ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 17:00
* ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ φυσικά και του Ν. Παπαθεοδώρου στην εκδήλωση για την ιστορία του 1ου Δημοτικού, του αρχαιότερου της Λάρισας το οποίο μετρά 140 χρόνια, με την παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του δασκάλου Δημ. Κ. Καλογιάννη, στο στοιχείο του ο γιατρός, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε η κ. Ευαγγελία Κοκάρα, εκπαιδευτικός για 20 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο. Ζ. * ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ φυσικά και του Ν. Παπαθεοδώρου στην εκδήλωση για την ιστορία του 1ου Δημοτικού, του αρχαιότερου της Λάρισας το οποίο μετρά 140 χρόνια, με την παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του δασκάλου Δημ. Κ. Καλογιάννη, στο στοιχείο του ο γιατρός, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε η κ. Ευαγγελία Κοκάρα, εκπαιδευτικός για 20 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο. Ζ.

Αποσυναρμολόγηση
* ΚΙ από χθες άρχισε να αποσυναρμολογείται η Λάρισα. Σήμερα η κατάσταση

διάλυσης θα εξελιχθεί, δεν θα είναι και τόσοι πολλοί όσοι θα κοιμηθούν Σαββατόβραδο στην πόλη, ακροβολίζονται οι Λαρισαίοι για το τριήμερο. Τουλάχιστον όσοι δύνανται, διότι το μεν πνεύμα πρόθυμο για του Αγίου Πνεύματος, η δε τσέπ’ ασθενής.
Ζ.

Δίλημμα
* Ο καιρός αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά απρόβλεπτος και αλήτης, διαπιστώνει ο Σπ.Κ. Με τα τερτίπια του προσπαθεί να αποσυντονίσει τον φαρσαλινό λαό και να του δημιουργήσει άλλο ένα τεράστιο δίλημμα για το τριήμερο. Κατήραγα και Αγχίαλο ή Τζούρτζια και Χαλίκι;
Ζ.

Εμπιστοσύνης
* ΔΕΝ είχαν και την καλύτερη διάθεση στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Παλιά περιμέναμε να γίνουν όλα καλύτερα. Τώρα περιμένουμε να γίνουν όλα όπως παλιά.
***
* - ΠΑΝΤΟΥ στις άλλες χώρες βάζουν βόμβες. Σε μας όχι, διότι μας έχουν εμπιστοσύνη. Μπορούμε να καταστραφούμε μόνοι μας.
***
* - ΔΙΑΒΑΣΑ ότι το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι το 90% των Ελλήνων είναι ηλίθιοι.
- Και το 100% θα πιστεύει ότι ανήκει στο 10%.
Ζ.

Μα το σκονταμό...
* ΑΜΕΣΩΣ μπήκαν στο παιχνίδι κι οι Λαρισαίοι.
- Το σημαντικό δεν είναι να μην πέφτεις, είναι να ξανασηκώνεσαι.
- Κοέλιο;
- Μπάιντεν.
***
* - ΜΩΡΟ μου, για σένα πέφτω στα πατώματα.
- Σιγά ρε Μπάιντεν...
Ζ.

Πάμε στοίχημα;
* ΦΥΣΙΚΑ και θα έμπαιναν οι στοιχηματικές και σ’ αυτές τις εκλογές. Δεν παίζει κανείς, βέβαια, το ποιος θα βγει πρώτος. Για δεύτερος, όμως; Φαβορί ο ΣΥΡΙΖΑ με απόδοση μόλις 1,09, ενώ στην περίπτωση να επικρατήσει το ΠΑΣΟΚ δίνουν 5, ακολουθεί το ΚΚΕ με απόδοση 250 κι ο Βελόπουλος με 1 προς 2.500. Για τη ΝΔ το όριο στοιχήματος, over-under, τίθεται στο 41.5%.
Ζ.

Άλλο τοπίο;
* Και με τις πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, ναι, τώρα δεν ντρέπονται πια οι προσφάτως αποτυχόντες δημοσκόποι, δίνουν αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα της προχθεσινής κάλπης, μωρέ επιτυχία... Με τα στοιχεία αυτών των γκάλοπ και με την ενισχυμένη που θα ισχύσει, ο Ν. Καρδούλας βάζει κάτω τα χαρτιά του, υπολογίζει και αποφαίνεται ότι η ΝΔ θα έχει τέσσερις έδρες στη Λάρισα, βλέπει να εκλέγεται και η Ρ. Καραλαριώτου, να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την έδρα του Γ. Καριπίδη και επίσης να μην είναι βουλευτής ο Κυρ. Βελόπουλος, αλλά την έδρα του να παίρνει η Βασιλική Ζιάκα της «Νίκης».
(Άλλο τοπίο. Αν προκύψουν έτσι τα αποτελέσματα).
***
* ΕΠΙΣΗΣ, αντίστοιχοι «Καρδούλες» στην Καρδίτσα διαβλέπουν κίνδυνο παντελούς εξαφάνισης της αντιπολίτευσης εκεί, με την ενισχυμένη να ισοπεδώνει το τοπίο. Και από 2-1-1 που είχαν κατανεμηθεί οι έδρες, να πάει στο πρωτοφανές 4-0, όλοι οι Καρδιτσιώτες βουλευτές να είναι νεοδημοκράτες, μηδέν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. (Πολύ δίκαιο εκλογικό σύστημα, δημοκρατικό).
Ζ.

Μια ξινίλα
* ΣΕ εξαιρετική διάθεση οι νεαρές Λαρισαίες, σούπερ σκληρές.
- Γεια σας, από τη Φιλοζωική είμαστε.
- Χωρίσαμε, πάρτε τη μάνα του.
***
* - ΑΝ με απατήσει ο δικός μου ο άντρας θα τον χωρίσω αμέσως.
- Μην του το πεις και του δώσεις κίνητρο...
***
* - ΕΧΩ μια ξινίλα στο στομάχι.
- Την έχεις και στα μούτρα.
Ζ.

Καταιγίδα
* ΣΤΗΝ Ελλάδα του Μητσοτάκη τα διανεμόμενα κέρδη εταιρειών φορολογούνται με 5%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή μερισμάτων σε ολόκληρο τον ΟΟΣΑ πλην Λετονίας, σχολιάζει ο Λαρισαίος Π.Φ., απλοποιώντας πολύ το ζήτημα που προέκυψε, το κάνει ταλιράκια να το καταλάβουν όλοι: Αφού πληρώνουν οι μισθωτοί, γιατί να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Μάλιστα, επικράτησε να λέγονται οι μισθωτοί φορολογικά υποζύγια. Η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα φορολογείται με συντελεστή 25% πάνω από 20.000, με 36% πάνω από 30.000 και 44% πάνω από 40.000 ευρώ. Κι έτσι όταν ειπώθηκε ότι πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους οι πλούσιοι μερισματούχοι πλάκωσε μιντιακή καταιγίδα.
Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και η συντηρητική παράταξη που τους εκπροσωπεί και τους στηρίζει ξεσηκώθηκαν, χάνουν τα προνόμιά τους. Το προσωπείο έπεσε. (Το ευρώ έχει την ίδια αξία παντού εκτός από την Εφορία.
Όπου αλλιώς αποτιμάται το ευρώ που προέρχεται από τη μισθωτή εργασία κι αλλιώς εκείνο του μερίσματος).
***
* ΚΙ έρχεται κι ο Κ. Μπ. να συμπληρώσει: Αν κατάλαβα καλά, η ΝΔ ισχυρίζεται πως θα μειώνει συνεχώς τους φόρους και θα αυξάνει διαρκώς τους μισθούς και τις παροχές, όλοι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και ο Σταϊκούρας θα είναι το επόμενο Νόμπελ Οικονομικών.
Ζ.

Με το «εγώ θέλω»
* ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Ν.Ε. Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, για να θέσει «το οργανωτικό και πολιτικό πλαίσιο ενόψει των Εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου». Κι όπως φάνηκε και στις φωτογραφίες, «το «παρών» έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη της ΚΠΕ, τα μέλη των Δημοτικών οργανώσεων του Νομού, καθώς και τα στελέχη της παράταξης, που τώρα, αλλά και στο παρελθόν, έχουν συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της παράταξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού...», ανακοίνωσε το κόμμα. Εκτός από τους στάνταρ, όμως, που ως εκ της θέσεώς τους δικαιούνται, στην α’ γραμμή, συγγνώμη στην πρώτη σειρά, να φαινόμαστε καλέ ότι αγωνιζόμαστε, κάποια πρόσωπα που απλώς «θέλουν», μπροστά-μπροστά μόνο επειδή επιδιώκουν να είναι εκλεκτοί του κόμματος, αν και εφόσον καταφέρουν να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους, που άμα κάτσει και η συγκυρία μπορεί... Στη δεύτερη σειρά και στο πλάι, άλλοι παράγοντες που πρόσφεραν, που ήταν υπουργοί και βουλευτές, δεν έχει θέση γι’ αυτούς μπροστά, διότι αν δεν σπρώξεις...
Ζ.

Γευσιγνώστης
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε βαθιές σκέψεις.
- Δεν έχουμε επίπεδη κοιλιά, γιατί κάπου πρέπει να χωρέσουν και τα ζωτικά όργανα.
***
* - ΕΑΝ υπάρχει πρόταση για γευσιγνώστη, που θα δοκιμάζει και θα κρίνει μαγαζιά που έχουν ή δεν έχουν καλό κοντοσούβλι, να με υπολογίζετε.
***
* - ΤΙ κάνω; Τρώω πίτσα για βραδινό.
- Δεν κάνει να τρως τόσο αργά.
- Όχι, γρήγορα την τρώω.
***
* - ΑΥΤΟ που μας πέφτουν τα σάλια όταν το ηλεκτρικό μαχαίρι κόβει τον γύρο, το παθαίνουν και οι βίγκαν με τη χλοοκοπτική του γκαζόν;
Ζ.

Ο Τουρίστας
* ΑΝ η αυτοκτονία είναι αμαρτία, σκέφτηκε, τότε τι σημαίνει για κάποιον που δεν πιστεύει καν στην αμαρτία; Τι είναι σ’ αυτήν την περίπτωση; Ένα βδέλυγμα της φύσης ίσως; Επειδή ο μοναδικός αμετάβλητος νόμος της φύσης είναι η επιβίωση. Μάρτυρες: Τα αγριόχορτα, οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια και τα περιστέρια. Όλα τα πλάσματα της φύσης ζουν μ’ έναν κοινό σκοπό: Την επιβίωση. Είναι η μόνη αδιαμφισβήτητη θεωρία των πάντων. Η ιδέα της αυτοκτονίας του είχε γίνει κάτι σαν εμμονή τελευταία, ξυπνούσε και κοιμόταν μ’ αυτήν. Η σκέψη «να αυτοκτονήσει» δεν είχε πιο τραγική βαρύτητα από αυτήν του «να φάει πρωινό» ή «να καθίσει» και η επιθυμία του να δώσει τέλος στη ζωή ήταν συχνά τόσο έντονη, όσο η επιθυμία του «να κοιμηθεί».
***
* ΤΕΛΙΚΑ ο Μάιλο Γουήβερ επιβιώνει και αντιμετωπίζει κι έναν σωρό θανάσιμους κινδύνους. Ο Μάιλο είναι ένας «τουρίστας», μέλος της πιο επίλεκτης της πιο μυστικής ομάδας της CIA, η οποία αναλαμβάνει άκρως απόρρητες και ανορθόδοξες αποστολές. Ήρωας του πενηντάχρονου Αμερικανού συγγραφέα Όλεν Στάινχαουερ, που έρχεται να γράψει στα βήματα του Τζον ΛεΚαρρέ.
«Ο Τουρίστας», ένα σύγχρονο κατασκοπικό ψυχολογικό θρίλερ, με μια συναρπαστική όσο και δαιδαλώδη ιστορία για την προδοσία και τη χειραγώγηση, αλλά και τη φιλία και την αφοσίωση, άλλοτε ιδιαιτέρως σκληρό κι άλλοτε συγκινητικά τρυφερό.
Ζ.

Άσφαλτος
* ΤΟ έγραψαν το πρωί, όλο περηφάνεια, στην ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου, έδρασε και ο «δαίμων» το βράδυ στην εφημερίδα, την επομένη οι αναγνώστες διάβαζαν «για ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στον Δήμο Τυρνάβου σε μήκος 17.720 χλμ.». Όταν η περίμετρος της Γης είναι περίπου 40.000 χλμ., ο Λαρισαίος μηχανικός Κ.Μ. αναρωτιέται «τι στο καλό θα ασφαλτοστρώσουν εκεί στον Τύρναβο;». Που το αναλύουν κιόλας, επαναλαμβάνοντας για μήκη ασφαλτόστρωσης 13.940 χλμ. και 3.780 χλμ. Κι είναι και μηχανικός ο Γιάνν. Κόκουρας. (Άλλο μία τελεία και άλλο ένα κόμμα. Κι ας είναι και η ΝΔ).
Ζ.

Οργώνει
* ΟΠΩΣ κάθε χρόνο –πλην των 2 χρόνων της πανδημίας- η Περιφέρεια Θεσσαλίας, «οργώνει» τις τουριστικές εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.
Τελευταία ήταν η συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση ROMEXPO στο Βουκουρέστι, όπου πρόβαλλε τα θρησκευτικά μνημεία, τις φυσικές ομορφιές και τη γαστρονομία μας.
Με τόσες εμφανίσεις προβολής της Θεσσαλίας σε διάφορες εκθέσεις, με τόσες προσπάθειες να αναδειχθεί η ποικιλία των επιλογών σε θάλασσα και βουνό του γεωγραφικού διαμερίσματος, δεν μπορεί... κάτι θα βγει.
Μετά το καλοκαίρι ίσως θα πρέπει να γίνει μια έρευνα για τους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα, από ποιες χώρες ήρθαν οι περισσότεροι, ποια ήταν η κοινωνικο-οικονομική τους τάξη, ποιες περιοχές επέλεξαν κ.α.
Τα αποτελέσματά της θα γίνουν «οδηγός» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να διαμορφώσει το μελλοντικό της πρόγραμμα, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα τουριστικής προβολής, το 2024, σε συγκεκριμένες χώρες.
Βέβαια, το Α και το Ω, είναι να κερδίσεις τα τουριστικά πρακτορεία κάθε χώρας!
Λ.Κ.

Ο σπόρτσμαν
* ΤΩΡΑ που έφυγε ο Πάγκαλος, 84 ετών, με το ογκώδες σώμα του που σίγουρα θα του δημιουργούσε προβλήματα υγείας, ο Λαρισαίος Κ. Μ. θυμήθηκε έναν άλλο ογκώδη τύπο, στο σώμα και στο πνεύμα, τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος όμως πέθανε στα 91 του.
Πήγε λοιπόν κάποτε, πάντοτε με το πούρο του, να τον εξετάσει κάποιος γιατρός, ο οποίος θέλησε να τον πειράξει.
«Πού νομίζετε ότι οφείλετε την πολύ καλή υγεία σας, σερ;»
«Μα, στο ότι ασχολούμαι με τα σπορ».
«Και ποιο είναι το αγαπημένο σας σπορ;»
«Το περπάτημα. Περπατώ πολύ.»
«Και πού περπατάτε συνήθως σερ;»
«Πηγαίνω στις κηδείες φίλων μου που δεν κάπνιζαν και ήταν μικρότεροι από μένα.» (Και οι οποίοι μάλλον πέθαιναν υγιείς).
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass