ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2023 14:00 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Μαρ 2023 10:06
* ΤΟ ΚΑΠΗ της Χάλκης επισκέφθηκε ο Χρ. Καπετάνος για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Οι ευχές που εισέπραξε ο υποψήφιος της ΝΔ ήταν για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. * ΤΟ ΚΑΠΗ της Χάλκης επισκέφθηκε ο Χρ. Καπετάνος για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Οι ευχές που εισέπραξε ο υποψήφιος της ΝΔ ήταν για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Διάλειμμα
* ΠΑΕΙ να μεταμφιεστεί σε Φλεβάρη για δυο-τρεις μέρες ο Μάρτης,

αλλά αμέσως μετά επανέρχεται σε ανοιξιάτικη διάθεση και θα αποχωρήσει γλυκός και όμορφος. Νορμάλ εναλλαγές.
Ζ.

Στα Επίκαιρα
* ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ επί της επικαιρότητας σε λαρισαϊκές συντροφιές.
- Η κυβέρνηση μας έχει τρελάνει στα καλάθια, μάλλον πρέπει να ζητήσουμε time-out.
* * *
* -ΚΟΠΕΛΙΑ είσαι στο καλάθι του νονού;
-Γιατί;
-Γιατί είσαι «λαμπάδα».
* * *
* - ΤΕΡΜΑ ο μπακαλιάρος σας λέω, από σήμερα ξανά θα μας κλαιν οι ρέγγες.
- Αποχαιρετίσαμε τον μπακαλιάρο παιδιά και περιμένουμε τώρα υπομονετικά τη μαγειρίτσα.
* * *
* - ΑΛΛΑΞΕ κι η ώρα και πεινάμε μια ώρα νωρίτερα.
* * *
* - ΧΘΕΣ έκανα ρεκόρ, ένιωσα πολύ σπουδαίος. Έκανα σεξ επί 1 ώρα και σχεδόν 5 λεπτά συνεχώς... Βοήθησε βέβαια και η αλλαγή της ώρας.
* * *
* - ΕΝΤΑΞΕΙ ηρεμήστε παιδιά, ώρα αλλάξαμε όχι χώρα.
- Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια, για να κινηθούμε και σε κάτι μπροστά ως χώρα.
- Αλλαγή της ώρας. Το τζετ λανγκ των φτωχών.
Ζ.

Στις δύο όχθες
* - ΟΠΟΙΑ ανωτερότης...
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να κάνει τον συνδυασμό ο Λαρισαίος.
- Ο Τούρκος στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στον Έλληνα την 25η Μαρτίου. Η μόνη αντιδικία που απομένει είναι να συγχαρεί κι ο γαύρος τον βάζελο όταν νικήσει. Και φυσικά στις 29 Μαΐου να ανταποδώσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν, με ανάλογο μήνυμα προς την άλλη όχθη του Αιγαίου. (Ποιος θα νοιάζεται όμως τότε, αφού θα έχουν περάσει οι εκλογές...).
* * *
* ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ επίσης στην παρέα με αφορμή βαθυστόχαστες αναλύσεις Ελλήνων κυβερνητικών, οι οποίοι λένε πως ακόμα κι αν χάσει ο Ερντογάν τις εκλογές στην Τουρκία, η αλλαγή δεν θα είναι καθόλου εύκολη ούτε δεδομένη.
- Διότι οι Ισλαμιστές, λένε, ελέγχουν τα πράγματα παντού εδώ και 22 χρόνια που κατέχουν την εξουσία. Οι Κεμαλιστές βρίσκονται στην απέξω...
- Σωπάτε καλέ... Οι αρμοί της εξουσίας; Ενώ στην Ελλάδα...
Ζ.

Επισημάνσεις
* ΒΟΥΛΙΑΞΕ ο δρόμος από την Αμυγδαλέα μέχρι τον κεντρικό δρόμο Λάρισας-Τρικάλων. Δεν είναι μόνο ότι ούτε και οι κάτοικοι θυμούνται πότε συντηρήθηκε για τελευταία φορά, είναι και τα φορτηγά αυτοκίνητα από το γειτονικό λατομείο που περνάμε μέσα από το χωριό και εκτός των άλλων καταπονούν τον δρόμο. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να ταλαιπωρούν τα αυτοκίνητά τους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Προφανώς οι αρμόδιοι θα το σημειώσουν για να προγραμματίσουν παρεμβάσεις...
* * *
* ΓΚΡΙΝΙΕΣ και από τη συνοικία του Αγίου Αθανασίου για την κατάσταση της Ζαρμάνη. Λακκούβες, μπαλώματα, καθιζήσεις και ό,τι άλλο μπορεί να συναντήσει κανείς στο οδόστρωμα. Δικαιολογημένη η οργή των κατοίκων που αναμένουν την υλοποίηση όσων δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή, δηλαδή παρεμβάσεις στη συνοικία μετά τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα προλάβει άραγε;

Οι τράπεζες
* ΒΑΘΙΕΣ οικονομικές αναλύσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Οι τράπεζες είναι οργανισμοί στους οποίους πας και τους δίνεις τα λεφτά σου και που ελπίζουν ότι δεν θα τους τα ζητήσεις πίσω.
* * *
* - Δεν χύνεται ο καφές, βρε παιδιά, δεν με κουτσουλάνε τα περιστέρια, να δούμε πού θα βρω λεφτά για το υπόλοιπο του μήνα.
Ζ.

Με εξετάσεις
* ΚΙ ενώ αναδείχθηκε μεγαλειωδώς το πελατειακό κράτος στην τραγική υπόθεση των Τεμπών, ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. φέρνει δημοσίευμα του 1957, την εποχή που κουμάντο έκαναν οι μπαρμπάδες απ’ την Κορώνη. Κι όμως, για κάποιες θέσεις υπήρχε πρόνοια εξετάσεων και απαίτηση για προσόντα. Ιδού ειδησάριο της εφημερίδας περί σιδηροδρομικών προσλήψεων:
Εις τα γραφεία των ΣΕΚ ελήφθη εγκύκλιος δια της οποίας προκηρύσσεται διαγωνισμός δια την πρόσληψιν 50 μαθητευομένων βοηθών σταθμού. Ο διαγωνισμός θα γίνη εις τας Αθήνας και Θεσσαλονίκην, ο πίναξ επιτυχίας δε, θα ισχύη διόσας προσλήψεις πέραν των 50 πρώτων προβούν οι ΣΕΚ μέχρι τέλους του έτους. Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν εις έκθεσιν, μαθηματικά και γεωγραφίαν, πρέπει δε να γνωρίζουν απαραιτήτως γερμανικά ή γαλλικά. (Κάπως έτσι άραγε να είχε προσληφθεί κι ο σταθμάρχης που έκανε τη βάρδια του στον Δοξαρά εκείνη τη φρικτή ημέρα του 1972;)
Ζ.

Καλή και φθηνή
* ΘΕΤΙΚΗ φυσικά αίσθηση προκάλεσε η κατάταξη της Λάρισας ανάμεσα στις 12 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως, για να ζει κάποιος ωραία και με χαμηλό κόστος. Η κατάταξη από το ‘’Business Insider’’, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σάιτ των ΗΠΑ, περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλη σελίδα της εφημερίδας σήμερα. Τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται είναι ακριβή, το ξέρουν οι Λαρισαίοι. Οι τιμές χαμηλές και το κόστος διαβίωσης φθηνό, για αμερικάνικους μισθούς. Και η ποιότητα ζωής εξαιρετική. Πού την ανακάλυψαν οι Αμερικανοί και την προβάλλουν; Μα στη Λάρισα ζει τα τελευταία χρόνια πλήθος αξιωματικών και στρατιωτικών ειδικών των ΗΠΑ, που υπηρετούν στην αεροπορική τους βάση και αποτελούν τη ζωντανή της διαφήμιση.
Ζ.

Σύμπτωση
* ΞΑΦΝΙΚΟΣ δυνατός αέρας νωρίς το απόγευμα χθες στην περιοχή της Λαμίας, όπου έσπασε δέντρο και παρέσυρε καλώδια της ΔΕΗ στο οδόστρωμα την ώρα που διερχόταν συμβατικό όχημα της Αστυνομίας, το πλήρωμα του οποίου κινδύνεψε. Είχε επίσης ως αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα της νότιας Λαμίας και για μερικά λεπτά όλη σχεδόν η πόλη, ενώ προκλήθηκαν κι άλλα προβλήματα στην περιοχή κυρίως με πτώσεις πινακίδων και κλαδιών δέντρων.
- Πολύ φτηνά τη γλίτωσαν, σχολίασε αστειευόμενος ο Λαρισαίος που είχε παρακολουθήσει το χθεσινό πρόγραμμα επισκέψεων στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ζ.

Κανένας
* ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ το ΠΑΣΟΚ, ενόψει εκλογών καθώς είναι ο πιο πιθανός συνέταιρος για κυβέρνηση συνεργασίας. Και τώρα χτυπάνε τον Ν. Ανδρουλάκη που λάνσαρε το αυτονόητο για το κόμμα του, για την ακρίβεια το ίδιο είχε πει και πριν πολύ καιρό, αλλά τότε δεν είχε εκλογές κοντά, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγαινε τότε αεράτα για αυτοδυναμία.
Κι εξηγούσε χθες ο Λαρισαίος πασόκος.
- Αλίμονο αν έλεγε το ΠΑΣΟΚ υπέρ κάποιου. Όχι σε Μητσοτάκη, όχι και σε Τσίπρα, αλλιώς τι λόγο ύπαρξης θα είχε.
- Κι έτσι καβαλάει ταυτόχρονα και το κύμα του ‘’Κανένας από τους δύο’’, που είναι και το ισχυρότερο σήμερα στα γκάλοπ.
Ζ.

Άλλος άνθρωπος
* ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙΣ από την κυβέρνηση ο Μπέος Αχ, Αχ, Αχ, τώρα προσκεκλημένος και της κρατικής ΕΡΤ, μετά από τόσα χρόνια δήμαρχος μια συνέντευξη. Κι εκεί εμφάνιση ως γατούλα, καθόλου τσαμπουκάδες μόνο ευγένεια, όχι αγριάδες όλο χαμόγελα, ούτε κακές κουβέντες βέβαια, άλλος άνθρωπος. Με τα κλασσικά τρικ των πολιτικών φυσικά, πώς να κάνει κι αυτός, με γενικόλογες αναλύσεις περί διαγραμμάτου, με θα και υποσχέσεις ότι μέχρι τέλος΄23 αρχές΄24 θα έχει ολοκληρώσει τις ασφαλτοστρώσεις στην πόλη, ε ναι, μετά τις εκλογές. Και να ξαναβρίσκει τον εαυτό στη δύσκολη, την πολύ δύσκολη ερώτηση.
- Θα είστε ξανά υποψήφιος;
- Δεσμεύτηκα να είμαι κι εγώ κρατάω τον λόγο μου, δεν με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω.
Ζ.

Τα «δίδυμα»
* ΚΑΙ ένα σχόλιο για τα περίφημα «δίδυμα σπίτια» στην 31ης Αυγούστου, που λέει «…κρίθηκαν διατηρητέα...», μια ένσταση διπλή από τον Κ. Μ.: Μάλλον βιαστικοί είναι όσοι πανηγυρίζουν, δεν υπάρχει σχετική υπουργική ή άλλη απόφαση για τον χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέων, παρά μόνον μία αιτιολογική έκθεση προς το αρμόδιο υπουργείο, η οποία είναι μεν θετική, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει αποδεκτή. Αντικειμενικά τα δύο αυτά ταλαίπωρα κτίσματα δεν κρίθηκαν διατηρητέα, αλλά προσωρινά είναι «μη κατεδαφιστέα». Εάν και όταν εκδοθεί σχετική απόφαση για τη διατήρησή τους, τότε το πιθανότερο είναι να έχουν την τύχη του άλλου διατηρητέου κτίσματος στην οδό Σεφέρη, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου, δικαιολογημένα κατά την άποψή μου, γιατί δεν προσφέρει κάτι στην πόλη και η διατήρησή του οφείλεται στην ιδεοληψία κάποιων ότι ο,τιδήποτε «παλιό» πρέπει να διατηρείται, ανεξάρτητα από την κατάστασή του και τη σημασία του. (Είναι μια διαφορετική προσέγγιση).
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει ο ‘’μη υγιώς σκεπτόμενος Λαρισαίος πολίτης», όπως χιουμοριστικά υπογράφει: Γιατί θα πρέπει ο Δήμος να επωμιστεί τις δαπάνες ανακαίνισης των παλιών αυτών κτισμάτων, εάν εκτιμηθεί ότι αυτές θα υπερβούν τις δαπάνες της εξ αρχής από τα θεμέλια ανέγερσής τους; Για να έχει μερικά τετραγωνικά επιπλέον για «χώρους Πολιτισμού-Εκπαίδευσης-Πρόνοιας-Διοίκησης»; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη και η προφανής συνέπεια της διατήρησης αυτών των κτισμάτων θα είναι η εγκατάλειψή τους και ως «διατηρητέων», λόγω της δικαιολογημένης αδιαφορίας του κάθε άτυχου φορέα που θα επωμιστεί τη διατήρησή τους.
Ζ.

Κβο Βάντις;
* ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΑΝ στην κυριολεξία του λόγου οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Θα έρθουν οι καλύτερες μέρες και θα έχουμε φύγει εμείς.
* * *
* - ΠΟΥ πηγαίνεις;
-Το ίδιο αναρωτιέμαι και ‘γω.
* * *
* - ΤΙ κάνεις;
- Βαριέμαι.
- Και γιατί δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό;
- Άντε ντε, για πες εσύ τον λόγο;
Ζ.

Αναγνώριση
* ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ στη Φθιώτιδα ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τον μητροπολίτη κ. Συμεών. Γνωρίζει κι ο πρωθυπουργός το λαμπρό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο πολυσυζητημένος ιεράρχης. Κι είχε λέει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον καθημερινό τρόπο λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης, καθώς την ώρα της επίσκεψης ήταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται εκεί. «Το έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία μας, το αποδεικνύετε και εσείς, μέσα από την πλούσια κοινωνική σας δράση, η οποία πράγματι είναι αξιέπαινη», είπε ο πρωθυπουργός. «Στο πρόσωπό σας υποδεχόμεθα σήμερα όχι απλώς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον έχοντα τη δημοκρατική εντολή από τον ελληνικό λαό να ασκεί στην αγαπημένη μας πατρίδα το διακόνημα του Πρωθυπουργού, του πρώτου δηλαδή υπηρέτη πάντων, μέσα στη συντεταγμένη ελληνική δημοκρατία», απάντησε ο δεσπότης. Ο οποίος του πρόσφερε πνευματικές εκδόσεις της Μητροπόλεως, με προεξάρχουσα την έκδοση της ομιλίας που εξεφώνησε στον Άρειο Πάγο στην Πνύκα «Άγιος Απόστολος Παύλος: Ο Απόστολος των Εθνών και όχι των εθνικισμών».
Ζ.

Ο Αχ. Λιγγέρας με τον εφοπλιστή Ν. Τσάκο

unnamed

Προσκεκλημένοι στη δεξίωση που δόθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο της Νέα Υόρκης προς τιμήν των φίλων τους εφοπλιστή Νίκου Τσάκου και της συζύγου του Σήλιας Κριθαριώτη, στο Rainbow Room του Rockefeller Center, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ήταν ο ελληνοαμερικάνος, με καταγωγή από τη Νίκαια Αχιλλέας Λιγγέρας, με τη σύζυγο του Κατίνα.

Αποζημιώσεις

* ΓΙΑ «σόου που στήθηκε με Γεωργαντά», ώστε να ωφεληθούν όλοι από την ανακοίνωση των αποζημιώσεων για τους αγρότες της περιοχής έκαναν λόγο Τυρναβίτες, της αντιπολίτευσης εννοείται.
- Το ήξεραν από μέρες, είχαν ειδοποιηθεί οι βουλευτές, της ΝΔ εννοείται, ο δήμαρχος επίσης της ΝΔ, άλλοι Τυρναβίτες παράγοντες, της ΝΔ απαξάπαντες, τάχα μου μετείχαν σε σύσκεψη, να βγουν φωτογραφία ήταν το ζητούμενο, να κάνουν τις δηλώσεις που τις είχαν έτοιμες...
- Εμφανίζονται να μοιράζουν λεφτά, του κράτους όμως όχι δικά τους, λεφτά που τα δικαιούνται οι αγρότες και ακόμη περισσότερα δηλαδή...
- Το πιο ωραίο ήταν οι πιέσεις που άσκησαν οι ντόπιοι παράγοντες... Απ΄ τον λαιμό θα τον έπιασαν τον Γ. Γεωργαντά.
Ζ.

Περί χαλκού
* ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ λέει θα χαρακτηριστεί η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού, στην προσπάθεια να προστατευτούν τα δίκτυα του ΟΣΕ. Κι αν πρόκειται για καλώδια από αγροτικές πομώνες; Μπα... Αν όμως αποδιαρθρωθεί το σύστημα των κλεπταποδόχων του χαλκού, θα ωφεληθούν και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
- Μα ίσχυε και πριν αυτό που λένε, σχολίαζε Λαρισαίος δικηγόρος. Κακούργημα ήταν αν προέκυπτε ως αποτέλεσμα της κλοπής θάνατος πολλών ανθρώπων. Χωρίς αυτή τη φρικτή εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να πάει ισόβια, ο καθένας το καταλαβαίνει. (Κουβέντα να γίνεται...)
Ζ.

Τσαμπουκάς
* ΦΑΙΝΟΤΑΝ να μη σηκώνει πολλά-πολλά ο νεαρός Λαρισαίος, ξάδερφος του Ζήκου έδειχνε.
- Πρόσεξε καλά, γιατί αλλιώς δεν ξέρω τι θα γίνει.
- Σαν τι θα γίνει δηλαδή;
- Δεν ξέρω, σου είπα. 

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass