαζί του τότε, όταν τον είχε ανάγκη, προτιμώντας να τα μπλέξει με τον Π. Καμμένο.
Ζ.

Ειδήσεις στον 2ο
* ΣΕ κέφια με γκρίνια οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αφεντικό, τον ήπια τον καφέ μου. Να φύγω;
***
* - Με πήρε ένας τηλέφωνο και μου ζήτησε ρεπό για αύριο. Του το έδωσα. Τι να του πω, ότι πήρε λάθος αριθμό;
***
* - Ο παππούς στον 2ο βλέπει ειδήσεις. Οι υπόλοιποι τις ακούμε.
Ζ.

Κι όμως, το είπε
* - ΚΑΝΕΤΕ λάθος... Δεν μου αρέσουν οι κομματικοί διορισμοί, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.
- Μα οι διοικητές των νοσοκομείων... Αντέδρασε ο πρώην πολιτικός αρχηγός.
- Θα δείτε ότι είναι ελάχιστοι, επέμεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης κι ο Στ. Θεοδωράκης δεν το συνέχισε, άφησε να το κρίνουν οι τηλεθεατές.
Να, στη Λάρισα επί παραδείγματι, στη Θεσσαλία ολόκληρη, καμιά δεκαπενταριά είναι οι υγειονομικοί διοικητές και υποδιοικητές, άρα ελάχιστοι.
Απαξάπαντες, όμως, δεξιοί. Ή και στον ΟΣΕ, δηλαδή. Όπου έβαλε τώρα και γνωστό Λαρισαίο ως νέο διοικητή της ΕΡΓΟΣΕ, απολύτως γαλάζιος, όπως και οι υπόλοιποι, μονίμως παντού νεοδημοκράτες.
- Κι ας μην του αρέσει, κάνει την καρδιά του πέτρα...
- Έχει, όμως, ακόμη και υπουργούς προερχόμενους απ’ το ΠΑΣΟΚ...
- Ναι, κάποιους που έχουν προσχωρήσει, που είναι πιο μητσοτακικοί κι απ’ τον ίδιο...
Ζ.

Υπέρ
* ΜΕΡΙΚΟΙ δεν βάζουν μυαλό με τίποτα, αποφαίνεται γνωστός Λαρισαίος εκπαιδευτικός, ναι βέβαια, νεοδημοκράτης, στέλεχος, επικρίνει τους φωστήρες των αρίστων.
Εμπνέει η Ν. Κεραμέως τους υφισταμένους της. Αντί, λέει, να κάνουν εκδηλώσεις για τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργάνωσε Ημερίδα «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση - Παρόν και Μέλλον».
(Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη).
Ζ.

Ο πατέρας του
* - Μα παιδάκι μου, γιατί να είσαι τόσο τεμπέλης και ψεύτης; Ίδιος ο ανεπρόκοπος ο πατέρας σου...
Είχε πάρει ανάποδες η Λαρισαία, ο άντρας της, όμως, είχε αντιρρήσεις.
- Μα εγώ δεν είμαι καθόλου τεμπέλης και ούτε ψεύτης.
- Δεν λέω για σένα.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass