ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2023 17:00
* ΕΥΛΟΓΗ η απορία του Λαρισαίου Σ.Ρ. Αφού καταργείται κάθε μέτρο που είχε ληφθεί για τον κορονοϊό, μήπως είναι και η κατάλληλη χρονική στιγμή να επιστρέψουν οι πλατείες στους πολίτες; Και τα τραπεζοκαθίσματα στις οριοθετημένες θέσεις τους; Ίσως έτσι σωθεί και το λιγοστό πράσινο στην πλατεία Νεάπολης... * ΕΥΛΟΓΗ η απορία του Λαρισαίου Σ.Ρ. Αφού καταργείται κάθε μέτρο που είχε ληφθεί για τον κορονοϊό, μήπως είναι και η κατάλληλη χρονική στιγμή να επιστρέψουν οι πλατείες στους πολίτες; Και τα τραπεζοκαθίσματα στις οριοθετημένες θέσεις τους; Ίσως έτσι σωθεί και το λιγοστό πράσινο στην πλατεία Νεάπολης...

Ανοιξιάτικος
* ΚΑΙ συννεφιές και ήλιος κι απ’ όλα, καθώς ο Μάρτιος περιμένει στις

αναχωρήσεις και ο Απρίλιος αναμένεται στις αφίξεις, αν δεν είναι ανοιξιάτικος ο καιρός τώρα, πότε... Και βροχούλες θα έχει, βέβαια... Την άλλη εβδομάδα για πιο σίγουρα. Αυτές κι αν είναι απαραίτητες, για τους αγρότες και όχι μόνο γι’ αυτούς.
Ζ.

Και
* ΕΚΛΟΓΕΣ στις 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης. Το θεωρούν σημαδιακό ορισμένοι, στο ΚΚΕ. «Κωνσταντίνου και Ελένης», το σίριαλ που μεταδίδεται αενάως από τον ANT1 την τελευταία εικοσιπενταετία, με πρωταγωνιστές τον Χάρη Ρώμα-Κατακουζηνό και την Ελένη Ράντου-γκαρσόνα Βλαχάκη. Σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς η Τυρναβίτισσα Άννα Χατζησοφιά, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Και γι’ αυτή σημαδιακή η ημερομηνία των εκλογών.
Ζ.

Δεν έγιναν ποτέ
* - ΑΝΤΙ της 21ης Μαΐου, εκμυστηρεύεται ο Λαρισαίος Ζ.Α., θα προτιμούσα την 29η. Έτσι, για λόγους συμβολικούς κάποιας πτώσης. Ή και κατάπτωσης...
* * *
* «Ή 21 ή 28 Μαΐου» έλεγαν με σιγουριά όλοι οι πολιτικοί συντάκτες για τις εκλογικές τους εκτιμήσεις. Η τελική απάντηση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνυπολόγισε σειρά παραγόντων στην απόφασή του, με κυριότερη ίσως την επιθυμητή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης. Πάντως, στην απόφαση για τη μη διεξαγωγή των πρώτων εκλογών στις 28 Μαΐου φαίνεται πως έπαιξε ρόλο και η πολιτική ιστορία του τόπου. (Αυτό εκτιμά ο Α.Ρ. και θυμίζει το σωτήριον έτος 1967).
* * *
* ΟΙ εκλογές της 28ης Μαΐου 1967 που δεν έγιναν ποτέ.
Στις 14 Απριλίου η Κυβέρνηση της ΕΡΕ υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, η οποία κυβερνούσε από τις 3 Απριλίου, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου όσο και του βασιλιά Κωνσταντίνου, ανακοίνωσε εκλογές για τις 28 Μαΐου. Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία, δίνοντας έτσι τέλος στην πολιτική αναταραχή που είχαν προκαλέσει τα Ιουλιανά. Την 21η Απριλίου, όμως, εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, εγκαθιδρύοντας το τυραννικό καθεστώς που έγραψε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Επομένως, κανένας σύγχρονος πρωθυπουργός δεν θα ήθελε οι εκλογές, στις οποίες ελπίζει να επανεκλεγεί, να είναι ταυτισμένες με τις εκλογές που δεν πρόλαβαν ποτέ να γίνουν.
Ζ.

Σήμερα
* «ΚΥΡΙΑΚΗ, κοντή γιορτή» και ταιριάζει εν προκειμένω. Παρότι ούτε Κυριακή είναι σήμερα, μήτε κοντή θεωρείται η Κυριακή Παναγιωτοπούλου. Η Κική της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποφάσισε λέει «να τα ζώσει» και ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Φαρσάλων. Μετά από 9 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλευρό του Άρη Καραχάλιου, είτε στα ηνία του Δήμου είτε μετά στην αντιπολίτευση, η Κική Παναγιωτοπούλου θα επιδιώξει να βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία. Η καθηγήτρια Πληροφορικής, ελεύθερη επαγγελματίας στα Φάρσαλα, θα βρεθεί απέναντι στον Μάκη Εσκίογλου επιδιώκοντας να τον ανατρέψει.
Ζ.

Δεν είν’ αστείο
* - ΩΠ... Όχι τους Εβραίους, στην Ελλάδα ποτέ. Κάτω τα χέρια. Δεν παίζουν μ’ αυτά...
Κι οι Λαρισαίοι ακόμα πιο ευαίσθητοι στον αντισημιτισμό, πάσης φύσεως. Η κουβέντα άναψε χθες στη συντροφιά.
- Και να που άλλαξε επιτέλους η ατζέντα, οι τρομοκράτες τώρα το κυρίαρχο...
- Αν δεν ήταν η πανίσχυρη Μοσάντ στη μέση και η Κυβέρνηση του Ισραήλ, θα είχαν αρχίσει τα ανέκδοτα με τους Πακιστανούς που εμφάνισε η Υπηρεσία.
- Μήπως, όμως, έχει κι αυτός τα θεματάκια του αυτήν την περίοδο, όπως διαβάζουμε για τον Νετανιάχου; Και αυτός...
- Εκτός που άμα υπάρχει και κάτι από Ιράν στη μέση, τότε τρελαίνονται στο Ισραήλ.
* * *
* - ΣΤΗΝ Ελλάδα, πάντως, σίγουρα εξυπηρετεί η υπόθεση με τους Πακιστανούς. Μα την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές;
- Από πότε τους παρακολουθούσαν; Πότε τους είχαν συλλάβει;
- Ήταν πολύμηνη λέει η έρευνα της ΕΥΠ, που την κατηγορούν για τις για υποκλοπές...
* * *
* - ΙΣΩΣ γι’ αυτό και να καθυστέρησαν. Είχαν και τις υποκλοπές να διεκπεραιώσουν.
- Είχαν και τη Μαρία απ’ το Παγκράτι, τη Ρωσίδα κατάσκοπο, που πανηγύριζαν επειδή τους διέφυγε.
- Αν έβρισκαν, πάντως, και τίποτε όπλα πέρα από κουβέντες...
- Α, αυτό; Το μόνο εύκολο, περίμενε λιγάκι...
* * *
* ΚΙ ύστερα ο βιβλιοφάγος της παρέας έλεγε πως το εξελισσόμενο κατασκοπικό θρίλερ του θυμίζει περισσότερο φτηνιάρικη ψυχροπολεμική ιστορία του Ζεράρ ντε Βιλιέ, παρά τον σπουδαίο λογοτέχνη και διανοούμενο Τζον λε Καρέ.
Ζ.
Ηγέτης
* - ΚΙ εκεί που έλεγαν και οι δικοί του ότι δεν το έχει κι ενώ δεν του φαινόταν, να ηγέτης κι ο Ν. Ανδρουλάκης...
Κι εξηγούσε ο Λαρισαίος τον τίτλο που απένειμε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη διαρκή χρήση του «Εγώ» στις συνεντεύξεις του, όπου σταθερά μιλάει σε πρώτο ενικό. Θα κάνω, εγώ λέω, προτείνω, επιδιώκω...
- Ούτε τότε ο Αντρέας τόσο πολύ βρε παιδιά...
- Βρε, μήπως το έχουν στην Κρήτη; Κι ο Μητσοτάκης ετσά κρένει.
Ζ.

Έρχεται
* ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ η ώρα που θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του 52χρονου Αγιώτη επιχειρηματία στον χώρο των γεωργικών εφοδίων, Θεόδωρου Ριζούλη, για τον Δήμο Αγιάς, που, όπως φαίνεται, στηρίζεται -τουλάχιστον για αρχή- από ευρεία ομάδα, αντιπροσωπευτική όλου του Δήμου. Οι πληροφορίες λένε ότι πριν την Κυριακή των Βαΐων και πριν το Σάββατο της Αναστάσεως του Λαζάρου θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση... Τυχαία η ημερομηνία; Πολύ πιθανόν, αλλά οι προσδοκίες όσων πιστεύουν σε αυτόν είναι και μετά βαΐων να γίνει δεκτός από την τοπική κοινωνία και την «ανάσταση» να τους φέρει με την εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο... Οψόμεθα...
Ν.Γ.

Και μανιτάρια
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να ακριβολογούν στη συζήτησή τους οι Λαρισαίες.
- Ηλίθιους και μανιτάρια δεν φυτεύεις ποτέ. Φυτρώνουν από μόνα τους.
* * *
* - ΕΔΩ και χρόνια, το μόνο σούπερ στη ζωή μου είναι το σούπερ μάρκετ.
* * *
* - ΑΥΤΟ που όταν οδηγάω κι όλοι θέλουν να μάθουν πού πάω και με ρωτούν συνέχεια «Πού πας μωρή βλαμμένη» δεν το καταλαβαίνω...
Ζ.

Τι ‘χες Γιάννη
* ΕΙΧΑΝ όλη την καλή διάθεση οι Υδρονομείς της Θεσσαλίας, δεν είναι γκρινιάρηδες, χειροκρότησαν τότε. Και τώρα πικραμένοι, τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα...
Σημειώνει ο Κ. Γκούμας: Πριν δύο χρόνια, σε άρθρο «Ελπιδοφόρες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των υδατικών προβλημάτων της περιοχής Φαρσάλων», γράφαμε «...όταν υπάρχει σταθερό διεκδικητικό πλαίσιο, στοιχειώδης διαχρονικός προγραμματισμός και πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν σταδιακά τα σωστά βήματα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του υδατικού προβλήματος της περιοχής Φαρσάλων και όχι μόνον αυτής...».
Δυστυχώς, οι διαχρονικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και του συστήματος παραγωγής υδατικών και όχι μόνο έργων, για άλλη μια φορά μας διέψευσαν, στο έργο εμπλουτισμού των πηγών Βρυσιών. (Και δεν διστάζουν να επικρίνουν).
Ζ.

Ναι μεν...
* ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ με επιτυχία το ΚΤΕΛ της Λάρισας, λοιπόν, σήκωσε το βάρος των μετακινήσεων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα που έχουν σταματήσει τα τρένα. Με ακρίβεια και ασφάλεια, ναι, όπως πάντα. Κι αναδείχθηκε και η πρόοδός του, καθώς ακολουθώντας την προτροπή του προέδρου Βασ. Μανδηλά, που ενημέρωσε για την υπερφόρτωση των τηλεφωνικών γραμμών, ο κόσμος στράφηκε περισσότερο στην ενημέρωση για τα δρομολόγια μέσω της ιστοσελίδας του ΚΤΕΛ και στην ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων. Ηλεκτρονικά, άλλωστε, έβγαζαν οι περισσότεροι και τα εισιτήριά τους με τον ΟΣΕ.
* * *
* ΤΟ ΚΤΕΛ αποδείχθηκε προετοιμασμένο στις νέες τεχνολογίες, παρότι και με αγγελίες στην εφημερίδα ζητά επιπλέον προσωπικό για να μπορεί να ανταποκριθεί και τηλεφωνικά στην αυξημένη ζήτηση.
Αποδείχθηκε, όμως, η εξής αντίφαση: Βγάζεις λέει εισιτήριο μέσω ίντερνετ, σου έρχεται με μέιλ, το εκτυπώνεις κιόλας άμα θες, όμως, για να ταξιδέψεις πρέπει να περάσεις πάλι απ’ τον γκισέ του υπεραστικού σταθμού να το θεωρήσεις, οπωσδήποτε. Ανεξήγητο; Κι ας το έχεις πληρώσει ήδη ηλεκτρονικά. (Αυτά μέχρι χθες. Το σύστημα βελτιώθηκε, δεν χρειάζεται πια θεώρηση. Βγάζεις το εισιτήριο ιντερνετικά, το πληρώνεις, στο στέλνουν, πας κατευθείαν και μπαίνεις στο λεωφορείο).
Ζ.

Με σχέδια
* ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους οι νεαρές Λαρισαίες.
- Αποφάσισα να αδυνατίσω για το καλοκαίρι. Τώρα μου μένει να αποφασίσω για το ποιο καλοκαίρι μιλάμε.
* * *
* - ΠΑΜΕ για περπάτημα γιατί δεν έχω παρέα;
- Πήγαινε εσύ κι εγώ θα σου μιλάω απ’ το τηλέφωνο.
* * *
* - ΓΙΑ πες, τι θα μαγειρέψεις;
- Κοιμάμαι...
- Κιμά με τι;
Ζ.

Συμπίπτουν
* - ΤΩΡΑ τον Απρίλιο στις 13 είναι η επέτειος του τροχαίου με το λεωφορείο στα Τέμπη και θύματα τους 21 μαθητές από την Ημαθία, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια...
Έκανε τον συνδυασμό ο παλιός Λαρισαίος, δεν χρειαζόταν να δει και πολύ μπροστά.
- Επίσης, στις 8 Απριλίου, του Λαζάρου, συμπληρώνονται σαράντα μέρες για τους 57 νεκρούς του τρένου. Τα μνημόσυνα θα βρεθούν πολύ κοντά, το κλίμα θα βαρύνει πάρα πολύ. (Τα 20 του τροχαίου και τα 40 του σιδηροδρομικού δράματος).
Ζ.

Κοσκίνισμα;
* - ΑΝ το καλοσκεφτεί κανείς, η ΝΔ δεν έχει ανακοινώσει βουλευτικές υποψηφιότητες. Τις διέρρευσε...
Το γιατί της επιλογής συζητούσαν σε συντροφιά Λαρισαίων. Οι πάντες θεωρούν δεδομένα τα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί επισήμως από το κόμμα.
- Βρε, μήπως φυλάνε τα ρούχα τους; Με τους Πάτσηδες που έχουν μπλέξει και δεν ήταν κι ένας μόνο, ίσως τώρα προσπαθούν να τσεκάρουν τις υποψηφιότητες, να τις κοσκινίσουν. Να ειπωθεί ό,τι είναι να ειπωθεί για κάποιους, που ναι μεν θεωρούνται υποψήφιοι κι αν κριθεί ότι πρέπει να αποσυρθούν, απλώς δεν θα ανακοινωθούν. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά για το κόμμα...
Ζ.

Ήταν σίγουρος
* ΔΥΟ Πόντιοι πάνε να βάλουν βενζίνη σε πρατήριο, όπου έμαθαν πως ο ιδιοκτήτης του διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο μία ώρα δωρεάν σεξ. Επανέρχεται διηγούμενος ο Γ.Δ. Αφού φούλαραν, ρωτάνε τον βενζινά πώς μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.
- Εύκολο, τους απαντάει εκείνος. Θα βάλω έναν αριθμό στο μυαλό μου από το 1 έως το 10 κι αν τον μαντέψετε, τότε κερδίζετε. Είστε έτοιμοι; Πείτε τον αριθμό που σκέφτηκα.
- Το 7 απαντάει ο Γιωρίκας.
- Χάσατε, λέει ο βενζινάς, ήταν το 6.
* * *
* ΥΣΤΕΡΑ από μία εβδομάδα οι δύο Πόντιοι ξαναπάνε να δοκιμάσουν την τύχη τους και ακολουθούν την ίδια διαδικασία. Αυτήν τη φορά δοκιμάζει ο Κωστίκας.
- Το 3, λέει στον βενζινά.
- Δυστυχώς χάσατε, ήταν το 7.
Φεύγοντας το συζητούν.
- Κωστίκα, μάλλον για απάτη μου φαίνεται.
- Μπα, δεν νομίζω... Η γυναίκα μου κέρδισε δυο φορές την προηγούμενη εβδομάδα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass