ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 17:26
* ΕΙΧΕ να συζητήσει η Λαρισαία βουλευτής Στέλλα Μπίζιου με τον υφυπουργό Επενδύσεων Γιαν. Τσακίρη, στη Γεν. Συνέλευση του ΣΘΕΒ. * ΕΙΧΕ να συζητήσει η Λαρισαία βουλευτής Στέλλα Μπίζιου με τον υφυπουργό Επενδύσεων Γιαν. Τσακίρη, στη Γεν. Συνέλευση του ΣΘΕΒ.

Της ημέρας
* - ΕΥΤΥΧΩΣ έρχεται η Πρωταπριλιά να πούμε και κανένα ψέμα γιατί βαρεθήκαμε τόσο καιρό με τις αλήθειες.


Προετοίμαζε την παρέα από χθες ο Λαρισαίος.
Πρωταπριλιά και τόσα πολλά πια μοιάζουν σαν ψέμα. Τι να πεις και να χαρείς που κατάφερες να κοροϊδέψεις τους άλλους, άφταστη η πραγματικότητα κι αχτύπητη η επικαιρότητα, αρκετοί το κάνουν καθημερινώς και ασυστόλως.
- Και καλό μήνα. Όσο απίστευτο και να δείχνει...
Ζ.
Δεν εορτάζουν
* ΟΣΟΙ υποψήφιοι βουλευτές γιορτάζουν 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης, αποκτούν πλέον αξιοσημείωτο πλεονέκτημα. Ωραίο δώρο από ψηφοφόρο δεν είναι ένας από τους σταυρούς; Στη Λάρισα πάντως δεν εορτάζει κανείς από τους υποψήφιους των μεγαλύτερων τουλάχιστον κομμάτων, ούτε ένας Κώστας, ούτε μια Ελένη, ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον, χάθηκε η ευκαιρία.
Ζ.

Πάρε κόσμε
* ΜΙΑ κινητικότητα χθες στους ‘’Τοίχους που Βγάζουν Λεφτά’’, στα ΑΤΜ που λένε και στο χωριό. Λαρισαίοι συνταξιούχοι τσεκάριζαν αν μπήκαν τα λεφτά του μπόνους Μητσοτάκη. Και τα τσέπωναν, άλλος 200 άλλος 300 ευρουλάκια, έρχεται και Πάσχα.
- Εεε ρε πάρε, εκλογές έρχονται, δίνουν λεφτά...
- Μπορεί να δώσουν κι άλλα;
Ζ.

Υπάρχει λόγος
* ΔΕΝ ήταν τελικά το βασικό πιάτο οι τρομοκράτες από το Πακιστάν, η σύλληψη των οποίων ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ακριβώς την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, αυτοί προορίζονταν κατά τα φαινόμενα για να προλειάνουν το έδαφος, η ατζέντα αλλάζει με τον Φράχτη στον Έβρο. Σχεδιασμένο από την πλευρά Μητσοτάκη να σπεύσει λίγο πριν τις εκλογές, κινήθηκε ταυτοχρόνως κι ο Δημ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, λες και ήταν βαλτός. Κι όλα τα επικοινωνιακά κανόνια της κυβέρνησης χτυπούν εκεί, στο Μεταναστευτικό, με λογικές και πολιτικές αλα Όρμπαν που μέχρι πρότινος τον κατηγορούσε και η Ελλάδα μαζί με όλη την Ευρώπη. Τώρα η νεοδημοκρατική κυβέρνηση εναντίον των Ευρωπαίων. Έχει εκλογές σιμά, ας δείξουν κι αυτοί κατανόηση, πρέπει να ορθώσει φράχτη προς την ακροδεξιά, φάνηκε ότι πιέζεται πολύ από κει, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Και μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, πιέζει και τον Τσίπρα στο ακροατήριο με τους νοικοκυραίους.
* * *
* - ΤΙΠΟΤΕ δεν γίνεται τυχαία...
Ο παρατηρητικός Λαρισαίος εντόπισε τη σούπερ μικροφωνική που ακολουθεί τον πρωθυπουργό στις περιδιαβάσεις του ανάμεσα στον κόσμο. Το ίδιο μικρόφωνο, βρίσκεται πάντα στα χέρια του την κατάλληλη στιγμή. Όχι τόσο να τον ακούνε, είναι μικρές οι συγκεντρώσεις, οι ακόλουθοι βασικά, το θέμα είναι να ακούγεται καθαρά στο βίντεο, για την τηλεόραση και το Ίντερνετ.
-Τώρα είδα και τον Τσίπρα να κινείται αναλόγως. Το κατάλαβαν κι αυτοί πώς παίζεται.
Ζ.
Βρήκε μέρα
* ΑΕΡΑΤΟΙ, χωρίς υποχωρήσεις, τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Θα παραγγείλουμε πίτσα. Υπάρχει κάτι που δεν τρως;
- Το κουτί.
* * *
* - ΣΥΝΕΧΕΙΑ το φαγητό σκέφτεσαι...
- Πώς ντολμάς κι ελιές αυτά τα πράγματα...
* * *
* - ΑΠ’ αυτό το Σάββατο ξεκινάω δίαιτα.
- Την Πρωταπριλιά βρήκες βρε;
Ζ.

Μα όλοι
* ΘΑ πρέπει να είναι πανευτυχείς στο Star Κεντρικής Ελλάδας, γκραν σουξέ στο πρώτο πολυθεματικό συνέδριο που διοργάνωσε το κανάλι της Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, για τα 30 χρόνια της λειτουργίας του. Το παρών έδωσαν αλληλοδιαδόχως και μίλησαν σ’ αυτό όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, μα όλοι. Ούτε στη ΔΕΘ τέτοια συνέπεια δηλαδή...
Ζ.
Οι νέοι off
* ΤΟ ΚΚΕ ρωτάει: κάντε μια ρύθμιση, στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο, οι κυβερνώντες επαίρονται και για την ψηφιακή διακυβέρνησή τους, μια ρύθμιση στη Βουλή που θα επιτρέπει να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που θα δουλεύουν εποχικά το καλοκαίρι μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Πώς να φτάσουν απ’ το νησί όταν ούτε ρεπό δεν θα μπορούν να πάρουν πάνω στη φούρια. Και στο ντιμπέιτ της ΕΡΤ ρώτησε σχετικά ο Ν. Σοφιανός στον Κ. Χατζηδάκη. Ευκολάκι είναι, πανεύκολο, όμως μ΄άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε η απάντηση του υπουργού. Τι να του πει; Ότι ένας λόγος που επιλέχθηκε η ημερομηνία των εκλογών ήταν και η απουσία της νεολαίας;
* * *
* - ΚΑΙ μόνο γι’ αυτό, συνέστηνε Λαρισαίος σε συνομήλικό του, πρέπει να πεισμώσεις, να βρεις τρόπο να έρθεις να ψηφίσεις. Δεν καταλαβαίνεις ότι σε θέλουν στην απέξω; (Ο μεγαλύτερος έριξε την ιδέα: Ας βάλουν τα κόμματα αεροπλάνα και βαπόρια, όπως γινόταν παλιά).
Ζ.

Ευκαιρία
* ΕΙΧΕ διεξαχθεί αυτό το ντιμπέιτ της ΕΡΤ μεταξύ Γιαν. Οικονόμου και Πόπης Τσαπανίδου, πριν κάμποσο διάστημα, αυτό όπου είχαν κλέψει την παράσταση οι κάλτσες του υπουργού κυβερνητικού εκπροσώπου. Κατά τα άλλα ο καθένας υποστήριζε ότι κέρδισε ο δικός του, οι ειδικοί αναλυτές θα ξέρουν βέβαια καλύτερα. Είχαν παραξενευτεί τότε κάμποσοι με την τόλμη του κρατικού καναλιού και τη διάθεση της κυβέρνησης για ισότιμο διάλογο. Επίσης ο οικοδεσπότης δημοσιογράφος Γ. Κουβαράς είχε ανακοινώσει ότι ήταν το πρώτο και θα ακολουθούσαν κι άλλες τηλεμαχίες μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Όμως, μάλλον δεν θα βόλεψε. (Τελικά προέκυψε το προχθεσινό ντιμπέιτ, λιγάκι άνοστο και δυσκίνητο καθότι τετράδα οι συνομιλητές, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ, ξεχείλωνε, δεν είχε ένταση ωστόσο ήταν ενδιαφέρουσα ως αντιπαράθεση).
* * *
* ΚΙ ο Λαρισαίος αναρωτιόταν τώρα. Όχι για τη συζήτηση Μητσοτάκη-Τσίπρα, που δεν θα γίνει ούτε αυτή τη φορά, κανείς δεν την περιμένει, άλλο ρωτούσε στην παρέα.
- Μήπως ενδείκνυται ένα ντιμπέιτ για τον σιδηρόδρομο, μεταξύ Καραμανλή και Σπίρτζη; Να βγάλουμε κι εμείς συμπέρασμα...
- Χεχεχε... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Ζ.

Βίγκαν κι οι δυό
* ΔΙΑΒΑΖΑΝ χθες στην εφημερίδα οι Λαρισαίοι πως ο Νίκος Ράπτης, επιχειρηματίας, διευθυντής του ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου, ψυχολόγος, βίγκαν ακτιβιστής και πρόεδρος του κόμματος για τα Ζώα, θα είναι υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και η Μαρία Δαλαμάγκα, καθηγήτρια χορού, βίγκαν ακτιβίστρια, υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας. Όπου οι δυό τους τυγχάνουν σύζυγοι. (Αυτό που λένε οικογενειακή ατμόσφαιρα στο κόμμα).
Ζ.
Ο ‘’Εγώ είμαι’’
* ΜΕ τη σοφία των χρόνων τους οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας αποφαίνονταν.
- Το 98% των ατόμων που χτυπούν το θυροτηλέφωνο είναι ο ‘’Εγώ είμαι άνοιξε’’.
* * *
* - ΦΗΜΕΣ λένε που εντοπίστηκε αγχωμένος άνθρωπος που ανταποκρίθηκε στο ‘’Μην αγχώνεσαι’’ που άκουσε και του έφυγε αμέσως όλο το άγχος.
* * *
* - ΔΕΝ βρίσκω σαφή αίτια για τα συμπτώματά σας. Μάλλον θα φταίει το ποτό...
- Να ξανάρθω όταν ξεμεθύσετε γιατρέ;
Ζ.

Διευκρίνιση
* ΔΕΝ πέρασε απαρατήρητη η φωτογραφία με τη σχάρα ομβρίων μπροστά στη ράμπα αναπήρων στη συμβολή των οδών 31ης Αυγούστου και Ογλ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης έσπευσε να διευκρινίσει:
«...Το εν λόγω σημείο που αποτυπώνεται στη φωτογραφία δεν περιλαμβάνεται στο τμήμα που ανακατασκευάστηκε. Το προφανές πρόβλημα που εντοπίζεται στη φωτογραφία (και το οποίο δεν είναι το μοναδικό στην πόλη, αποτέλεσμα διαχρονικών παθογενειών και στρεβλώσεων στην ανάπτυξης όχι μόνο της Λάρισας, αλλά όλων των ελληνικών πόλεων, θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο νέας παρέμβασης του Δήμου....»
Η πόλη -όπως και η στήλη- αναμένουν...

Τέρμα το «After»
* - ΠΡΕΠΕΙ να διαγράψετε το «After», συστήνει ο παλιός Λαρισαίος Ν. Ν.
«Μετά»... Θα σε καλέσω. «Μετά»... Δέχομαι. «Μετά»... Λέω. «Μετά»... Αλλάζω. Τα αφήνουμε όλα για Αργότερα, σαν το Μετά να είναι καλύτερα...
Όμως, «Μετά»... ο καφές κρυώνει. «Μετά»... αλλάζει η προτεραιότητα. «Μετά»... χάνεται η γοητεία. «Μετά»... σύντομα γίνεται αργά. «Μετά»... η νοσταλγία περνάει. «Μετά»... τα πράγματα αλλάζουν. «Μετά»... τα παιδιά μεγαλώνουν. «Μετά»... η μέρα είναι νύχτα. «Μετά»... η ζωή τελείωσε.
Περιμένοντας το ‘’Μετά’’, μπορεί να χάσεις τις καλύτερες στιγμές, τις καλύτερες εμπειρίες, τις καλύτερες φιλίες, τους μεγαλύτερους έρωτες. Αργότερα μπορεί να είναι αργά. (Κάτι θα ξέρει σ’ αυτή την ηλικία).
Ζ.

Λάιφ στάιλ
* αΛΑ τις κινήσεις... Προσχωρεί στο λάιφ στάιλ κι ο γ. γ. του ΚΚΕ; Στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» σήμερα Σάββατο ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Δεν είναι ψέμα» έγραψε στο Instagram η Ναταλία Γερμανού. Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...
Ζ.

Νέοι διευθυντές
* ΤΗ Μεγάλη Πέμπτη, λέει ο γνώστης των θεμάτων, η τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Μαζί με τα 12 Ευαγγέλια και μετά η Σταύρωση, η οποία εν προκειμένω προηγήθηκε, καθώς 4 χρόνια ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι περιμένοντας τη νέα τότε κυβέρνηση που πάλιωσε κι ίσα που πρόλαβε.
Ζ.
Ο Νο 10
* ΕΚΛΕΙΣΕ, όπως είχε περιγραφεί προ ημερών στα ‘’Ψ’’, ο απόστρατος Χρ. Χατζησαλάτας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Τώρα το λένε όλοι. Ο πρώην πρόεδρος της γαλάζιας Τοπικής Αγιάς, ισχυρός στον τόπο του, επιστρατεύεται. Κι έτσι τώρα πια απομένει μία θέση μόνο. Αν κι ο επίσης απόστρατος Μπ. Τσιαπάλας επιμένει ότι την έχει καπαρώσει ο ίδιος. (Και δηλαδή θα μείνουν μόνο 4 γυναίκες στους 11 του ψηφοδελτίου;)
Ζ.
Αλλόκοτα
* ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ συμμορία εξωγήινων που προπαρασκεύαζαν επιχείρηση εισβολής στην ελληνική επικράτεια, με κύριο στόχο την ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης και στη συνέχεια κατάληψη της χώρας. Αλλόκοτα από τον Θ.Κ. ο οποίος εμπνέεται από τα τρέχοντα. Από τα ευρήματα στο UFO, με σκούφο, που βρίσκεται στα χέρια του Στρατού, αποδεικνύεται ότι σύνδεσμοί τους ήταν η Ρωσίδα κατάσκοπος και οι «μαύρες γραβάτες» του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον γενικό συντονισμό όλων των παραπάνω φαίνεται να είχε ο σταθμάρχης Δοξαρά μέσω τηλεδιοίκησης.
Ζ.

Στον καφέ
* - ΓΙΑΤΡΕ μου έχω να νιώσω γυναίκα εδώ και 5 χρόνια. Ο άντρας μου δεν μπορεί με τίποτα.
Αναζητούσε λύση στο πρόβλημα η γυναίκα.
- Βιάγκρα δοκιμάσατε κυρία μου;
- Όχι. Ο άντρας μου ούτε ασπιρίνη δεν θέλει να πάρει...
- Λοιπόν, θα δοκιμάσουμε ένα κόλπο. Θα το ρίξετε στον καφέ του κρυφά για να δούμε τι θα γίνει...
* * *
* ΜΕΤΑ από τρεις μέρες, η γυναίκα επιστρέφει.
- Τι έγινε τελικά, την ρωτάει ο γιατρός...
- Καταστροφή γιατρέ μου... Που να σας λέω... Δεν γίνεται να το ξανακάνουμε το κόλπο...
- Μα τι συνέβη;
- Του έριξα το χάπι στο καφέ όπως μου είπατε. Σε λίγο σηκώθηκε ξαφνικά, έριξε ό, τι είχε πάνω στο τραπέζι, με σήκωσε, μου έσκισε τα ρούχα, με πέταξε πάνω στο τραπέζι και...
- Και λοιπόν, δεν το απολαύσατε;
- Αν το απόλαυσα; Ήταν το καλύτερο σεξ των τελευταίων 20 ετών, αλλά στην καφετέρια της γειτονιάς μας δεν νομίζω να ξαναπατήσουμε.
Ζ.

KAPETAN.jpg

* ΣΤΗΝ εκδήλωση του ΣΘΕΒ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχ. Αργυρού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για πολύ ώρα με τον στενό του φίλο στη Λάρισα, τον Χρ. Καπετάνο, υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος τον είχε προσκαλέσει στη Λάρισα πριν χρόνια ως πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής και έκτοτε τα λένε συχνά.

KOKKAL_TSILIMIG.jpg

* Ο Β. Κόκκαλης κι ο Ν. Τσιλιμίγκας, αντίπαλοι στις επικείμενες εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και πονηρά χαμόγελα.
Ζ.

VELOPOULOS.jpg

* ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΣ, ως αρχηγός κόμματος, ο Κυρ. Βελόπουλος, ούτε την παρέλαση δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει, περί άλλων τυρβάζει εκεί πίσω. Είναι και βουλευτής Λαρίσης όμως, γιατί τον έβαλαν στη β΄ σειρά στην εξέδρα; Μάλλον δεν τον περίμεναν και δεν θα τον είχαν υπολογίσει.
Ζ.

* ΑΡΙΣΤΗ συνεργασία και συχνά αποτελεσματική είχε με τους αυτοδιοικητικούς και σ’ αυτή την τετραετία ο Μ. Χαρακόπουλος. Και με τον ομοϊδεάτη Κ. Αγοραστό και με τον κομματικά αντίπαλο Απ. Καλογιάννη. Προηγείται το καλό του τόπου.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass